ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μετά τον απόηχο της προχθεσινής κοπής πίτας του συλλόγου μας, το βλέμμα και η σκέψη έρχεται πάλι στις εκλογές.

Συνάδελφοι, το επάγγελμά μας, μας έχει κάνει προσεκτικούς και υπεύθυνους λόγω της φύσης του. Έτσι πρέπει να είναι και η ψήφος μας. Οι σωστοί άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους και οι σοφοί oφείλουν να μην τα επαναλαμβάνουν. Όλοι έχουμε κάνει λάθη αλλά λάθη που μας έκαναν να διακρίνουμε το σωστό ώστε να μπορέσουν να μας δρομολογήσουν την πορεία.

Συνάδελφοι, η εκπροσώπηση του συλλόγου και της Ομοσπονδίας απαιτεί σοβαρότητα ώστε στο μέλλον οι στόχοι μας να μη μείνουν για άλλη μια φορά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως στην τελευταία περίοδο είχαν προγραμματιστεί να γίνουν αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Δεν έχουμε πια άλλα χρονικά περιθώρια. Οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και δυστυχώς κάποιες ήδη μας προσπέρασαν. Σοβαρότητα και υπευθυνότητα όταν βρεθούμε μπροστά στις κάλπες. Για εμένα δεν υπάρχει πια το «ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ». Η σωστή ψήφος αντιπροσωπεύει τον υπεύθυνο συνάδελφο.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΑΓΙΑΚΟΥ ΦΕΤΑΝΗ

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

Κατατέθηκε την περασμένη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 4.2.2019 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται ήδη  στη φάση επεξεργασίας στις επιτροπές της Βουλής, ολοκληρώθηκε δε η πρώτη ανάγνωση. Σύμφωνα με αυτό προβλέπονται τροποποιήσεις και βελτιώσεις  διατάξεων σχετικά µε την παροχή νομικής βοήθειας (άρθρο 28 παρ. 4 [σελ. 85,86] Αιτιολογικής Έκθεσης) μεταξύ άλλων και για τον χρόνο έκδοσης του φορολογικού στοιχείου το οποίο θα εκδίδεται κατά την πραγματική είσπραξη.

Μιλάει αποκλειστικά και μόνο για τους Δικηγόρους Υπηρεσίας.

Ειδικά στην αιτιολογική έκθεση και σε ό,τι αφορά το άρθρο 28 [σελ. 14] αναφέρει επί λέξει: “…..Ο ν. 3626/2004 για τη νομική βοήθεια ορίζει ειδικά στο άρθρο 1 ότι δικαιούχοι νομικής βοήθειας είναι οι χαμηλού εισοδήματος πολίτες, στο άρθρο 2 παρ. 3 ότι, η διαδικασία διεξάγεται ατελώς και ήδη στο υπό τροποποίηση άρθρο 15 ότι το προσήκον φορολογικό στοιχείο για την παροχή των υπηρεσιών του δικηγόρου υπηρεσίας εκδίδεται κατά την είσπραξη της σχετικής αποζημίωσης. Τέλος, ο Κώδικας Δικηγόρων ορίζει, στο άρθρο 57 σχετικά με το δικαίωμα του δικηγόρου σε αμοιβή, ότι η εργασία του δικηγόρου προς τον εντολέα ολοκληρώνεται μόνο με την πραγματική  είσπραξη της αμοιβής του.” 

Όπως όλοι γνωρίζετε εμείς στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. εκτός από την ιδιοτροπία για τη διαφάνεια έχουμε και πολύ ψηλά αφενός την αίσθηση καθήκοντος και υποχρέωσης και αφετέρου την ικανότητα της προνοητικότητας. Ως εκ τούτου θεωρούμε υποχρέωση μας:

1.-  Καθώς αφορά ένα πάγιο αίτημα του κλάδου και ενδιαφέρει άμεσα πολλούς συναδέλφους να επισημάνουμε την παράλειψη αυτή του Υπουργείου στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, ώστε ο Πρόεδρος και η Ε.Γ. να πράξουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου στο Νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί να υπάρξει ρητή αναφορά και για τους Δικαστικούς Επιμελητές.

