ΜΕΡΙΣΜΑ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με αφορμή και άλλα γραφόμενα για τον τρόπο υπολογισμού, ελέγχου και διανομής του μερίσματος, θα ήθελα να εκφράσω και την δική μου άποψη.

Κατ’ αρχήν έχει τεθεί εκτός κάθε λογικής η συνήθεια της διοικήσεως να μην απαντά ποτέ και σε τίποτα. Ούτε ακόμα και σε επίσημα αιτήματα μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία έχουν πρωτοκολληθεί και στον Σύλλογο. Ούτε για το μέρισμα, ούτε για την παράδοση εμπροθέσμως πρακτικών συνελεύσεων του Συλλόγου, αλλά και σε κάποια που πήραμε η εικόνα τους ήταν αποκαρδιωτική, (π.χ. συνεδριάζει το Δ.Σ. χωρίς την Γραμματέα, αλλά στο τέλος υπογράφει η Γραμματέας ως παρούσα τα πρακτικά!!!). Αυτές είναι ανεπίτρεπτες τακτικές και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την διοίκηση.

Ίσως βέβαια να μην υπάρχει κάποια απάντηση, για το αίτημα του κ. Παπακωνσταντίνου και των συναιτούντων μετ΄αυτού μελών, από την Διοίκηση του Συλλόγου. Ίσως να μην έχουν υπολογίσει ή να μην έχουν ασχοληθεί ποτέ με αυτό, απλά να μοιράζουν το υπόλοιπο που υπάρχει στον συγκεκριμένο λογαριασμό και αυτό είναι όλο. Το μέρισμα είναι υψηλό οπότε όλα μια χαρά για αυτούς.

Αυτό δεν ήταν αρκετό όμως επί σειρά ετών που διοικούσε τον Σύλλογο η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ.! Όπως προανέφερε σε άρθρο του ο κ. Διονύσης Κριάρης, εκπόνησε τρόπο ώστε να καταχωρούνται όλοι οι πίνακες των συναδέλφων, (εγώ ούτε που φαντάζομαι να κάτσω να σημειώνω πινακάκι – πινακάκι,  και μάλιστα στην εποχή των παχιών αγελάδων, που ο αριθμός τους κάθε χρόνο έσπαγε το ρεκόρ του προηγούμενου), να φαίνονται οι οφειλές προς τον Σύλλογο (πολύ σημαντικό αυτό) και να αναζητούνται αυτές οι οφειλές (ακόμα πιο σημαντικό) και στο τέλος να αποδίδεται προς όλους του συναδέλφους το αρμόζον ποσό.

Σίγουρα αυτό σταμάτησε να γίνεται όταν η διοίκηση του Συλλόγου πέρασε υπό την «φροντίδα» της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» ..! Γιατί ;  Δεν είναι μέσα στα καθήκοντα του Συλλόγου ;

Βεβαίως αν όλο αυτό το έργο το ανάθεσαν σε μία συνάδελφο Ταμεία, η οποία είναι ένας επαγγελματίας σαν όλους τους υπόλοιπους από εμάς, (δηλαδή θα τρέχει και με την δουλειά της), θα συνηγορήσω υπέρ της.  Θαύματα από ένα άτομο δεν γίνονται!!!  Είναι προφανές ότι χρειάζεται ολόκληρη ομάδα, υπό την εποπτεία – αιγίδα του Προέδρου. Αλλά όπως επανειλημμένα θα πω ο Πρόεδρος μας, μάλλον με κάτι άλλο ασχολείται διάφορο από τον Σύλλογο και την διοίκηση αυτού.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, στην εποχή της ηλεκτρονικότητας. Σε αυτά που η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. έλεγε πριν από χρόνια.

Σήμερα πλέον όλες οι δημοσιεύσεις γίνονται ηλεκτρονικά από τους Δικαστικούς Επιμελητές, με (username και password) με «ηλεκτρονικό ονοματεπώνυμο» θα πώ. Άρα ξέρουμε, ποιοι και πόσες δημοσιεύσεις έχει αναρτήσει ο καθείς. Και βέβαια, όχι εμείς ως Σύλλογος….! (Γιατί ηθελημένα ή από βαριά αμέλεια δεν ασχολήθηκε κανείς για ένα θέμα που απασχολεί χρόνια τον κλάδο). Αλλά ξέρει το Ταμείο Νομικών. Από εκεί και πέρα είναι αστείο να ψαχνόμαστε με νούμερα και αριθμούς, και να κτυπάμε πόρτες «κωφών» να μας  διαφωτίσουν.

Όσοι ξέρουν από πληροφορική, άλλα και όσοι δεν ξέρουν, θα αρκούσε ίσως μία συνεννόηση με το Ταμείο Νομικών, (την ηλεκτρονική σελίδα που υποστηρίζει), να μπεί μία «ουρίτσα» (έτσι το λεν όσοι ασχολούνται με την πληροφορική), στο λογισμικό του και τα αποτελέσματα να στέλνονται κατευθείαν στον Σύλλογό μας.

Είναι τόσο εύκολο ώστε με το που κάνει καταχώρηση ο Δικαστικός Επιμελητής, να φεύγουν τα στοιχεία σε μια πλατφόρμα στον Σύλλογο (τί λέμε τώρα……!!!!!), ένα ηλεκτρονικό μήνυμα email στον Δικαστικό Επιμελητή και μία στο Πιστωτικό Ίδρυμα που είναι υπόχρεο για την παρακράτηση του ποσού από την αμοιβή του Δικαστικού Επιμελητή. Μετά το πέρας ενός μηνός π.χ. μπορεί να ξαναστέλνει μήνυμα αν τυχόν δεν έχει διευθετηθεί η οφειλή στον Συνάδελφο και στο Πιστωτικό Ίδρυμα, και τέλος του χρόνου να φαίνονται όλες οι οφειλές και να μπορούν να αναζητηθούν. Αυτές είναι λύσεις ριζικές με όπλο την ηλεκτρονικότητα.

Γιατί θα πρέπει να ασχολείται ο Ταμίας με την χαρτούρα, αφού δεν μπορεί ούτως ή άλλως, και γιατί το κυριότερο να μην ήμαστε έντιμοι και σωστοί απέναντι στον συνάδελφο  που έχει μεγάλη ανάγκη αυτό το μέρισμα.!!!   Γιατί πρέπει να συμπεριφέρεται η διοίκηση προς τον συνάδελφο με αναξιοπρέπεια καλώντας τον να του δώσει τον τραπεζικό λογαριασμό αφού αυτά είχαν λυθεί με ασφάλεια και με σεβασμό στον κάθε έναν από εμάς ???

Γιατί να αφήνουμε υπόνοιες ή και διόδους για παρατυπίες, εφόσον εργαλεία υπάρχουν ήδη.

Είναι ξεκάθαρο ότι από την υπάρχουσα διοίκηση του κλάδου, οι συνάδελφοι δεν έχουν να περιμένουν κάτι καλύτερο, πολλώ δε μάλλον που η ιστορία μας δείχνει ότι επέλεξαν να χειριστούν τα δυσκολότερα προβλήματα και σημαντικότερα θέματα που έπονται για τον κλάδο οι ανικανότεροι συνδικαλιστές. Ας ελπίσουμε όλοι για μια πιο φρόνιμη επιλογή τους μελλοντικά.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)