Κύριοι σας εγκαλώ εις την τάξιν

Image201504060934Από την μία επεσήμανα και υπογράμμισα ρητώς στον κ. Πρόεδρο του Συλλόγου μας ότι η  «Η ομοσπονδία δικαστικών επιμελητών Ελλάδας είναι το ανώτατο σε εθνικό επίπεδο όργανο των δικαστικών επιμελητών της χώρας, αρμόδιο να διατυπώνει γνώμη επί θεμάτων αμοιβών, εισφορών, ασφάλισης, παιδείας και επιμόρφωσης των δικαστικών επιμελητών και κάθε άλλου που αφορά την άσκηση του λειτουργηματός τους». είναι νόμος του κράτους, δεν είναι «καραμέλα», (που προφανώς δεν μασάει…) όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, και μάλιστα υπογραμμίζω είναι ο νόμος 2318 / 1995 (άρθρο 117), «το καταστατικό μας». Και ως Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου θα πρέπει να τον σέβεται απολύτως.

-Η απότομη και αγενής διακοπή του λόγου μου, από μέλος του Συλλόγου υπό την μορφή «κλακαδόρου», ήταν ότι τον «βρίζω», γιατί η ομοσπονδία είναι δευτεροβάθμιο όργανο ??????? μερικοί μάλλον «καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε» και βέβαια και σε καμία περίπτωση να μην εκπροσωπούν τα όργανά μας.

-Για να το διορθώσει όμως, ο κ. Πρόεδρος του Συλλόγου στην δευτερολογία του εκστόμισε το «οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται» (αν είναι για το καλό των Συναδέλφων – έτσι είπε για να είμαι δίκαιος). Εγώ θα επιμείνω στην αρχική μου επισήμανση, κ. Πρόεδρε να σέβεστε τους νόμους πάντα, και αν θέλετε άλλο καλό, για τους συναδέλφους από αυτό που λεν οι νόμοι, τότε προσπαθείστε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να τους αλλάξετε προς το καλύτερο.

-Ανεύθυνες και ανεκδιήγητες και οι δηλώσεις του «κοκκινογένη συνδικαλιστή». «Θέλω τον Δικαστικό Επιμελητή περισσότερο δημόσιο πάρα ιδιώτη» ??????  την απάντηση μάλλον την πήρε από την αίθουσα. Τώρα αν έχει ακόμα ενδοιασμούς ας ξαναδιαβάσει το καταστατικό μας. – Μετά το γιουρούσι του ΦΕΚ ΦΕΚ ΦΕΚ επί των αμοιβών μας, κατάλαβε ότι «είμαστε ακριβοί……» Σώπα……..?  Μάλλον θα διαπίστωσε ότι και το ΦΕΚ δύσκολα εισπράττεται…….. μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Όμως ο μεγάλος Συνδικαλιστής έχει την λύση : «ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ – ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΑ ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΕΩΣ»  Ειλικρινά εμάς δεν μας αντιπροσωπεύουν τα λεγόμενά σας,  όσο για εσάς προσωπικά αν δεν χρησιμοποιείτε μάρτυρα στην θυροκόλληση, όπως ομολογήσατε (χάσατε και το τεκμήριο της αθωότητας! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ)  διαπράττεται σωρεία αδικημάτων.

-Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αυτοί είναι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές – μέλη του Δ.Σ., που μονοπωλούν τις Συνελεύσεις του Συλλόγου, αυτές είναι οι προτάσεις τους και οι μέθοδοί τους (που όπως οι ίδιοι αποδεικνύουν, αυτές διακατέχονται από την λογική του Ραν ταν πλαν στο Λούκι Λουκ), που θα σώσουν τον κλάδο, αυτός είναι ο σεβασμός τους σε νεότερους συναδέλφους που αποκαλούν και το μέλλον του κλάδου και για τους οποίους πασχίζουν!!!!!

Ήρθε πλέον η ώρα για τους εκλεγμένους να λειτουργήσετε όχι όπως γουστάρετε, άλλα όπως σας πρέπει, για την θέση και για το αξίωμα που αντιπροσωπεύεται, να σεβαστείτε τους συναδέλφους που σας ψήφισαν και να αφήσετε τους ανέξοδους λόγους σας να μονοπωλούν τις συνελεύσεις μας. Άλλωστε κακό σας κάνουν !

 

Καλό Πάσχα.

