Ηλεκτρονική Μεταρρύθμιση – Οι Προτάσεις μας

Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει.

Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

 

380066275_origΚ.κ συνάδελφοι,

 Είναι φανερό ότι ως κλάδος έχουμε ανάγκη μιας νέας αρχής, μιας γενναίας προσπάθειας μεταρρύθμισης με όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα και σύνταξη δυνάμεων για να παλέψουν τις προκλήσεις της νέας εποχής. Κι αν σήμερα αυτό που απαιτείται μοιάζει δύσκολο – και πράγματι είναι – η μεγάλη προσπάθεια που χρωστάμε στον εαυτό μας, δεν χωράει στα στενά όρια των παλιών τακτικών. Καλούμαστε λοιπόν να τα υπερβούμε για να πάμε μπροστά. Και αυτό θα κάνουμε!

 Ακούγονται διάφορα για το ζήτημα της προείσπραξης, και συζητούνται προσωρινές λύσεις, κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να τρέξουμε, να προλάβουμε για να εφαρμόσουμε την προείσπραξη από 1-1-2016.

Και εμείς αυτό θέλουμε, κύριοι συνάδελφοι, αλλά δεν θα οικοδομήσουμε στην άμμο.

 Η ΠΡΟΣΥΔΕ επεξεργάστηκε «βάζοντας γερές βάσεις» τον κορμό του σχεδίου της και πάνω σε αυτόν θα χτίση το οικοδόμημα που λέγετε ηλεκτρονική μεταρρύθμιση οδηγώντας με ασφάλεια τον δικαστικό επιμελητή στην νέα εποχή

 Με επιμέλεια του Γενικού Γραμματέα της ΟΔΕΕ και μέλους της Γραμματείας της ΠΡΟΣΥΔΕ Νίκου Αντωνίου και με την συμβολή και άλλων μελών της παράταξης μας, κατατέθηκαν σήμερα δύο ολοκληρωμένες προτάσεις στην ΟΔΕΕ προκειμένου να αποτελέσουν την βάση συζήτησης και να καταγραφεί τι θέλουμε επιτέλους να κάνουμε: θέλουμε προσωρινές λύσεις που στο πρώτο φύσημα μπορεί να καταρρεύσουν, όπως έπαθε η αντιπολίτευση (εσωκομματικές εκλογές ΝΔ), ή θέλουμε με ασφάλεια να πάμε μπροστά;

 Ποια εταιρεία θα υλοποιήσει τις προτάσεις, μας είναι κατ’ αρχήν αδιάφορο αρκεί να διαθέτει τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, να μας εξασφαλίζει τα εχέγγυα επιτυχούς λειτουργίας του προγράμματος και, βεβαίως, να είναι οικονομικά συμφέρουσα η προσφορά της.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής :

Α’ πρόταση πληροφοριακού συστήματος

Β πρόταση πληροφοριακού συστήματος

Με εκτίμηση
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

H Παράταξή μας πάντα ανέβαζε τον πήχη ψηλότερα αφού κατακτούσε στόχους και έθετε ακόμα δυσκολότερους, με πλήρη επίγνωση του αγώνα, της αγωνίας, της στρατηγικής και της προσπάθειας που χρειάζεται και μάλιστα χωρίς να μας ενδιαφέρει το συνδικαλιστικό κόστος, αλλά η ηθική ικανοποίηση ότι πράξαμε το καλύτερο, στο μέτρο που μας επέτρεψαν και οι αντιξοότητες της εποχής, ότι καταφέραμε να κρατηθεί ο Κλάδος όρθιος και ότι μπορούμε να κοιτάμε τους συναδέλφους στα μάτια και με ειλικρίνεια να τους αναλύουμε τα προβλήματα, τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις μας, αλλά και το μέγεθος των κατακτήσεων εν μέσω κρίσης,έχοντας τη συνείδησή μας καθαρή αφού τους λέμε την αλήθεια. Ο χρόνος έχει δείξει ότι η επαφή μας είναι αμοιβαία, το έργο μας έχει κριθεί και γι’ αυτό μέχρι σήμερα η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. έχει μετρήσει τόσα χιλιόμετρα στο συνδικαλιστικό στίβο. Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να δρομολογήσουμε ολοκληρωμένες λύσεις σε προβλήματα που “καίνε”, άλλωστε μας βοηθάει πλέον σ’ αυτό και η ηλεκτρονικότητα της Εποχής αλλά και γιατί έχουμε ανοίξει το δρόμο με τις ενιαίες αμοιβές, το Πτυχίο Νομικής, το κλείσιμο του επαγγέλματος και όλα αυτά που πετύχαμε τα τελευταία έξι… ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Όταν προ 2ετίας πρότεινα την προείσπραξη όλης της αμοιβής μας μέσω e-banking κλπ, σε συνεδρίαση της Γραμματείας της Προσυδε, ως το μόνο μέσο επίλυσης του αθέμιτου ανταγωνισμού, έμοιαζε ουτοπικό, ίσως γιατί κάποιοι δεν γνώριζαν την τεχνολογία, γιατί θεωρούσαν το κόστος απαγορευτικό, αλλά κυρίως γιατί δεν υπήρχε στην νομική νοοτροπία και στις συνήθεις συναλλαγές μας. Ο Μιχάλης Κανέλλος θα τολμήσω να πώ ήταν από τους λίγους που ασπάστηκε την ιδέα αυτή, (βέβαια αυτός που άνοιξε το παράθυρο στο μέλλον είναι ο Διονύσης ο Κριάρης), και μάλιστα το συνέδεσε με την δική του ολοκληρωμένη πρόταση για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, το άρθρο 51, το άρθρο 139 κ.λ.π., στην συνέχεια κάθε μέλος της Γραμματείας έβαλε το λιθαράκι του και ο Νίκος Αντωνίου αναλαμβάνει να το υλοποιήσει (το τρέξιμο), υπό την (Προεδρία του Θύμιου Πρεκετέ, (μην ξεχνάμε και τον Πρόεδρο και συντονιστή). Βέβαια στην Προσυδε δεν υπάρχουν προσωπικές επιτυχίες, εργασίες και σκέψεις, υπάρχουν ομαδικές ολοκληρωμένες προτάσεις και απτά αποτελέσματα, για την προάσπιση του κλάδου και την πορεία του στην νέα ηλεκτρονική εποχή.

Τώρα, ότι πάντα “κάποιοι” καπηλεύονται το έργο της Προσυδε, το ξέρουμε, αλλά πώς είναι δυνατόν να θέλουν αυτοί οι “κάποιοι” να πρωτοστατήσουν στην δημιουργία της προείσπραξης, όταν την εποχή που εμείς λέγαμε προείσπραξη όλης της αμοιβής αυτοί νόμιζαν ότι μιλάμε για φίρμα “γκοφρέτας”. Πώς είναι δυνατόν να καπηλεύονται την προείσπραξη, όταν μπλοκάρισαν την αμοιβή μας σε ζώνες που είναι “η” προϋπόθεση για την εφαρμογή της. Εμείς γράφουμε, από την δημιουργία του site της Προσυδε, για την προείσπραξη, εσείς ?
Και μπορεί τώρα κύριοι συνάδελφοι η προείσπραξη να είναι επιτακτική ανάγκη λόγω της κρίσης, αλλά μην αυταπατάστε και μην τσιμπάτε, για αυτούς τους “κάποιους” η προείσπραξη είναι ένα πιασάρικο ψηφοθηρικό θέμα, (η μάλλον μια αναφορά, καθώς έχουν παντελή άγνοια για το προσεγγίσουν ως θέμα) για την Προσυδε, είναι επιτακτική ανάγκη για την βιωσιμότητα του κλάδου.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)