Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας

Συνάδελφοι,
επειδή υπάρχει σύγχυση αν πρέπει να καταθέσουμε τα πιστοποιητικά (περί μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση, μη πτώχευσης και μη υποβολής αίτησης για θέση σε αναγκαστική διαχείριση) ή όχι για όλους τους κύκλους των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, ο μόνος αρμόδιος για να σας απαντήσει υπεύθυνα είναι ο λογιστής σας.

Κι αυτό γιατί στην αίτηση λήψης Επιστρεπτέας Προκαταβολής ο ενδιαφερόμενος είχε την ευχέρεια να επιλέξει από ποιο καθεστώς θέλει να λάβει χρηματοδότηση:


Α. Μέσω του Κανονισμού de minimis (δεν χρειάζεται πιστοποιητικό)
ή
Β. Μέσω του Προσωρινού Πλαισίου της Ε.Ε. για τον Covid-19 (χρειάζεται πιστοποιητικό)


Αν ο λογιστής σας λοιπόν έκανε την αίτηση με το καθεστώς de minimis δεν χρειάζεται πιστοποιητικό.
Αν όμως την έκανε με το προσωρινό πλαίσιο, τότε χρειάζεται.
Ρωτήστε λοιπόν τους λογιστές σας να σας πουν με σιγουριά αν πρέπει να το εκδώσετε ή όχι.


Να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα παραπάνω πιστοποιητικά έχουν ενοποιηθεί σε ένα που ονομάζεται Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας και πως η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει πάρει παράταση έως τις 16 Ιουλίου 2021.

Για την έκδοση του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας πατήστε εδώ.

Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. σε νέα εποχή

Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι,

     Μια ιστορική για την παράταξη Ολομέλεια έλαβε χώρα την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, αφού σε αυτή αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού και η αλλαγή του λογοτύπου της παράταξης ύστερα από τριάντα χρόνια.

     Των αλλαγών αυτών προηγήθηκε ενδελεχής προετοιμασία δύο μηνών από τις ομάδες εργασίας προκειμένου να καταλήξουμε στο τελικό αποτέλεσμα που υποβλήθηκε προς έγκριση στα μέλη μας.

     Σε ότι αφορά το καταστατικό (κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάστε) οι δύο κύριες καινοτομίες που εισάγει είναι:

   α) η ενσωμάτωση των αρχών της ψηφιακής Δημοκρατίας, κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών. Η εμπειρία που είχε αποκομίσει η παράταξη από τη διαδικτυακή της λειτουργία έως τώρα, αξιολογήθηκε και ενσωματώθηκε στο σύνολο της στο νέο καταστατικό μας. Με αυτό τον τρόπο, κάθε μέλος της παράταξης σε όποιο μέρος κι αν βρίσκεται, έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στις διεργασίες της και να διαμορφώνει τις θέσεις της.

   β) η καθιέρωση μέγιστου αριθμού δύο (2) θητειών για τους εκλεγμένους στα όργανα της παράταξης (υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μόνο για μια θητεία κι ύστερα από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις). Πεποίθηση μας είναι πως ένας οργανισμός που δεν αναπτύσσεται, συρρικνώνεται και κατά την άποψη μας ανάπτυξη σημαίνει να δίνεις τη δυνατότητα στα νέα στελέχη σου να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Πλέον αυτού, θεωρούμε πως ευθύνη κάθε ηγήτορος είναι να ετοιμάζει την επόμενη μέρα και φρονούμε πως αυτή η καινοτόμος πρόβλεψη στο καταστατικό μας, υπηρετεί αυτούς ακριβώς τους στόχους. Παράλληλα τροποποιείται το επίμαχο άρθρο 10 και πλέον  προβλέπεται ρητά πως για την εκλογή του Προέδρου ή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Προεδρία του Συλλόγου, ακολουθείται εκλογική διαδικασία εφόσον υπάρξουν περισσότερες της μίας υποψηφιότητες.

   Όταν αυτή η παρέα ανθρώπων κλήθηκε να αναλάβει την ευθύνη της παράταξης, συζητήσαμε το πως σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα του κλάδου. Όραμα μας λοιπόν, είναι ο Δικαστικός Επιμελητής του μέλλοντος ν’ αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη Δικαιοσύνη, την κοινωνία και την ηλεκτρονικότητα και αυτό το όραμα μας επιχειρεί να απεικονίσει το νέο μας λογότυπο.

