Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. σε νέα εποχή

Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι,

     Μια ιστορική για την παράταξη Ολομέλεια έλαβε χώρα την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, αφού σε αυτή αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού και η αλλαγή του λογοτύπου της παράταξης ύστερα από τριάντα χρόνια.

     Των αλλαγών αυτών προηγήθηκε ενδελεχής προετοιμασία δύο μηνών από τις ομάδες εργασίας προκειμένου να καταλήξουμε στο τελικό αποτέλεσμα που υποβλήθηκε προς έγκριση στα μέλη μας.

     Σε ότι αφορά το καταστατικό (κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάστε) οι δύο κύριες καινοτομίες που εισάγει είναι:

   α) η ενσωμάτωση των αρχών της ψηφιακής Δημοκρατίας, κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών. Η εμπειρία που είχε αποκομίσει η παράταξη από τη διαδικτυακή της λειτουργία έως τώρα, αξιολογήθηκε και ενσωματώθηκε στο σύνολο της στο νέο καταστατικό μας. Με αυτό τον τρόπο, κάθε μέλος της παράταξης σε όποιο μέρος κι αν βρίσκεται, έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στις διεργασίες της και να διαμορφώνει τις θέσεις της.

   β) η καθιέρωση μέγιστου αριθμού δύο (2) θητειών για τους εκλεγμένους στα όργανα της παράταξης (υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μόνο για μια θητεία κι ύστερα από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις). Πεποίθηση μας είναι πως ένας οργανισμός που δεν αναπτύσσεται, συρρικνώνεται και κατά την άποψη μας ανάπτυξη σημαίνει να δίνεις τη δυνατότητα στα νέα στελέχη σου να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Πλέον αυτού, θεωρούμε πως ευθύνη κάθε ηγήτορος είναι να ετοιμάζει την επόμενη μέρα και φρονούμε πως αυτή η καινοτόμος πρόβλεψη στο καταστατικό μας, υπηρετεί αυτούς ακριβώς τους στόχους. Παράλληλα τροποποιείται το επίμαχο άρθρο 10 και πλέον  προβλέπεται ρητά πως για την εκλογή του Προέδρου ή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Προεδρία του Συλλόγου, ακολουθείται εκλογική διαδικασία εφόσον υπάρξουν περισσότερες της μίας υποψηφιότητες.

   Όταν αυτή η παρέα ανθρώπων κλήθηκε να αναλάβει την ευθύνη της παράταξης, συζητήσαμε το πως σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα του κλάδου. Όραμα μας λοιπόν, είναι ο Δικαστικός Επιμελητής του μέλλοντος ν’ αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη Δικαιοσύνη, την κοινωνία και την ηλεκτρονικότητα και αυτό το όραμα μας επιχειρεί να απεικονίσει το νέο μας λογότυπο.

   Τέλος, σε συνέχεια της αποφάσεως της Ολομέλειας την 12.02.2021, ο Νίκος Αντωνίου (ο Χαλκιδαίος ντε..) αναδείχθηκε παμψηφεί ως υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου στις επερχόμενες εκλογές.  Νίκο καλή επιτυχία για το καλό του συνόλου του κλάδου.

   Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον όπου οι νέες τεχνολογίες θα διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο, είναι ευθύνη μας να προτείνουμε τις λύσεις και αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που θα εγγυηθούν την επαγγελματική μας υπόσταση τα χρόνια που έρχονται και αποτελεί δέσμευσή μας πως αυτή ακριβώς θα είναι η προτεραιότητα μας, όλο το προσεχές διάστημα.

Για την Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Α. Γρηγόρης

Υ.Γ.   Εάν περιμένετε να εμπλακούμε στον πόλεμο χαρακωμάτων που επιδιώκουν να διεξάγουν νεόκοπα παραταξιακά μορφώματα προκειμένου να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, θα σας απογοητεύσουμε. Τα έργα μιλάνε περισσότερο από τα λόγια κι εμείς με αυτά απαντάμε και θα απαντάμε.

