Αν κάτι μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο…

Αν κάτι μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο, είναι επειδή δεν υπάρχει τίποτε ανάμεσά τους για να το συγκρατήσει.

(Georges Feydeau, 1862-1921, Γάλλος θεατρικός συγγραφέας)

Image20150425«Υπάρχουν δύο ειδών στρατιώτες: οι μάχιμοι που είναι έξυπνοι και δραστήριοι και αυτοί που έχουν θώρακα, περικεφαλαία και λοφίο και που δεν είναι ικανοί για τίποτε άλλο παρά να στέκονται με τις ώρες ακίνητοι», υποστήριζε ο μεγάλος Ναπολέων Βοναπάρτης.

Υπάρχουν παράλληλα και δύο ειδών συνδικαλιστικές λογικές και πρακτικές: από τη μία πλευρά είναι εκείνη που προτάσσει τα συμφέροντα του κλάδου, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που βασίζεται σε σύγχρονες, επίκαιρες και εφικτές προτάσεις και λύσεις, και από την άλλη είναι η νοοτροπία που εκφράζει το συντηρητικό, παλαιο -συνδικαλιστικό κατεστημένο, και η οποία αναλώνεται σε ‘οργανωτίστικες’ φιέστες, που πόρρω απέχουν από τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου.

Μόλις προχθές, την Τετάρτη 22.4.2015, και ενώ η ΠΡΟΣΥΔΕ διοργάνωνε την ημερίδα της για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων σε σχέση με

  • την ανάληψη νέων δραστηριοτήτων από τους δικαστικούς επιμελητές
  • τη μείωση των οργανικών θέσεων
  • τη νέα μορφή της απονομής δικαιοσύνης μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
  • την υλοποίηση των άρθρων 139 παρ. 2 και του άρθρου 51 του Κώδικά μας, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού
  • την μείωση της ετήσιας εισφοράς (ταυτότητα) και τη μείωση εξόδων παραστάσεως

έχοντας προετοιμάσει και γνωστοποιήσει την ημερίδα της αυτή πολύ καιρό πριν τόσο από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου όσο και με συνεχείς αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της και με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των συναδέλφων, η νεόκοπη και τόσο όμως ‘παλιά’ Συμμαχία, επέλεξε εντελώς τυχαία να διοργανώσει τις εσωτερικές της αρχαιρεσίες εκείνη ακριβώς την ημέρα !!!

Το συνδικαλιστικό αδιέξοδο της Συμμαχίας μπορούμε εύκολα να το καταλάβουμε, την αδιέξοδη επιμονή της σε συνδικαλιστικές νοοτροπίες παρελθόντων εποχών μπορούμε να την ανεχτούμε, σε κάθε όμως περίπτωση δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την αντιδεοντολογική συμπεριφορά προς το πρόσωπο-όχι των συνδικαλιστικών αντιπάλων της και εν προκειμένω της ΠΡΟΣΥΔΕ- αλλά, κυρίως, των συναδέλφων που αδιαφορούν για την μικροπολιτική τακτική και προτάσσουν την ουσιαστική συνδικαλιστική παρέμβαση των θεσμικών εκπροσώπων του κλάδου.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ προτάσσει και υλοποιεί το νέο μοντέλο λειτουργίας που υποσχέθηκε, με συγκεκριμένες δράσεις, προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου, την ίδια στιγμή που η Συμμαχία επιλέγει να ‘συμμαχήσει’ με το παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί τιμή για μας και δικαίωση των προσπαθειών μας να γινόμαστε αποδέκτες κινήσεων αντιπερισπασμού από τη Συμμαχία, καθώς φαίνεται ότι οι θέσεις μας ‘φοβίζουν’…..

Συναδελφικά,

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος

Ομιλία Δ.Κριάρη στη συγκέντρωση της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στις 22.04.2015

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

αντιστασιακοί και αντάρτες στα κελεύσματα του λαϊκισμού, της προπαγάνδας και της υπόσχεσης.

Ευχαριστώ που είσθε εδώ και θα ήθελα να σας απευθύνω την εξής αρχαιοελληνική ρήση του Πλάτωνα:  «ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΟΥΧ Ο ΛΕΓΩΝ ΑΛΛΑ Ο ΑΚΟΥΩΝ»

Εσείς κάνετε τη διαφορά – το ακροατήριο -, όχι οι ομιλητές.

