Πορεία προς τα εμπρός

dmfull5 Συνάδελφοι,

Σας έγινε γνωστό μέσα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και της ΠΡΟΣΥΔΕ ότι δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 2346/30-10-2015) οι νέες αμοιβές μας.

Αμοιβές που έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται στον τομέα της Δικαιοσύνης και την πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 50 του Κώδικά μας, με βάση πάντα τις ιδιαιτερότητες άσκησης του επαγγέλματός μας, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας, το βαθμό δυσκολίας πρόσβασης στις πράξεις αυτές και ακόμη περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της διαφάνειας και της απλότητας.

Ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πω ότι θα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, παρ’ ότι η επιτυχία της προσπάθειάς μας είναι αναμφισβήτητα μεγάλη και θα καθορίσει με θετικό πρόσημο τις εξελίξεις και το μέλλον του κλάδου μας για αρκετά χρόνια. Δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στις ενέργειες που έγιναν ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η πρόταση που καταθέσαμε.

Επειδή έχουμε να κάνουμε αρκετή δουλειά ακόμη μέχρι το τέλος του χρόνου, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το παρόν στην συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας, στην συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων της ΟΔΕΕ, σε μέλη Δ.Σ. Συλλόγων αλλά και σ’ εκείνους τους συναδέλφους εκτός οργάνων (που δεν είναι η ώρα να ονοματίσουμε) και που συνέδραμαν στην υλοποίηση της επιτυχίας αυτής.

Ως Πρόεδρος της ΠΡΟΣΥΔΕ θα σας θυμίσω, ότι από τον Ιούνιο σας είχαμε ενημερώσει ότι θα κρατούσαμε χαμηλούς τόνους στην ιστοσελίδα μας μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο όπου το «κλείσιμο» του επαγγέλματός μας και η δημοσίευση των νέων αμοιβών μας θα ήταν γεγονός. Ο χρόνος αυτός έληξε – και κρατήσαμε το λόγο μας όπως κάνουμε πάντα – με αρκετή δυσκολία θα έλεγα, δεδομένου ότι τα μέλη της παράταξης θα ήθελαν να απαντήσουν στα άρρωστα φληναφλήματα «εγκάθετων» που αναμασούσαν τα περί συμφωνίας εμού και του Κριάρη με τις τράπεζες ή των τηλεφωνημάτων που εγίνοντο ακόμη και σε βραδινές ώρες, προς συναδέλφους, ότι ο Πρεκετές θα κατεβάσει τις αμοιβές μας σε 10 ευρώ και άλλα γελοία παρόμοια, που προσιδιάζουν στη γελοιότητα των ιδίων.

Στόχος μας από εδώ και στο εξής και μέχρι και τις εκλογές του Μαρτίου, εκτός από τη δουλειά που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, θα είναι να «καθαρίσουμε» και τον χώρο μας από τις πρακτικές εκείνες που αναδύουν δυσοσμία και να τον προφυλάξουμε, ώστε να μην οδηγηθεί με τις συμπεριφορές αυτές σε εποχές Νεάτερνταλ.

Σε εκείνη την μικρή πλειοψηφία που αρνείται να δει ότι το μέλλον του κλάδου μας θέλει θαρραλέα βήματα και όχι παρακμιακές και άρρωστες πρακτικές του χθές, λέμε πολύ απλά: Ας λουφάξουν στο καβούκι της ιδιοτέλειας, της ανεπάρκειας, της ανικανότητας, και της ανυπαρξίας τους και ας ετοιμαστούν να αδειάσουν το χώρο εκείνο, τον οποίο έχουν καταλάβει λαθραία.

Έρχεται η Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών (ΠΡΟΣΥΔΕ) με τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων αλλά και των έντιμων συναδέλφων μαζί της. Γιατί αυτοί μπορούν, αφ’ ενός να εκπροσωπούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τον κλάδο μας και αφ’ ετέρου να χαράσσουν την σωστή πορεία προς τα εμπρός, σε εποχές δύσκολες.

Ο Πρόεδρος της ΠΡΟΣΥΔΕ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΡΕΚΕΤΕΣ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΤΣΑ

Είμαι νέα συνάδελφος απο τους φετινούς επιτυχόντες και θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τους αντιπροσώπους της ΟΔΕΕ που παίρνοντας γενναίες αποφάσεις οδήγησαν τον κλάδο σε μια μεταρύθμιση η οποία πιστεύω ότι άνοιξε το δρόμο στη πάταξη της πληγής του αθέμιτου ανταγωνισμού, που αν δε κάνω λάθος καλλιεργήθηκε τόσα χρόνια απο τις ισχύουσες νομοθεσίες. Μεγάλη επιτυχία επίσης η ευτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς σε σοβαρά ζητήματα που μας απασχόλησαν. Εύχομαι να συνεχιστούν αυτές οι επιτυχίες για τον κλάδο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Για μία ακόμη φορά η παράταξη μας, καταφέρνει να υλοποιήσει στο ακέραιο και με τον καλύτερο τρόπο τις υποσχέσεις της προς τον κλάδο μας. Οι αμοιβές με απλουστευμένη μορφή, είναι κρατημένες σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα για τις εποχές που περνάμε, και κατά πολύ μακρυά από την “ελεύθερη διαπραγμάτευση”, που ήταν η απαίτηση πολλών εξωγενών παραγόντων. Το πτυχίο της Νομικής, που είναι ίσως το μεγαλύτερο όπλο εμάς των σημερινών Δικαστικών Επιμελητών για το μέλλον, υλοποιήθηκε. Το άνοιγμα του επαγγέλματός μας αποφεύχθηκε. Και όλα αυτά είναι έργα της μεγάλης παράταξης της “ΠΡΟΣΥΔΕ”, προς τους συναδέλφους που την εμπιστεύονται και της δίνουν την δύναμη, να τα προγραμματίζει αλλά και να τα υλοποιεί.
Στον αντίποδα όλοι εκείνοι που με κτυπήματα κάτω από την μέση, προσπαθούν
να καταστρέψουν το μέλλον του κλάδου, προσπαθούν να καταστρέψουν το έργο της “ΠΡΟΣΥΔΕ”.
“Πορεία μόνο εμπρός”.-

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)