“Με χαμηλό φωτισμό”

Κ.κ. Συνάδελφοι,

 Έχω κατηγορήσει πολλές φορές τον Πρόεδρο κ. Μήτση και τους συμβούλους του για ανικανότητα και ότι έχουν αποτύχει στην διοίκηση του Συλλόγου. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν παραδέχονται τα διαδοχικά ατοπήματα τους αλλά συνεχίζουν απρόσκοπτα το θεάρεστο… έργο τους. Βέβαια, αυτή την παταγώδη αποτυχία της διοίκησης τους θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.

 Αυτή τη φορά η ανικανότητα τους ξεπέρασε το κόκκινο και χτύπησε εκείνο το περίεργο βαθύ χρώμα του χαμηλού φωτισμού!!!

 Νέες ταυτότητες, πιο μικρές και ευέλικτες, μια σπουδαία πρόταση – καινοτομία και διαβάζουμε στα ελληνικά: «ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», του οποίου η μετάφραση στα αγγλικά ως διά μαγείας μετατρέπει το Εφετείο σε Πρωτοδικείο και τον Πειραιά σε Αθήνα…

Μια ανάγνωση και μόνο των ταυτοτήτων στην αγγλική μετάφραση «PUBLIC PROSECUTORS OFFICE OF THE COURT OF FIRST INSTANCE OF ATHENS» είναι αρκετή για να σας πείσει…..

 Η ορθή μετάφραση βεβαίως θα ήταν «COURT OF APPEAL OF PIRAEUS»……

 Και εις ανώτερα κ. Πρόεδρε και μην ξεχάσετε να περάσετε από το Υπουργείο για νέες δραστηριότητες … !!! Αναβαθμίσατε και πάλι τον κλάδο……

 Υ.Γ: Κάποιες από τις ευέλικτες ταυτότητες έχουν την λεζάντα «INSTANCE ΟF PEIRAIA» και όχι «PIRAEUS»…. Μάλλον από πινακίδα δρόμου έκαναν «copy paste» (κοπή πάστας;;;) με τραγελαφικά αποτελέσματα.

Τα συμπεράσματα δικά σας……

Με εκτίμηση

Ο Γραμματέας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι ευθύς εξ αρχής.

Εμείς εκ προοιμίου θεωρούμε τον Μήτση αναξιόπιστο συνδικαλιστή.

Ως εκ τούτου τον θεωρούμε ανεπαρκή και ανίκανο να εκπροσωπεί σοβαρά τον κλάδο. Κατά συνέπεια τον θεωρούμε και επικίνδυνο, αφού δεν διαχειρίζεται με συνέπεια και σοβαρότητα τα συμφέροντα του κλάδου.

Για την παρακμή που συντελείται ή καλύτερα για το μπάχαλο, στο όχι μεγάλο τελευταίο διάστημα των 8 μηνών που είναι στο τιμόνι του κλάδου, θα μιλήσουμε όμως σύντομα.

Τώρα θα επικεντρωθούμε για άλλη μία φορά στο θέμα των τελευταίων ημερών που μας απασχόλησε, δηλαδή το ζήτημα της ίδρυσης εταιρείας διαχείρισης από δικαστικό επιμελητή.

Επαναλαμβάνουμε ότι «σύρθηκε» από τους συμβούλους της ΠΡΟΣΥΔΕ, ώστε να παρθεί η απόφαση για παραπομπή αμέσως στον Εισαγγελέα. Τον εξανάγκασαν να πάρει θέση. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά από τη στιγμή που κάναμε το θέμα γνωστό. (Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα και δεν την έχει ακόμη σε κάποιο συρτάρι).

Ο ίδιος – είμαστε βέβαιοι – και το γνώριζε, από τη στιγμή που βούϊζε η Ελλάδα, και ήθελε να το «κουκουλώσει».

Δεν είναι τυχαίο ότι είχε στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιο συνεταίρο του συγκεκριμένου συναδέλφου.

Δεν είναι τυχαίο, ότι μετά την αποστολή των εξωδίκων από την Ομοσπονδία στις Τράπεζες και σ’ αυτούς που είχαν σχέση με τις εταιρείες διαχείρισης στα τέλη Μαΐου του 2014, μέσα σ’ ένα μήνα «έφτιαξαν παράταξη».

Δεν είναι τυχαίο ότι ήθελαν την αμοιβή της πρώτης ζώνης να είναι στα 25 ευρώ, και επίσης όπως έγραψε και ο γνωστός σύμμαχός του στην ιστοσελίδα της παράταξής του δεν θα πρέπει να χρεώνουν με τον «άκαμπτο» τρόπο του ΦΕΚ. Δηλαδή να γίνεται διαπραγμάτευση!