Εσείς που θέλετε να μάθετε την αλήθεια, να ενημερωθείτε, να σκεφθείτε, να προβληματισθείτε και να αποφασίσετε ….την απόφαση τη δύσκολη, τη σκληρή, την αναπόφευκτη και εν τέλει, σε μεγάλο βαθμό, τη σωτήρια.

Προφανές, πιστεύω , είναι πως η σημερινή πρόσκληση γίνεται προς ενημέρωση, προς απόκτηση από μέρους σας της γνώσης, κυρίως των γεγονότων, δευτερευόντως των εκτιμήσεών μας και ακολούθως των προτάσεών μας. Προτάσεων τις οποίες προκαλούμε και παρακαλούμε, να ακούσετε, αναλύσετε και εν τέλει αποδεχθείτε ή απορρίψετε.

Συνάδελφοι, οι μέρες που ζούμε είναι ιστορικές και κοσμογονικές. Θα προσπαθήσω να αποφύγω τις πολιτικές αναλύσεις που αφορούν στην κεντρική πολιτική σκηνή, τουλάχιστον στο μέτρο που δεν εμπλέκεται με την ύπαρξη του επαγγέλματός μας.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τον Κλάδο σήμερα είναι: Που πάμε??? Τι κάνουμε??? Πως συνεχίζουμε τον αγώνα για τον Κλάδο???? Πως θα ασκηθεί σοβαρή και ουσιαστική συνδικαλιστική διακυβέρνηση του Κλάδου και χάραξη στρατηγικών επιδιώξεων????

Συνάδελφοι, από μια κρίση όπως αυτή που βιώνουμε πλέον σήμερα, προκύπτουν μερικές βασικές διδαχές, που είναι εξαιρετικά χρήσιμο να λαμβάνουν υπόψη τους όσοι βρίσκονται σε οριακές καταστάσεις. Πρώτον: ποτέ μην ξεχνάς να σχεδιάζεις και κυρίως να υλοποιείς μια μεγάλη ρήξη που θα έχει δραματικές συνέπειες στο σύνολο του Κλάδου, αν δεν είσαι σίγουρος πως είσαι σε θέση να φτάσεις στο τέλος νικητής ή έστω στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν γνωρίζεις τον τρόπο από τον οποίο θα βγεις από την κρίση σώος, εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν σύμφωνα με τις επιθυμίες σου. Γιατί είναι βέβαιον πως αν χάσεις μια τέτοιας σημασίας αναμέτρηση (είτε είναι πολιτική είτε συνδικαλιστική), οι καλύτερες λύσεις που θα έχεις στη συνέχεια θα είναι χειρότερες και από τον δυσμενέστερο προγενέστερο συμβιβασμό. Continue reading Ομιλία Δ.Κριάρη στη συγκέντρωση της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στις 22.04.2015

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  • ask-question-1-ca45a12e5206bae44014e11cd3ced9f1«Ποιοί έβαλαν» τον Μήτση να φτιάξει παράταξη;
  • «Ποιός κρύβεται» πίσω από τον Μήτση;
  • Γιατί ενώ ο Μήτσης παραιτήθηκε από την ΠΡΟΣΥΔΕ τον Ιούλιο του 2014 σε πρακτικά του Συλλόγου τον Μάρτιο (!) του 2014 αναφέρεται λέγοντας: «στην ΠΡΩΗΝ παράταξή μου» (!);
  • Γιατί ο Μήτσης «πρόδωσε» την παράταξή του τη στιγμή που η ΠΡΟΣΥΔΕ άρχιζε αγώνα για ρήξη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά;
  • «Ποιός τον έβαλε» να προσπαθήσει να φτιάξει «παραμάγαζο – παράγκα» στην ΠΡΟΣΥΔΕ και να «μολύνει» τα μέλη της;
  • Γιατί «σαμποτάρισε» την τελευταία στιγμή στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τον Νοέμβριο του 2013 το άρθρο 51 δίχως να μπουν τα ποσοστά που προβλέπονται από το νόμο, ενώ στο Δ.Σ. είχε παρθεί απόφαση που ανέφερε και τα ποσοστά: «Ποιός τον έβαλε»;
  • Γιατί όλα άρχισαν, όταν στην Ομοσπονδία πάρθηκαν αποφάσεις για να σταλούν εξώδικα προς τράπεζες και δικαστικούς επιμελητές που παραβιάζουν την νομοθεσία περί νομίμων αμοιβών;
  • «Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούνται» ενώ θα έπρεπε να εξυπηρετείται το γενικό συμφέρον του κλάδου;
  • «Ποιοί υπονομεύουν» το γενικό συμφέρον του κλάδου και καταλύουν τη νομιμότητα;