2.- Να σας θυμίσουμε – επειδή scripta manent – πως εμείς σε ανύποπτο χρόνο και αρκετά παλιότερα είχαμε προτείνει στη Διοίκηση του Κλάδου την ύπαρξη αυτή στον Κώδικα Δικηγόρων. Συγκεκριμένα στις 10-6-2017 ο Διονύσης Κριάρης σε άρθρο του στην ιστοσελίδα μας με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ είχε γνωρίσει στη Διοίκηση την ύπαρξη αυτού του άρθρου στον Κώδικα Δικηγόρων και τους είχε προτείνει να σπεύσουν να το νομοθετήσουν και για εμάς.. Έγραφε επί λέξει:

Αλλάζοντας θέμα και επειδή κάποιοι απρόσεκτοι συνάδελφοι έγραψαν πως γίνεται στείρα αντιπολίτευση σας δίνω τροφή και στόχο ώστε να διεκδικήσετε αγαπητοί της διοίκησης – θεσμοί των δικαστικών επιμελητών. Ακούστε λοιπόν. Για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες χρόνος κτήσης του εισοδήματος είναι ο χρόνος παροχής της υπηρεσίας. Αυτή η πρόβλεψη μας συνέθλιψε αφού πολλά ποσά ανείσπρακτα επιβαρύνονται με ΦΠΑ και φορολογούνται και υπολογίζονται πλέον στον προσδιορισμό της ασφαλιστικής εισφοράς. Οπότε και το μικρό πλέον ποσοστό κερδοφορίας εξανεμίζεται.  Προσέξτε το άρθρο που σας παραθέτω και αποφασίστε αν αξίζει να τρέξετε και να αγωνισθείτε σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Ν. 4194/13 (ΦΕΚ – 208 Α/27-9-2013): Κώδικας Δικηγόρων

Άρθρο 57 Δικαίωμα σε αμοιβή − Ανάλογη προκαταβολή

  1. Ο δικηγόρος δικαιούται να λάβει αμοιβή από τον εντολέα του για κάθε εργασία του, δικαστική ή εξώδικη, καθώς και για κάθε δαπάνη δικαστηριακή ή άλλη που κατέβαλε για την εκτέλεση της εντολής που του ανατέθηκε.
  2. Δικαιούται επίσης να εισπράξει από τον εντολέα του προκαταβολή έναντι της αμοιβής ή των δαπανών του, κατά την έναρξη ή την πρόοδο της εργασίας. Η εργασία του δικηγόρου προς τον εντολέα του ολοκληρώνεται μόνο με την πραγματική είσπραξη της αμοιβής του.

Και μην πεί κανείς πως δεν παρακολουθούν συνδικαλιστικές σελίδες… κοιτάξτε τα σχόλια. Ο πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας αφιέρωσε ολόκληρο κείμενο – απάντηση. Άρα το ήξεραν και 2 ½ ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν τίποτα.

Εμείς δεν θα πούμε το προφανές: ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ, ούτε πως η Διοίκηση ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ …. Αυτά κρίνετέ τα εσείς.

Εμείς αυτό που τους φωνάζουμε είναι:   Τρέξτε να προλάβετε ο συνάδελφος συνθλίβεται !!!

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΑΧΔΙΚ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΑΧΔΙΚ

 

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΑΧΔΙΚ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΑΧΔΙΚ

Αχός πολύς ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν……….

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε πολλά και διάφορα… και τι δεν ακούμε !!

Από εδώ, από την περιφέρεια κοντά μας ή μακριά μας….

