Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Με έκπληξη μου συνειδητοποιώ ότι άνθρωποι και παρατάξεις που θέλουν να Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥηγηθούν στον  κλάδο, που πεισματικά ζητούν την ψήφο μας, που περιστασιακά εμφανίζονται ως επικριτές των πάντων και των όλων, και επιλεκτικά ως σωτήρες και απελευθερωτές του κλάδου,  δεν έχουν κανένα πρόγραμμα κανένα σχέδιο, αλλά και καμία σκέψη, διαφορετική, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα για αυτούς τα τελευταία 4-5 χρόνια. Βέβαια στο λεξιλόγιό τους έχουν προστεθεί τώρα λέξεις όπως «αντιμνημονιακό», «αγώνας», «αντεργατικό», «μάχη», «κλαδικά ζητήματα», «αντιδημοκρατικό», «αντισυνταγματικό» κ.α.

Όμως η λογική τους είναι όλα αυτά τα ζητήματα αφορούν την υπόλοιπη κοινωνία, αφορούν άλλους κλάδους που πλήττονται από την λιτότητα της εποχής και από μία Τρόικα η οποία ράβει και ξηλώνει κυρίως, ότι θέλει όπως θέλει χωρίς να ρωτάει και να  λογοδοτεί. Σύμφωνα με την λογική τους, εμείς ως Κλάδος δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα, είμαστε στο απυρόβλητο, είμαστε «αόρατοι» για ολόκληρη την κοινωνία και την νέα τάξη πραγμάτων που αντιλαϊκά επιβάλλεται στην χώρα μας. Εμείς έχουμε ΦΕΚ – Αμοιβές με Προεδρικό Διάταγμα ακούω συνεχώς. Και οι χιλιάδες απολυμένοι άνεργοι σήμερα για τους οποίους θλιβόμαστε, με κάποιο τέτοιο ΦΕΚ είχαν διοριστεί, με κάποια ανάλογη Υπουργική απόφαση, και οι μισθοί όσων παρέμειναν στο Δημόσιο, πάλι με κάποιο νέο ΦΕΚ συρρικνώθηκαν στα επίπεδα που είναι σήμερα. Στον Ιδιωτικό τομέα όπου δεν υπάρχει βέβαια ΦΕΚ, γίνεται η σφαγή των μυρίων, επικρατεί ο Νόμος της Ελεύθερης Αγοράς !!!

Εμείς όμως, οι Δικαστικοί Επιμελητές έχουμε ΦΕΚ . Continue reading Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

Μερικές μέρες μετά την πραγματοποίηση της Γ.Σ του Συλλόγου μας και ενώ πια καταλάγιασε η «σκόνη» και ο «ήχος» από τα πυροτεχνήματα ήλθε η ώρα της αλήθειας για όσα έλαβαν χώρα εκεί.

Παρατήρηση 1η  

Οι αποφάσεις κάθε Γ.Σ πού έχει συγκληθεί νόμιμα και έχει τις απαραίτητες απαρτίες και πλειοψηφίες είναι απόλυτα σεβαστές από όλους καθώς αυτό επιτάσσει η Δημοκρατική αρχή. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Παρατήρηση 2η

Στοιχειώδης σεβασμός στο Σώμα των συναδέλφων θα επέβαλε οι εισηγήσεις των δύο εισηγητών επί των θεμάτων της Γ.Σ να έχουν τεθεί υπόψη των συναδέλφων προς ενημέρωση τους πριν κληθούν να αποφασίσουν επί ζητημάτων τόσο σοβαρών για το μέλλον τους και τον κλάδο.

Παρατήρηση 3η

Κανόνας της Δημοκρατικής λειτουργίας κάθε συλλόγου αποτελεί η δυνατότητα έκφρασης όλων των απόψεων ακόμη και των πιο μειοψηφικών. Εν προκειμένω επιχειρήθηκε η μεθόδευση της -επί της ουσίας- απαγόρευσης έκφρασης της άποψης της παράταξης μας, καθώς μέσα από σκηνοθετημένες αντιδράσεις «συναδέλφων» δόθηκε ελάχιστος χρόνος ομιλίας στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και πρόεδρο της παράταξης μας και στον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ενωσης Δικαστικών Επιμελητών. Το ίδιο συνέβη και με τους λοιπούς ομιλητές, στους οποίους διατέθηκαν μόλις 3 λεπτά ομιλίας στον καθένα την ώρα που οι εισηγητές μίλησαν από μια ώρα έκαστος .

