Γρήγορες αλλά σοβαρές επισημάνσεις

Οι δικηγόροι ξανά μόνοι τους (ο Πρόεδρος της ΟΔΕΕ λέει ότι συναντήθηκαν μαζί τους μέλη της εκτελεστικής γραμματείας – ενώ άλλα μέλη δεν το γνωρίζουν ούτε ενημερώθηκαν – φανταστείτε πως δουλεύει αυτή η διοίκηση όταν δεν ενημερώνονται όλα τα μέλη της Γραμματείας – δεν θα πούμε σε επίπεδο καφενείου, γιατί θα προσβάλουμε τους θαμώνες του καφενείου) επισκέφθηκαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος τους υποσχέθηκε την άμεση καταβολή των οφειλομένων αμοιβών νομικής βοήθειας. Θα σκέφθηκαν όμως στη διοίκηση του κλάδου μας, ότι αν θα καταβληθούν οι αμοιβές των δικηγόρων είναι φυσικό επόμενο να καταβληθούν και στους δικαστικούς επιμελητές. Γιατί να χαλάσουν λοιπόν τον ύπνο τους;

Οι δικηγόροι στις 26-3-2018 ξανά μόνοι τους (μετά την υποτιθέμενη στις 20-3-2018 (;) συνάντηση με μέλη της Γραμματείας της ΟΔΕΕ) συναντήθηκαν με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, (και τον Υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο) η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των δικηγόρων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας (από το λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί από την εισφορά 120€) στους άνεργους και υποαπασχολούμενους δικηγόρους και λοιπούς ασφαλισμένους τ. ΕΤΑΑ και δεσμεύτηκε ότι θα στείλει το σχέδιο της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Γιατί να ξαναχαλάσουν τον ύπνο τους οι δικοί μας στη διοίκηση; Αν το επίδομα ανεργίας θα χορηγηθεί στους δικηγόρους είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα χορηγηθεί και τους δικαστικούς επιμελητές, διότι και εμείς ήμασταν ασφαλισμένοι στο τ. ΕΤΑΑ. Όχι θα κάτσουν να σκάσουν! Είπαμε. Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι! Αλίμονο όμως στον κλάδο! (Πάντως τα μέλη της ΠΡΟΣΥΔΕ τρέχουν για να προλάβουν ό,τι μπορούν μόνοι τους).

ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ – ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Είναι λυπηρό πλέον να ακούμε συναδέλφους να λένε ότι το ισχύον σύστημα κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων με πτυχιούχους νομικής είναι κατάντια για τον κλάδο.

Άλλη μία τελευταία, άδικη και καταστροφική για τον κλάδο πράξη, άλλη μία “αμαρτία” της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. πριν την παραδειγματική “σταύρωσή” της (λένε…)!

Ερημώνει ο κλάδος (λένε…)!

Η επαρχία ερήμωσε. Δεν υπάρχουν εκεί πλέον Δικαστικοί Επιμελητές. Οι Δ.Ο.Υ. και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες δεν μπορούν να δουλέψουν, δεν βρίσκουν ……! Θα παρέμβει μία μέρα ο Εισαγγελέας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και θα ανοίξει εντελώς το επάγγελμα, και θα διορίσει δύο με τρείς χιλιάδες και τότε καήκαμε (λένε…..)!

Και τί το θέλουμε το πτυχίο νομικής, μπορούμε εμείς, οι παλαιοί, (χωρίς πτυχίο νομικής), να ανταγωνιστούμε τους νέους (αυτούς με πτυχίο νομικής)?

Και τα καημένα τα παιδιά που ήταν ασκούμενοι όλα αυτά τα χρόνια και μείνανε απ’ έξω, κρίμα δεν είναι……?

Ωραία συγκινητικά και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα, γεμάτα μεγαλοψυχία και δικαιοσύνη, θα έλεγε κάποιος συνάδελφος, και ίσως πολλοί από εμάς να πείθονται με αυτά.

Εμπαθείς και δόλιες μικροδιαλέξεις και λογίδρια πέριξ του εργασιακού μας βίου, με αστείρευτη καλοσύνη, άπλετη συμπόνια για όλους τους συναδέλφους, αλλά και περίσσεια αγωνία για το μέλλον του κλάδου, δίνουν και παίρνουν σε καθημερινή βάση…..!

Αλλά πραγματικά συνάδελφε, πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις αυτό το ψεύτικο προσωπείο τους και να το αποστρέφεσαι. Το συμφέρον το δικό τους, σίγουρα δεν συνάδει με το συμφέρον το δικό σου, και σε καμιά περίπτωση δεν είναι συμβατό με το συμφέρον του κλάδου μας.

