Γενική Συνέλευση

Δυστυχώς, “μια απ’ τα ίδια” ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε χθες (τη δεύτερη φορά χρειαζόταν το 1/8 των μελών) στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, με ύφος χιλίων Καρδιναλίων, ευλόγησε τα γένια του και υπεραμύνθηκε… του έργου του!!!

Ενός έργου που, όσο κι αν προσπάθησε στην εισήγησή του, δεν έπεισε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό ότι υπήρξε, γιατί πολύ απλά έργο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, από πεπραγμένα ο Σύλλογος είναι στο μηδέν, εκτός από πίτα, θέατρο και αιμοδοσία.

Το δυστύχημα όμως είναι ότι δεν μας απαρίθμησε, ως όφειλε, τα λάθη και τις παραλείψεις του, γιατί το ναυάγιο των ταυτοτήτων μας ήταν το μικρότερο από τα λάθη του.

Ξέρετε γιατί δεν το έπραξε? Πρώτον γιατί έχει την αλαζονεία της εξουσίας κι αυτός και όλα τα μέλη της παράταξής του στο Δ.Σ. και δεύτερον γιατί το ξέρει πολύ καλά, όπως το γνωρίζουμε κι εμείς, ότι έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται, σ’ αυτό το δρόμο των λαθών και των παραλείψεων, οπότε γιατί να απολογηθεί? Γιατί να ζητήσει συγγνώμη που τραβάει τον Κλάδο κι όλους μας στην παρακμή και στο σκοτάδι? Που μας αφήνει σε πλήρη ανασφάλεια για το μέλλον μας?

Είναι απλό κυρίες και κύριοι συνάδελφοι… Για να απολογηθείς και να ζητήσεις συγγνώμη πρέπει να έχεις συναίσθηση των πραττομένων σου και να έχεις αποφασίσει να μην επαναλάβεις τα ίδια, να αλλάξεις γραμμή και πλεύση, να προσπαθήσεις πλέον στη βάση του γενικού συμφέροντος.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος όχι μόνο δε γνωρίζει να κάνει αυτοκριτική, αλλά ως “παλαιάς κοπής συνδικαλιστής”, δεν έχει τον τρόπο ούτε την ικανότητα να ακολουθήσει τη νέα εποχή, να μας οδηγήσει σε διαπιστωτικές πράξεις, επιμόρφωση, εκπαίδευση, στο Δικαστικό Επιμελητή του μέλλοντος…

Αυτό είναι πασιφανές, γραμμένο στην ιστορία του Συλλόγου μας με μελανά χρώματα και αποδεδειγμένο, γιατί λοιπόν θέλει να κρατάει τη διπλή καρέκλα της εξουσίας και ποιοι τον στηρίζουν σ’ αυτό???

Απαντήστε το…

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

 Αύριο Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 16.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52), ο σύλλογός μας συνέρχεται στην τακτική ετήσια συνέλευσή του, όπου γίνεται η λογοδοσία του Δ.Σ. και υποβάλλονται ο απολογισμός του προηγούμενου και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

 Πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες.

 Επιβάλλεται να ψηφίσουμε νέους συναδέλφους για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, ώστε να ακουστούν οι προβληματισμοί και οι προτάσεις εκείνων που ενδιαφέρονται σοβαρά για τα προβλήματα του κλάδου.

 Τυχόν εκλογή συναδέλφου από την παράταξη που διοικεί τον σύλλογο, ύστερα από πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου (η οποία δεν έγινε αποδεκτή απ’ όλους στο τελευταίο Δ.Σ.), σημαίνει ότι ο χρόνος θα αναλωθεί σε ανεπαρκείς και ανούσιες δικαιολογίες για την απραξία της διοίκησης επί ένα χρόνο από εκείνους που πρέπει να λογοδοτήσουν, και τα προβλήματα του συλλόγου και του κλάδου μας δεν θα αναδειχθούν, ώστε σε επερχόμενες δύσκολες καταστάσεις να τα αντιμετωπίσουμε.

