ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τα μέλη της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Συνάδελφοι, σύμφωνα με το καταστατικό μας,  προβλέπεται η σύγκληση της  Ειδικής Ολομέλειας της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. τέσσερις (4)  μήνες πριν τις αρχαιρεσίες του συλλόγου μας για την εκλογή του Προέδρου της παράταξης και υποψηφίου Προέδρου του Συλλόγου.

Με απόφαση της Γραμματείας ορίστηκε ημερομηνία σύγκλησης της Ειδικής Ολομέλειας  η 6-11-2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 16.00 σε αίθουσα της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στην οδό Μαυρομιχάλη αρ. 23, Αθήνα.

Καλούνται όσοι εκ των μελών της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα να καταθέσουν αυτή  εγγράφως στην Γραμματεία  μέχρι και την  Τετάρτη 31-10-2018 και ώρα 19.00 μ.μ.

Η Γραμματέας της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Ελένη Κ. Καπότου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ !!!

    Συνάδελφοι, πολλές φορές στην πολιτική στον συνδικαλισμό και γενικότερα στη ζωή κάποιοι όταν δεν τους ευνοούν οι συνθήκες, για να πετύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποιούν τους χρήσιμους ηλίθιους.

    Τι σημαίνει λοιπόν να είσαι (ή να γίνεσαι) χρήσιμος ηλίθιος;

   Ότι απλά γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης πιστεύοντας και υπηρετώντας έναν σκοπό που καπελώνουν άλλοι και που απλά σε ανέχονται για όσο τους προσφέρεις αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σου, ενώ όταν πάψουν να σε χρειάζονται παίρνεις πόδι και αμαυρώνεται και η υστεροφημία σου.

Παρακάτω σας παραθέτω ένα απόσπασμα από τους στίχους του τραγουδιού του Γιάννη Μηλιώκα  «ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ»

 

Λένε πως είμαι γκαντέμης
Παλιοκουμούνι, ανάρχας
Χωρίς αιτία φρικάρω
Και άλλα πολλά εμπριμέ

Πιάσαν τα πόστα κοθώνια
Όλα τα ξέρουν, ξεράδια
Κι ήρθανε λέει να μας σώσουν,
Που να μη σώσουνε ποτέ

Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και μαλάκες
Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και χαζούς

Γύρω σαΐνια κανάγιες
Τρώνε με δέκα μασέλες
Θέλουν βρεμένη σανίδα
Και τους φερόμαστε κι ευγενικά

Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και μαλάκες
Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και χαζούς

Άστα να πάνε στο διάλο
Κάθε καρέκλα και χάχας
Όλα πηγαίνουν στο φούντο
Κι αυτοί εκεί τη λιλής το χαβά

 

Ελπίζοντας ότι οι σκέψεις μου δεν θα είναι προφητικές, εύχομαι σε όλους σας Καληνύχτα!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΓΚΑΣ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ

ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Πινόκιο συνδικαλιστής και οι όμοιοι του

Η αλήθεια έχει δύο έννοιες, την φαινομενική και την πραγματική που μοιάζουν να ακολουθούν αντίθετους δρόμους, παρά το γεγονός ότι η επίκληση της πρώτης στη διάρκεια της δεύτερης είναι κάτι περισσότερο από συνεχής.

Το εγώ τους είναι η πραγματικότητα που βιώνουν και  επικεντρώνεται στην διαστρέβλωση και παραποίησή της ώστε να καταστεί βολική και τελικά καθαρτική για εκείνους.

Η αλήθεια στην λογική τους μοιάζει να χάνεται σε λεπτομέρειες που όμως είναι καθοριστικές.

Μια διαστρέβλωση ή παράλειψη ενός φαινομενικά ασήμαντου γεγονότος μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Μάστορες στην κατασκευή της βολικής, κάθε φορά αλήθειας, που θα ευνοήσει τον στόχο τους – πολλές φορές δεν την γνωρίζουν καν – σε συνδυασμό πάντα με την υπεράσπιση των ‘θέλω’ τους, θεωρούν ότι τους απαλλάσσει από κάθε ενδοιασμό ή συνειδησιακό προβληματισμό, έστω κι αν  την «καταρρακώνουν».