Οπως λέει και ο ποιητής ΚΙΣΣΑ «ΕΚΡΑΞΕ – Ω ΦΩΝΉ ΣΤΡΙΓΓΙΑ»! (Κωστής Παλαμάς) Continue reading ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

Απάντηση στις απορίες και…. «στο παράπονο»… μιας συναδέλφου

Παραπονιέσαι Θεώνη, γιατί δεν αναφέρω τη μεσολάβησή σου στον τότε (Ιανουάριος 2011)  βουλευτή Ηλείας κ. Αντωνακόπουλο σε ότι αφορά την κατάθεση τροπολογίας για το Προεδρικό Διάταγμα.

Πρώτον είσαι άδικη γιατί πάμπολλες φορές έχω δημόσια εξάρει το θάρρος και το ανάστημα αυτού του ανθρώπου να καταθέσει τροπολογία ΠΡΙΝ την ψήφιση του ν. 3919/2011 στη Βουλή, ζητώντας την εξαίρεσή μας από τα προς απελευθέρωση επαγγέλματα, κόντρα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος του οποίου ήταν αλλά και κόντρα στην προσωπική του πικρία από ένα συνάδελφό μας, χάριν του οποίου έχασε τη βουλευτική έδρα στις προηγούμενες εκλογές. Σου θυμίζω βέβαια, πως η τροπολογία αυτή, αν και εμπρόθεσμη, ουδέποτε (πραξικοπηματικά) ετέθη προς συζήτηση στο Σώμα, με απόφαση του τότε Προέδρου της Βουλής.  Παρόλα αυτά,  Μπράβο πολλά σ’ αυτόν τον άνθρωπο αλλά και σε εσένα προσωπικά που μεσολάβησες. Continue reading Απάντηση στις απορίες και…. «στο παράπονο»… μιας συναδέλφου

Προϋποθέσεις εισόδου στο επάγγελμα

Συνάδελφοι ας αναζητήσει ο καθένας και η καθεμιά από σας τις απαντήσεις σε τρία απλά ερωτήματα , προκειμένου ζυγίσει αν η πρόταση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» για τροποποίηση – παράταση της παραγράφου δ του άρθρου 3 του κώδικά μας με την οποία προβλέπεται ότι οι «Εγγεγραμμένοι ασκούμενοι πριν από την 8η Μαΐου 2012 μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και για την επόμενη τριετία.» και αν αυτό είναι προς το συμφέρον του κλάδου ή όχι.
– Συμφωνούμε με δημοσιεύματα , όπως του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη www.kathimerini.gr/752595/opinion/…/politikh/apo-dikhgoros-klhthras το οποίο βασίζεται σε επιστολή του δικηγόρου Πειραιώς Σταύρου Μαυρομάτη, όπου καταγγέλλεται η προϋπόθεση ύπαρξης πτυχίου νομικής σχολής για την είσοδο στο επάγγελμα ως προσχηματική και προϊόν συνδικαλιστικής συναλλαγής με τη πολιτική ηγεσία, που σκοπό έχει να παραμείνει το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή κλειστό και να αποκτήσει χαρακτηριστικά ολιγοπωλίου; Ενισχύουμε αυτή την προσέγγιση; Continue reading Προϋποθέσεις εισόδου στο επάγγελμα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ

Image1Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι, τέτοια Γενική Συνέλευση είχα να δώ από την εποχή του αειμνήστου Προέδρου μας Κώστα Λίτσιου. Την περασμένη Πέμπτη λοιπόν, είχαμε μία τέτοια Έκτακτη Γενική Συνέλευση, καρμπόν, όπως παλιά.

Τι εννοώ. Καταρχήν τα θέματα ήταν αποκλειστικά αρμοδιότητες της Ομοσπονδίας, άρα όλη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση έγινε στην πραγματικότητα για το θεαθήναι. (Το ερώτημα όμως που πλανιέται και μας κάνει να είμαστε καχύποπτοι είναι γιατί η συνέλευση δεν έγινε αρχές Ιουλίου και πριν την Ολομέλεια της Ο.Δ.Ε.Ε. όπου θα παίρνονταν οι αποφάσεις για τις αμοιβές). Η δικαιολογία είναι ότι είμαστε μεγάλος Σύλλογος και η γνώμη μας μετράει. Γιατί να μην συζητήσουμε φλέγοντα θέματα? Continue reading ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα η περιβόητη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, μία από τις λίγες φορές με απόλυτη απαρτία, ακούστηκαν οι δύο εισηγήσεις από μία ώρα η κάθε μία, έγινε λοιπόν πλήρης ενημέρωση, όλοι κατάλαβαν τα πάντα και το χειροκρότημα δικαίωσε τους εισηγητές, πέτυχαν λοιπόν το στόχο και το σκοπό τους. Στη συνέχεια γράφτηκαν περίπου 15-18 ομιλητές, τους δόθηκε άπλετος χρόνος να τοποθετηθούν «3 λεπτά»….τα είπαν ΟΛΑ και ο όχλος από κάτω ….τα κατάλαβε ΟΛΑ! Δόθηκαν όλες οι απαντήσεις μέσα σε 3 λεπτά, λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας και τελικά: Όλα μέλι-γάλα…. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν για τις Γενικές Συνελεύσεις που κάνουμε με σκοπό να ακούγονται οι απόψεις πολλών συναδέλφων κι έτσι εμείς οι Δημόσιοι Λειτουργοί τα έχουμε βάλει όλα στη σωστή τους σειρά!

