ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

shutterstock_184875824-1728x800_cΚ.κ Συνάδελφοι,

 Πιθανόν να σας έχω κουράσει με την συνεχή αναφορά μου στην μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο κλάδος, αν και οι τελευταίες μέρες του χρόνου συνήθως προσφέρονται μόνο για αποτίμηση ή ανασκόπηση των θεμάτων της χρονιάς που πέρασε.

 Εν’ όψει όμως των πυκνών εξελίξεων που αναμένονται με την είσοδο του 2016, κρίνουμε απαραίτητο και χρήσιμο να αναφερθούμε στην υλοποίηση του σχεδίου μας για τον δικαστικό επιμελητή της νέας εποχής.

 Στα πλαίσια, λοιπόν, των αλλαγών που επέρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2016 στις αμοιβές μας , η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. επεξεργάστηκε, κατέγραψε και σας παραθέτει έναν πανελλαδικό πίνακα ζωνών επιδόσεων για όλα τα Εφετεία της χώρας με χρέωση από την έδρα του κάθε Πρωτοδικείου και τον τρόπο προείσπραξης τους ηλεκτρονικά, που θα ενεργοποιηθεί πλήρως όταν εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Τον πίνακα αυτόν θα μπορείτε να τον βρείτε είτε στο site της ΠΡΟΣΥΔΕ είτε στο site της ΟΔΕΕ και συγκεκριμένα στο http://prepayment-odee.netx.gr

 Σας εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι οι αμοιβές αυτές προεισπράττονται και το ποσό της κάθε πράξης αναφέρεται με ποινή ακυρότητας στην πρώτη σελίδα της κάθε έκθεσης σε ευκρινές και διακριτό πλαίσιο.

 Σε περίπτωση που εντοπίσετε λάθη στις ζώνες χρέωσης ή αστοχία σε περιοχές, θα εκτιμούσαμε την επισήμανσή σας προκειμένου να γίνει άμεση διόρθωση, στέλνοντάς μας μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα παρακάτω e-mαil:

Νίκος Αντωνίου dikepant@otenet.gr
Μιχάλης Κανέλλος mkanellos@hotmail.com
Γεώργιος Φιλιππόπουλος g.philippopoulos@gmail.com

Continue reading ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

(Από την σελίδα τις ΟΔΕΕ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Από 1-1-2016 όπως σας έχουμε ενημερώσει επέρχονται αλλαγές στο λειτούργημά μας σε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων μας, τις αμοιβές μας και την εφαρμογή των νέων διατάξεων του ΚΠολΔ.

Εφετειακή αρμοδιότητα

Από 1-1-2016

  • Ο Δικαστικός Επιμελητής ασκεί τα καθήκοντά του μόνο στην περιφέρεια του Εφετείου που είναι διορισμένος. Οι Δικαστικοί Επιμελητές όμως των περιφερειών Αθηνών – Πειραιά μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους στις περιφέρειες των δύο Εφετείων αντίστοιχα (ζητήσαμε από το Υπουργείο παράταση της εφετειακής μας αρμοδιότητας αλλά τούτο δεν κατέστη εφικτό διότι η εφαρμογή της διάταξης από 1-1-2016 είναι μνημονιακή υποχρέωση).
  • Συνεπώς: Πρέπει να έχουμε νέες σφραγίδες (αντί Πρωτοδικείου θα τεθεί η λέξη Εφετείου).
  • Στις ταυτότητές μας και στις εκθέσεις μας θα αναγράφεται: ο Δικαστικός Επιμελητής της περιφέρειας του Εφετείου….με έδρα το Πρωτοδικείο….
  • Οι οργανικές θέσεις για κάθε περιφέρεια Εφετείου προτάθηκε από την Ομοσπονδία μας να παραμείνουν οι ίδιες και να είναι το άθροισμα των θέσεων του μέχρι σήμερα αριθμού των Πρωτοδικείων. Απόσπασμα του εγγράφου μας:

«….Κύριε Υπουργέ,

  Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία που τηρούνται (βιβλία επιδόσεων, εκθέσεις επιθεωρήσεων Ειρηνοδικών), η μείωση της εργασίας των δικαστικών επιμελητών είναι δραματική με αποτέλεσμα να πένονται κυριολεκτικά και να ασχολούνται με άλλες εργασίες, κάτι το οποίο δεν συνάδει με το κύρος δημόσιων λειτουργών της δικαιοσύνης.

Ο αριθμός των υπηρετούντων ήδη δικαστικών επιμελητών σε όλες τις περιφέρειες Εφετείων είναι σαφώς μεγαλύτερος των απαιτήσεων για παροχή υπηρεσιών και συγκριτικά πολύ μεγαλύτερος από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης (όπως φαίνεται από τον συνημμένο πίνακα).

Πέραν αυτών είναι κατανοητό ότι οποιαδήποτε αύξηση των οργανικών θέσεων, σε συνδυασμό και προς την συνεχώς ελαττούμενη επαγγελματική ύλη, θα οδηγήσει σε παραπέρα κλιμάκωση του ήδη λειτουργούντος επαγγελματικού ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων από τους δικαστικούς επιμελητές υπηρεσιών, πράγμα καθόλου ευχάριστο για το τελικό στάδιο απονομής της δικαιοσύνης, αφού θα γίνονται θύματα εκμετάλλευσης και θα ενδίδουν σε προτάσεις για μειωμένες αμοιβές από ισχυρούς και όχι μόνο εντολείς.

