Σύγχρονος Έλληνας Δικαστικός Επιμελητής με Πτυχίο Νομικής Σχολής

image4Μία από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, επιτυχία θα πω εγώ, στον κλάδο, είναι το πτυχίο νομικής σχολής. Είναι αναγκαίο πλέον για τον διορισμό του νέου Δικαστικού επιμελητή το πτυχίο Νομικής Σχολής ημεδαπού πανεπιστημίου ή ισότιμου αλλοδαπού αναγνωρισμένου από τον νόμο.

Το πτυχίο Νομικής Σχολής αναβαθμίζει τον ρόλο του Δικαστικού Επιμελητού ποικιλοτρόπως, πρωτίστως μέσα στην κοινωνία, αφού πολλαπλασιάζει και ισχυροποιεί τις νομικές γνώσεις του Δικαστικού Επιμελητή, τον προάγει σε επιστήμονα, ενισχύει την εμπιστοσύνη και την εγκυρότητα των πράξεων του, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, διατηρώντας παράλληλα το κύρος και τον Δημοσίου Λειτουργού χαρακτήρα.

  • Μεταξύ των νομικών οικογενειών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, υποθηκοφυλάκων, Δικαστών και Εισαγγελέων, το πτυχίο νομικής σχολής αποτελεί την βασική ισότιμη, και αναγνωρίσιμη Πανεπιστημιακή μόρφωση.
  • Αναδεικνύει τον Έλληνα Δικαστικό Επιμελητή ισότιμο και με ίσους όρους αποδεκτό, ανάμεσα στους Ευρωπαίους Δικαστικούς Επιμελητές, και τον ενσωματώνει στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς είμασταν αν όχι οι μοναδικοί, από τους λίγους, χωρίς πτυχίο νομικής σχολής, μέσα στην Ευρώπη.
  • Αναβαθμιζόμαστε επαγγελματικά, αυτό ίσως είναι το πιο καίριο στις μέρες μας, και ίσως το πιο σωτήριο. Η συρρίκνωση της ύλης μας τα τελευταία χρόνια της κρίσεως, τα οποία δεν είναι και λίγα, όπως αρχικά περιμέναμε, υπήρξε δραματική. Οι παλιές εποχές δεν φαίνονται να ξαναγυρνάνε, και αν ποτέ επιστρέψουν, δεν θα είναι σαφώς οι ίδιες. Αλλά και η σωστή αντιμετώπιση της κρίσεως αυτής στον κλάδο μας, δεν θα μπορούσε να ήταν – είναι η αναμονή των καλύτερων εποχών. Η εξεύρεση νέας ύλης, και η ανάληψη νέων δραστηριοτήτων από μεριά μας, μέσα στην κοινωνία είναι ανάγκη επιτακτική, και ζώσας σημασίας για τον κλάδο μας. Το πτυχίο Νομικής Σχολής, μας δίνει την εξαίρετη δύναμη πλέον να αφήσουμε πίσω τα ευχολόγια για εξεύρεση νέας ύλης, και να συμβάλλει δραστικά στην διεκδίκηση νέων αρμοδιοτήτων μας, από την Πολιτεία. Αρμοδιότητες, όπως πέραν των διαπιστωτικών πράξεων, η διαμεσολάβηση, ο φιλικός διακανονισμός, η σύνταξη εξωδίκου, συμβάσεων, καταστατικών εταιρειών, εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης, έκδοσης Ευρωπαϊκής διαταγής πληρωμής, (μικροδιαφορές), διενέργεια πλειστηριασμού κινητών, (μικροαπαιτήσεις), Δικαστικοί Αντιπρόσωποι σε εκλογές, και σαφώς γιατί όχι και η λογική μετεξέλιξη, κάποιου σε ανώτερη βαθμίδα νομικών επαγγελμάτων, μετά από συμμετοχή του σε σχετικούς διαγωνισμούς και την σχετική προϋπηρεσία που απαιτείται. Καθώς και πολλά άλλα πλεονέκτημα που θα προσδώσει το πτυχίο Νομικής Σχολής, με την ανώτερη μόρφωση, που θα παρέχει στους Δικαστικούς Επιμελητές.
  • Τέλος αλλά υψίστης σημασίας για τον κλάδο, το πτυχίο Νομικής Σχολής, μετά την κοινοτική οδηγία περί πλήρης απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων και το πλήρες άνοιγμα των θέσεων, όπου χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός των εισακτέων στο επάγγελμά μας συνεχώς αυξανόταν ενώ σε αντίθεση η ύλη μας μειούταν, φρονώ ότι θα ανακόψει την καταστροφική αυτή αναντιστοιχία, και θα ισοσταθμίσει αυτά τα δύο μεγέθη, δηλαδή τον αριθμό των μελών μας και την επαγγελματική μας ύλη, εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας παράλληλα τον κλάδο μας, όπως ανέφερα παραπάνω.

Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, από νεοδιορισμένος, διαβάζω και ακούω για αναβάθμιση, και επιμόρφωση των Δικαστικών Επιμελητών στο πρόγραμμα της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ., ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πραγματοποιήθηκε και αυτό το μεγάλο επίτευγμα για τον χώρο μας, και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία όπου ανέτρεψε τα δεδομένα και έδωσε μια νέα πνοή, ανάσα, στον κλάδο και ένα στίγμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Continue reading Σύγχρονος Έλληνας Δικαστικός Επιμελητής με Πτυχίο Νομικής Σχολής

ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ – ΦΟΒΑΜΑΙ

‘Δεν μπορούμε να λύσουμε προβλήματα αν χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέθοδο σκέψης με αυτήν που τα δημιούργησε…’

ALBERT EINSTEIN

ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ

feb30e99023a4b699135110ffcdfc120_XLΗ ραγδαία εξέλιξη των Τεχνολογιών, της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, που χαρακτηρίζει την εποχή μας, καθώς και η εξάπλωση των υπολογιστικών και διαδικτυακών τεχνολογιών σε όλους σχεδόν τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας επηρεάζουν σημαντικά τα κοινωνικά δεδομένα και διαμορφώνουν νέες τάσεις. Η συνεχής αύξηση της χρήσης των υπολογιστικών και διαδικτυακών τεχνολογιών θέτει πολύ σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την οργάνωση και διαχείριση της πληροφορίας, τη διαμεσολάβηση των ψηφιακών τρόπων μετάδοσης της γνώσης, την οργάνωση και τον καταμερισμό της εργασίας, την επικοινωνία από απόσταση κ.λ.π.

 Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη αύξηση του όγκου των γνώσεων και των πληροφοριών, αναπόφευκτα οδηγεί στην κατανόηση των πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω μας. Η τεχνολογία και τα μέσα που την συνοδεύουν, εκτός από τη χρησιμότητά τους ως εργαλεία διεκπεραίωσης καθημερινών εργασιών, αφενός μεν συμβάλλουν στην καλλιέργεια μιας νέας αντίληψης, αφετέρου δε αποτελούν διεπιστημονικό εργαλείο προσέγγισης της γνώσης.

 Παράλληλα, τίθενται οι βάσεις για την ουσιαστική σύνδεση με την αγορά εργασίας, η οποία θα οδηγήσει- μεταξύ άλλων- στην ανάπτυξη σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η «ηλεκτρονικότητα» λοιπόν για τον δικαστικό επιμελητή της νέας εποχής δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα εργαλείο που συνδέεται άρρηκτα με την ίδια του την ύπαρξή και με το ρόλο που έχει να επιτελέσει στην απονομή της δικαιοσύνης, μπορεί να λάβει δε διάφορες μορφές όπως π.χ με το μητρώο, την ηλεκτρονική υπογραφή, την διεκπεραίωση της εργασιακής ύλης (οι ηλεκτρονικές επιδόσεις), το ηλεκτρονικό βιβλίο, η προείσπραξη, η εφαρμογή του άρθρο 51 κ.λ.π, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που εκπέμπει προς όλους το μήνυμα ότι ο δικαστικός επιμελητής της νέας εποχής είναι επιστήμονας, εξελισσόμενος, με δυνατότητες, με γερές βάσεις, με προοπτική, που γνωρίζει, εργάζεται, επικοινωνεί, αντιλαμβάνεται, χρησιμοποιεί εφαρμογές, συνεργάζεται, έχει κώδικα δεοντολογίας, σεβασμό της εργασίας των άλλων και της διαφορετικότητας τους κ.λ.π

Για πολλούς από εμάς και ιδίως για αυτούς που σε λίγα χρόνια θα είναι συνταξιούχοι, ίσως και να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία όλα τα παραπάνω, υπάρχουν όμως και αυτοί που έχουν δέκα, είκοσι τριάντα χρόνια δουλειάς μπροστά τους…..