 Εμείς, όπως και άλλες παρατάξεις, θα προτείνουμε νέους συναδέλφους για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης.

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 • Γιατί δεν έχει προχωρήσει η τροποποίηση του άρθρου 973 του Κ.Πολ.Δ. για την έκδοση επαναληπτικού αποσπάσματος;
 • Γιατί δεν έχει απαλειφθεί ακόμη η διάταξη του άρθρου 995 παρ. 6 του Κ.Πολ.Δ. ώστε να μην συντάσσουμε έκθεση επίσκεψης από υποψήφιους πλειοδότες;
 • Γιατί δεν έχει προχωρήσει η τροποποίηση άρθρων του Κ.Δ.Ε. για την αυστηροποίηση των πειθαρχικών ποινών;
 • Γιατί «κάποιοι» θέλουν να επαναφέρουν το παλαιό καθεστώς διορισμού δικαστικών επιμελητών δίχως πτυχίο Νομικής ενώ ο στόχος μας ήταν και πρέπει να είναι η μείωση των οργανικών θέσεων;
 • Γιατί «κάποιοι» θέλουν ξανά το άνοιγμα του επαγγέλματός μας και διαπραγμάτευση των αμοιβών;
 • Γιατί δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα και δεν έχει σταλεί στον Εισαγγελέα η καταγγελία για εταιρεία διαχείρισης από δικαστικό επιμελητή;
 • Γιατί δεν προχώρησαν, ενώ ήταν έτοιμα από την προηγούμενη διοίκηση, οι διαπιστωτικές πράξεις, η φιλική είσπραξη απαιτήσεων χωρίς εκτελεστό τίτλο και η διαμεσολάβηση;
 • Γιατί δεν μπορούν να διοργανώσουν ούτε ένα επιστημονικό συνέδριο γι’ αυτά τα ζητήματα;
 • Γιατί τα έξοδα παράστασης Προέδρου κ.λ.π. του Συλλόγου μας αυξήθηκαν δίχως να το γνωρίζει κανένας, ενώ η πρόταση ήταν για μικρότερο ποσό;
 • Γιατί έχουν «ερημώσει» τα γραφεία του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας;
 • Γιατί η ενημέρωση που γίνεται είναι όχι μόνο ελλειπής αλλά και του «ποδαριού»;
 • Γιατί «στοίχειωσαν» οι ιστοσελίδες του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας;
 • Γιατί δεν δίνονται στους συμβούλους τα παραστατικά των Τραπεζών για το ύψος του καταβαλλόμενου μερίσματος;
 • Γιατί δεν μπορούν να κλείσουν ούτε μία συνάντηση όχι μόνο με Υπουργούς, αλλά ούτε με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες τη στιγμή που οι προηγούμενες διοικήσεις «μιλούσαν» μαζί τους κάθε δεκαπέντε σχεδόν ημέρες;
 • Γιατί δεν υπάρχει στοιχειώδης σοβαρότητα στην εκπροσώπηση του κλάδου;
 • Γιατί οι ταυτότητες δεν πήγαν ομαδικά στο Εφετείο ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι; Γιατί δεν πλαστικοποιήθηκαν; (αφήνουμε τα λάθη).
 • Γιατί δεν εστάλη ομαδικά υπογεγραμμένο από δικαστικούς επιμελητές, ένα εξώδικο από τον Σύλλογό μας προς τον ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως έγινε από άλλους Συλλόγους ακόμα και όμορων χώρων;
 • Γιατί δεν εκδόθηκε φέτος το τόσο χρήσιμο και όχι μόνο για δικαστικούς επιμελητές ημερολόγιο; (ενώ αγοράστηκε και διανεμήθηκε άλλο σε ολίγους;)
 • Γιατί θεωρούν το ζήτημα του άρθρου 51 άρρωστο;
 • Γιατί συζητούν ακόμα για αμοιβές των 25 ευρώ, ελάχιστες αμοιβές και ευελιξία (!) στο θέμα της συνολικής αμοιβής;
 • Γιατί απαξιώνουν τον κλάδο με την απραξία τους, την ανικανότητά τους και τις συμπεριφορές τους;
 • Γιατί, εν τέλει, δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ;

ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 32.812 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ  

 Με αφορμή προηγούμενο δημοσίευμά μας για την τροποποίηση του άρθρου 137 του Κώδικά μας και το γεγονός ότι ενώ η πρόταση για τα έξοδα παραστάσεως Προέδρου κ.λ.π. του Συλλόγου μας ήταν 700 επιδόσεις κατ’ έτος, ξαφνικά αυξήθηκαν προς τα πάνω δίχως να το γνωρίζει κανένας, μας ρωτάτε συνεχώς πόσα είναι τα έξοδα παραστάσεως του Προέδρου του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας για το 2017.

 Εάν κάνετε μόνοι σας τους υπολογισμούς θα δείτε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου λαμβάνει ετησίως 16.406,25 ευρώ (τα 5/8 του συνολικού ποσού των 26.250, δηλαδή 750 επιδόσεις Χ 35 ευρώ).

 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επίσης λαμβάνει ακριβώς το ίδιο παραπάνω ποσό ετησίως, δηλαδή 16.406,25.

 Συνολικά, λοιπόν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας κ. Μήτσης, θα λάβει για το 2017,  32.812 ευρώ.

 Το διάστημα από Μαΐου 2016 μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2016 έλαβε 25.000 περίπου ευρώ.  

 Σημειώνουμε ότι τα έξοδα παραστάσεως, σύμφωνα με το πιο πάνω άρθρο, καθορίζονται από το Δ.Σ. και εγκρίνονται από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου και αντίστοιχα από την εκτελεστική γραμματεία και τη συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Συντακτική Επιτροπή

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Δημοσιεύθηκε η με αριθμό 1041 / 2017 ΠΟ της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ όπου αναλύει τις τροποποιήσεις που επέρχονται στο δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης κατά την κοινή διαδικασία.

Επισημαίνεται όμως το εξής: “υπενθυμίζεται η διάταξη του άρθρου 89 του ν.δ. 356/1974- Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) στο πεδίο εφαρμογής της είσπραξης των δημοσίων εσόδων σύμφωνα με την οποία «οι διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εφαρμόζονται εφόσον δεν αντίκεινται στις διατάξεις του παρόντος νομοθετικού διατάγματος […]».

Επίσης τονίζεται έντονα αυτό που φωνάζαμε από την αρχή σε ότι αφορά τις επαναληπτικές διαδικασίες και επισημαίναμε πως θα καταστραφούν τα δημόσια έσοδα αφού είναι αδύνατον να παρακολουθούν οι Δ.Ο.Υ. ολόκληρης της χώρας τους εκκρεμείς πλειστηριασμούς στα εκατομμύρια ΑΦΜ που υπάρχουν, με την επιπλέον επιβάρυνση του όλου συστήματος αφού ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναγραφή του ΑΦΜ του οφειλέτη στην ηλεκτρονική δημοσίευση του Ταμείου Νομικών.

Ας ελπίσουμε πως, έστω και καθυστερημένα, θα διορθωθεί η αστοχία αυτής της πρόβλεψης….”

Το πλήρες κείμενο της ΠΟΛ ακολουθεί:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Συντακτική Ομάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Σας γνωρίζουμε πως δημοσιεύθηκε το με αριθμό 19 Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο προσδιορίζονται οι λεπτομέρειες της ηλεκτρονικής ανάρτησης δικασίμου στις τακτικές διαδικασίες (άρθρο 237 Κ.Πολ.Δικ.).
Όπως βλέπετε όλοι η κοινωνία και το Ελληνικό Κράτος τρέχουν με ταχύτητες μεγάλες. Εναρμονίζεται η Πατρίδα μας με όλες τις χώρες της Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας κλπ.

Η ιστορία θα δείξει αν είναι προς τη σωστή κατεύ8θυνση ή όχι σε ό,τι αφορά δικαιώματα, ελευθερίες κ.ο.κ.