Μήνα σε γάμο ρίχνονται μήνα σε χαροκόπι;

Τα ερώτηματα όμως παραμένουν αναπάντητα

  1. Πόσοι -ακριβώς- πίνακες μπήκαν στο Σύλλογο το 2018 και πόσοι το 2017?
  2. Πόσους -ακριβώς-πίνακες θεώρησαν τα μέλη του Δ.Σ.
  3. Πόσοι -ακριβώς-από κάθε τράπεζα – αναλυτικά
  4. Πόσοι -ακριβώς-ανά τράπεζα αφορούν κατασχέσεις και πόσοι αποσπάσματα.
  5. Σε περίπτωση κατασχέσεων πόσα -ακριβώς-ακίνητα ανά κατάσχεση (περιληπτικά π.χ. 200 κατασχέσεις από 1 ακίνητο, 200 κατασχέσεις από 2 ακίνητα κ.ο.κ.
  6. Πόσοι -ακριβώς-πίνακες αφορούν σε αποβολές
  7. Πόσα χρήματα μπήκαν στους λογαριασμούς του Συλλόγου από κάθε τράπεζα ώστε να δούμε ποια τράπεζα μας χρωστάει, πόσα -ακριβώς-χρήματα και ποιών -ακριβώς-συναδέλφων

Ούδε σε γάμο ρίχνονται ούδε σε χαροκόπι.

Συνάδελφοι, δεν έχουμε τίποτα εναντίον κανενός. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη,

Έχουμε μια ιδιοτροπία με την διαφάνεια και για το λόγο αυτό

Εμείς περιμένουμε τις απαντήσεις και ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας.

Στοιχεία αξιόπιστα με υπογραφές και εγγύηση. Όπως αυτά που προκύπτουν λ.χ. από την ΕΛΣΤΑΤ.  Όχι σαν αυτά τα προχθεσινά.

Προσωπικά δεσμεύομαι πως μόλις αναλάβουμε τη Διοίκηση του Συλλόγου όλα τα στοιχεία που πιο πάνω ζητάμε θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου δύο φορές το χρόνο, ήτοι κάθε έξι μήνες ανά Εφετείο.

 

Νίκος Αντωνίου

Υποψήφιος Πρόεδρος

 

YΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΓΙΑΚΟΥ

Αγαπητές συναδέλφισσες κι αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαι η Ευαγγελία Καλαγιάκου, Δικαστική Επιμελήτρια στο Εφετείο Αθηνών για περισσότερο από 25 χρόνια, μαχόμενη σύζυγος και μάνα. Ξεκίνησα μόνη μου από μηδενική βάση, χωρίς δεκανίκια και υποστηρικτές και σιγά-σιγά μπόρεσα και στάθηκα με αξιοπρέπεια και ήθος στο επάγγελμα και στην κοινωνία. Πάντα με ενδιέφεραν τα κοινά, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα αποφασίσει να είμαι υποψήφια με κάποιο συνδυασμό που θα με ενέπνεε. Πριν από λίγο καιρό, μου έγινε πρόταση από την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και την Πρόεδρό της προσωπικά, να κατέβω στις επερχόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιό της. Στο πρόσωπό της, αλλά και στο πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου Νίκου Αντωνίου είδα τη διάθεση και την ορμή να παλέψουμε για τα κοινά συμφέροντα και προβλήματα του κλάδου μας και το αποφάσισα συνειδητά και με απόλυτη βεβαιότητα ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Η τελευταία τριετία έχει αφήσει σε όλους μας πίκρα και απογοήτευση, αλλά δεν έχει νόημα να αναμασάμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και να παλέψουμε σήμερα για ένα διαφορετικό αύριο. Κάποιοι με ξέρετε και κάποιοι όχι, αλλά θα χαρώ να γνωριστούμε καλύτερα και σας υπόσχομαι ότι θα παλέψω καθαρά, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες, χωρίς τα γνωστά «δεκανίκια» και θα αγωνιστώ με γνώμονα το κοινό συμφέρον για να τιμήσω την ψήφο σας. Συνάδελφοι, δεν αντέχεται άλλο η σημερινή κατάσταση, να βλέπουμε εμείς οι παλαιότεροι που με αγώνα, κόπο και κινδύνους σταθήκαμε αξιοπρεπώς στο επάγγελμά μας, τώρα να δεχόμαστε «χτυπήματα κάτω από τη μέση» και να χάνεται η ύλη μας από μειοδοσίες και πονηρά τερτίπια. Και οι νεότεροι? Οι περισσότεροι είναι προβληματισμένοι για το μέλλον και αν θα μπορέσουν να φτάσουν στη σύνταξη. Που καταντήσαμε, εμείς οι άλλοτε αξιοπρεπείς επαγγελματίες και λειτουργοί! Παλέψαμε για να γίνουμε Δικαστικοί Επιμελητές και τώρα ξαναγίναμε «κλητήρες» και μας λένε «ταχυδρόμους» και courier…. Όμως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, να σπάσουμε το απόστημα, να διεκδικήσουμε και να πάρουμε νέα ύλη, να έχουμε θεμιτό ανταγωνισμό και να πάρουμε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. ΤΕΛΟΣ! ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ!