Μαρία Μπρουζούκη

Θέλω να θυμίσω ότι ο «αριστερός συνδικαλιστής – σωτήρας» πάλι από βήματος σε έκτακτη γενική Συνέλευση του Συλλόγου και προ των εθνικών μας εκλογών παραδέχτηκε ότι ενώ ο ίδιος μειοδότησε ώστε να πάρει επιδόσεις υποψηφίων αριστερής πολιτικά παράταξης, εν τούτοις δεν τα κατάφερε γιατί άλλος συνάδελφος μειοδότησε ακόμη περισσότερο και του της πήρε μέσα από τα χέρια του!
Ο δε πρόεδρος του Συλλόγου επανειλημμένα και δημοσίως αναφέρει ότι τουλάχιστον το 80% των συναδέλφων μειοδοτούν και στη πρόσφατη τακτική μας συνέλευση τόνισε ότι κατόπιν δικών του ενεργειών ευτυχώς ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ το ΦΕΚ!
Ε Λ Ε Ο Σ!!! Ποιο ΦΕΚ διασφαλίσανε? Για ποιο ΦΕΚ μιλάνε? Γι’ αυτό το ΦΕΚ που κουρελιάζεται καθημερινά? Γι’ αυτό το ΦΕΚ που ενώ έχει την υπογραφή των συνδικαλιστών της δικής μας παράταξης (είτε τους αρέσει είτε όχι τις αμοιβές μας εμείς τις φτάσαμε τόσο ψηλά) οι σημερινοί προστάτες του δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματήσει η κατρακύλα του? Για το ΦΕΚ που τώρα θέλουν να «στρογγυλοποιήσουν»? Συνάδελφοι το μόνο που θέλουν αυτοί που έχουν αναγάγει τον συνδικαλισμό σε επάγγελμα είναι να μοιράσουν από τώρα τις «θεσούλες» στα δύο μας ΄Οργανα γιατί τρομοκρατούνται μόνο και στην ιδέα ότι μπορεί να καθίσουν άλλοι. Αν επιλέξουμε να μας εκπροσωπούν τέτοιας ποιότητας συνδικαλιστές και αν στο μέλλον επιβραβεύσουμε τέτοιες συμπεριφορές, τότε ΟΛΟΙ θα έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε για να πάμε παρακάτω, για να ξεφύγουμε από τον «ωχαδελφισμό» που είναι επικίνδυνος στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε, για να διώξουμε τα «βαρίδια» του παρελθόντος που μας κρατάνε πίσω. Ας κάνουμε λοιπόν και λίγη αυτοκριτική, καλό θα μας κάνει, βοηθάει και το κλίμα των ημερών… ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Μιχάλης Κανέλλος

ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ

Το να περιμένεις να σου φερθεί ο κόσμος δίκαια επειδή είσαι καλός άνθρωπος, είναι σαν να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο ταύρος επειδή είσαι χορτοφάγος.

Κ.κ συνάδελφοι:

Οι ρόλοι για την παράσταση των ‘συμμάχων’ ήταν σαφέστατοι και προκαθορισμένοι :

Στον ινστρούχτορα – καθηγητή να περάσει το μήνυμα ότι το δευτεροβάθμιο όργανο είναι κατώτερο του πρωτοβάθμιου, σαν να λέμε δηλαδή ότι τα παιδιά μας πρώτα θα πάνε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μετά στην πρωτοβάθμια.
Για τον δεύτερο σωτήρα ‘σύμμαχο’- που έχει και κόκκινες γραμμές με την μορφή τιράντας- δεν θα κάνω τετρασέλιδο σχόλιο για τον ρόλο του αλλά θέτω μόνο ένα ερώτημα :
Σε πιο γυμναστήριο πηγαίνεις και κάνεις τέτοιες κωλοτούμπες ;;;

Αναρωτιέμαι άραγε τι σκεπτόταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου όταν δήλωνε ότι «οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται» (αν είναι για το καλό των Συναδέλφων)…..

Ίσως σκεπτόταν ότι ένας νόμος που παραβιάζεται, είναι κακός νόμος.

Ίσως σκεπτόταν ότι έχουμε 35 εκατομμύρια νόμους για να επιβάλλουμε δέκα εντολές.

Ίσως σκεπτόταν ότι με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις.

Ίσως σκεπτόταν ότι με κακούς δημόσιους λειτουργούς ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Σε κάθε όμως περίπτωση όφειλε ως εκ της θέσεως του να γνωρίζει πως «αδικία έξις υπεροπτική νόμων» (μτφρ: Είναι έλλειψη δικαιοσύνης η συνήθεια να περιφρονούνται οι νόμοι).

Ερωτήματα προς προβληματισμό

α. ποιός είναι ο ινστρούχτορας καθηγητής ;;

β. ποιος είναι ο Δεξιότσεπος Αριστερίζων Σωτήρας ;;

γ. μήπως λόγω της 25ης Μαρτίου τον συνεπήρε ο πατριωτισμός ;;;

δ. μήπως με αυτούς τους ρόλους αντί για καφέ να σερβίρουν καλύτερα γιαουρτάκι …..

Συναδελφικά

Ο Γραμματέας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)