Το μέγα, όμως, ερώτημα είναι το εξής:  Εμείς, οι δικαστικοί επιμελητές, έχουμε θέση σε όλα αυτά?? Τι έχουμε ήδη κάνει στην κατεύθυνση αυτή, ποιες συγκεκριμένες ενέργειες?? Όταν πάμε στα Υπουργεία αγωνιζόμαστε να βρούμε τρόπους να μείνουμε ζωντανοί στο νέο περιβάλλον ή για το μόνο που νοιαζόμαστε είναι η παράταση της μεταβατικής περιόδου εισόδου των αποτυχόντων του διαγωνισμού του 2015??

Απλά ρωτάμε… απάντηση θα πάρουμε ποτέ ?? Αμφίβολο.!!!

Π.Δ. 19-2017

Συντακτική Ομάδα

Θα αφήσουμε τον κλάδο να σαπίσει;

Δεν περιμέναμε να περάσουν οι Απόκριες.

Περιμέναμε να δημοσιευτεί ο νόμος για την ετήσια εισφορά (ταυτότητες) και τα έξοδα παράστασης προέδρου κλπ για να δημοσιεύσουμε αυτό το κείμενο.

Η πρόταση όπως σας έχουμε ξαναγράψει είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Δεκέμβριο του 2015, και είχε αποφασιστεί η ταυτότητα να είναι είτε 210 είτε 245 ευρώ. Έπρεπε δε να είχε ψηφιστεί το αργότερο τον Σεπτέμβριο του 2016 ώστε αφ’ ενός να είναι έτοιμοι οι προϋπολογισμοί της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο του 2016 και αφετέρου οι ταυτότητες που πρέπει να δοθούν τον Ιανουάριο να πληρωθούν με το αντίστοιχο ποσό.

Ο νόμος λοιπόν δημοσιεύθηκε στις 1-3-2017(!!!) με αποτέλεσμα να δίνονται οι ταυτότητες στο Σύλλογό μας στο τέλος Ιανουαρίου και αν θα δείτε στην απόδειξη σας γράφουν ότι έχετε καταβάλει έναντι. Θλιβερά πράγματα που δεν συνάδουν με το κύρος  Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι η Ομοσπονδία μας και οι Σύλλογοι.

Ακόμα πιο θλιβερό όμως είναι το εξής  γεγονός. Ενώ η απόφαση για το καθορισμό των εξόδων παραστάσεως είχε αποφασιστεί για τον Σύλλογό μας να είναι το κατώτερο, επτακόσιες (700) επιδόσεις κατ’ έτος, βλέπουμε ξαφνικά να γίνεται 750!! Προστέθηκαν δηλαδή ακόμα στα έξοδα παράστασης προέδρου κλπ στον Σύλλογό μας και στην Ομοσπονδία 100 (50+50) επιδόσεις (δηλαδή 100χ35 =3.500) ακόμη, κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουν τίποτα οι αντιπρόσωποι. Δεν μιλάμε για τα επιπλέον 3.500 ευρώ έξοδα παράστασης του Προέδρου κ.λ.π. Μιλάμε για την πράξη του ανδρός! Αλλά τι να λέμε. Γνωρίζει την έννοια της λέξης ντροπή;

Αυτός είναι λοιπόν ο Πρόεδρος. Χειροκροτήστε τον.

Μπάχαλο;

Υπάρχει και συνέχεια.

Ερήμωσαν τα γραφεία του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας. Ψάχνουν οι συνάδελφοι να βρουν τα Προεδρεία.

Στοίχειωσε η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Την ενημερώνουν αραιά και πού για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο όταν αυτά έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΥΔΕ. Continue reading Θα αφήσουμε τον κλάδο να σαπίσει;

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???