Η πραγματική αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια του πρότερου συστήματος εισαγωγής Δικαστικών Επιμελητών, έθεσαν τις βάσεις της κυριαρχίας του σημερινού Προέδρου. Continue reading ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ – ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ 2018

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.

Αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο.

Γενική συνέλευση του Συλλόγου για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν έγινε. Ειδικότερα, φέτος δεν έγινε ούτε την δεύτερη ημέρα και το Δ.Σ. του Συλλόγου θα αποφασίσει πλέον για απολογισμούς και προϋπολογισμούς. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο Σύλλογό μας, για δεύτερη συνεχή χρονιά να μην επιτυγχάνεται απαρτία. Και το ερώτημα που τίθεται είναι. Υπάρχει στο λεξιλόγιο του Προέδρου και των λοιπών του Προεδρείου η λέξη ντροπή; Ξέρουν το νόημά της; Κάποιοι που θα είχαν στοιχειωδώς λίγη ευθιξία ή τσίπα (προφανώς δεν ξέρουν τί είναι η τσίπα) επάνω τους θα είχαν εξαφανιστεί από τον συνδικαλιστικό χώρο. Δεν μιλάμε ότι κάποιοι θα είχαν εξ αυτού του λόγου – και άλλων βεβαίως που έχουμε απαριθμήσει στο παρελθόν – αποφασίσει να κάνουν χαρακίρι.

Μήν αναμασούν το γνωστό ότι δεν ενδιαφέρονται οι συνάδελφοι να παρευρεθούν και ρίχνουν σ’ αυτούς τις ευθύνες. Όταν η ηγεσία του κλάδου δεν λειτουργεί, δεν εργάζεται, δεν προσφέρει και επί πλέον «δουλεύει» τους συναδέλφους επιδιδόμενη σε «μπουρδολογίες» και αοριστολογίες για τα πεπραγμένα, δεν εμπνέει τους συναδέλφους και είναι φυσικό να αδιαφορήσουν. Τους μάθανε λοιπόν. Και το συμπέρασμα είναι ότι δεν τους εμπιστεύονται. Και ντρέπονται πλέον αυτοί για λογαριασμό τους.

 

Υ.Γ. Ούτε και αυτό είναι – δυστυχώς – πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ναι, θα πάνε στην Ταϋλάνδη ο Πρόεδρος της ΟΔΕΕ και του Συλλόγου Αθήνας (εμείς λέμε ότι πρέπει να πάει) αλλά και οι 3 (!) Αντιπρόεδροι της ΟΔΕΕ (ο ένας είναι τουλάχιστον δικαιολογημένος) και ο Αντιπρόεδρος (!) του Συλλόγου. Κατά συνέπεια, ο κλάδος μένει (και η ΟΔΕΕ και ο Σύλλογος) ακέφαλος για τις ημέρες που θα λείπουν. Τί να πεί κανείς. Σηκώνει τα χέρια ψηλά! Άκου όλοι οι Αντιπρόεδροι!

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ύστερα από ενέργειες του Προέδρου της ΟΔΕΕ και του εν Αθήναις Αντιπροέδρου της ΟΔΕΕ, σε εκτέλεση και των  αποφάσεων που επάρθησαν κατά την επιτυχημένη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, εστάλη εκτάκτως στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, απόφαση των συναρμοδίων Υπουργών που αφορά:

1) Αύξηση των αμοιβών των δικαστικών επιμελητών  της κοινής διαδικασίας αλλά και του ΚΕΔΕ σε ποσοστό 50%.

2) Ανάληψη επιδόσεων των καταλογιστικών πράξεων (ΚΕΔΕ) μόνο από δικαστικούς επιμελητές, ανεξαρτήτως ποσού.

3) Χορήγηση επιδόματος μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ στους δικαστικούς επιμελητές.

Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί με επιταγές στους συναδέλφους στις αρχές Μαΐου. Κατόπιν τούτου, ο Αντιπρόεδρος της ΟΔΕΕ στην Αθήνα και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας ματαιώνουν το ταξίδι τους στην ΤΑΫΛΑΝΔΗ, για το Παγκόσμιο Συνέδριο της ΔΕΔΕ στις αρχές Μαΐου, για να διανείμουν τις επιταγές και να μην μείνουν ακέφαλα τα όργανα αφού θα λείπει και ο Πρόεδρος.

Επίσης, θα διανεμηθούν:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ έτους 2018,

ΒΙΒΛΙΟ με όλα τα υποδείγματα εκτελέσεων και επιδόσεων της κοινής διαδικασίας και του ΚΕΔΕ και με άλλες χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες.

Θερμά συγχαρητήρια από την ΠΡΟΣΥΔΕ.

 

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