Για αυτούς, η μετάβαση στην νέα ηλεκτρονική εποχή έχει πολλή μεγάλη σημασία, αποτελεί όρο επιβίωσης και εξέλιξης, δίδει ελπίδα και προοπτική και αυτή οφείλουμε να είναι η δική μας παρακαταθήκη στον κλάδο, για να μην καταδικάσουμε τις νέες γενιές σε μαρασμό. Continue reading ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ – ΦΟΒΑΜΑΙ

ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΑΧΕΙ

image3Η Σύντομη Ιστορία δύο Βλάχων, που μάλλον θεωρούν όλους εμάς τους άλλους Βλάχους….!

Η Ιστορία τα γεγονότα και τα πρόσωπα είναι φανταστικά και ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν.

Μια μέρα Ο Θεός Φυλάξει που πάτησε πλησίον Ηπείρου πήρε τηλέφωνο τον Γιάννης.

Γεια σου Γιάνν(η)ς τί κάν(ει)ς τ’ λέει.

Κουκιά σπέρνω, μετρώ, απαντάει ο άλλος.

Μα πώς όργουσες πρώτα ?

Άι ρε πώς θα Ουργώσω, μέσ’ την Μεγάλη Εβδομάδα, του απαγορεύει ο παππάς του χωριού.

Πάρε ένα Γεωργικό μηχάνημα που θα σ’ (ου) πώ εγώ, και θα μετράς κουκιά περισσότερα. Εγώ δεν μπορώ, με έχει κάνει το χωριό βούκινο.

– Α ρε αλήθεια του λες, απαντάει ο Γιάννης, αν είν έτσι, αμέσως εγώ είμ(α)ι κομάντου δεν χαμπαριάζω, από Μεγαλοβδομάδες και παππάδες.

Και έτσι και έγινε, Μεγαλοβδομάδα χωρίς την ευλογία του παππά του χωριού.

Όταν άλλοι πιστοί του χωριού ζήτησαν εξηγήσεις από τον Γιάννης, τ(ου)σ λέει, α, ρε εγώ δεν ξέρου τίποτα, Θεός Φυλάξει, δεν είναι δικό μου του χουράφ’ που οργώνου.

Άντε ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ Ο Θεός να μας φυλάξει και να βάλει το χέρι του.

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ “ΣΥΜΜΑΧΙΑ”

image2Θα ήθελα να επανέλθω στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου, γιατί πλέον έχει πληρωθεί ο χρόνος, και τα γεγονότα είναι τόσο ξεκάθαρα που μπορούν να αποδοθούν οι ακριβείς ευθύνες στους συγκεκριμένους υπαίτιους.

Και θα ξεκινήσω όχι με την πρώτη με το άρθρο 51, που και αυτή την σαμποτάρατε, αλλά την δεύτερη Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Εκεί όπου μας παρουσιάσατε και την παράταξή σας την ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Εκεί λοιπόν είπατε ότι ήταν σκευάσματα του Διονύση Κριάρη και του Θύμιου Πρεκετέ, οι επιστολές της τρόικας προς το Υπουργείο, που αφορούσαν, απελευθέρωση των θέσεων, την άρση του Γεωγραφικού περιορισμού άσκησης των καθηκόντων μας, και πλήρη απελευθέρωση των αμοιβών μας. Μας διαβεβαιώσατε ότι μιλήσατε με το Υπουργείο και ότι δεν έχει ανακινηθεί κανένα τέτοιο θέμα, και ότι ο σκοπός τους ήταν η εξυπηρέτηση των τραπεζών, με την θέσπιση ενός πολυζωνικού συστήματος αμοιβών. (αφού προηγουμένως το είχατε υπερψηφίσει, λέγοντας κάτι και για “κολοτούμπες”).

