Δ.Σ. 25/4/2020

Στη σημερινή, μέσω viber, συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση της αποχής μας έως 30 Απριλίου 2020. Αν δεν υπάρξουν απρόσμενες εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, θα επανέλθουμε στα καθήκοντά μας , όπως αυτά θα ορίζονται από τη νέα ΚΥΑ, από τη Δευτέρα 4 Μαϊου. Για το χρονικό διάστημα  μέχρι την λήξη της αποχής, προστέθηκαν κάποιες εξαιρέσεις πλέον των ήδη υπαρχουσών, δηλαδή επιδόσεις για προσημειώσεις και ασφαλιστικά, λόγω της μερικής άρσης λειτουργίας των Δικαστηρίων  από 27 Απριλίου 2020.

Σαν Παράταξη, μας έχει προβληματίσει η μετά την καραντίνα εποχή, η οποία, εκτός των άλλων επιπτώσεων, θα είναι πολύ δύσκολη στην άσκηση του επαγγέλματός μας, δηλαδή  θα απαιτείται περισσότερος χρόνος  για την διενέργεια λιγότερων επιδόσεων με επιπρόσθετο τον κίνδυνο του covid 19. Και τούτο γιατί, σε Αστυνομικά Τμήματα, Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Εισαγγελίες, Πιστωτικά Ιδρύματα, Υποθηκοφυλακεία, θα καθυστερούμε περιμένοντας στην ουρά να επιδώσουμε και δεν γνωρίζουμε αν η αντιμετώπισή τους προς εμάς θα είναι η ανάλογη. Φρονούμε ότι ο Σύλλογος έχει το καθήκον να διευκολύνει τα μέλη του και να προνοήσει άμεσα και αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, οπότε προτείναμε να σταλεί έγγραφο σε ΕΟΔΥ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όλες τις ως άνω Υπηρεσίες, με το οποίο ο Σύλλογός μας θα τους δηλώνει τα αιτήματά μας με συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές, προς διασφάλιση δική μας και του κοινωνικού συνόλου. Η πρότασή μας έγινε ομόφωνα δεκτή και ορίστηκε 4μελής επιτροπή που αποτελείται από τις: Ελένη Καπότου, Ξένη Κεσίνη, Αγγελική Τριανταφύλλου και Στέφη Τσιαμούρη, η οποία θα ετοιμάσει τα ανάλογα έγγραφα έως την Τρίτη 28 Απριλίου, θα εγκριθούν από τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και θα αποσταλούν άμεσα. Πρέπει να έχουμε ενεργήσει και να έχουμε αποτέλεσμα έως τις 4 Μαϊου που θα επανέλθουμε στα καθήκοντά μας, γιατί είναι πολύ σημαντικό να μην έχουμε επί πλέον άγχη και προβλήματα στην ήδη βεβαρημένη καθημερινότητά μας.

Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. αντιλαμβάνεται ως ουσία ύπαρξης του συνδικαλισμού την κατάθεση προτάσεων και την υλοποίησή τους σαν προσφορά στο σύνολο των συναδέλφων. Χαιρόμαστε που στα δύο τελευταία Δ.Σ. φαίνεται η διάθεση της Διοίκησης να δουλέψει, επιτέλους, προς αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί στο μέλλον, γιατί πρέπει να δρομολογήσουμε σημαντικά ζητήματα με άμεση προτεραιότητα την ηλεκτρονική μας υπογραφή.

Με εκτίμηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)