ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

Image201412290913Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τέτοιοι συνάδελφοι και τέτοιες παρατάξεις έχουν ανάγκη από τους…. ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ του Καβάφη? Γιατί όλες οι στρατηγικές τους έχουν ως επίκεντρο ένα υποτιθέμενο «δαίμονα», και αν αυτός δεν υπάρχει πρέπει να δημιουργήσουν έναν από το κοινωνικοπολιτικό – οικονομικό σύστημα?

Πόσοι εκφοβισμοί για το μέλλον του κλάδου, πόσα μοιρολόγια, και πόσα ανάθεμα σε παρατάξεις και πρόσωπα έχουν πέσει στο κενό γιατί πολύ απλά δεν είχαν αυτούσια υπόσταση, αλλά ήταν ποιήματα της στρατηγικής τους.

– Η συνδικαλιστική κριτική καθώς και η ελευθερία του λόγου έχουν και αυτές τις κόκκινες γραμμές τους. Αναφέρομε σε κάποιους κυρίους συναδέλφους που όταν τους ασκείς κριτική τους υβρίζεις, αλλά όταν εκείνοι σε υβρίζουν επιτελούν συνδικαλιστικό έργο για το καλό του κλάδου. Continue reading ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

O tempora o mores

κ.κ. Συνάδελφοι,

Είχαμε δεσμευτεί αμέσως από την αρχή της λειτουργίας της ιστοσελίδας μας πως θα ακούτε την αλήθεια ωμή και αφτιασίδωτη.

Ας δούμε λοιπόν, κάποια θέματα που σκοπίμως αποκρύπτονται.

Γράφουν σε όλα τα SMS ή newsletters από το Σύλλογο ή σε συνδικαλιστικές ιστοσελίδες:  «Η συμμετοχή στην αποχή είναι υποχρεωτική». Επίσης πως «για κάθε πράξη που θα γίνει στη διάρκεια της αποχής είναι απαραίτητο για την νομιμότητα της να συνοδεύεται από άδεια του Συλλόγου». Όπου κάθονται και όπου βρίσκονται προειδοποιούν-απειλούν-εκφοβίζουν πως “πρέπει να παίρνετε άδεια για επίδοση γιατί αλλιώς θα σας περάσουμε πειθαρχικό!!!!” Continue reading O tempora o mores

Μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου ΜΑΣ

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο στόχος του Συλλόγου ΜΑΣ όταν εξαγγέλλεται αποχή από τον ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι η πτώση της … υποτελούς κυβέρνησης ή να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως διατείνεται εκτός των άλλων ευτράπελων αλλά και επικίνδυνων για τον κλάδο μας ο Χαλκιαδάκης. (Είναι για όλους μας αυτονόητο ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός ενός Ν.Π.Δ.Δ. Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών).

Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας μας πήρε για πρώτη φορά στις 6-12-2014 μία γενναία απόφαση: Αποχή διαρκείας, παρ’ ότι γνωρίζαμε ότι οι αποχές διαρκείας είναι δίκοπο μαχαίρι για έναν κλάδο που δεν μπορεί να τις αντέξει. Η αποχή θα άρχιζε στις 10-12-2014. Ποιο ήταν το σκεπτικό μας και ο στόχος μας; Η μεγαλύτερη δυνατή πίεση, κυρίως για τον Κ.Πολ.Δ., του οποίου η συζήτηση θα άρχιζε στη Βουλή στις 16-12-2014. Αν η συζήτηση θα είχε αρχίσει την ημερομηνία αυτή, ο Κώδικας θα ψηφιζόταν μέχρι τουλάχιστον στις 19 με 20 Δεκεμβρίου και εκ των πραγμάτων η αποχή διαρκείας θα είχε τελειώσει, είτε είχαμε πετύχει διορθώσεις στον Κώδικα, είτε όχι. Continue reading Μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου ΜΑΣ

ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚ – ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 Bιώνουμε αρκετές μέρες τώρα μία προσπάθεια συμβούλων του Συλλόγου μας να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους εν όψιν των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων και να πιάσουν στασίδι στον προθάλαμο της μελλοντικής εξουσίας. Εκμεταλλεύονται την απεργία που εξήγγειλε αρχικά η ομοσπονδία, ως το ανώτατο σε εθνικό επίπεδο όργανο των δικαστικών επιμελητών της χώρας, στην προσπάθεια τους να παρασύρουν έναν ολόκληρο κλάδο να ακολουθήσει τις δικές τους παλαιοσυνδικαλιστικές τακτικές και να υπηρετεί άθελά του τα δικά τους μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