Δεδομένου ότι κάθε χρόνο οι κενούμενες θέσεις καλύπτονται με τη διαδικασία ενός πανθομολογουμένως αδιάβλητου διαγωνισμού, ελπίζουμε να συμφωνείτε ότι στον παρόντα χρόνο (και ενώ έπρεπε να προτείνουμε μόνο μείωση των οργανικών θέσεων) ουδείς συντρέχει λόγος για αύξηση των οργανικών θέσεων, διότι ο κορεσμός έχει εξαντλήσει κάθε όριο…..» 

Continue reading ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ισχυρή Διοίκηση σημαίνει Δυνατό Επάγγελμα

grothia3 Συνάδελφοι,

Θα επαναλάβω μία φράση που έχω αναφέρει και στο παρελθόν. Πετυχημένοι συνδικαλιστές είναι εκείνοι οι πραγματιστές που σε συνθήκες δύσκολες, προσπαθούν να φτιάξουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τον κλάδο τους και αγωνίζονται να περιφρουρήσουν την οργανωτική δομή και το κύρος του λειτουργήματός τους.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες όπου οι οικονομικές εξελίξεις έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στην κοινωνία αλλά προκαλούν και αλλαγές στα δικαστικά συστήματα, η ηγεσία του κλάδου στάθηκε όρθια και ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει – και αντιμετώπισε – χωρίς αμφιβολία με επιτυχία τις νέες μεγάλες προκλήσεις.

Συνειδητοποίησε κάτω και από το κράτος ασφυκτικής πίεσης, την αναγκαιότητα ριζικών μεταρρυθμίσεων στον κλάδο μας και ταυτόχρονα δρομολογεί σύγχρονες μεθόδους προσαρμογής στην ψηφιακή πραγματικότητα που βιώνουμε.

Αυτονόητο είναι ότι, όταν ο κόσμος μας εξελίσσεται συνεχώς, θα ήμασταν απροστάτευτοι αν επιμέναμε στη διατήρηση του επαγγέλματός μας στην παρούσα κατάσταση, δίχως αλλαγές.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας, η ηγεσία του κλάδου ανέπτυξε με γρήγορα αντανακλαστικά και συνεχή έργο, ισχυρό πλέγμα προστασίας του επαγγέλματός μας ακόμη και μέσα και από τη διεθνή μας ένωση. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό τους τελευταίους μήνες. Continue reading Ισχυρή Διοίκηση σημαίνει Δυνατό Επάγγελμα

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Εμμανουήλ ΡΟΪΔΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ολόκληρη η παράταξή μας εύχεται σε Εσάς και στα μέλη των οικογενειών Σας  ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. 

ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ να εκπληρωθούν όλα τα όνειρα και οι προσδοκίες Σας,  κυρίως σε υγεία – αγάπη – προκοπή και φώτιση.

Ηλεκτρονική Μεταρρύθμιση – Οι Προτάσεις μας

Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει.

Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

 

380066275_origΚ.κ συνάδελφοι,

 Είναι φανερό ότι ως κλάδος έχουμε ανάγκη μιας νέας αρχής, μιας γενναίας προσπάθειας μεταρρύθμισης με όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα και σύνταξη δυνάμεων για να παλέψουν τις προκλήσεις της νέας εποχής. Κι αν σήμερα αυτό που απαιτείται μοιάζει δύσκολο – και πράγματι είναι – η μεγάλη προσπάθεια που χρωστάμε στον εαυτό μας, δεν χωράει στα στενά όρια των παλιών τακτικών. Καλούμαστε λοιπόν να τα υπερβούμε για να πάμε μπροστά. Και αυτό θα κάνουμε!

 Ακούγονται διάφορα για το ζήτημα της προείσπραξης, και συζητούνται προσωρινές λύσεις, κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να τρέξουμε, να προλάβουμε για να εφαρμόσουμε την προείσπραξη από 1-1-2016.

Και εμείς αυτό θέλουμε, κύριοι συνάδελφοι, αλλά δεν θα οικοδομήσουμε στην άμμο.

 Η ΠΡΟΣΥΔΕ επεξεργάστηκε «βάζοντας γερές βάσεις» τον κορμό του σχεδίου της και πάνω σε αυτόν θα χτίση το οικοδόμημα που λέγετε ηλεκτρονική μεταρρύθμιση οδηγώντας με ασφάλεια τον δικαστικό επιμελητή στην νέα εποχή

 Με επιμέλεια του Γενικού Γραμματέα της ΟΔΕΕ και μέλους της Γραμματείας της ΠΡΟΣΥΔΕ Νίκου Αντωνίου και με την συμβολή και άλλων μελών της παράταξης μας, κατατέθηκαν σήμερα δύο ολοκληρωμένες προτάσεις στην ΟΔΕΕ προκειμένου να αποτελέσουν την βάση συζήτησης και να καταγραφεί τι θέλουμε επιτέλους να κάνουμε: θέλουμε προσωρινές λύσεις που στο πρώτο φύσημα μπορεί να καταρρεύσουν, όπως έπαθε η αντιπολίτευση (εσωκομματικές εκλογές ΝΔ), ή θέλουμε με ασφάλεια να πάμε μπροστά;

 Ποια εταιρεία θα υλοποιήσει τις προτάσεις, μας είναι κατ’ αρχήν αδιάφορο αρκεί να διαθέτει τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, να μας εξασφαλίζει τα εχέγγυα επιτυχούς λειτουργίας του προγράμματος και, βεβαίως, να είναι οικονομικά συμφέρουσα η προσφορά της.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής :

Α’ πρόταση πληροφοριακού συστήματος

Β πρόταση πληροφοριακού συστήματος

Με εκτίμηση
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