Όλα έχουν μία λογική σειρά και όλοι το αντιλαμβάνονται. Οι ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ όμως – επαναλαμβάνουμε – δεν τρώνε σανό. Και όσοι ξεγελάστηκαν, ήδη το έχουν καταλάβει και μας το λένε, ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του. Εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν ακόμη, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα το κάνουν σύντομα για το καλό του κλάδου.

Όμως οι καιροί ου μενετοί. Όλα θα έχουν ένα τέλος και όχι όπως το είχαν φανταστεί.

Εδώ να επισημάνουμε την ευθύνη που έχουν και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές, οι οποίοι δεν θα πρέπει να είναι «συνένοχοι» στην κατρακύλα του κλάδου και θα πρέπει να διαχωρίζουν φανερά και εκωφαντικά τη θέση τους.

Και, θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι έντιμοι συνάδελφοι της περιφέρειας θα αντισταθούν, δεν θα είναι επιρρεπείς στα «κολόκουρα» και θα διαφυλάξουν το κύρος του κλάδου μας.

Διαφορετικά θα κληθούν κάποια στιγμή και αυτοί να δώσουν τις όποιες «εξηγήσεις». Αν θα μπορέσουν.

Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε .

Όχι σ’ εκείνους που θέλουν τους νόμους «να παραβιάζονται».

Όχι στις εταιρείες διαχείρισης.

Όχι στα «κολόκουρα» που ζητούνται ή δίνονται από τέτοιου είδους εταιρείες και σ’ εκείνους τους «θλιβερούς» που ενδίδουν.

Η Συντακτική Ομάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 19/01/2017

Με επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα της Νομικής Βιβλιοθήκης,  πραγματοποιήθηκε  η κοπή πίτας  της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και η ενημέρωση προς τους συναδέλφους για τα τρέχοντα ζητήματα του Κλάδου.

Παράλληλα η Ολομέλειά της ενέκρινε ομόφωνα τη νέα διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία η οποία στελεχώθηκε και από καινούρια μέλη.

FOT4446FOT140F FOT6873

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

NB

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. καλεί τα μέλη και τους φίλους της για ενημέρωση τρεχόντων ζητημάτων του Κλάδου μας και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, στην αίθουσα της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στην οδό Μαυρομιχάλη αρ.23, στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 3:00μ.μ.

Σημειώνουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης αποφασίστηκε η διεύρυνση των μελών της Γραμματείας της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και η συγκρότησή της σε ομάδες -τομείς- εργασίας, με αντίστοιχη κατανομή αρμοδιοτήτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΡΕΚΕΤΕΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΛΙΟ

Βεβαίως και έχεις δίκιο Στέλιο. Εκ παραδρομής το «μέχρι την 15η ημέρα» ετέθη στην περίπτωση της κατάθεσης ενώ αφορά τη δημοσίευση. Η κατάθεση του σημειώματος στο συμβολαιογράφο – σωστά –  είναι μέσα σε 10 ημέρες από την κατάσχεση, όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας (δες 01/07/2016 όπου είχαμε και υπόδειγμα του σημειώματος).

Σ’ ευχαριστούμε για την επισήμανση. Η παρατηρητικότητά σου σημαίνει ότι είσαι γνώστης του αντικειμένου και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Θα γίνει η σχετική διόρθωση.

Συντακτική Ομάδα

Σύνταξη έκθεσης επίσκεψης σε ακίνητο από υποψήφιους πλειοδότες

Σύμφωνα με το άρθρο 995 παρ. 6:

«Μέσα στην προθεσμία του εδαφίου α΄ της παραγράφου 4 (μέσα σε 10 ημέρες) ο δικαστικός επιμελητής καταθέτει στον υπάλληλο του πλειστηριασμού έγγραφο σημείωμα στο οποίο καθορίζονται ημέρες και ώρες επίσκεψης από υποψήφιους πλειοδότες του ακινήτου που κατασχέθηκε, το αργότερο επτά (7) ημέρες πριν από την ημέρα του πλειστηριασμού. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με τη συνοδεία του δικαστικού επιμελητή. Το σημείωμα συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση που συντάσσει ο υπάλληλος του πλειστηριασμού και το περιεχόμενό του δημοσιεύεται μέσα στην προθεσμία της παραγράφου 4 (μέχρι την δέκατη πέμπτη ημέρα) στην ιστοσελίδα».

Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, στο σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα – εφαρμογή του ν. 4334/2015 (Α΄ 80)», τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για το άρθρο 995: «Προβλέπεται συγκεκριμένα στην παρ. 6 η δυνατότητα επίσκεψης του κατασχεθέντος ακινήτου από υποψήφιους πλειοδότες, με τη συνοδεία δικαστικού επιμελητή, ο οποίος στη συνέχεια θα συντάξει έκθεση, κατ’ εφαρμογή της γενικής διάταξης των άρθρων 931 και 117 Κ.Πολ.Δ.».

Στο άρθρο 931 παρ. 1 αναφέρεται: «Ο δικαστικός επιμελητής συντάσσει έκθεση για κάθε πράξη της εκτελεστικής διαδικασίας. Αν η αναγκαστική εκτέλεση δεν πραγματώθηκε, ο δικαστικός επιμελητής συντάσσει σχετική έκθεση στην οποία αναφέρει και τους λόγους». Το δε άρθρο 117, που επίσης μας παραπέμπει η αιτιολογική έκθεση, αναφέρεται στα ουσιώδη στοιχεία που περιέχει μία έκθεση.

Επειδή μας ρωτάτε, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  • Με βάση τα παραπάνω συντάσσεται έκθεση, με αριθμό του βιβλίου εκτελέσεων, μπροστά σε ενήλικο μάρτυρα τις ημέρες και ώρες (πληθυντικός αριθμός: που σημαίνει ότι οι ημέρες και ώρες πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο) που έχουμε καθορίσει με το σημείωμά μας.

Τα δικαιώματα του δικαστικού επιμελητή για τη σύνταξη της έκθεσης αυτής είναι 300 ευρώ, αφού η έκθεση αυτή είναι πράξη της εκτελεστικής διαδικασίας. (Δείτε το τελευταίο ΦΕΚ καθορισμού των αμοιβών μας, Α. ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ, 1. Γενικά, α) … η όποια άλλη πράξη εκτέλεσης …) συν την αμοιβή του μάρτυρα 50 ευρώ.

Άποψή μας είναι επίσης, (ώστε να μην επιβαρύνεται υπερβολικά το κόστος της εκτέλεσης), να μην συντάσσεται την δεύτερη ημέρα, (όταν όμως αυτή είναι η επόμενη ημέρα και όχι αν έχουμε καθορίσει διαφορετικές, μακρινές μεταξύ τους ημερομηνίες), ξεχωριστή έκθεση με άλλο αριθμό, αλλά να θεωρείται η έκθεση αυτή συνέχεια της προηγούμενης, (δηλαδή ως πράξη εκτέλεσης που διαρκεί και την επόμενη ημέρα).

Στην περίπτωση αυτή ο δικαστικός επιμελητής θα δικαιούται για κάθε επιπλέον ημέρα απασχόλησης 60 ευρώ και ο μάρτυρας 30 ευρώ. (Δείτε ΦΕΚ: Ε. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, β) Αν η πράξη εκτέλεσης ή άλλη πράξη διαρκέσει περισσότερο από μία ημέρα …).

Κατάργηση του επικυρώσιμου

  • Σας ενημερώνουμε ότι από 1.1.2017 καταργήθηκε το επικυρώσιμο.

«Από 1.1.2017, η εισφορά υπέρ του πρώην Τ.Ε.Α.Δ. (νυν ΕΤΕΑ) επί του ενσήμου επικύρωσης της περίπτωσης δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν.δ. 4114/1960 (Α΄ 164) όπως προστέθηκε με την περίπτωση α΄ της παρ. 8 του άρθρου 22 του ν. 1868/1989 (Α΄ 230), καταργείται».

     (Νόμος 4445/12-12-2016, άρθρο 28 παρ. 2, ΦΕΚ Α 236/19-12-2016).

Συντακτική Επιτροπή

Ενημέρωση

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι σε συνέχεια της διαρκούς ενημέρωσης την οποία προσπαθούμε να παρέχουμε σε όλους τους συναδέλφους και με την ευγενική συμπαράσταση της συναδέλφου Ελένης Καπότου,  σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

  

1.- Σύμφωνα με τον άρθρο 51 παρ. 1 του Ν. 4387/2016 συνίσταται νέος ενιαίος φορέας ασφάλισης  ήτοι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία  «Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης» αποκαλούμενος «Ε.Φ.Κ.Α.» το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με ημερομηνία έναρξης την 01-01-2017.

 

Νέος Α.Φ.Μ.  997072577.