(Για όλα αυτά σε επόμενα)

Υ.Γ. (1) Ποιά αξιοπιστία μπορεί να έχει ο Μήτσης όταν η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ψηφίζει ΟΧΙ στην παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για το διαγωνισμό και ο ίδιος την επόμενη κιόλας ημέρα γράφει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στα παλιά του παπούτσια;

Υ.Γ. (2) Ποιός εμπιστεύεται τέτοιους συνδικαλιστές όταν «προδίδουν» τους φίλους τους και εκείνους που τους ευεργέτησαν και με τον ίδιο τρόπο αύριο θα «πουλήσουν» κι άλλους;

Ποιός μπορεί να εμπιστευθεί τον Μήτση όταν ξεδιάντροπα λέει ότι « … οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται … »; Προφανώς μόνο οι όμοιοί του. Διότι «όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Ας προσέξουν όμως: Διότι ¨έστι δίκης οφθαλμός ος τα πάνθ’ ορά».

Εμείς όλα θα τα «βλέπουμε» και τους θυμίζουμε: οι ΕΝΤΙΜΟΙ δικαστικοί επιμελητές δεν ευτελίζουν το λειτούργημά τους, καταλαβαίνουν και πορεύονται μόνο μ’ αυτούς που τηρούν το νόμο.

Ημερίδα ενημέρωσης για το μέλλον του κλάδου μας

Image201504031537Συνάδελφοι,

Στις 22 Απριλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5.00 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας – οδός Καρόλου 28 – 4ος όροφος η ΠΡΟΣΥΔΕ διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης με θέμα τις προτάσεις μας και την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε για το μέλλον του κλάδου μας στις σημερινές δύσκολες – και όχι μόνο οικονομικά – συνθήκες.

Θα συζητήσουμε – και θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις σας – για:

  • την ανάληψη νέων δραστηριοτήτων από τους δικαστικούς επιμελητές
  • τη μείωση των οργανικών θέσεων
  • τη νέα μορφή της απονομής δικαιοσύνης μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
  • την υλοποίηση των άρθρων 139 παρ. 2 και του άρθρου 51 του Κώδικά μας, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού
  • την μείωση της ετήσιας εισφοράς (ταυτότητα) και τη μείωση εξόδων παραστάσεως

Σας περιμένουμε.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ε. Πρεκετές Μ. Κανέλλος

Αν μη πηλόν τύψης, κέραμος ου γίνεται

(Μετάφραση: Αν δεν χτυπήσεις τον πηλό, δεν γίνεται κεραμίδι)

Τα πάντα γίνονται εύκολα και ξεδιάντροπα θυσία στο όνομα του σκοπού. Δεν υπάρχουν ηθικοί κανόνες, δεν υπάρχουν θεμελιώδεις αρχές, δεν υπάρχουν όρια. Όλα καθυποτάσσονται στον σκοπό, λες και ο σκοπός παράγει ηθική ή λειτουργεί ως ηθικό καθαρτήριο. Η πορεία είναι προδιαγραμμένη, η κατάληξη γνωστή και η όποια προσπάθεια θνησιγενής. Λυπηρή διαπίστωση αλλά τραγικά αληθινή.

Το χειρότερο αλλά αναμενόμενο επίσης, οι φορείς απολαμβάνουν της δημοφιλίας καθώς δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πουν στο κάθε ακροατήριο αυτό που θέλει να ακούσει και ακροατήρια μπορεί κανείς να βρει παντού.