 Πολύ γρήγορα όμως διαψευθήκατε οικτρά. Όλοι οι Δικαστικοί Επιμελητές στην Ευρώπη αντιμετώπιζαν το ίδιο σοβαρό πρόβλημα, (το οποίο δεν υπήρχε κατά εσάς και ήταν κατασκευασμένο). Οι Δικαστικοί Επιμελητές σε Ισπανία, Γαλλία κ.α. κατέβαιναν σύσσωμοι σε μαζικές απεργίες για τους ανωτέρω λόγους. Εν συνεχεία σε μικρό χρονικό διάστημα το Υπουργείο μας έστειλε επιστολή να δώσουμε διευκρινήσεις για αυτά τα θέματα στην τρόικα. Την συνέχεια φαντάζομαι την ξέρετε. Η τρόικα απαίτησε ευθέως την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός μας, το άνοιγμα των θέσεων, την ελεύθερη διαπραγμάτευση των αμοιβών μας, και την άρση του Γεωγραφικού περιορισμού. Προτάσεις τις οποίες βεβαίως πρώτοι χαιρέτησαν οι συνεργάτες μας οι Δικηγόροι, και βούιξε όλο το διαδίκτυο. Μήπως αυτοί και το Υπουργείο και η Τρόικα και το Δ.Ν.Τ, όλοι ήταν βαλτοί του κ. Κριάρη και του κ. Πρεκετέ?

Τότε πώς αντιδράσατε τί κάνατε κ. Πρόεδρε? Μήπως θυμηθήκατε ότι ήσασταν αναρμόδιος για τέτοια θέματα αμοιβών και θέσεων, και δεν ασχοληθήκατε? Μήπως και δικαίως απευθυνθήκατε σε όλους αυτούς και τους ανακοινώσατε ότι εγώ δεσμεύομαι με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και λέω ΦΕΚ, αυτό κατάφερε η πολιτική μου επί του θέματος? (σε τέτοιο αδιέξοδο βάλατε τον εαυτό σας…!) Ή μήπως εμμείνατε στην άποψή σας να μην κάνουμε τίποτα, δεν είναι καιροί να ανακινούμε τέτοια θέματα, καλύτερα να τους πούμε ότι πήγαμε ετήσια κρουαζιέρα στην Καραϊβική και ότι θα τους απαντήσουμε όταν θα γυρίσουμε…!

Ευτυχώς και πάλι η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. και ιδίως οι άνθρωποι που εθίγησαν περισσότερο και κατασυκοφαντήθηκαν σε εκείνη την Γενική Συνέλευση, έτρεξαν να περισώσουν ότι το περισσότερο μπορούσαν, και η ανωτερότητα τους φαίνεται στο ότι κάλεσαν και τον κ. Χαλκιαδάκη και τον κ. Μήτση, ώστε να πάει στο Υπουργείο ο κλάδος συστρατευμένος. Continue reading ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ “ΣΥΜΜΑΧΙΑ”

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

PANO_20160114_124949ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για συμμετοχή στη συνέχιση της αποχής μας μέχρι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Πρέπει ΟΛΟΙ να βάλουμε πλάτη κατά των απαράδεκτων και δολοφονικών επιδιώξεων των κυβερνώντων!

Πρέπει ΟΛΟΙ να αντισταθούμε στο Νομοσχέδιο «καρμανιόλα»!

ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ

turn-back-timeΚ.κ συνάδελφοι,

 Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη ανάγκη είναι να θέσουμε στόχους για αύξηση της ύλης μας και καινούργιες δουλειές, ώστε να επανέλθει η ζωή μας σε φυσιολογικές συνθήκες.