Επειδή έχουμε δεσμευθεί πως θα ενημερώνεστε για όλα τα συμβαίνοντα – φανερά ή κρυφά – και επειδή κάποιοι προσπαθούν να μας βγάλουν ψεύτες ή τρελούς, διαβάστε παρακάτω:    Εστάλη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ της χώρας το κάτωθι έγγραφο:

P1

Στη συνέχεια εκδόθηκε και απεστάλη προς όλους τους Συλλόγους το κάτωθι έγγραφο:

P2

Τίθενται λοιπόν τα αμείλικτα ερωτήματα:

 • Γιατί ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ εστάλη τέτοιο έγγραφο ;!;
 • Ποιος ιθύνων νους το σκέφτηκε και κυρίως γιατί ;;;
 • Ποιός θέλει να ανοίξει το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή ;;;
 • Σε τι και σε ποιους ακριβώς θα είναι χρήσιμη αυτή η πληροφορία ;;;
 • Μήπως “κάποιοι” σκέφτηκαν πως αφού οι υποψήφιοι είναι σαφώς λιγότεροι από τις κενές θέσεις να μην γίνουν οι εξετάσεις και τις θέσεις να καταλάβουν οι υποψήφιοι με μια απλή κανονιστική πράξη (υπουργική απόφαση) και μέσα εκεί να χώσουμε και την παράταση της μεταβατικής διάταξης ;;;
 • Ποιός θέλει να καταργήσει τις εξετάσεις [και] δια των οποίων διασφαλίζεται ο κλειστός αριθμός των οργανικών θέσεων ;;; Συνεχής επιδίωξή μας ήταν η μείωση των οργανικών θέσεων. Άλλαξε κάτι ;;;
 • Ποιος απεργάζεται την καταστροφή μας ;;; Ποιος πασχίζει να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου ;;;
 • Eνώ είχε – στο παρελθόν – κλειδώσει το κεφάλαιο απελευθέρωση του επαγγέλματος, ποιος το φέρνει από την πίσω και (πάντα) ύπουλη πόρτα ;;; Κι αν ακόμα κάποιος ήθελε ισχυρισθεί πως προσωρινά θα ισχύσει, έχουμε να του πούμε: ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ !!!
 • Σέβεται κανείς τις δομικές επιτυχίες του Κλάδου μας ;;;
 • Ο ΚΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;; ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ [Σύλλογοι και Ομοσπονδία] ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;; θα αντιδράσει κανείς ;;; Θα ερευνήσει το θέμα και θα μας ενημερώσει ;;;
 • Ο Σύλλογος της Αθήνας πότε – ακριβώς – το έλαβε και τι ενέργειες έχει ήδη κάνει ;;; (Και οι επτά [7] άλλοι Σύλλογοι το έλαβαν]. {δεν ξέρουμε αν κάποιοι – εντελώς αθώα ή επιπόλαια– έχουν ήδη απαντήσει}.

       Οφείλουμε να συγχαρούμε την Προϊσταμένη του Τμήματος που σε χρόνο άμεσο ανακάλεσε αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.     Τα ερωτήματα όμως παραμένουν.

      Θα προστατεύσει κανείς τους εν ενεργεία δικαστικούς επιμελητές ;;   Θα πάψουν να αραδιάζουν ψέματα και φούμαρα του τύπου «αν είμαστε ολιγομελής κατηγορία επαγγελματιών θα είναι εύκολες οι επιθέσεις εναντίον μας» ;;   Είδαμε και τους δικηγόρους (που έχουν τη μισή Βουλή συναδέλφους) ή τους πολιτικούς μηχανικούς (που έχουν Πρωθυπουργό και Υπουργούς μέλη τους) τι προστασία απολαμβάνουν. !!!

      Συνάδελφοι γρηγορείτε!!! Κάντε τους να καταλάβουν πως μόνο για τους εν ενεργεία οφείλουν να πασχίζουν – με επιχειρήματα και σοβαρότητα.   Οι απόκριες πέρασαν και μπήκαμε στην Μεγάλη Σαρακοστή. Ας συμπεριφερθούμε όπως απαιτούν οι καιροί.    Νηστεία δεν σημαίνει πείνα.   Αν δεν αντιδράσουμε εκεί θα μας καταντήσουν.

Συντακτική Ομάδα