   Τέλος, σε συνέχεια της αποφάσεως της Ολομέλειας την 12.02.2021, ο Νίκος Αντωνίου (ο Χαλκιδαίος ντε..) αναδείχθηκε παμψηφεί ως υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου στις επερχόμενες εκλογές.  Νίκο καλή επιτυχία για το καλό του συνόλου του κλάδου.

   Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον όπου οι νέες τεχνολογίες θα διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο, είναι ευθύνη μας να προτείνουμε τις λύσεις και αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που θα εγγυηθούν την επαγγελματική μας υπόσταση τα χρόνια που έρχονται και αποτελεί δέσμευσή μας πως αυτή ακριβώς θα είναι η προτεραιότητα μας, όλο το προσεχές διάστημα.

Για την Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Α. Γρηγόρης

Υ.Γ.   Εάν περιμένετε να εμπλακούμε στον πόλεμο χαρακωμάτων που επιδιώκουν να διεξάγουν νεόκοπα παραταξιακά μορφώματα προκειμένου να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, θα σας απογοητεύσουμε. Τα έργα μιλάνε περισσότερο από τα λόγια κι εμείς με αυτά απαντάμε και θα απαντάμε.

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μία απ’ τις κυριότερες απορίες πολλών συναδέλφων το τελευταίο διάστημα, είναι η διαδικασία για την έκδοση Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου (Π.Κ.Α.), που είναι απαραίτητο στοιχείο ως συνοδευτικό του εντύπου Δ2 για την καταχώρηση πράξης στην κοινή εκτέλεση.

Για τη διευκόλυνση σας ετοιμάσαμε ένα συνοπτικό οδηγό καθώς και ένα βίντεο που περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και το οποίο ελπίζουμε να σας βοηθήσει.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στο συνάδελφο Ηλία Σάμιο, για τη συνδρομή του στη σύνταξη του οδηγού.

Για την ΠΡΟΣΥΔΕ

η ομάδα εργασίας

Ελένη Καπότου – Βασίλης Χρήστου

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

 ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

 

  • Βήμα 1ο: Είσοδος στον ιστότοπο του ΕΚΧΑ,
  • Βήμα 2ο: Επιλέγουμε e – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και ακολούθως από το μενού τα παρακάτω βήματα: «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ» – «ΑΝΑΡΤΗΣΗ» – «ΑΙΤΗΣΕΙΣ» – «ΔΙΟΡΘΩΣΗ» – «ΑΙΤΗΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Π.Κ.Α.» – «ΠΑΡ. Γ»  – «ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Π.Κ.Α.» –  «ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣΗΣ» – «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ»  – «ΕΚΔΟΣΗ Π.Κ.Α.»
  • Βήμα 3ο: Είσοδος στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet πατάμε: «ΑΠΟΔΟΧΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ»
  • Βήμα 4ο: Πατάμε την επιλογή «ΑΙΤΗΣΕΙΣ» Στην σελίδα αυτή βγάζει τα  ΚΑΕΚ  που έχει ο αιτών σύμφωνα με τους κωδικούς taxis αλλά εμείς θα πάμε στο επάνω μέρος της σελίδας και θα  κάνουμε κλικ την επιλογή «ΑΙΤΗΣΕΙΣ» και στη συνέχεια κλικ την επιλογή «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ Π.Κ.Α.»
  • Βήμα 5ο: Στην επιλογή «ΝΟΜΟΣ –  ΟΤΑ» βάζουμε τον Νομό που ανήκει το ακίνητο και τον Δήμο.
  • Βήμα 6ο: Στο ερώτημα «για τι θέλεις το Π.Κ.Α»,  επιλέγουμε την  2η περίπτωση «Δεν έχω υποβάλλει δήλωση για ακίνητο…». Στην συνέχεια θα βάλουμε το ΚΑΕΚ που αντιστοιχεί  στο ακίνητο που επιθυμούμε.
  • Βήμα 7ο: Στο ερώτημα «ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ»  επιλέγουμε «Σύνταξη συμβολαίου» και μπορούμε να γράψουμε και τον λόγο που το ζητάμε, παραδείγματος χάριν: σύνταξη έκθεσης κατάσχεσης υπερ …
  • Βήμα 8ο: Πληρωμή. Πληρώνουμε με κάρτα και θα μας αποσταλεί το Π.Κ.Α και η απόδειξη καταβολής του ποσού.
  • Βήμα 9ο: Αφού ολοκληρωθεί η πληρωμή, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το 4ο βήμα (ΑΙΤΗΣΕΙΣ) επιλέγουμε «ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ» όπου θα έχει την ένδειξη «ΟΡΙΣΤΙΚΗ» στην επιλογή «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ» μπορούμε να δούμε το πιστοποιητικό και να το εκτυπώσουμε.