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ – ΕΠΙΒΙΩΣΗ – ΕΥΡΩΠΗ

Μόλις χτες γύρισα από ταξίδι στην Αρμενία, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο κ. Πρεκετέ σε εκδήλωσε της ΔΕΔΕ και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου.

Ένοιωσα πολύ άβολα όταν από τις 17 χώρες που συμμετείχαμε μόνο εμείς – ΜΟΝΟ – δεν έχουμε ακόμα πτυχίο νομικής.

Όλοι μέσω του πτυχίου τους και του επιπέδου μορφώσεώς τους διεκδίκησαν και πέτυχαν τεράστια κομμάτια επαγγελματικής ύλης και τώρα μπορούν και βλέπουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Continue reading ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ – ΕΠΙΒΙΩΣΗ – ΕΥΡΩΠΗ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Συνάδελφοι,

 Η αθρόα συμμετοχή νέων, κυρίως συναδέλφων, στην εκδήλωση-ενημέρωση της παράταξής μας, που έλαβε χώρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας, αποτελεί ελπιδοφόρο και ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα για το παρόν και το μέλλον του κλάδου μας.

 Ελπιδοφόρο γιατί συνιστά την απαρχή για την καθιέρωση του νέου μοντέλου συλλογικής λειτουργίας που θέλουμε να κατοχυρώσουμε τόσο στην παράταξή μας, όσο και στο Σύλλογο και στην Ομοσπονδία της οποίας είμαστε μέλη, με συνεχή ενημέρωση του συνόλου των συναδέλφων, με διαβούλευση, ανταλλαγή απόψεων και συνδιαμόρφωση των θέσεων της παράταξής μας και του κλάδου μας εν γένει, σε σχέση με τα σημαντικά θέματα που ανοίγονται και θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Continue reading ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παροχή Νομικής Βοήθειας

Διαδικασία καθορισμού αποζημίωσης και εκκαθάρισης  παροχής νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος από δικαστικούς επιμελητές

Ν. 3226/2004    Φ.Ε.Κ.24/Α/4/4.2.2004

ΚΥΑ 67506/8.8.2012   Φ.Ε.Κ. 2333/2012

 Α. Καθορισμός αποζημίωσης των προσώπων που προσφέρουν υπηρεσίες στο πλαίσιο του συστήματος παροχής νομικής βοήθειας 

 Η αποζημίωση των δικαστικών επιμελητών που προσφέρουν υπηρεσίες στο πλαίσιο τoυ συστήματος παροχής νομικής βοήθειας, είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες κάθε φορά νόμιμες αμοιβές τους.

 Στο ποσό της ως άνω αποζημίωσης προστίθεται ο Φ.Π.Α με τον εκάστοτε ισχύοντα συντελεστή. Continue reading Παροχή Νομικής Βοήθειας

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Όλοι λάβαμε ένα, γεμάτο απόγνωση, μήνυμα από το σύλλογο, όπου διαψεύδει άλλα και υποστηρίζει ότι ο στόχος του είναι η προάσπιση των κεκτημένων μας, Ακούστε ποιος το υποστηρίζει:

Το 2010 όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, του παραδόθηκε ο σύλλογος με εξακόσιες πενήντα (650) άδειες κυκλοφορίες στον δακτύλιο της Αθήνας. Πόσος χρόνος, άραγε, του χρειάστηκε (για να χάσει) αυτό το απλό κεκτημένο μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:    Μόλις λίγοι μήνες!!!!

Τον θεωρείτε ικανό να προασπιστεί και σοβαρότερα κεκτημένα μας;

Το ζήτημα τοπικής αρμοδιότητας είναι εξαιρετικά σοβαρό και καλό θα ήταν να αποφεύγεται η όποια συζήτηση γύρω από αυτό και μάλιστα από ανθρώπους που η ιστορία τους δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν σοβαρά ζητήματα.