Η βασική ευθύνη των πεπραγμένων βαρύνει αυτούς τους ίδιους που χωρίς σεβασμό στην εντολή που πήραν, πέρασαν τον σύλλογο  σε αναξιοπιστία, θυσίασαν την ουσία στο βωμό των εντυπώσεων, σπατάλησαν ζωτικό χρόνο προτάσσοντας το παραταξιακό συμφέρον έναντι του συμφέροντος του κλάδου. Τέτοιες παθογένειες είναι απαράδεκτες, όχι όμως πρωτόγνωρες. Και οι δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν είναι γνωστές και δεν διαθέτουν το τεκμήριο της αθωότητας.

Σε μια εποχή γρήγορων αλλαγών, το να κάθεσαι ακίνητος είναι η πιο επικίνδυνη ενέργεια.

Κ.κ  συνάδελφοι,

Τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και συσσωρευμένα, αναδείχθηκαν δε ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή της εντονότατης οικονομικής κρίσης. Η μείωση της ύλης, τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού που έγιναν εντονότερα στις σημερινές συνθήκες, το ξεπερασμένο θεσμικό πλαίσιο που υφίσταται, σε συνδυασμό με την νέα ‘ηλεκτρονική’ εποχή στην οποία έχουμε περάσει.

Η τελειότητα των μέσων και η σύγχυση των στόχων φαίνεται να είναι το κύριο πρόβλημά μας.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ, ήδη από το προηγούμενο έτος, έχει υιοθετήσει και εγκαινιάσει την τακτική υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων για το μέλλον του κλάδου, οι οποίες υποβάλλονται γραπτά στα αρμόδια θεσμικά όργανα, όπως π.χ στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανό μας που είναι η Ομοσπονδία με περαιτέρω στόχευση να ενημερώνονται οι κατά τόπους Σύλλογοι και να διατυπώνουν τις δικές τους απόψεις και θέσεις επ’ αυτών.

Αυτονόητο είναι ότι οι προτάσεις μας αποτελούν βάση διαλόγου για περαιτέρω προβληματισμό μεταξύ των συναδέλφων και, βεβαίως, μπορούν να τύχουν περαιτέρω διορθώσεων και βελτιώσεων διασφαλίζοντας την αναλογικότητα, την συλλογικότητα και την ανεξαρτησία του Δικαστικού Επιμελητή.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε υποβάλλει προτάσεις εφαρμογής για τις οποίες σας έχουμε ενημερώσει πχ. Πρόταση εφαρμογής για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, πρόταση εφαρμογής για το άρθρο 51, πρόταση εφαρμογής για το άρθρο 139 κ.λ.π .

Δυστυχώς, όμως, από την μέχρι τώρα εμπειρία, έχει αποδειχθεί ότι ο Σύλλογος της Αθήνας, αν και έχει ενημερωθεί εγκαίρως και αρμοδίως εδώ και μήνες, έως σήμερα,  καμία απολύτως πρότασή μας δεν έχει συζητήσει στο Διοικητικό του Συμβούλιο….

Περαιτέρω, όλες οι προτάσεις μας έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της παράταξής μας, προκειμένου να γνωστοποιηθούν σε όλους τους συναδέλφους και αποτελούν ήδη προϊόν διαβούλευσης. Continue reading Αν μη πηλόν τύψης, κέραμος ου γίνεται

ΤΟ ΤΖΙΝΙ (αραβικά: جني)

αρχείο λήψης (6)Πρακτικό Νο. 637, συνεδρίαση της 17-03-2014: «…..συνήλθε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο…… από την συνεδρίαση απουσίαζαν η  κ. Κανέλλα Πατεροπούλου (γενική Γραμματέας του Συλλόγου) και η ταμίας …… σε νόμιμη απαρτία συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης …… Σε πίστωση των ανωτέρω συντάχτηκε το παρόν πρακτικό από εμέ την γενική Γραμματέα κ. Κανέλλα Πατεροπούλου και υπογράφεται από εμέ και τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Μήτση».

Ερώτηση

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο (και για την «πρόθεση» σας δήθεν να μας προστατεύσετε από κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου που θα θεωρήσει τον εαυτό του θιγμένο)

Κατά παράβαση των Άρθρων 107 και 108 του 2318/95, πώς συντάχτηκε το επτασέλιδο αυτό πρακτικό από την απούσα Γραμματέα ;;

Μήπως επειδή «οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται» ή από το ΤΖΙΝΙ (αραβικάجني) ;;

Λίγα λόγια για τα πρακτικά σας.