Συνάδελφοι, αν θέλετε πρόσωπα τίμια , ακομμάτιστα, με καθαρό πρόσωπο, να είναι δίπλα σας στα εύκολα και στα δύσκολα, να αγωνίζονται μαζί σας χέρι-χέρι και κρίνετε ότι ανήκω κι εγώ σ’ αυτήν την κατηγορία, ζητώ την ψήφο σας  στο ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και αυτό καταγράφεται καθημερινά, άλλωστε κάθε καινούριο είναι και μια πρόκληση που πρέπει να τη δοκιμάσουμε.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΑΓΙΑΚΟΥ

ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ συνέχεια….

    Ενημέρωση ζήτησα για να μπορέσω να επιτελέσω θεσμικά το ρόλο μου ως μέλος του Δ.Σ. και κλήθηκα την Πέμπτη 7/2 από την ταμία κ. Tριανταφύλλου στα γραφεία του Συλλόγου μας, προκειμένου να μου δώσει τα στοιχεία που αφορούν τον τρόπο υπολογισμού και διανομής του μερίσματος για το έτος 2018.  Παρόντες ήταν ο λογιστής του Συλλόγου κ. Αλποχωρίτης, ο κ. Μήτσης, ο κ. Γκώνιας και ο κ. Σκευοφύλακας.

    Δυστυχώς, για άλλη μία φορά αποδείχθηκε με πόση προχειρότητα και ανευθυνότητα ασκείται η διοίκηση σε όλους τους τομείς. Μου παρουσίασαν κάποια χαρτιά ανυπόγραφα και χωρίς σφραγίδα (ούτε του Συλλόγου ούτε έστω επίσημες βεβαιώσεις τραπεζών), με το ποσόν των καταθέσεων, το οποίο μοιράστηκε στους δικαιούχους με μια απλή διαίρεση!!

     Αναρωτιέμαι, για μια διαίρεση καθυστέρησαν τόσο να ανακοινώσουν το ύψος του μερίσματος?       Σε ερωτήσεις μου αν γνωρίζουν:

ΠΟΣΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ??,

ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ??,

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ?? &

ΠΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ??

έμεινα έκπληκτος από την απάντηση: «Αυτά ήταν στο ταμείο, αυτά μοιράσαμε…»!!