 Για να γίνει αυτό, χρειάζονται σημαντικοί αγώνες προς όλες τις κατευθύνσεις. Όπως επίσης σημαντικοί αγώνες απαιτούνται για να αποφύγουμε την λαίλαπα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αυξήσεων των εισφορών, των ορίων ηλικίας και εντέλει για να μη καταρρεύσει η κοινωνική ασφάλιση. Τον αγώνα μας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στην ομόφωνη απόφαση της ΟΔΕΕ για αποχή το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Αθήνας -δυστυχώς και με εντολές του Προέδρου του κ. Γεωργίου Μήτση- τη γράφει στα ‘παλαιότερα των υποδημάτων της’, καθώς έχει εκφυλιστεί και έχει μετατραπεί σε ασκέρι διατήρησης της εξουσίας και νομής της επ’ ωφελεία της και μόνο και όχι υπέρ του συμφέροντος των Δικαστικών Επιμελητών. Κάπως έτσι, κύριοι συνάδελφοι, προκύπτει η απαξίωση της αντιπροσώπευσης των παρατάξεων, η φαλκίδευση της, τελικά, η ανοιχτή αμφισβήτηση της δημοκρατίας.

 Στήνουν πάλι τα σκηνικά του θεάτρου σκιών με ό,τι πιο παλιό και οπισθοδρομικό υπάρχει για την νέα τους παράσταση με τίτλο «όπισθεν ολοταχώς», γιατί ξέρουν ότι δεν μπορεί να σταθεί ο τρόπος σκέψης τους στην νέα εποχή. Δεν τους έχουμε ανάγκη, δεν τους χρειαζόμαστε, δεν υπάρχουν. Αν λοιπόν δεν θέλουμε να κυλήσουμε ακόμα πιο κάτω, ας τολμήσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα καθορίζοντας τους στόχους και το πλαίσιο για έναν πραγματικό και σύγχρονο κλάδο, βάζοντας τίτλο «Ο Δικαστικός Επιμελητής στην Σύγχρονη Εποχή» για έναν κλάδο, πέρα και πάνω από αυτούς. Έναν κλάδο υπαρκτό αλλά και ρεαλιστικό, με βαθιές ρίζες και με επίγνωση του ρόλου του στην σημερινή κοινωνία. Ταυτόχρονα όμως και σύγχρονο γιατί θα ξέρει που στοχεύει, έχοντας καθορίσει το μέλλον του, τον ρόλο του, διεκδικώντας την επιβίωση του δημοκρατικά, με συγκεκριμένη στοχοπόρευση και κατεύθυνση και ζωντανή συμμετοχή ώστε να είναι απαραίτητος στην κοινωνία.

Η εκκίνηση βρίσκεται στις επερχόμενες κλαδικές εκλογές… Continue reading ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

IMG_20160114_155956Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις και σας καλούμε εκ νέου να συμμετάσχουμε στην κοινή πορεία επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, την Πέμπτη, 21.01.2016 και ώρα 11.30 π.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να αντιδράσουμε δυναμικά μαζί με όλους τους θιγόμενους Κοινωνικούς Φορείς, ώστε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό, που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί σε αφανισμό.

Η Ε.Γ. της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

H Ε.Γ. της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στη σημερινή συνεδρίασή της έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για τη Γραμματεία και το φλουρί έπεσε στον ΝΙΚΟ ΡΟΥΜΑΝΑ, στέλεχος που αποτελεί σταθερή αξία για την Παράταξή μας.

Την κοπή έκανε ο Γραμματέας και υποψήφιος Πρόεδρος για το Σύλλογο της Αθήνας ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ.

Οσονούπω και της Ολομέλειας……..

20160119_215112FOTD987FOTC984FOT4D2B

ΔΥΣΟΣΜΙΑ και άλλα τινά

ΔΥΣΟΣΜΙΑΣυναδέλφισες & συνάδελφοι, αυτό που συμβαίνει πλέον στα γραφεία του Συλλόγου μας ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής και υπομονής.. Η συνδικαλιστική δυσοσμία και η ανοίκεια συμπεριφορά ατελείωτη και αχαλίνωτη…….