Κ.κ.

 Η φιλαλήθεια, το αίσθηµα δικαιοσύνης, η αµεροληψία, η εντιµότητα, η ακεραιότητα, ο αυτοσεβασµός, ο σεβασµός των δικαιωµάτων και της προσωπικότητας των άλλων, το αίσθηµα του καθήκοντος και της προσφοράς, η σεµνότητα, η διαφύλαξη του κύρους της ιδιότητας του Δικαστικού Επιμελητή και η αποφυγή κάθε κατάχρησής της αποτελούν μερικές από τις αρετές.

Τι απαγορεύεται, κ.κ «Σύμμαχοι» του Διοικητικού Συμβουλίου, από το νόµο σχετικά με τα πρακτικά, και συνιστά αστικό και ποινικό αδίκηµα, συνάµα δε και σοβαρή πειθαρχική παράβαση ;;

Μήπως αναπαράξαμε ολόκληρο ή τµήμα πνευµατικού σας έργου ή πρότασης, (προτάσεων, άρθρων, εργασιών, κ.λπ.) ή διασκευάσαμε ή παραποίησαμε, χωρίς την άδεια του δηµιουργού, δηλαδή υμών ;;

Ποιο έργο ή πρόταση έχετε παράξει στον Σύλλογο ή είστε συνδηµιουργός και είναι δηµοσιευµένο;;

Πότε άραγε παραλείψαμε να κάνουμε αναφορά της πνευµατικής εισφοράς σας ;;

Μήπως κάναμε Λογοκλοπή έργου η πρότασης που έχετε εσείς παράξει χωρίς αναφορά της σχετικής πηγής  ;;

Μήπως υποβάλαμε εμείς τις εργασίες που εσείς έχετε εκπονήσει, σύµφωνα µε τις αρχές της διαφάνειας, της ανεξαρτησίας σας και της επάρκειας σας ;;

Μήπως παραβιάσαμε τη νοµοθεσία περί πνευµατικής ιδιοκτησίας με την στενή έννοια και συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωµα, ;;

Μήπως εµφανίσαμε εμείς ως πρωτότυπο το έργο σας ή πρότασή σας  ;;

Μήπως παραβιάσαμε τα πνευµατικά δικαιώµατά σας χωρίς την άδεια σας  ;;

Ή μήπως απλώς αναπαράγαμε και σχολιάσαμε κείμενα νοµίµως γραμμένα και δηµοσιευµένα στα πρακτικά, στο µέτρο που δικαιολογείται από τον επιδιωκόµενο σκοπό ;;

Πρέπει να ξέρεται ότι σύµφωνα µε τη δεοντολογία η αναπαραγωγή πρέπει να συνοδεύεται από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων των δημιουργών.

Και ενώ εσείς είστε αυτοί που θα έπρεπε να παράγετε έργο….

Το μέχρι σήμερα έργο σας δεν αφορά Δικαστικούς Επιμελητές αλλά παραστάσεις θεάτρου σκιών και μάλιστα κακογραμμένες.

Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη.

Συναδελφικά

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος

Διευκρινίσεις για τις επιδόσεις νομικής βοήθειας

Mε την Κ.Υ.Α. αριθμ. πρωτ.: 98535/18.12.2014 παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την Αποζημίωση των προσώπων που προσφέρουν υπηρεσίες στο πλαίσιο του συστήματος παροχής νομικής βοήθειας και της διαδικασίας εκκαθάρισης και των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την αποζημίωση των δικηγόρων υπηρεσίας και δικαστικών επιμελητών που παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της παροχής νομικής βοήθειας.