    Αυτοί οι άνθρωποι διαχειρίζονται τα χρήματα όλων μας …  Σοβαρά???  Δηλαδή ούτε καν αθροίζονται οι πίνακες ούτε καν τους ξέρουμε (πόσοι πίνακες αφορούν κατάσχεση {πόσων ακινήτων η κάθε μία}, πόσοι απόσπασμα, πόσοι αποβολές κλπ) ?? Δεν έπρεπε να «φορτώνονται» στην πλατφόρμα που τους είχε παραδοθεί στους Η/Υ του Συλλόγου ??? ή έστω δεν έπρεπε να σκανάρονται και να τηρούνται σε ηλεκτρονική μορφή για όλα τα έτη?? Δεν πληρώνονται και μάλιστα αδρά για τα καθήκοντά τους?? Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει πως βγήκε το μέρισμα και αν περιμένουμε κι άλλες καταθέσεις από τις Τράπεζες, ποιες τράπεζες?? Πόσοι ΑΚΡΙΒΩΣ πίνακες ?? Ποιών επιμελητών πίνακες ?? (αυτό ίσως έχει τη σημασία του…) και τι ποσά ακριβώς??

    Οι υπόλοιποι «σύμμαχοι» του Δ.Σ. σιωπούν!!! Θα είναι φαίνεται ικανοποιημένοι!!!

    Εμείς δεν θα σιωπήσουμε, έως ότου με διαφάνεια ενημερωθούμε για τα λεφτά μας, διότι τώρα πλέον που από τη σελίδα του ταμείου Νομικών βλέπουμε τις αναρτήσεις, είναι σαφές ότι το μέρισμα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερο.  Αν κατάλαβα καλά και νομίζω κατάλαβα πολύ καλά, δεν έχουν στοιχεία ούτε για το 2017, ούτε για το 2016. Θα προσπαθήσουν, όπως δήλωσαν, να αθροίσουν τους πίνακες του 2018 και να μας δώσουν στοιχεία στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.!!             Δηλαδή για να καταλάβουμε τι ακριβώς είπαν πως θα κάνουν … θα υπολογίσουν σε διάστημα μίας εβδομάδας περίπου τουλάχιστον 3.000 – 3.500 πίνακες  ΤΩΡΑ???? Κατόπιν εορτής?? ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ? ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ? Αυτό θα πει χρηστή Διοίκηση!!

      Και μας ανακοινώνει ο Μήτσης πως θα βγει από το πρώτο Σάββατο στις εκλογές!! Γιατί άραγε??  Τόσο σίγουρους σας έχει??   Πείτε μου ΕΝΑ λόγο για τον οποίο πρέπει να τον ψηφίσετε!!!

     Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αντισταθείτε σ’ αυτό το θράσος να σας έχει «σιγουράκια»!! Απαντήστε του με την ψήφο σας!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μέλος του Δ.Σ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ -ΚΑΤΙΝΑΣ- ΔΑΝΙΚΑ

Ονομάζομαι Κατερίνα – Κατίνα – Δανίκα και είμαι Δικαστική Επιμελήτρια από το 2001. Στα δεκαεπτά χρόνια υπηρεσίας μου, σε δύο Πρωτοδικεία έχω αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες που συναντά κάθε μαχόμενος συνάδελφος κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Αποφάσισα φέτος να κατέλθω υποψήφια με το συνδυασμό της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., γιατί θεωρώ ότι πλέον έχω την εμπειρία να ασχοληθώ με τα κοινά του κλάδου, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματά του.

Με τους συναδέλφους της συγκεκριμένης παράταξης μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και φόβους αλλά και τα ίδια οράματα και είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για τη βελτίωση της θέσης του Δικαστικού Επιμελητή, γιατί λόγω ηλικίας δεν βρισκόμαστε στη δύση του επαγγελματικού μας βίου και οι συνέπειες των αποφάσεων που θα παρθούν θα έχουν άμεσο αντίκρισμα ΚΑΙ σε εμάς τους ίδιους.

Πιστεύω πως αν δεν προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιοι να διορθώσουμε τα στραβά και ανάποδα του χώρου μας δεν θα το κάνει κάποιος άλλος για εμάς και ιδιαίτερα αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αρκετά από αυτά.