Η δυσοσμία συνάδελφοι δεν έρχεται (όπως ισχυρίζονται αμήχανα όλα τα συνδικαλιστικά παιδάκια – εντολοδόχοι του Μήτση) από την Καλλιθέα και το δύστυχο άνθρωπο που βρέθηκε στον ψυγειοκαταψύκτη ……. αλλά κάπου πιο κεντρικά……. και εξηγούμεθα. Η εξήγηση γίνεται για να μην παρεξηγούμεθα αλλά και για να σας αποδείξουμε πως εμείς στην ΠΡΟΣΥΔΕ και τα ξέραμε και τα περιμέναμε αλλά και τα ξεπετάξαμε από πάνω μας……. ”σαν την τρίχα από το προζύμι” πολύ καιρό πριν σε ανύποπτο χρόνο και εξηγούμεθα:

Τον Μάϊο του 2014 αποστείλαμε σαν ΠΡΟΣΥΔΕ επίσημο έγγραφο στο Σύλλογο (πρωτοκολλήθηκε επίσημα) σύμφωνα με το οποίο δηλώναμε ευθέως και χωρίς περιστροφές πως δεν ανήκει στην παράταξή μας και δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Δανίκα Χαράλαμπο επειδή η συνδικαλιστική του συμπεριφορά είναι ανάρμοστη και δεν μας εκφράζει ή δεν μας αντιπροσωπεύει.

Αμέσως ο μέγας προστάτης τους στην έγγραφη αίτηση – δήλωσή του (έτσι ονομάζεται πλέον η παραίτηση!!!!) δηλώνει μεταξύ άλλων (τα αναφέρουμε επί λέξει για να μην υπάρξουν παρερμηνείες {αφήνουμε δε, όλα τα γραμματικά-συντακτικά μαργαριτάρια του καταρτισμένου προέδρου Μήτση……} :

«…..Ακολούθως στέλνει έγγραφο η Ε.Γ. γραμματεία της παράταξης, το οποίο εν αγνοία μου ως Προέδρου του Συλλόγου και ως μέλους της παράταξης, απευθύνεται στο Δ.Σ. του Συλλόγου (πρωτοφανές) για να γνωστοποιήσει στο Δ.Σ. του Συλλόγου, ότι ο εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο που μου είχατε κάνει την τιμή και ήμουν επικεφαλής του, ο κ. Δανίκας δεν είναι μέλος της ΠΡΟΣΥΔΕ και ότι οι συνδικαλιστικές θέσεις του είναι αντίθετες με τις αρχές, τις θέσεις και τους στόχους της παράταξης και ότι οι όποιες αποφάσεις του και συμπεριφορές στο Δ.Σ. του Συλλόγου δεν εκφράζουν την ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ..,,, αναρωτιέμαι αυτό το κείμενο το γνωρίζει το σύνολο της Ε.Γ.;;;;; αλλά και σε κάθε περίπτωση θέλω επισήμως να σας γνωρίσω από την πλευρά μου, ότι όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ. ο κ. Δανίκας τις έχει υπερψηφίσει … επομένως τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η απόφαση;;; και σε κάθε περίπτωση αυτός ήταν ο πρόσφορος τρόπος να ενημερωθώ ως Πρόεδρος του Συλλόγου;;;; …………»

Αυτό το έγγραφο το απέστειλε ενυπόγραφο στην ΠΡΟΣΥΔΕ ο Μήτσης τον Ιούνιο του 2014 ΤΟΝΊΖΟΥΜΕ 2014 δηλώνοντας ότι παραιτείται γιατί του πείραξε η παράταξη τα καμάρια του. Τα καμάρια της συνδικαλιστικής συμπεριφοράς… Βεβαίως αφορμές ήταν όλα αυτά και όχι αιτίες. Οι αιτίες σιγά-σιγά αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια όλων. Ο καραγκιόζ-μπερντές που σας πουλήθηκε πριν δύο περίπου χρόνια (και συνεχίζει να σας πωλείται!!!) «ξεβρακώνεται» και ο «βασιλιάς εμφανίζεται μπροστά σας γυμνός» και τότε φαίνεται (ή “βρωμάει” ???) η γύμνια του σε συνδικαλιστική αξιοπρέπεια και ήθος.

Γιατί σας τα καταθέτουμε όλα αυτά??? Απλά για να ξέρετε πέραν πάσης αμφιβολίας, σπέκουλας, ψέματος, τσουβαλιάσματος και λοιπών απρεπών συμπεριφορών και πρακτικών (και δι’ εγγράφων) του .… ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΙΟΣ!!!! Continue reading ΔΥΣΟΣΜΙΑ και άλλα τινά