Οι δικαστικοί επιμελητές:
1. Αίτηση του δικαιούχου στην οποία μεταξύ των άλλων θα πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του (Δ/νση, τηλέφωνο, Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ.).
2. Απόφαση του δικαστηρίου με την οποία ορίζεται δικαστικός επιμελητής για να διενεργήσει τις συγκεκριμένες επιδόσεις.
3. Έκθεση επίδοσης. Σε περίπτωση επίδοσης άγνωστης διαμονής από την έκθεση επίδοσης πρέπει να προκύπτει ότι έχει τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 135 του ΚΠολΔ.
4. Κατάσταση πληρωμής της δαπάνης εις διπλούν η οποία θα είναι υπογεγραμμένη από τον δικαιούχο και θα αναγράφεται υποχρεωτικά το αιτούμενο ποσόν.
5. Απόδειξη ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, το οποίο θα φέρει τα στοιχεία: «Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.), Ν.Π.Δ.Δ., Λεωφ. Μεσογείων 96, Τ.Κ. 11527 Αθήνα, Α.Φ.Μ. 090016762 Δ.Ο.Υ. IB” ΑΘΗΝΩΝ».
6. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα γνωστοποιείται η Τράπεζα και ο λογαριασμός σε μορφή ΙΒΑΝ, όπου θα γίνεται η κατάθεση της εκκαθάρισης.
Το αρμόδιο δικαστήριο θα διαβιβάζει τα ανωτέρω δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία στη συνέχεια θα τα υποβάλει στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. για την εκκαθάριση και την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα του δικαιούχου.
Η εν λόγω δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.

Με την παρούσα, καταργούνται οι αριθμ. 67506/8.8.2012 (Β΄2333) και αριθμ.64762/15.6.2004 (Β΄888) όμοιες ΚΥΑ».

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ….. ΣΥΝΕΧΕΙΑ – Η «ΚΑΚΙΑ» ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Image201504102301Ο κ. Πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του με τα πεπραγμένα του Συλλόγου, με σοβαρά θέματα, όπως η πίτα του Συλλόγου, η αιμοδοσία, κάποιο χορό για παιδάκια συναδέλφων νομίζω ? και συνέχισε να απολογείται για τα πεπραγμένα ή μη, της Ομοσπονδίας.!!!

– Μάλλον θα μπερδεύτηκε, (ίσως να σκεφτόταν κάποιος), ίσως πάλι να θέλει να είναι και υποψήφιος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στις επόμενες εκλογές, ίσως πάλι να μη συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω.

Ίσως το έκανε για να αναδείξει την αρρυθμία και την αδυναμία συνεργασίας του ιδίου ως Προέδρου του Συλλόγου μας με την Ομοσπονδία. Και λέω του ιδίου γιατί αυτός, με την ανωτέρω ιδιότητά του πρέπει να συγχρονίζεται και να συντάσσεται, με τις επιταγές και αποφάσεις του ανώτατου Οργάνου μας, δηλαδή την Ομοσπονδία, και όχι το αντίθετο, όπως ψευδώς, δολίως και ασκόπως κατευθύνει τους Συναδέλφους να πιστέψουν.

Image201504102302Ίσως να μην το έχει καταλάβει, ίσως να μην θέλει εσείς να το καταλάβετε, αλλά πραγματικά έπεσε μέσα στον λάκκο που έσκαψε ο ίδιος!

Σοφός ο Ελληνικός λαός με τις παροιμίες του.

Και ίσως παρασύρει και τον κλάδο μέσα σ’ αυτόν. Η αρρυθμία και δυσπραγία συνεργασίας του Συλλόγου με την Ομοσπονδία για τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που διανύει ο κλάδος μας, ίσως είναι περισσότερο καταστροφικές απ’ όσο πραγματικά φανταζόμαστε.

Πραγματικά αυτός είναι ο πρωτομάστορας του «σχίσματος», μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου.

Και τώρα που υφάρπαξε την διοίκηση του Συλλόγου με τις ψήφους και το πρόγραμμα της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. διαπίστωσε ότι ο Σύλλογος είναι πρωτοβάθμιο Όργανο….. και μάλλον πολύ μικρό για τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια που έχει για τον κλάδο μας !

Σαν να μην έφτανε αυτό βρήκε για την απραγία του και το τέλειο εξιλαστήριο θύμα, την Ομοσπονδία.

 – Γεια σας με λένε Γιώργο Μήτση, έφυγα από την «ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ.» και έφτιαξα μια καινούργια παράταξη την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ», μας ανακοίνωσε «ΛΑΚΩΝΙΚΑ» προ μηνών.

Γιατί, για ποιο λόγο, αποχωρήσατε από την ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. ? Ποια η τρομερή διαφορά απόψεων σας, αφού συνεχίζεται να υποστηρίζεται το πρόγραμμα της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. εξάλλου «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ…….!!!!»