Δημήτρης Ζάμπρας

Το παραπάνω κείμενο με εξέπληξε ευχάριστα από τη μια και με λύπησε βαθιά από την άλλη και θα ζητήσω εκ των προτέρων συγγνώμη από την παράταξη γιατί θα είμαι σκληρός. Ο εκλεκτός συνάδελφος, πιστεύω συνειδητά, μας δίνει μία απάντηση γιατί έγινε αυτός ο χαμός με τον covid-19. Ψηφιακή Δημοκρατία, ηλεκτρονικότητα, νέες τεχνολογίες. Να θυμίσω ότι ο Β΄ Παγκόσμιος ήταν η αφετηρία για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επομένως, ό,τι Παγκόσμιο Κακό μας βρίσκει, έχει τους λόγους του, που αργά ή γρήγορα βγαίνουν στην επιφάνεια. Τώρα για τις αλλαγές. Η ζωή με έχει διδάξει, πως αυτός που κτίζει ένα οικοδόμημα, δεν παραδίδει ποτέ τα κλειδιά. Κι αν τα παραδώσει, έχει δεύτερα, αόρατα. Η παρέα των ανθρώπων λοιπόν που οραματίζονται δεν έχει ξεφύγει από τα πιστεύω της παράταξης που έχει μπολιαστεί. Ένα σήμα είναι σημειολογικής σημασίας και το χαιρετίζω αλλά η ουσία γεννά την Αλλαγή. (Υπάρχει και μία παράταξη πολιτική σήμερα που ακόμη προσπαθεί να ξεφύγει από τη σκιά ενός πράσινου ΄Ηλιου…) Και εξηγούμαι: Οι δύο συν μία θητείες, είναι υποκριτική θέση. Θεσπίστε 3 θητείες και τέλος, γιατί ένας παμψηφεί Πρόεδρος, μπορεί να εκλεγεί άνετα από τα 3/4 των παρόντων της Ολομέλειας, αν διάβασα καλά το 10Α. Πολύ συγκεκριμένη προϋπόθεση. Ο Δ.Ε. είναι ο συνεκτικός κρίκος της Δικαιοσύνης με την Κοινωνία. Είχα την τιμή να ακούσω στα Σεμινάρια τον αείμνηστο Πρόεδρο, (τουλάχιστον εγώ δεν τον ξεχνώ αυτόν τον άνθρωπο) να το λέει πολλές φορές. Και χρησιμοποιούσε τη λέξη “συνεκτικός” που είναι πιο δυνατή από το συνδετικός. Προστέθηκε η ηλεκτρονικότητα. Τέλος, για το ότι πιστεύετε ότι η Ηγήτωρ πρέπει να προετοιμάζει την επόμενη μέρα, ήταν η χαριστική βολή μου. Για το Θεό! Προς τί λοιπόν οι αλλαγές στο Σήμα, στο Καταστατικό? Για να κάνετε και εσείς αυτά από τα οποία θέλετε να ξεφύγετε? Είναι βαριά ευθύνη που δεν πρέπει να περνά από τα χέρια κανενός. Αφήστε τα στελέχη, τις ζυμώσεις, τη φθορά, τον χρόνο ή ό,τι άλλο να κάνει τη δουλειά του. Μετά, όπως ήδη γνωρίζετε, δεν θα έχετε ΚΑΜΙΑ δικαιολογία! Αν αυτό είναι το σκεπτικό και πιστεύω σας, γυρίστε πίσω τα κλειδιά. Οι σπιτονοικοκύρηδες εκ των πραγμάτων ξέρουν να τα χρησιμοποιούν καλύτερα…Υ.Γ. Να ξαναγράψω ότι δεν ανήκω και ούτε πρόκειται να ανήκω, σε καμία παράταξη ή παραταξιακό μόρφωμα. Με φιλικούς χαιρετισμούς και πραγματική ανησυχία.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)