Απάντηση στις απορίες και…. «στο παράπονο»… μιας συναδέλφου

Παραπονιέσαι Θεώνη, γιατί δεν αναφέρω τη μεσολάβησή σου στον τότε (Ιανουάριος 2011)  βουλευτή Ηλείας κ. Αντωνακόπουλο σε ότι αφορά την κατάθεση τροπολογίας για το Προεδρικό Διάταγμα.

Πρώτον είσαι άδικη γιατί πάμπολλες φορές έχω δημόσια εξάρει το θάρρος και το ανάστημα αυτού του ανθρώπου να καταθέσει τροπολογία ΠΡΙΝ την ψήφιση του ν. 3919/2011 στη Βουλή, ζητώντας την εξαίρεσή μας από τα προς απελευθέρωση επαγγέλματα, κόντρα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος του οποίου ήταν αλλά και κόντρα στην προσωπική του πικρία από ένα συνάδελφό μας, χάριν του οποίου έχασε τη βουλευτική έδρα στις προηγούμενες εκλογές. Σου θυμίζω βέβαια, πως η τροπολογία αυτή, αν και εμπρόθεσμη, ουδέποτε (πραξικοπηματικά) ετέθη προς συζήτηση στο Σώμα, με απόφαση του τότε Προέδρου της Βουλής.  Παρόλα αυτά,  Μπράβο πολλά σ’ αυτόν τον άνθρωπο αλλά και σε εσένα προσωπικά που μεσολάβησες.

Από εκεί όμως, Θεώνη, μέχρι του ότι ο κ. Αντωνακόπουλος συνέβαλε καθοιονδήποτε τρόπο στο Προεδρικό Διάταγμα……… υπάρχει ένα χάος. Η πρότασή του κατατέθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2011, ο νόμος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 2 Μαρτίου 2011, η επιτροπή για τη δημιουργία του Π.Δ. συνεστήθη στις 25.04.2011 και το Π.Δ. δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 2 Ιουλίου 2011.

Έξι (6) ολόκληρους μήνες μετά.

 Άρα, όλα αυτά που διακινούνται  περί του πως επιτεύχθηκε η έκδοση του Π.Δ. (δηλαδή από τον βουλευτή, την παρέμβασή σου ή άλλο συνδικαλιστή είναι απλώς ΜΠΟΥΡΔΕΣ) και γίνονται για τον απλό-απλούστατο λόγο να πάρουν κάποιοι ένα μερίδιο της επιτυχίας εκείνης.  Η πορεία τους όμως – από τότε μέχρι σήμερα- δείχνει ότι να χτίζουν δεν μπορούν….. να γκρεμίσουν – χάριν του ψηφοθηρικού μικροσυμφέροντος μπορούν.  Θα σου συνιστούσα να μην τους επιτρέπεις να σε χρησιμοποιούν για ίδιον όφελος.

Διονύσης Κριάρης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)