Διαφωνίες για τους χειρισμούς του Προγράμματος ή ασυμφωνίας χαρακτήρων με άλλα μέλη που σας συντρόφευαν και σας υποστήριξαν επί σειρά ετών είναι απλώς μία γελοία πρόφαση. Άρα μας αφήνεται να πιστέψουμε ότι κάτι το διαφορετικό συντρέχει με την αποστασία σας, και δυστυχώς τα συμπεράσματα στα οποία οδηγούμαστε με την κοινή λογική δεν σας κολακεύουν. Continue reading ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ….. ΣΥΝΕΧΕΙΑ – Η «ΚΑΚΙΑ» ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Image201504081931Θα μας επιτρέψετε σήμερα να δούμε τα γεγονότα από μία άλλη οπτική. Λίγο εύθυμη. Θα μπορούσαμε βέβαια να δώσουμε και τίτλους όπως:

Χαρμολύπη ή κλαυσίγελως.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Επετεύχθη η απαρτία μετά από 2 τουλάχιστον ώρες. Είπαμε, απολογιστική συνέλευση.

Απολογείται το Διοικητικό Συμβούλιο δια του Προέδρου. Απολογήθηκε δι’ ακατάσχετης φλυαρίας. Επαναλαμβανόμενες, δίχως ειρμό, φράσεις ακόμη και για ζητήματα που δεν είχαν να κάνουν με πεπραγμένα.

Άλλα, σοβαρά θέματα, τα αποσιώπησε εντελώς. Μίλησαν κατά προτεραιότητα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δίχως να ζητήσουν τη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης.

Αυθαίρετα και κακώς. Διότι, έτσι δείχνεις περιφρονητική ασέβεια προς τα μέλη του Συλλόγου. Στο τέλος τον απολογισμό ψήφισαν 40 με 50 άτομα, αφού οι υπόλοιποι βαρέθηκαν και έφυγαν (θυμίζουμε ότι για να ψηφίζονται τα θέματα πρέπει να υπάρχει απαρτία 276 ατόμων).

Οι τοποθετήσεις των μελών της ΠΡΟΣΥΔΕ με τεκμηριωμένο λόγο είχαν να κάνουν με καίρια ερωτήματα, με προτάσεις και με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε συνδικαλιστές, που αύριο θα αναλάβουν την ηγεσία του Συλλόγου.

Φταρνίστηκε η … καρέτα–καρέτα

Image201504081932Καταπέλτης από το βήμα, το μέλος της ΠΡΟΣΥΔΕ.

Ερωτά. Γιατί ενώ στέλνει συνεχώς μηνύματα ο «Πρόεδρος» του Συλλόγου ακόμη και για ασήμαντα ζητήματα, δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους να πάρουν τις κάρτες δακτυλίου που εξασφάλισε η Ομοσπονδία;

Απάντηση δεν πήρε, ούτε θα πάρει βέβαια. Το σπουδαίο αυτό ζήτημα το έκανε γαργάρα, διότι έτσι θα έδειχνε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή. Όπως και δεν είχε και θα αποδεικνυόταν η ανεπάρκειά του. Τι σοβαρό θα απαντούσε – αν απαντούσε – επειδή τον ξέρουμε; Σου μου του … Σου ξου μου και στο τέλος θα κατέληγε:

Σου – μου – χου (το βρήκατε: τα σύμφωνα της … συμμαχίας).

Και συμπλήρωσε η συνάδελφος. Μόνο για την … καρέτα – καρέτα που … φταρνίστηκε δεν μας έστειλε ακόμα μήνυμα.

Θα μπορούσε λέμε εμείς τώρα – να τα κάνει πιο περιληπτικά τα μηνύματα (για να μην έχουν μεγάλο κόστος) και στο τέλος ακόμη πιο περιληπτικά και να μην βάζει ολόκληρες τις λέξεις.

