ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

Image201412290913Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τέτοιοι συνάδελφοι και τέτοιες παρατάξεις έχουν ανάγκη από τους…. ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ του Καβάφη? Γιατί όλες οι στρατηγικές τους έχουν ως επίκεντρο ένα υποτιθέμενο «δαίμονα», και αν αυτός δεν υπάρχει πρέπει να δημιουργήσουν έναν από το κοινωνικοπολιτικό – οικονομικό σύστημα?

Πόσοι εκφοβισμοί για το μέλλον του κλάδου, πόσα μοιρολόγια, και πόσα ανάθεμα σε παρατάξεις και πρόσωπα έχουν πέσει στο κενό γιατί πολύ απλά δεν είχαν αυτούσια υπόσταση, αλλά ήταν ποιήματα της στρατηγικής τους.

– Η συνδικαλιστική κριτική καθώς και η ελευθερία του λόγου έχουν και αυτές τις κόκκινες γραμμές τους. Αναφέρομε σε κάποιους κυρίους συναδέλφους που όταν τους ασκείς κριτική τους υβρίζεις, αλλά όταν εκείνοι σε υβρίζουν επιτελούν συνδικαλιστικό έργο για το καλό του κλάδου.

– Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως βάλλουν κατά της ΠΡΟΣΥΔΕ για να αποδυναμώσουν την μεγαλύτερη συνδικαλιστική παράταξη του κλάδου, ή μήπως είναι απολύτως αναγκαίο, γι’ αυτούς, ώστε να συνεχίσουν να έχουν αιτία και λόγο υπάρξεως?

– Και ποια είναι η δύναμη της ΠΡΟΣΥΔΕ και του Θύμιου Πρεκετέ αν όχι όλοι οι συνάδελφοι που τους υποστηρίζουν, το μεγάλο αυτό ποσοστό που την ανάδειξαν πρώτη παράταξη με την ψήφο τους, αυτούς αποκαλείτε «αρρωστημένη παράταξη».

Και ειλικρινά απορώ, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας απευθύνεται τέτοιους χαρακτηρισμούς ?

Λυπάμαι πολύ, γιατί ακόμα και από εσάς περίμενα καλύτερα!

– Αν στις κόκκινες γραμμές σας ανήκει το μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο είναι το ίδιο από την μεταπολίτευση και μετά, τότε γιατί το υπηρετείτε και είστε ένα από τα δημόσια όργανα αυτού ?

– Αν δεν σας αρέσει αυτή η πολιτεία γιατί συνεργάζεστε τις υπηρεσίες της, και τις Τράπεζές της ? Γιατί γεμίζεται με τα λεφτά τους τις τσέπες σας ?

– Αν σας είναι αδύνατο να καταλάβετε πως διαπραγματεύεται ένα δημόσιο όργανο της πολιτείας, τα συμφέροντά του, με τον Προϊστάμενο αυτού Υπουργό Δικαιοσύνης, τότε μην το προσπαθείτε.

– Δεν σέβεστε καμία αρχή και κανένα αξίωμα, δεν σέβεστε τους συναδέλφους που ψήφησαν αυτόν τον Πρόεδρο της ΟΔΕΕ,  δεν σέβεστε ούτε τους συναδέλφους που τον καταψήφισαν, επειδή θεωρείτε ότι ως άβουλα πλάσματα συμφωνούν μαζί σας και είναι ίδιοι με εσάς.

– Δεν σέβεστε αποφάσεις θεσμικών οργάνων, δημοκρατικούς θεσμούς, εκλογικά αποτελέσματα, και Ιεραρχία, αυτός κύριοι είναι και ο ορισμός της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ.

Όμως μην αυταπατάστε η ανταρσία για να είναι αρεστή πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπηρετεί το δίκαιο και εσείς δίκαιοι, δεν είστε.

Πρέπει να μην είναι αυτοσκοπός, πρέπει να περιβάλλεται με πολλές αρετές που σας λείπουν,  συνάμα με θάρρος, ακόμη και με το θάρρος της αποτυχίας, εσείς όμως ξέρετε μόνο να κρύβεστε πίσω από το προσωπείο της αντιδραστικότητας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ανταρσία είναι σοβαρό αδίκημα και επισύρει την ίδια ποινή με την λιποταξία την οποία, σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή για τον κλάδο, διαπράττετε.

Μην ψάχνεται λοιπόν για πραξικοπηματίες, γιατί μέσα στην ολιγαρχική συνείδηση του μυαλού σας, τα μονοπάτια είναι στενά, δύσβατα, αλληλοαναιρούμενα και οδηγούν σε αδιέξοδα, αταξία και χάος.

Δεν σας κατηγορώ γιατί ξέρω ότι δεν μπορείτε να υπάρξετε αλλιώς…..

Γιατί ενύχτωσε κ’ οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Βασίλης Χρήστου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)