Δυστυχώς η απερχόμενη διοίκηση των συνδικαλιστικών μας οργάνων έχει φανεί κατώτερη των περιστάσεων. Τα δεδομένα γύρω μας αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, τόσο ως προς τη φύση της δουλειάς μας, όσο και ως προς τα εργασιακά μας δικαιώματα και αυτοί ήταν και είναι τουλάχιστον απόντες.

Χρειαζόμαστε συνδικαλιστικά όργανα που να φροντίζουν, χωρίς κοντόφθαλμες μικροσκοπιμότητες, για το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματος μας. Θωρακίζοντας τα δικαιώματα μας αναφορικά με την ύλη και τις αμοιβές μας και διεκδικώντας ακόμα περισσότερα.

Που βρισκόμαστε με τις ηλεκτρονικές επιδόσεις και τις διαπιστωτικές πράξεις ??  Οι ηλεκτρονικές καταθέσεις πληθαίνουν …

Τι θα γίνει με τις αμοιβές και τη χωρική αρμοδιότητα που ορίστηκαν με το τελευταίο ΦΕΚ ?? θα ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος για την προστασία και θωράκιση ??

Θα υπάρχει προστασία για τους συναδέλφους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και καταδίκη για όσους δυσφημούν το επάγγελμα ??

Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν εμένα και κάθε μαχόμενο Δικαστικό Επιμελητή.

Στις 16 Μαρτίου επιδιώκουμε να κλείσει η απογοητευτική παρελθούσα τριετία και ζητούμε να πάρουμε θέση για τα παραπάνω,  κυρίως να πάρουμε θέση για το αν θα έχει μέλλον το επάγγελμα μας και ποιο θα είναι αυτό και κυριότερα ποια θα είναι η τύχη των μαχόμενων δικαστικών επιμελητών.

Ζητούμε, σαν παράταξη, την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου μας και προσωπικά τη στήριξή σας ώστε να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα.

ΜΕΡΙΣΜΑ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με αφορμή και άλλα γραφόμενα για τον τρόπο υπολογισμού, ελέγχου και διανομής του μερίσματος, θα ήθελα να εκφράσω και την δική μου άποψη.

Κατ’ αρχήν έχει τεθεί εκτός κάθε λογικής η συνήθεια της διοικήσεως να μην απαντά ποτέ και σε τίποτα. Ούτε ακόμα και σε επίσημα αιτήματα μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία έχουν πρωτοκολληθεί και στον Σύλλογο. Ούτε για το μέρισμα, ούτε για την παράδοση εμπροθέσμως πρακτικών συνελεύσεων του Συλλόγου, αλλά και σε κάποια που πήραμε η εικόνα τους ήταν αποκαρδιωτική, (π.χ. συνεδριάζει το Δ.Σ. χωρίς την Γραμματέα, αλλά στο τέλος υπογράφει η Γραμματέας ως παρούσα τα πρακτικά!!!). Αυτές είναι ανεπίτρεπτες τακτικές και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την διοίκηση.

Ίσως βέβαια να μην υπάρχει κάποια απάντηση, για το αίτημα του κ. Παπακωνσταντίνου και των συναιτούντων μετ΄αυτού μελών, από την Διοίκηση του Συλλόγου. Ίσως να μην έχουν υπολογίσει ή να μην έχουν ασχοληθεί ποτέ με αυτό, απλά να μοιράζουν το υπόλοιπο που υπάρχει στον συγκεκριμένο λογαριασμό και αυτό είναι όλο. Το μέρισμα είναι υψηλό οπότε όλα μια χαρά για αυτούς.

Αυτό δεν ήταν αρκετό όμως επί σειρά ετών που διοικούσε τον Σύλλογο η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ.! Όπως προανέφερε σε άρθρο του ο κ. Διονύσης Κριάρης, εκπόνησε τρόπο ώστε να καταχωρούνται όλοι οι πίνακες των συναδέλφων, (εγώ ούτε που φαντάζομαι να κάτσω να σημειώνω πινακάκι – πινακάκι,  και μάλιστα στην εποχή των παχιών αγελάδων, που ο αριθμός τους κάθε χρόνο έσπαγε το ρεκόρ του προηγούμενου), να φαίνονται οι οφειλές προς τον Σύλλογο (πολύ σημαντικό αυτό) και να αναζητούνται αυτές οι οφειλές (ακόμα πιο σημαντικό) και στο τέλος να αποδίδεται προς όλους του συναδέλφους το αρμόζον ποσό.

Σίγουρα αυτό σταμάτησε να γίνεται όταν η διοίκηση του Συλλόγου πέρασε υπό την «φροντίδα» της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» ..! Γιατί ;  Δεν είναι μέσα στα καθήκοντα του Συλλόγου ;

Βεβαίως αν όλο αυτό το έργο το ανάθεσαν σε μία συνάδελφο Ταμεία, η οποία είναι ένας επαγγελματίας σαν όλους τους υπόλοιπους από εμάς, (δηλαδή θα τρέχει και με την δουλειά της), θα συνηγορήσω υπέρ της.  Θαύματα από ένα άτομο δεν γίνονται!!!  Είναι προφανές ότι χρειάζεται ολόκληρη ομάδα, υπό την εποπτεία – αιγίδα του Προέδρου. Αλλά όπως επανειλημμένα θα πω ο Πρόεδρος μας, μάλλον με κάτι άλλο ασχολείται διάφορο από τον Σύλλογο και την διοίκηση αυτού.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, στην εποχή της ηλεκτρονικότητας. Σε αυτά που η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. έλεγε πριν από χρόνια.

Σήμερα πλέον όλες οι δημοσιεύσεις γίνονται ηλεκτρονικά από τους Δικαστικούς Επιμελητές, με (username και password) με «ηλεκτρονικό ονοματεπώνυμο» θα πώ. Άρα ξέρουμε, ποιοι και πόσες δημοσιεύσεις έχει αναρτήσει ο καθείς. Και βέβαια, όχι εμείς ως Σύλλογος….! (Γιατί ηθελημένα ή από βαριά αμέλεια δεν ασχολήθηκε κανείς για ένα θέμα που απασχολεί χρόνια τον κλάδο). Αλλά ξέρει το Ταμείο Νομικών. Από εκεί και πέρα είναι αστείο να ψαχνόμαστε με νούμερα και αριθμούς, και να κτυπάμε πόρτες «κωφών» να μας  διαφωτίσουν.

Όσοι ξέρουν από πληροφορική, άλλα και όσοι δεν ξέρουν, θα αρκούσε ίσως μία συνεννόηση με το Ταμείο Νομικών, (την ηλεκτρονική σελίδα που υποστηρίζει), να μπεί μία «ουρίτσα» (έτσι το λεν όσοι ασχολούνται με την πληροφορική), στο λογισμικό του και τα αποτελέσματα να στέλνονται κατευθείαν στον Σύλλογό μας.

Είναι τόσο εύκολο ώστε με το που κάνει καταχώρηση ο Δικαστικός Επιμελητής, να φεύγουν τα στοιχεία σε μια πλατφόρμα στον Σύλλογο (τί λέμε τώρα……!!!!!), ένα ηλεκτρονικό μήνυμα email στον Δικαστικό Επιμελητή και μία στο Πιστωτικό Ίδρυμα που είναι υπόχρεο για την παρακράτηση του ποσού από την αμοιβή του Δικαστικού Επιμελητή. Μετά το πέρας ενός μηνός π.χ. μπορεί να ξαναστέλνει μήνυμα αν τυχόν δεν έχει διευθετηθεί η οφειλή στον Συνάδελφο και στο Πιστωτικό Ίδρυμα, και τέλος του χρόνου να φαίνονται όλες οι οφειλές και να μπορούν να αναζητηθούν. Αυτές είναι λύσεις ριζικές με όπλο την ηλεκτρονικότητα.

Γιατί θα πρέπει να ασχολείται ο Ταμίας με την χαρτούρα, αφού δεν μπορεί ούτως ή άλλως, και γιατί το κυριότερο να μην ήμαστε έντιμοι και σωστοί απέναντι στον συνάδελφο  που έχει μεγάλη ανάγκη αυτό το μέρισμα.!!!   Γιατί πρέπει να συμπεριφέρεται η διοίκηση προς τον συνάδελφο με αναξιοπρέπεια καλώντας τον να του δώσει τον τραπεζικό λογαριασμό αφού αυτά είχαν λυθεί με ασφάλεια και με σεβασμό στον κάθε έναν από εμάς ???

Γιατί να αφήνουμε υπόνοιες ή και διόδους για παρατυπίες, εφόσον εργαλεία υπάρχουν ήδη.

Είναι ξεκάθαρο ότι από την υπάρχουσα διοίκηση του κλάδου, οι συνάδελφοι δεν έχουν να περιμένουν κάτι καλύτερο, πολλώ δε μάλλον που η ιστορία μας δείχνει ότι επέλεξαν να χειριστούν τα δυσκολότερα προβλήματα και σημαντικότερα θέματα που έπονται για τον κλάδο οι ανικανότεροι συνδικαλιστές. Ας ελπίσουμε όλοι για μια πιο φρόνιμη επιλογή τους μελλοντικά.

ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα σε ιστοσελίδα (πηγή document.gr) https://www.documentonews.gr/article/fwtografies-ntokoymento-o-stefanos-xios-pyrobolei-kata-dikastikoy-epimelhth, επανήλθε στη δημοσιότητα το σοβαρό επεισόδιο εις βάρος του συναδέλφου  κ. Αριστείδη Ραυτόπουλου  με δράστη τον Στέφανο Χίο, ένα επεισόδιο με απειλές και πυροβολισμούς κατά την άσκηση των καθηκόντων του συναδέλφου μας. Τι ακριβώς έκανε ο Σύλλογος? Απλά, μία ανακοίνωση το ίδιο βράδυ του συμβάντος!!!! Ούτε μια πρόταση από τη Διοίκηση προς τον συνάδελφο να είναι κάποιος μάρτυρας υπεράσπισής του στην ποινική δίκη που είχε ορισθεί το Νοέμβριο του 2018 (τελικά ανεβλήθη με αίτημα του Χίου). Ακόμη και στο Δ.Σ. δεν πάρθηκε ποτέ κάποια απόφαση που να είναι υποστηρικτική προς τον συνάδελφο με οποιοδήποτε τρόπο, έκαναν μοναχά μια απλή αναφορά στο γεγονός σε συνεδρίασή τους!!!!

Για όνομα του Θεού! Είμαστε τελείως ανυπεράσπιστοι, με έναν Σύλλογο παντελώς αδιάφορο ακόμη και σε γεγονότα που συγκλονίζουν το Πανελλήνιο κι έχουν να κάνουν με τη ζωή μας?

«ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ….»

DOC070 (2)

 

Ακόμα περιμένουμε απάντηση…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, τα στοιχεία που ζητάμε είναι προαπαιτούμενα για να καθορισθεί το ετήσιο μέρισμά μας. Εφ’ όσον δεν έχει κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά ακόμη η ταμίας του Συλλόγου πως προέκυψε το ποσόν των 980 ευρώ?? Οι Τράπεζες είναι υποχρεωμένες  να καταθέτουν εμπρόθεσμα τα χρήματα στο λογαριασμό του Συλλόγου, αλλιώς αντιμετωπίζουν κυρώσεις και ποινικές. Η λέξη διαφάνεια είναι γνωστή στη κυβερνώσα Διοίκηση? Και με ποιο δικαίωμα δεν απαντάει σε επίσημα αιτήματά μας  και μάλιστα όταν αφορούν δικά μας χρήματα? Είναι αλαζονική συμπεριφορά ή μήπως ν’ αρχίσουμε να κάνουμε πονηρές σκέψεις?