Δ.Σ. 25/4/2020

Στη σημερινή, μέσω viber, συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση της αποχής μας έως 30 Απριλίου 2020. Αν δεν υπάρξουν απρόσμενες εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, θα επανέλθουμε στα καθήκοντά μας , όπως αυτά θα ορίζονται από τη νέα ΚΥΑ, από τη Δευτέρα 4 Μαϊου. Για το χρονικό διάστημα  μέχρι την λήξη της αποχής, προστέθηκαν κάποιες εξαιρέσεις πλέον των ήδη υπαρχουσών, δηλαδή επιδόσεις για προσημειώσεις και ασφαλιστικά, λόγω της μερικής άρσης λειτουργίας των Δικαστηρίων  από 27 Απριλίου 2020.

Continue reading Δ.Σ. 25/4/2020

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ GOV.GR

Εχθές λάβαμε ένα email από τον Σύλλογο Αθηνών-Πειραιά κλπ, που μας ζητά να επισπεύσουμε την ηλεκτρονική μας πιστοποίηση – υπογραφή. Δεδομένης της κατάστασης και για να διευκολύνω κάπως τους συναδέλφους που θέλουν να ολοκληρώσουν την διαδικασία αλλά έχουν “κολλήσει” στην επικύρωση της υπεύθυνης Δήλωσης μέσω ΚΕΠ, ετοίμασα έναν οδηγό που περιγράφω βήμα-βήμα πως μπορούμε να επικυρώσουμε το γνήσιο της υπογραφής ηλεκτρονικά μέσω της νεοσύστατης ιστοσελίδας gov.gr. Σημειωτέον πως η υπεύθυνη δήλωση που θα εκδώσουμε με αυτόν τον τρόπο είναι νομικά ισοδύναμη με υπεύθυνη δήλωση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής.

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΕΣΩ GOV.GR

Χαράλαμπος Νικ. Κοττικιάς

Δικ. Επιμελητής Εφετείου Αθηνών

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Α Ι Τ Η Μ Α

 ΤΩΝ:

  1. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ του Ιωάννη
  2. ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΠΟΤΟΥ του Κωνσταντίνου
  3. ΚΟΤΤΙΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Νικολάου
  4. ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ του Σωτηρίου

Με την ιδιότητά τους ως εκλεγμένων Συμβούλων στο Δ.Σ.

                                                          ΠΡΟΣ:

                                                    Τον κ. Πρόεδρο  του Δ.Σ.

                                           του  Συλλόγου Αθήνας- Πειραιά-

                                             Αιγαίου-Δωδεκανήσου-Λαμίας-

                                           Βορείου Αιγαίου & Ευβοίας

——————————-

     Aιτούμαστε σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, τηλεφωνικά, με θέματα:

Continue reading ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑ

κ.κ. Συνάδελφοι,                                                                                                                    έλαβα σήμερα το πρωΐ, όπως όλοι μας, την από 31.3.2020 επείγουσα ενημέρωση – προτροπή της Ε.Γ. της Ομοσπονδίας μας, με την οποία μας ενημερώνει και ταυτόχρονα μας καλεί : «οι επιδόσεις εγγράφων, να περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες, που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που περιγράφει η ΚΥΑ δηλαδή της προσωρινής δικαστικής προστασίας.».

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να συγχαρούμε όλοι τη συνεχή ροή ενημερώσεων από την ΟΔΕΕ. Πράγματι καλύπτεται και με άμεσο τρόπο αυτή η πολυετής και παντελής έλλειψη ενημέρωσης.   Προφανέστατα και πρέπει να περιοριστούν οι επιδόσεις και οι μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες για την προστασία εαυτών και αλλήλων από την υγειονομική καταιγίδα που πλήττει την ανθρωπότητα, αλλά… μοιραία γεννώνται ερωτήματα σχετικά με ποιες είναι οι εξαιρέσεις της εν θέματι ΚΥΑ.

Continue reading ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