Δ.Ο.Υ. Δ΄ ΑΘΗΝΩΝ.

Σύμφωνα με το άρθρο 54 του ίδιου Νόμου (4387/2016) στο ΕΦΚΑ μεταφέρεται και υπάγεται από 01-01-2017 το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια και με την ίδια οργανωτική δομή και προσωπικό. Το ΚΕΑΟ εποπτεύεται από το Διοικητική του Ε.Φ.Κ.Α. ή από τον Υποδιοικητή του μετά από εκχώρηση της αρμοδιότητας αυτής.

Σημ. Το Α.Φ.Μ.  που είχε το ΙΚΑ – ΚΕΑΟ (09003373) έχει καταργηθεί και  νέο Α.Φ.Μ. του ΚΕΑΟ είναι το ΑΦΜ του ΕΦΚΑ  ως άνω (Α.Φ.Μ. 997072577,  Δ.Ο.Υ. Δ΄ ΑΘΗΝΩΝ).

**************************

2.- Σύμφωνα με τον άρθρο 1  του Ν. 4389/2016 συνίσταται Ανεξάρτητη  Διοικητική Αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα με την επωνυμία  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ» (Α.Α.Δ.Ε.) με σκοπό τον προσδιορισμό τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών , τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της.

Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, Διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές. Η αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο σύμφωνα με τα οριζόμενα στον  Κανονισμό της Βουλής και τη διαδικασία του άρθρου 4 του Ν. 4389/2016.

Από την έναρξη λειτουργίας  της Αρχής καταργείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και η θέση του Γενικού Γραμματέα που προϊσταται αυτής.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 4389/2016 η Αρχή ασκεί όλες τις αρμοδιότητες της Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών ……

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 4389/2016 η Αρχή δεν υπόκειται σε ιερατικό έλεγχο ή εποπτεία από του Υπουργείο Οικονομικών.

 

Νέος Α.Φ.Μ. 997073525

Δ.Ο.Υ. Δ΄ ΑΘΗΝΩΝ.

Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10,  Αθήνα 10562.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η λέξη «ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» έχει  ήδη αφαιρεθεί από τις σφραγίδες και τους διακριτικούς τίτλους των Δ.Ο.Υ.

Οι νέες σφραγίδες των Δ.Ο.Υ.  έχουν ως εξής :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Δ.Ο.Υ.  ……………………………..

Ελένη σε ευχαριστούμε θερμά.

Βεβαίως, περιμένουμε κι άλλα κείμενα όχι μόνο από σένα αλλά και από άλλους συναδέλφους…. Άλλωστε δεν υπάρχει πιο επίκαιρο σύνθημα από του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Ενημέρωση

Η   ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. σας εύχεται Καλή Χρονιά  γεμάτη υγεία,  δημιουργικότητα, ευτυχία και  επιτυχία τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα με τις ευχές μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες πρόσφατες αλλαγές που αφορούν την επαγγελματική μας καθημερινότητα

Σύμφωνα λοιπόν με το Ν. 43287/2016 Φ.Ε.Κ. 85/12.05.2016 από 01.01.2017 άρχισε η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) , στον οποίο εντάσσονται αυτοδίκαια όλοι οι υφιστάμενοι φορείς κύριας κοινωνικής ασφάλισης (άρθρα 53 επομ.) και ο ΕΦΚΑ καθίσταται οιονεί καθολικός διάδοχος αυτών. Οπότε από σήμερα 02.01.2017 όλες οι επιδόσεις προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΕΤΑΜ- ΜΜΕ και λοιπούς κύριους φορείς κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να απευθύνονται προς το ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)  , ως καθολικό διάδοχο του αντίστοιχου μέχρι 31.12.2016 φορέα (ΙΚΑ ΕΤΑΜ , ΟΑΕΕ κτλ) με την επίδοση να λαμβάνει χώρα στην διεύθυνση που επιδίδαμε μέχρι και τις 31.12.2016 . Να σημειώσουμε εδώ ότι το ΝΑΤ και ο ΟΓΑ εξακολουθούν να διατηρούν την αυτοτελή νομική προσωπικότητά τους για την άσκηση των ΜΗ ασφαλιστικών τους αρμοδιοτήτων.

Επίσης,   από σήμερα 02.01.2017 οι επιδόσεις που απευθύνονται στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος υπό εκκαθάριση  θα γίνονται στο Μαρούσι επί της οδού Γραβιάς , αρ. 3  (τηλ. κέντρο 2103272400)

Η συντακτική ομάδα