ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ‘ΕΜΕΙΣ’…

TEMP1Κ.κ συνάδελφοι,

Έχω επανειλημμένως επισημάνει ότι ο κλάδος χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα στο δημόσιο διάλογο εξέλιπε η ουσία, καθώς οι δήθεν συνδικαλιστές-σωτήρες του κλάδου απέφευγαν να καταθέσουν ολοκληρωμένο σχέδιο, συνοδευόμενο από πλαίσιο εφαρμογής.

Οι συζητήσεις τους περιστρέφονται γύρω από το «προτεινόμενο», αόριστα, χωρίς περαιτέρω προσδιορισμούς και διευκρινίσεις.

Προτιμούν τις γενικόλογες-πλην όμως στοχευμένες- και κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους συζητήσεις στα περιστύλια και τις γραφικές «βόλτες», με επισκέψεις στα γραφεία των συναδέλφων και αναρωτιέμαι τι πιο παλαιομοδίτικο θα μπορούσαν να πράξουν, αφού για μια ακόμη φορά κυριαρχεί η αοριστία και η επικοινωνία σε βάρος της ουσίας. Continue reading ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ‘ΕΜΕΙΣ’…

Επιστημονική Ημερίδα της 13/11/2015

Από τη χθεσινή πολύ επιτυχημένη επιστημονική ημερίδα της ΟΔΕΕ.

Η τεράστια προσέλευση και η ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία αυτή.

Από τη Δευτέρα 16/11/2015 θα είναι στη διάθεσή μας και το βίντεο.

20151113_17532820151113_175359

Ενημέρωση

Κ.κ Συνάδελφοι,

Για να πετύχεις, η απάντηση είναι στόχοι. Πως θα ενεργήσεις για να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα; Η απάντηση είναι στρατηγική.

Επειδή η γνώση είναι δύναμη.

(Από την σελίδα τις ΟΔΕΕ)

  1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ
  2. ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τις κατασχέσεις που ήδη υφίστανται και για όσες γίνουν μέχρι 31-12-2015, όλες οι διαδικασίες – ακόμα και αν ο πλειστηριασμός έχει οριστεί το 2016 – θα γίνονται με το ισχύον καθεστώς. Το ίδιο ισχύει και αν η επιταγή επιδοθεί μέχρι τις 31-12-2015 (δηλαδή η κατάσχεση θα γίνει με το σημερινό καθεστώς).
  • Οι νέες διατάξεις για την αναγκαστική εκτέλεση εφαρμόζονται όταν η επίδοση της επιταγής προς εκτέλεση διενεργείται μετά την 1-01-2016.
  • Ο πλειστηριασμός ορίζεται υποχρεωτικά επτά (7) μήνες από την ημέρα της περάτωσης της κατάσχεσης και πάντως όχι μετά την παρέλευση οκτώ (8) μηνών από την ημέρα αυτή (954 παρ. 2 εδ. ε).

Continue reading Ενημέρωση

Επιστημονική Ημερίδα

Τα φτερά μας λοιπόν, είναι για να πετάμε και όχι για να φαντάζουν όμορφα πάνω μας ας τα ξεδιπλώσουμε και ας επιχειρήσουμε το ταξίδι….
~Χόρχε Μπουκάι~

Στο πλαίσιο της δέσμευσης μας για διαρκή ενημέρωση σας.

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΔΕΕ)

Διαδικτυακή μετάδοση της επιστημονικής ημερίδας

Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της επιστημονικής ημερίδας ενημέρωσης με θέμα: «Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και τα προβλήματα εφαρμογής του στην αναγκαστική εκτέλεση» σχετικά με την εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην αναγκαστική εκτέλεση, την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία μας την 13η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 4.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία θα καλύψει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (livestreaming) το σύνολο των εργασιών της ημερίδας, με σκοπό τη δυνατότητα παρακολούθησης από συναδέλφους που δεν θα είναι σε θέση να παραβρεθούν στο χώρο που θα λάβει χώρα η εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος

Ευθύμιος Πρεκετές

Για να δείτε ζωντανά πατήστε εδώ

Πορεία προς τα εμπρός

dmfull5 Συνάδελφοι,

Σας έγινε γνωστό μέσα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και της ΠΡΟΣΥΔΕ ότι δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 2346/30-10-2015) οι νέες αμοιβές μας.

Αμοιβές που έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται στον τομέα της Δικαιοσύνης και την πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 50 του Κώδικά μας, με βάση πάντα τις ιδιαιτερότητες άσκησης του επαγγέλματός μας, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας, το βαθμό δυσκολίας πρόσβασης στις πράξεις αυτές και ακόμη περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της διαφάνειας και της απλότητας.

Ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πω ότι θα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, παρ’ ότι η επιτυχία της προσπάθειάς μας είναι αναμφισβήτητα μεγάλη και θα καθορίσει με θετικό πρόσημο τις εξελίξεις και το μέλλον του κλάδου μας για αρκετά χρόνια. Δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στις ενέργειες που έγιναν ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η πρόταση που καταθέσαμε. Continue reading Πορεία προς τα εμπρός