ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μία απ’ τις κυριότερες απορίες πολλών συναδέλφων το τελευταίο διάστημα, είναι η διαδικασία για την έκδοση Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου (Π.Κ.Α.), που είναι απαραίτητο στοιχείο ως συνοδευτικό του εντύπου Δ2 για την καταχώρηση πράξης στην κοινή εκτέλεση.

Για τη διευκόλυνση σας ετοιμάσαμε ένα συνοπτικό οδηγό καθώς και ένα βίντεο που περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και το οποίο ελπίζουμε να σας βοηθήσει.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στο συνάδελφο Ηλία Σάμιο, για τη συνδρομή του στη σύνταξη του οδηγού.

Για την ΠΡΟΣΥΔΕ

η ομάδα εργασίας

Ελένη Καπότου – Βασίλης Χρήστου

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

 ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

 

  • Βήμα 1ο: Είσοδος στον ιστότοπο του ΕΚΧΑ,
  • Βήμα 2ο: Επιλέγουμε e – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και ακολούθως από το μενού τα παρακάτω βήματα: «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ» – «ΑΝΑΡΤΗΣΗ» – «ΑΙΤΗΣΕΙΣ» – «ΔΙΟΡΘΩΣΗ» – «ΑΙΤΗΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Π.Κ.Α.» – «ΠΑΡ. Γ»  – «ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Π.Κ.Α.» –  «ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣΗΣ» – «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ»  – «ΕΚΔΟΣΗ Π.Κ.Α.»
  • Βήμα 3ο: Είσοδος στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet πατάμε: «ΑΠΟΔΟΧΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ»
  • Βήμα 4ο: Πατάμε την επιλογή «ΑΙΤΗΣΕΙΣ» Στην σελίδα αυτή βγάζει τα  ΚΑΕΚ  που έχει ο αιτών σύμφωνα με τους κωδικούς taxis αλλά εμείς θα πάμε στο επάνω μέρος της σελίδας και θα  κάνουμε κλικ την επιλογή «ΑΙΤΗΣΕΙΣ» και στη συνέχεια κλικ την επιλογή «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ Π.Κ.Α.»
  • Βήμα 5ο: Στην επιλογή «ΝΟΜΟΣ –  ΟΤΑ» βάζουμε τον Νομό που ανήκει το ακίνητο και τον Δήμο.
  • Βήμα 6ο: Στο ερώτημα «για τι θέλεις το Π.Κ.Α»,  επιλέγουμε την  2η περίπτωση «Δεν έχω υποβάλλει δήλωση για ακίνητο…». Στην συνέχεια θα βάλουμε το ΚΑΕΚ που αντιστοιχεί  στο ακίνητο που επιθυμούμε.
  • Βήμα 7ο: Στο ερώτημα «ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ»  επιλέγουμε «Σύνταξη συμβολαίου» και μπορούμε να γράψουμε και τον λόγο που το ζητάμε, παραδείγματος χάριν: σύνταξη έκθεσης κατάσχεσης υπερ …
  • Βήμα 8ο: Πληρωμή. Πληρώνουμε με κάρτα και θα μας αποσταλεί το Π.Κ.Α και η απόδειξη καταβολής του ποσού.
  • Βήμα 9ο: Αφού ολοκληρωθεί η πληρωμή, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το 4ο βήμα (ΑΙΤΗΣΕΙΣ) επιλέγουμε «ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ» όπου θα έχει την ένδειξη «ΟΡΙΣΤΙΚΗ» στην επιλογή «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ» μπορούμε να δούμε το πιστοποιητικό και να το εκτυπώσουμε.

 

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)