Ετοιμοπόλεμοι πάντα, στη μάχη να πείσουν για τη δική τους αλήθεια, μια αλήθεια που περιέχει μικρά ή μεγάλα ψεύδη, καθοριστικές ή ασήμαντες παραλείψεις.

Τέλος, οι ακροατές τους κρίνουν επί όσων άκουσαν, άρα εξ’ αντικειμένου έχουν χάσει ήδη τη μάχη της διάγνωσης της αλήθειας και μοιραία θα επιβεβαιώσουν τη θέση εκείνου που χειρίστηκε καλύτερα το παιχνίδι της παρουσίασης της ή έστω θα συμβιβαστούν στις αντίθετες θέσεις σε μια κοινή συνισταμένη που πιθανότατα όμως δεν θα είναι η πλήρης αλήθεια.

Σε αυτόν το παιγνίδι αντικατοπτρισμού εξέχοντα ρόλο κατέχει η δύναμη. Η ισχύς του κάθε συνδικαλιστικού παράγοντα, που μπορεί να συνίσταται στον «πλούτο και την εξουσία», και ο οποίος δεν θα μείνει αμέτοχος στο παιχνίδι ούτε θα το σεβαστεί. Αντιθέτως μπαίνει δυναμικά γνωρίζοντας ότι μπορεί να το επηρεάσει.

Στην πράξη, η παρουσίαση για την αλήθεια δείχνει εγκλωβισμένη ανάμεσα σε συμφέροντα, μα στο τέλος σχεδόν πάντα θα υπερισχύσουν «τα δικά του».

Πολλές φορές συμβαίνει με την αλήθεια να προωθούνται συμφέροντα, άλλοτε μέσω της ανακάλυψης της και άλλοτε μέσω της απόκρυψής της, ενίοτε δε και μέσα από την καταστροφή της.

Η διαμάχη αφορά το δικαίωμα κάποιων να μιλάνε με αυθεντία την οποία κάποιοι άλλοι θα πρέπει να υπακούν. Είναι μια διαμάχη σχετικά με την καθιέρωση ή την επανεπιβεβαίωση των σχέσεων ανωτερότητας και κατωτερότητας, κυριαρχίας και υποταγής, ανάμεσα σε υποστηρικτές πεποιθήσεων.

Δυστυχώς ο Πινόκιο συνδικαλιστής είναι επιρρεπής στα ψέματα, την μυθοπλασία, την υπερβολή  και προσηλωμένος στον στόχο του, στα ιδιοτελή του κίνητρα και συμφέροντα.

Κύριοι ,

οι συνάδελφοι και ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές θέλουν ένα κλάδο με διαφορετική κουλτούρα, που θα θέτει ως προτεραιότητα την  αξιοκρατία, την κατάργηση του πελατειακού συμφέροντος  και ένα σαφές σχέδιο προόδου που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων τα επόμενα χρόνια. Χρειαζόμαστε λύσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο εργασίας όλων και ειδικά των νέων συναδέλφων, την καθημερινότητά τους, την ζωή τους και όχι συναισθηματικές επικλήσεις που ανάγονται στο παρελθόν.

Με εκτίμηση

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, τιμάται η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη και είναι η επίσημη αργία των Δικαστηρίων, επομένως όλες οι δικαστικές υπηρεσίες της χώρας θα παραμείνουν κλειστές.

Και για την ιστορία…..

Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, είναι ο πολιούχος Άγιος των Αθηνών. Η μνήμη του εορτάζεται στις 3 Οκτωβρίου. Είναι προστάτης των Δικαστικών και του Δικαστικού Σώματος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το ένατο έτος μετά από την Γέννηση Του Χριστού. Διετέλεσε μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου.