ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το 2019 είναι έτος δημοτικών και βουλευτικών εκλογών.

Συγχρόνως όμως είναι και έτος των δικών μας αρχαιρεσιών.

Καλούμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ να ψηφίσουμε έτσι ώστε να εκλέξουμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου, τους συμβούλους και τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας της επόμενης καθοριστικής και πολύ κρίσιμης για το μέλλον του επαγγέλματός μας τριετίας.

Να εκλέξουμε, με άλλα λόγια, εκείνους που πιστεύουμε ότι είναι πιο ΙΚΑΝΟΙ και πιο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ να πάνε τον Κλάδο μας ΜΠΡΟΣΤΑ.

Δυστυχώς, την τελευταία τριετία, ο Κλάδος μας λόγω αλλεπάλληλων λάθος χειρισμών από τη σημερινή Διοίκηση θυμίζει εποχές «Δικαστικού Κλητήρα».

Κανείς δε μας λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν, το κύρος που είχαμε αποκτήσει στον νομικό κύκλο (και όχι μόνο) καταρρέει, ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ μας συναντά «εθιμοτυπικά» ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ, οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν διαρκώς. Τελευταίο απτό παράδειγμα η Νομική Βοήθεια.

Από εκεί που πάντα προηγούμασταν των εξελίξεων, τώρα είμαστε ουραγοί, θεατές και ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ να αντιδράσουμε.

Τα πάντα γύρω μας γίνονται ηλεκτρονικά και εμείς ακόμα προσπαθούμε να πιστοποιηθούμε.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ;

Οι προσεχείς αρχαιρεσίες είναι μείζονος σημασίας. Πρέπει να αποφασίσουμε, με μοναδικό γνώμονα τη σοβαρότητα, σε ποιους θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας για την επόμενη τριετία.

Σε αυτούς που εδώ και τρία χρόνια απαξιώνουν τον Κλάδο μας συνεχώς,        που σε τρία χρόνια οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι συνταξιούχοι και κατά συνέπεια δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον των νέων συναδέλφων ή σ’ αυτούς που έχουν την όρεξη, τη θέληση και τον τρόπο να μας εκσυγχρονίσουν και να μας πάνε ένα βήμα πιο μπροστά, προσφέροντας μας  παράλληλα μια αίσθηση ασφάλειας, υπευθυνότητας και αισιοδοξίας.

Μη μπερδεύουμε τις προσωπικές φιλίες με τις εκλογές. Σκοπός όλων μας θα πρέπει να είναι η πρόοδος και όχι η οπισθοδρόμηση, η ανάπτυξη και όχι η συρρίκνωση, η πράξη και όχι η απραξία.

Πριν αποφασίσουμε λοιπόν σε ποιους θα δώσουμε την ψήφο μας, ας βάλουμε τα ψηφοδέλτια το ένα δίπλα στο άλλο, μακριά από ιδιοτέλειες, φιλίες και σκοπιμότητες και ας αναλογιστούμε τις συνέπειες της επιλογής μας, κάνοντας στον εαυτό μας μια και μόνο ερώτηση :

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ;

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο δική μας.

      Δημήτρης Παπαδημητρίου

  Δικαστικός Επιμελητής

Εφετείου Αθηνών

       Υποψήφιος Αντιπρόσωπος

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Πρόεδρoς και η ομάδα γυναικών της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. καλούν όλες τις συναδέλφισσες για καφέ και ποτάκι στο καφέ-μπαρ «ΤΡΑ-ΛΑ-ΛΑ» στην Αθήνα, οδός Ασκληπιού αρ.45, την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 5:00μ.μ. έως … όποια ώρα θελήσουμε! Λόγω της ημέρας επιβάλλεται λίγη χαλάρωση, λίγη κουβεντούλα, λίγη διασκέδαση, γι’ αυτό θα είναι χαρά μας να βρεθούμε όλες μαζί για κέρασμα και …“to know us better”!!

Νομικής Βοήθειας συνέχεια και άλλα «Επιτεύγματα» της Στείρας Διοίκησης

Εμείς που ασκούμε «στείρα αντιπολίτευση» τους είχαμε δείξει τον δρόμο από το καλοκαίρι του 2017, τους είχαμε προειδοποιήσει  έγκαιρα  πριν την ψήφιση του Νόμου που επιφέρει τροποποιήσεις στον 3226/04 ώστε να τρέξουν μήπως προλάβουν να  εντάξουν στο ψηφισθέν  και το επάγγελμά μας.

Δεν έκαναν καν τον κόπο να ζητήσουν να παρουσιαστούν στην ακρόαση των φορέων που πάντα προηγείται   την ψήφιση ενός  Νόμου  και ειδικά αυτού που μας αφορά άμεσα. Και επειδή ούτε αυτό επιδέχεται αμφισβήτηση, ορίστε μερικές  γραμμές copy paste από το πρακτικό έκθεσης της Βουλής «Επίσης, προσήλθαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου, σύμφωνα µε το άρθρο 38 του Κανονισμού της Βουλής, οι κ.κ. Έλενα Ριζεάκου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Χαράλαμπος  Σεβαστίδης, εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων, Νικόλαος Καρακούκης, Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Σπυρίδων Καρακίτσος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Χρύσα Σαλαβράκου, νομική σύμβουλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)».

Απόντες και εκεί!! 

Ρωτάς Ηλία  σε πρόσφατο σχόλιό σου   αν μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω και αργά; Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η σημερινή διοίκηση δεν είναι ικανή για πράγματα που απαιτούν λιγότερο κόπο , πόσο δε μάλλον  για κάτι τέτοιο. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να τους δείξουμε για μια  ακόμη φορά τον δρόμο προκειμένου έστω και τώρα να πετύχουν κάτι για τον κλάδο.  Ακούστε λοιπόν κύριοι, μετά την ψήφιση του Νόμου και τη δημοσίευση του στο ΦΕΚ θα ακολουθήσει μια νέα Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης που θα καθορίζεται  η διαδικασία  εκκαθάρισης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εξόφληση όσων παρέχουν υπηρεσίες νομικής βοήθειας η οποία θα  αντικαθιστά τις προηγούμενες (98535 ΦΕΚ Β 3578/2014 & 3053/2018). Απαιτήστε  να εκδίδει και ο δικαστικός επιμελητής το φορολογικό στοιχείο για τις υπηρεσίες που παρέχει στη νομική βοήθεια με την πληρωμή. Η δουλειά σας κύριοι θα ήταν  πολύ  πιο εύκολη αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για τον κλάδο,  αν το πεδίο δράσης σας ήταν οι χώροι που παράγεται πολιτική και όχι αποκλειστικά  οι χώροι που παράγεται διασκέδαση και ψυχαγωγία , αν οι άνθρωποι που συνδιαλέγεστε ενδιαφέρονταν πραγματικά για το κοινό καλό, αν η όποια  εφευρετικότητά  σας   δεν εξαντλούταν στο να κατασκευάζετε «αδικημένους  πρώην» που βρήκαν στοργή και proderm στις τάξεις σας. Aν δεν ήσασταν τόσο παραμυθατζήδες  ώστε να νομίζετε ότι όλοι εμείς οι αδαείς πιστεύουμε π.χ. ότι η έκπτωση από το ακαθάριστο εισόδημα των ασφαλιστικών εισφορών είναι έργο σας . Αν δεν ήσασταν τόσο λαϊκιστές που ενώ παρουσιάζετε την μείωση των οργανικών θέσεων σαν επίτευγμά σας ταυτόχρονα καλωσορίζετε στην παράταξή σας υποψήφιο που η κορωνίδα των θέσεων του είναι κατά λέξη «Να μην μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των μελών των Δικαστικών Επιμελητών». Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά  για τα «επιτεύγματά σας» αποδομώντας  τα  ένα προς ένα, αλλά φτάνει για σήμερα.

Σας προτείνω λοιπόν να βιαστείτε γιατί υπάρχει περίπτωση μέχρι το τέλος Μαρτίου  να αλλάξει ο Υπουργός σε κανένα ανασχηματισμό και να χρειαστείτε άλλους εννέα μήνες για την επόμενη «εθιμοτυπική» συνάντηση. Ευτυχώς όμως… η συνάντηση αυτή, όποτε και να γίνει μετά τον Μάρτιο, δεν θα βρει εσάς στο τιμόνι του κλάδου.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ???

Σας είχαμε γράψει στις 14 Φεβρουαρίου [πριν 7 ημέρες] για το κατατεθέν σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις πληρωμές πράξεων από το ΤΑΧΔΙΚ {νομική βοήθεια}.

Είχαμε παροτρύνει τους Διοικούντες τον Κλάδο να σπεύσουν μήπως και προλάβουν να ενταχθούμε – έστω την τελευταία στιγμή – στο σχέδιο μπας και σωθούμε. Κυρίως οι νέοι συνάδελφοι οι οποίοι αναγκάζονται να αρνούνται αυτές τις επιδόσεις {οι οποίες είναι τεράστια επαγγελματική ύλη} λόγω των γνωστών προβλημάτων πληρωμής, ενώ καίγονται και πλήττονται από την αναδουλειά.

Σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους !!!

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις άλλο ένα ψέμα αποκαλύπτεται, δυστυχώς με ολέθρια αποτελέσματα για τους δικαστικούς επιμελητές, για τους μαχόμενους στο πεζοδρόμιο δικαστικούς επιμελητές, για τους νοικοκυραίους.

Το ψέμα με τον αριθμό  12 στο Editorial με τίτλο ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ.  Έγραφε: “Πρότασή μας για νομοθέτηση για ζητήματα πληρωμών ΤΑΧΔΙΚ………και γρήγορη εκκαθάριση”    Τις ημέρες τις είδαμε, το έργο τους δεν είδαμε !….. ή μάλλον είδαμε ένα μέρος μόνο … τη γρήγορη εκκαθάριση !!!.

Αλλά τι να πεις.  Ο λόγος σου με χόρτασε και το φαί σου φάτο.!!!

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε το ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ όπως βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής αυτό που μας αφορά σελ. 14 άρθρο 27 παρ. 4.    Τέλειωσε η πρώτη ανάγνωση, τέλειωσε η δεύτερη ανάγνωση, έγιναν τροποποιήσεις, συμπληρώσεις, έγινε η ακρόαση των φορέων, ήγαν όλοι εκεί (μα ο ψωριάρης χώρια !!) εισήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής και … ψηφίσθηκε.

Εμείς που είμαστε ?? υπάρχουμε σαν Κλάδος ?? ενδιαφέρεται κανείς για το νέο και μαχόμενο δικαστικό επιμελητή ??   Τους τα είπαμε στις 10-6-2017  [ σχεδόν 3 χρόνια πριν] τους τα είπαμε μόλις κατατέθηκε στη Βουλή…. Και το αποτέλεσμα. Καταστροφή.  Το μόνο που απομένει είναι το θράσος των λεγομένων και γραφομένων τους περί «…ολίγων εξαιρέσεων από στείρα αντιπολίτευση…»

Τελικά το μόνο που απομένει είναι να τους δείξετε πόσο πολύ ευχαριστημένοι είστε από τις αλλεπάλληλες επιτυχίες τους και να τους δείξετε την πόρτα εξόδου.  Όχι τίποτα άλλο αλλά μην παραχορτάσουμε από τις πολλές επιτυχίες.

ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -1-

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μετά τον απόηχο της προχθεσινής κοπής πίτας του συλλόγου μας, το βλέμμα και η σκέψη έρχεται πάλι στις εκλογές.

Συνάδελφοι, το επάγγελμά μας, μας έχει κάνει προσεκτικούς και υπεύθυνους λόγω της φύσης του. Έτσι πρέπει να είναι και η ψήφος μας. Οι σωστοί άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους και οι σοφοί oφείλουν να μην τα επαναλαμβάνουν. Όλοι έχουμε κάνει λάθη αλλά λάθη που μας έκαναν να διακρίνουμε το σωστό ώστε να μπορέσουν να μας δρομολογήσουν την πορεία.

Συνάδελφοι, η εκπροσώπηση του συλλόγου και της Ομοσπονδίας απαιτεί σοβαρότητα ώστε στο μέλλον οι στόχοι μας να μη μείνουν για άλλη μια φορά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως στην τελευταία περίοδο είχαν προγραμματιστεί να γίνουν αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Δεν έχουμε πια άλλα χρονικά περιθώρια. Οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και δυστυχώς κάποιες ήδη μας προσπέρασαν. Σοβαρότητα και υπευθυνότητα όταν βρεθούμε μπροστά στις κάλπες. Για εμένα δεν υπάρχει πια το «ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ». Η σωστή ψήφος αντιπροσωπεύει τον υπεύθυνο συνάδελφο.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΑΓΙΑΚΟΥ ΦΕΤΑΝΗ

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

Κατατέθηκε την περασμένη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 4.2.2019 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται ήδη  στη φάση επεξεργασίας στις επιτροπές της Βουλής, ολοκληρώθηκε δε η πρώτη ανάγνωση. Σύμφωνα με αυτό προβλέπονται τροποποιήσεις και βελτιώσεις  διατάξεων σχετικά µε την παροχή νομικής βοήθειας (άρθρο 28 παρ. 4 [σελ. 85,86] Αιτιολογικής Έκθεσης) μεταξύ άλλων και για τον χρόνο έκδοσης του φορολογικού στοιχείου το οποίο θα εκδίδεται κατά την πραγματική είσπραξη.

Μιλάει αποκλειστικά και μόνο για τους Δικηγόρους Υπηρεσίας.

Ειδικά στην αιτιολογική έκθεση και σε ό,τι αφορά το άρθρο 28 [σελ. 14] αναφέρει επί λέξει: “…..Ο ν. 3626/2004 για τη νομική βοήθεια ορίζει ειδικά στο άρθρο 1 ότι δικαιούχοι νομικής βοήθειας είναι οι χαμηλού εισοδήματος πολίτες, στο άρθρο 2 παρ. 3 ότι, η διαδικασία διεξάγεται ατελώς και ήδη στο υπό τροποποίηση άρθρο 15 ότι το προσήκον φορολογικό στοιχείο για την παροχή των υπηρεσιών του δικηγόρου υπηρεσίας εκδίδεται κατά την είσπραξη της σχετικής αποζημίωσης. Τέλος, ο Κώδικας Δικηγόρων ορίζει, στο άρθρο 57 σχετικά με το δικαίωμα του δικηγόρου σε αμοιβή, ότι η εργασία του δικηγόρου προς τον εντολέα ολοκληρώνεται μόνο με την πραγματική  είσπραξη της αμοιβής του.” 

Όπως όλοι γνωρίζετε εμείς στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. εκτός από την ιδιοτροπία για τη διαφάνεια έχουμε και πολύ ψηλά αφενός την αίσθηση καθήκοντος και υποχρέωσης και αφετέρου την ικανότητα της προνοητικότητας. Ως εκ τούτου θεωρούμε υποχρέωση μας:

1.-  Καθώς αφορά ένα πάγιο αίτημα του κλάδου και ενδιαφέρει άμεσα πολλούς συναδέλφους να επισημάνουμε την παράλειψη αυτή του Υπουργείου στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, ώστε ο Πρόεδρος και η Ε.Γ. να πράξουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου στο Νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί να υπάρξει ρητή αναφορά και για τους Δικαστικούς Επιμελητές.

2.- Να σας θυμίσουμε – επειδή scripta manent – πως εμείς σε ανύποπτο χρόνο και αρκετά παλιότερα είχαμε προτείνει στη Διοίκηση του Κλάδου την ύπαρξη αυτή στον Κώδικα Δικηγόρων. Συγκεκριμένα στις 10-6-2017 ο Διονύσης Κριάρης σε άρθρο του στην ιστοσελίδα μας με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ είχε γνωρίσει στη Διοίκηση την ύπαρξη αυτού του άρθρου στον Κώδικα Δικηγόρων και τους είχε προτείνει να σπεύσουν να το νομοθετήσουν και για εμάς.. Έγραφε επί λέξει:

Αλλάζοντας θέμα και επειδή κάποιοι απρόσεκτοι συνάδελφοι έγραψαν πως γίνεται στείρα αντιπολίτευση σας δίνω τροφή και στόχο ώστε να διεκδικήσετε αγαπητοί της διοίκησης – θεσμοί των δικαστικών επιμελητών. Ακούστε λοιπόν. Για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες χρόνος κτήσης του εισοδήματος είναι ο χρόνος παροχής της υπηρεσίας. Αυτή η πρόβλεψη μας συνέθλιψε αφού πολλά ποσά ανείσπρακτα επιβαρύνονται με ΦΠΑ και φορολογούνται και υπολογίζονται πλέον στον προσδιορισμό της ασφαλιστικής εισφοράς. Οπότε και το μικρό πλέον ποσοστό κερδοφορίας εξανεμίζεται.  Προσέξτε το άρθρο που σας παραθέτω και αποφασίστε αν αξίζει να τρέξετε και να αγωνισθείτε σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Ν. 4194/13 (ΦΕΚ – 208 Α/27-9-2013): Κώδικας Δικηγόρων

Άρθρο 57 Δικαίωμα σε αμοιβή − Ανάλογη προκαταβολή

  1. Ο δικηγόρος δικαιούται να λάβει αμοιβή από τον εντολέα του για κάθε εργασία του, δικαστική ή εξώδικη, καθώς και για κάθε δαπάνη δικαστηριακή ή άλλη που κατέβαλε για την εκτέλεση της εντολής που του ανατέθηκε.
  2. Δικαιούται επίσης να εισπράξει από τον εντολέα του προκαταβολή έναντι της αμοιβής ή των δαπανών του, κατά την έναρξη ή την πρόοδο της εργασίας. Η εργασία του δικηγόρου προς τον εντολέα του ολοκληρώνεται μόνο με την πραγματική είσπραξη της αμοιβής του.

Και μην πεί κανείς πως δεν παρακολουθούν συνδικαλιστικές σελίδες… κοιτάξτε τα σχόλια. Ο πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας αφιέρωσε ολόκληρο κείμενο – απάντηση. Άρα το ήξεραν και 2 ½ ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν τίποτα.

Εμείς δεν θα πούμε το προφανές: ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ, ούτε πως η Διοίκηση ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ …. Αυτά κρίνετέ τα εσείς.

Εμείς αυτό που τους φωνάζουμε είναι:   Τρέξτε να προλάβετε ο συνάδελφος συνθλίβεται !!!

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΑΧΔΙΚ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΑΧΔΙΚ

 

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΑΧΔΙΚ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΑΧΔΙΚ

Αχός πολύς ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν……….

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε πολλά και διάφορα… και τι δεν ακούμε !!

Από εδώ, από την περιφέρεια κοντά μας ή μακριά μας….

Μήνα σε γάμο ρίχνονται μήνα σε χαροκόπι;

Τα ερώτηματα όμως παραμένουν αναπάντητα

  1. Πόσοι -ακριβώς- πίνακες μπήκαν στο Σύλλογο το 2018 και πόσοι το 2017?
  2. Πόσους -ακριβώς-πίνακες θεώρησαν τα μέλη του Δ.Σ.
  3. Πόσοι -ακριβώς-από κάθε τράπεζα – αναλυτικά
  4. Πόσοι -ακριβώς-ανά τράπεζα αφορούν κατασχέσεις και πόσοι αποσπάσματα.
  5. Σε περίπτωση κατασχέσεων πόσα -ακριβώς-ακίνητα ανά κατάσχεση (περιληπτικά π.χ. 200 κατασχέσεις από 1 ακίνητο, 200 κατασχέσεις από 2 ακίνητα κ.ο.κ.
  6. Πόσοι -ακριβώς-πίνακες αφορούν σε αποβολές
  7. Πόσα χρήματα μπήκαν στους λογαριασμούς του Συλλόγου από κάθε τράπεζα ώστε να δούμε ποια τράπεζα μας χρωστάει, πόσα -ακριβώς-χρήματα και ποιών -ακριβώς-συναδέλφων

Ούδε σε γάμο ρίχνονται ούδε σε χαροκόπι.

Συνάδελφοι, δεν έχουμε τίποτα εναντίον κανενός. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη,

Έχουμε μια ιδιοτροπία με την διαφάνεια και για το λόγο αυτό

Εμείς περιμένουμε τις απαντήσεις και ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας.

Στοιχεία αξιόπιστα με υπογραφές και εγγύηση. Όπως αυτά που προκύπτουν λ.χ. από την ΕΛΣΤΑΤ.  Όχι σαν αυτά τα προχθεσινά.

Προσωπικά δεσμεύομαι πως μόλις αναλάβουμε τη Διοίκηση του Συλλόγου όλα τα στοιχεία που πιο πάνω ζητάμε θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου δύο φορές το χρόνο, ήτοι κάθε έξι μήνες ανά Εφετείο.

 

Νίκος Αντωνίου

Υποψήφιος Πρόεδρος

 

YΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΓΙΑΚΟΥ

Αγαπητές συναδέλφισσες κι αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαι η Ευαγγελία Καλαγιάκου, Δικαστική Επιμελήτρια στο Εφετείο Αθηνών για περισσότερο από 25 χρόνια, μαχόμενη σύζυγος και μάνα. Ξεκίνησα μόνη μου από μηδενική βάση, χωρίς δεκανίκια και υποστηρικτές και σιγά-σιγά μπόρεσα και στάθηκα με αξιοπρέπεια και ήθος στο επάγγελμα και στην κοινωνία. Πάντα με ενδιέφεραν τα κοινά, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα αποφασίσει να είμαι υποψήφια με κάποιο συνδυασμό που θα με ενέπνεε. Πριν από λίγο καιρό, μου έγινε πρόταση από την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και την Πρόεδρό της προσωπικά, να κατέβω στις επερχόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιό της. Στο πρόσωπό της, αλλά και στο πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου Νίκου Αντωνίου είδα τη διάθεση και την ορμή να παλέψουμε για τα κοινά συμφέροντα και προβλήματα του κλάδου μας και το αποφάσισα συνειδητά και με απόλυτη βεβαιότητα ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Η τελευταία τριετία έχει αφήσει σε όλους μας πίκρα και απογοήτευση, αλλά δεν έχει νόημα να αναμασάμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και να παλέψουμε σήμερα για ένα διαφορετικό αύριο. Κάποιοι με ξέρετε και κάποιοι όχι, αλλά θα χαρώ να γνωριστούμε καλύτερα και σας υπόσχομαι ότι θα παλέψω καθαρά, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες, χωρίς τα γνωστά «δεκανίκια» και θα αγωνιστώ με γνώμονα το κοινό συμφέρον για να τιμήσω την ψήφο σας. Συνάδελφοι, δεν αντέχεται άλλο η σημερινή κατάσταση, να βλέπουμε εμείς οι παλαιότεροι που με αγώνα, κόπο και κινδύνους σταθήκαμε αξιοπρεπώς στο επάγγελμά μας, τώρα να δεχόμαστε «χτυπήματα κάτω από τη μέση» και να χάνεται η ύλη μας από μειοδοσίες και πονηρά τερτίπια. Και οι νεότεροι? Οι περισσότεροι είναι προβληματισμένοι για το μέλλον και αν θα μπορέσουν να φτάσουν στη σύνταξη. Που καταντήσαμε, εμείς οι άλλοτε αξιοπρεπείς επαγγελματίες και λειτουργοί! Παλέψαμε για να γίνουμε Δικαστικοί Επιμελητές και τώρα ξαναγίναμε «κλητήρες» και μας λένε «ταχυδρόμους» και courier…. Όμως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, να σπάσουμε το απόστημα, να διεκδικήσουμε και να πάρουμε νέα ύλη, να έχουμε θεμιτό ανταγωνισμό και να πάρουμε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. ΤΕΛΟΣ! ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ!

Συνάδελφοι, αν θέλετε πρόσωπα τίμια , ακομμάτιστα, με καθαρό πρόσωπο, να είναι δίπλα σας στα εύκολα και στα δύσκολα, να αγωνίζονται μαζί σας χέρι-χέρι και κρίνετε ότι ανήκω κι εγώ σ’ αυτήν την κατηγορία, ζητώ την ψήφο σας  στο ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και αυτό καταγράφεται καθημερινά, άλλωστε κάθε καινούριο είναι και μια πρόκληση που πρέπει να τη δοκιμάσουμε.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΑΓΙΑΚΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι επιδόσεις για την ασφαλιστική εταιρεία GENERALI  γίνονται επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης 127 – Αθήνα (είσοδος παραπλεύρως) και όχι στην έδρα της εταιρείας επί της οδού Ηλία Ηλιού αρ. 35-37

ΜΕΡΙΣΜΑ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με αφορμή και άλλα γραφόμενα για τον τρόπο υπολογισμού, ελέγχου και διανομής του μερίσματος, θα ήθελα να εκφράσω και την δική μου άποψη.

Κατ’ αρχήν έχει τεθεί εκτός κάθε λογικής η συνήθεια της διοικήσεως να μην απαντά ποτέ και σε τίποτα. Ούτε ακόμα και σε επίσημα αιτήματα μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία έχουν πρωτοκολληθεί και στον Σύλλογο. Ούτε για το μέρισμα, ούτε για την παράδοση εμπροθέσμως πρακτικών συνελεύσεων του Συλλόγου, αλλά και σε κάποια που πήραμε η εικόνα τους ήταν αποκαρδιωτική, (π.χ. συνεδριάζει το Δ.Σ. χωρίς την Γραμματέα, αλλά στο τέλος υπογράφει η Γραμματέας ως παρούσα τα πρακτικά!!!). Αυτές είναι ανεπίτρεπτες τακτικές και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την διοίκηση.

Ίσως βέβαια να μην υπάρχει κάποια απάντηση, για το αίτημα του κ. Παπακωνσταντίνου και των συναιτούντων μετ΄αυτού μελών, από την Διοίκηση του Συλλόγου. Ίσως να μην έχουν υπολογίσει ή να μην έχουν ασχοληθεί ποτέ με αυτό, απλά να μοιράζουν το υπόλοιπο που υπάρχει στον συγκεκριμένο λογαριασμό και αυτό είναι όλο. Το μέρισμα είναι υψηλό οπότε όλα μια χαρά για αυτούς.

Αυτό δεν ήταν αρκετό όμως επί σειρά ετών που διοικούσε τον Σύλλογο η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ.! Όπως προανέφερε σε άρθρο του ο κ. Διονύσης Κριάρης, εκπόνησε τρόπο ώστε να καταχωρούνται όλοι οι πίνακες των συναδέλφων, (εγώ ούτε που φαντάζομαι να κάτσω να σημειώνω πινακάκι – πινακάκι,  και μάλιστα στην εποχή των παχιών αγελάδων, που ο αριθμός τους κάθε χρόνο έσπαγε το ρεκόρ του προηγούμενου), να φαίνονται οι οφειλές προς τον Σύλλογο (πολύ σημαντικό αυτό) και να αναζητούνται αυτές οι οφειλές (ακόμα πιο σημαντικό) και στο τέλος να αποδίδεται προς όλους του συναδέλφους το αρμόζον ποσό.

Σίγουρα αυτό σταμάτησε να γίνεται όταν η διοίκηση του Συλλόγου πέρασε υπό την «φροντίδα» της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» ..! Γιατί ;  Δεν είναι μέσα στα καθήκοντα του Συλλόγου ;

Βεβαίως αν όλο αυτό το έργο το ανάθεσαν σε μία συνάδελφο Ταμεία, η οποία είναι ένας επαγγελματίας σαν όλους τους υπόλοιπους από εμάς, (δηλαδή θα τρέχει και με την δουλειά της), θα συνηγορήσω υπέρ της.  Θαύματα από ένα άτομο δεν γίνονται!!!  Είναι προφανές ότι χρειάζεται ολόκληρη ομάδα, υπό την εποπτεία – αιγίδα του Προέδρου. Αλλά όπως επανειλημμένα θα πω ο Πρόεδρος μας, μάλλον με κάτι άλλο ασχολείται διάφορο από τον Σύλλογο και την διοίκηση αυτού.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, στην εποχή της ηλεκτρονικότητας. Σε αυτά που η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. έλεγε πριν από χρόνια.

Σήμερα πλέον όλες οι δημοσιεύσεις γίνονται ηλεκτρονικά από τους Δικαστικούς Επιμελητές, με (username και password) με «ηλεκτρονικό ονοματεπώνυμο» θα πώ. Άρα ξέρουμε, ποιοι και πόσες δημοσιεύσεις έχει αναρτήσει ο καθείς. Και βέβαια, όχι εμείς ως Σύλλογος….! (Γιατί ηθελημένα ή από βαριά αμέλεια δεν ασχολήθηκε κανείς για ένα θέμα που απασχολεί χρόνια τον κλάδο). Αλλά ξέρει το Ταμείο Νομικών. Από εκεί και πέρα είναι αστείο να ψαχνόμαστε με νούμερα και αριθμούς, και να κτυπάμε πόρτες «κωφών» να μας  διαφωτίσουν.

Όσοι ξέρουν από πληροφορική, άλλα και όσοι δεν ξέρουν, θα αρκούσε ίσως μία συνεννόηση με το Ταμείο Νομικών, (την ηλεκτρονική σελίδα που υποστηρίζει), να μπεί μία «ουρίτσα» (έτσι το λεν όσοι ασχολούνται με την πληροφορική), στο λογισμικό του και τα αποτελέσματα να στέλνονται κατευθείαν στον Σύλλογό μας.

Είναι τόσο εύκολο ώστε με το που κάνει καταχώρηση ο Δικαστικός Επιμελητής, να φεύγουν τα στοιχεία σε μια πλατφόρμα στον Σύλλογο (τί λέμε τώρα……!!!!!), ένα ηλεκτρονικό μήνυμα email στον Δικαστικό Επιμελητή και μία στο Πιστωτικό Ίδρυμα που είναι υπόχρεο για την παρακράτηση του ποσού από την αμοιβή του Δικαστικού Επιμελητή. Μετά το πέρας ενός μηνός π.χ. μπορεί να ξαναστέλνει μήνυμα αν τυχόν δεν έχει διευθετηθεί η οφειλή στον Συνάδελφο και στο Πιστωτικό Ίδρυμα, και τέλος του χρόνου να φαίνονται όλες οι οφειλές και να μπορούν να αναζητηθούν. Αυτές είναι λύσεις ριζικές με όπλο την ηλεκτρονικότητα.

Γιατί θα πρέπει να ασχολείται ο Ταμίας με την χαρτούρα, αφού δεν μπορεί ούτως ή άλλως, και γιατί το κυριότερο να μην ήμαστε έντιμοι και σωστοί απέναντι στον συνάδελφο  που έχει μεγάλη ανάγκη αυτό το μέρισμα.!!!   Γιατί πρέπει να συμπεριφέρεται η διοίκηση προς τον συνάδελφο με αναξιοπρέπεια καλώντας τον να του δώσει τον τραπεζικό λογαριασμό αφού αυτά είχαν λυθεί με ασφάλεια και με σεβασμό στον κάθε έναν από εμάς ???

Γιατί να αφήνουμε υπόνοιες ή και διόδους για παρατυπίες, εφόσον εργαλεία υπάρχουν ήδη.

Είναι ξεκάθαρο ότι από την υπάρχουσα διοίκηση του κλάδου, οι συνάδελφοι δεν έχουν να περιμένουν κάτι καλύτερο, πολλώ δε μάλλον που η ιστορία μας δείχνει ότι επέλεξαν να χειριστούν τα δυσκολότερα προβλήματα και σημαντικότερα θέματα που έπονται για τον κλάδο οι ανικανότεροι συνδικαλιστές. Ας ελπίσουμε όλοι για μια πιο φρόνιμη επιλογή τους μελλοντικά.