 Στήσανε λοιπόν το σαράι τους στον Σύλλογο, και για μια ακόμη φορά ξεκίνησε διπλό επικοινωνιακό παιχνίδι, με την μορφή Δημοψηφίσματος (αν και δεν προβλέπεται) για τον ένα πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών, τύπου γκάλοπ για τον συμπρωταγωνιστή του, και μέσα από το πρόσχημα των αδειών επιδόσεων («περάστε κυρίες και κύριοι…. εδώ οι καλές οι άδειες… τι άδεια θέλετε….. αμέσως !!!»), υποχρέωσαν τους συναδέλφους να περάσουν από τον σύλλογο και πολλούς, επ’ ευκαιρίας, να «ψηφίσουν»…. Continue reading ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚ – ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Απόφαση του Συλλόγου για συνέχιση της αποχής και … ΑΝΤΑΡΣΥΑ

(Τις αποφάσεις για κλαδικά θέματα λαμβάνει το ανώτατο όργανο που είναι η Ομοσπονδία)

  

    Συνάδελφοι,

Προϋπόθεση για να έχει διαπραγματευτική ενότητα ο κλάδος στις παρεμβάσεις του, είναι η ενότητά του. Μέχρι και προχθές οι αποφάσεις του ανωτάτου σε εθνικό επίπεδο οργάνου του κλάδου των Δικαστικών Επιμελητών της χώρας με βάση των Κώδικά μας και κυρίως για τις πρόσφατες αποχές, ελαμβάνοντο σχεδόν ομόφωνα, διότι τις αποφάσεις που αφορούν όλο τον κλάδο τις λαμβάνει η Ομοσπονδία ως υπερκείμενη αρχή.

Τι συνέβη όμως ξαφνικά και ο Σύλλογός μας έλαβε προχθές μία διασπαστική απόφαση για συνέχιση της αποχής παρ’ ότι η απόφαση της εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας που είχε προηγηθεί για αναστολή της αποχής ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία (5 υπέρ της αναστολής από τα 7 μέλη της Γραμματείας). Σημειώνουμε ότι υπέρ της αναστολής ετάχθησαν και οι υπόλοιποι 7 Σύλλογοι από τους 8 της χώρας. (Οι Χαλκιαδάκης και Μήτσης για να συσκοτίσουν περισσότερο τα γεγονότα ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μία καινούργια απόφαση με καινούργια (!) αιτήματα, προφανώς για να πούν ότι συμμορφώθηκαν με την απόφαση της ΟΔΕΕ για αναστολή της αποχής).

Προφανώς απ’ αυτά που έχετε ακούσει και έχετε διαβάσει, θα έχετε μπερδευτεί σίγουρα και δικαίως θα είσαστε απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τώρα καταλαβαίνετε όχι μόνο ποιοί σας λένε ψέματα αλλά και ποιοί σας … δουλεύουν. Continue reading Απόφαση του Συλλόγου για συνέχιση της αποχής και … ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ενημέρωση από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας

 (Από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας)

   Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας σε νέα έκτακτη συνεδρίασή της στις 14-12-2014, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την απόφασή της που είχε ληφθεί στις 12-12-2014 για αναστολή της αποχής διαρκείας των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους από σήμερα 15-12-2014, αποφάσισε:

  1. Τη σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας των αντιπροσώπων στις 10-1-2015 για περαιτέρω μελλοντικές κινητοποιήσεις, εν όψει της πιθανής συζήτησης του νομοσχεδίου του Κ.Πολ.Δ. μετά τις 15-1-2015 (υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και δεν θα οδηγηθούμε σε εκλογές).
  2. Την κατάθεση κειμένου με παρατηρήσεις και προτάσεις για τροποποίηση διατάξεων επί του κατατεθέντος νομοσχεδίου Κ.Πολ.Δ. την Πέμπτη 18-12-2014 στην προγραμματισθείσα συνάντησή μας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους συμβούλους του.

Σημειώνουμε ότι την απόφαση για την αναστολή της αποχής του κλάδου των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους, ψήφισαν τα 5 από τα 7 μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και με τη σύμφωνη γνώμη των 7 από τους 8 Προέδρους της χώρας.

Αναστολή της αποχής διαρκείας των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους

(Από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας)

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2014

Αναστολή της αποχής διαρκείας των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους

Συνάδελφοι,

Σε συνάντησή μας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης – Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου στις 11.12.2014, του εκφράσαμε ως κλάδος των Δικαστικών Επιμελητών, την αντίθεσή μας για το σχέδιο Νόμου του Κ.Πολ.Δ. που έχει κατατεθεί στη Βουλή και του οποίου η συζήτηση θα άρχιζε στις 16.12.2014.

Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι εν όψει των εξελίξεων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η συζήτηση για το σχέδιο νόμου θα αρχίσει μετά τις 15.1.2015 (εφ’ όσον βέβαια εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και δεν οδηγηθούμε σε εκλογές). Ο ίδιος δε, μας πρότεινε νέα συνάντηση μαζί του, καθώς και των συμβούλων του, την Πέμπτη 18.12.2014, ώστε να συζητήσουμε προτεινόμενες από εμάς ρυθμίσεις – τροποποιήσεις σε διατάξεις του κατατεθέντος νομοσχεδίου του Κ.Πολ.Δ. Continue reading Αναστολή της αποχής διαρκείας των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους

Αποχή διαρκείας των δικαστικών επιμελητών και «δημοψήφισμα»

    Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, το ανώτατο σε εθνικό επίπεδο όργανο των δικαστικών επιμελητών της χώρας (άρθρο 117 του Ν. 2318/1995), αποφάσισε δια της εκτελεστικής του Γραμματείας στις 6-12-2014 αποχή διαρκείας των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους ζητώντας:

1) από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον Κ.Πολ.Δ. και

2) από το Υπουργείο Οικονομικών την άμεση καταβολή των οφειλών του Δημοσίου προς τους Δικαστικούς Επιμελητές.

Όλοι οι Σύλλογοι της χώρας ως όφειλαν, πήραν την ίδια απόφαση, γιατί το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά όλο τον κλάδο των δικαστικών επιμελητών. Continue reading Αποχή διαρκείας των δικαστικών επιμελητών και «δημοψήφισμα»

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ!

Χάρισε σε κάθε άνθρωπο το αυτί σου, αλλά σε λίγους τη φωνή σου. Πάρε από τον καθένα την άποψή του, αλλά φύλαξε τη δική σου κρίση.

Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 H τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον διαρκούς αλληλεπίδρασης, προσφέροντάς μας την ευκαιρία να γίνονται δημόσια συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων, ιδίως σε επίσημο επίπεδο.

 Σας ζητάμε να ανταποκριθείτε με ωριμότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στις νέες προκλήσεις της εποχής, απαλλαγμένοι από τα παρωχημένα συνδικαλιστικά «βαρίδια» που επιμένουν να ζητάνε την ψήφο μας χωρίς να έχει προηγηθεί καν η στοιχειώδης ενημέρωσή μας! Continue reading ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ!

Η πρόταση μας για το άρθρο 139 παρ.2 Ν 2318/95 και τον αθέμιτο ανταγωνισμό

ΠΡΟΤΑΣΗ

Δημιουργίας WEB εφαρμογής για να δοθεί ένα τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό και Δημιουργίας WEB εφαρμογής για το άρθρο 139 παρ.2 Ν 2318/95

 Προλογικό σημείωμα

 Στη ζωή μας πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε νέα άλματα και αναζητήσεις που ξεκινούν πάντα με ένα πρώτο μικρό βήμα.

 Συνήθως αμφιβάλλουμε, φοβόμαστε το άγνωστο, το τί θα συναντήσουμε, πως θα αντεπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες και στο νέο περιβάλλον·φοβόμαστε, δηλαδή, το ρίσκο και την αποτυχία.

Η αλήθεια είναι όμως, πως πρέπει να επιλέξουμε, και αν θέλετε να συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι…. Μπορεί να χάσουμε, μπορεί να κερδίσουμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα μάθουμε, θα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε και το βέβαιο κέρδος είναι πως θα αποκομίσουμε την εμπειρία ότι προσπαθήσαμε, και δεν μείναμε μόνο στις σκέψεις. Πρέπει να επιλέξουμε, αν θα αναλωνόμαστε στα ίδια και στα ίδια ή εάν θα τολμήσουμε να ανοιχτούμε σε νέα ταξίδια. Η επιλογή είναι δική μας, όπως άλλωστε η απόφαση και το ταξίδι το ίδιο.

Τα φτερά μας λοιπόν, είναι για να πετάμε και όχι για να φαντάζουν όμορφα πάνω μας… ας τα ξεδιπλώσουμε, λοιπόν και ας επιχειρήσουμε το ταξίδι….

 Να τολμήσουμε να υιοθετήσουμε την Ηλεκτρονική Διαβούλευση και Επεξεργασία προτάσεων με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,στο πλαίσιο της δέσμευσης μας για διαρκή ενημέρωση σας, όπου κάθε συνάδελφος θα έχει τη δυνατότητα- ηλεκτρονικά- έκφρασης της γνώμης του, των ιδεών και των προτάσεών του πριν τη λήψη αποφάσεων, επιζητώντας την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας για να αναζητήσουμε τους κοινούς τόπους και να επιτύχουμε τη ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ και τη ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ των θέσεων μας για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Continue reading Η πρόταση μας για το άρθρο 139 παρ.2 Ν 2318/95 και τον αθέμιτο ανταγωνισμό