Δηλαδή, αντί: Ο Πρόεδρος Γεώργιος Μήτσης, να βάζει μόνο τα αρχικά, όπως: ο πρ. Γάμα μι (ΓΜ). Continue reading ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Κύριοι σας εγκαλώ εις την τάξιν

Image201504060934Από την μία επεσήμανα και υπογράμμισα ρητώς στον κ. Πρόεδρο του Συλλόγου μας ότι η  «Η ομοσπονδία δικαστικών επιμελητών Ελλάδας είναι το ανώτατο σε εθνικό επίπεδο όργανο των δικαστικών επιμελητών της χώρας, αρμόδιο να διατυπώνει γνώμη επί θεμάτων αμοιβών, εισφορών, ασφάλισης, παιδείας και επιμόρφωσης των δικαστικών επιμελητών και κάθε άλλου που αφορά την άσκηση του λειτουργηματός τους». είναι νόμος του κράτους, δεν είναι «καραμέλα», (που προφανώς δεν μασάει…) όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, και μάλιστα υπογραμμίζω είναι ο νόμος 2318 / 1995 (άρθρο 117), «το καταστατικό μας». Και ως Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου θα πρέπει να τον σέβεται απολύτως.

-Η απότομη και αγενής διακοπή του λόγου μου, από μέλος του Συλλόγου υπό την μορφή «κλακαδόρου», ήταν ότι τον «βρίζω», γιατί η ομοσπονδία είναι δευτεροβάθμιο όργανο ??????? μερικοί μάλλον «καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε» και βέβαια και σε καμία περίπτωση να μην εκπροσωπούν τα όργανά μας.

-Για να το διορθώσει όμως, ο κ. Πρόεδρος του Συλλόγου στην δευτερολογία του εκστόμισε το «οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται» (αν είναι για το καλό των Συναδέλφων – έτσι είπε για να είμαι δίκαιος). Εγώ θα επιμείνω στην αρχική μου επισήμανση, κ. Πρόεδρε να σέβεστε τους νόμους πάντα, και αν θέλετε άλλο καλό, για τους συναδέλφους από αυτό που λεν οι νόμοι, τότε προσπαθείστε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να τους αλλάξετε προς το καλύτερο.

-Ανεύθυνες και ανεκδιήγητες και οι δηλώσεις του «κοκκινογένη συνδικαλιστή». «Θέλω τον Δικαστικό Επιμελητή περισσότερο δημόσιο πάρα ιδιώτη» ??????  την απάντηση μάλλον την πήρε από την αίθουσα. Τώρα αν έχει ακόμα ενδοιασμούς ας ξαναδιαβάσει το καταστατικό μας. – Μετά το γιουρούσι του ΦΕΚ ΦΕΚ ΦΕΚ επί των αμοιβών μας, κατάλαβε ότι «είμαστε ακριβοί……» Σώπα……..?  Μάλλον θα διαπίστωσε ότι και το ΦΕΚ δύσκολα εισπράττεται…….. μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Όμως ο μεγάλος Συνδικαλιστής έχει την λύση : «ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ – ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΑ ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΕΩΣ»  Ειλικρινά εμάς δεν μας αντιπροσωπεύουν τα λεγόμενά σας,  όσο για εσάς προσωπικά αν δεν χρησιμοποιείτε μάρτυρα στην θυροκόλληση, όπως ομολογήσατε (χάσατε και το τεκμήριο της αθωότητας! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ)  διαπράττεται σωρεία αδικημάτων.

-Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αυτοί είναι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές – μέλη του Δ.Σ., που μονοπωλούν τις Συνελεύσεις του Συλλόγου, αυτές είναι οι προτάσεις τους και οι μέθοδοί τους (που όπως οι ίδιοι αποδεικνύουν, αυτές διακατέχονται από την λογική του Ραν ταν πλαν στο Λούκι Λουκ), που θα σώσουν τον κλάδο, αυτός είναι ο σεβασμός τους σε νεότερους συναδέλφους που αποκαλούν και το μέλλον του κλάδου και για τους οποίους πασχίζουν!!!!!

Ήρθε πλέον η ώρα για τους εκλεγμένους να λειτουργήσετε όχι όπως γουστάρετε, άλλα όπως σας πρέπει, για την θέση και για το αξίωμα που αντιπροσωπεύεται, να σεβαστείτε τους συναδέλφους που σας ψήφισαν και να αφήσετε τους ανέξοδους λόγους σας να μονοπωλούν τις συνελεύσεις μας. Άλλωστε κακό σας κάνουν !

 

Καλό Πάσχα.