ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΘΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Κυρία Κεσίνη,

Διάβασα με πολύ προσοχή το σχόλιο – άρθρο σας και πράγματι, αν είχα γνώση εκ των προτέρων των θέσεών σας, θα επέλεγα άλλο τίτλο για το άρθρο μου !!!

Θα μπορούσα π.χ να υιοθετήσω τον τίτλο «Πώς και από ποιους η διαφάνεια θεωρείται συκοφαντία» ή κατά τη λαϊκή ρήση «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Είναι πράγματι εντυπωσιακό  πως για μερικούς ανθρώπους η διαφάνεια, η αποκάλυψη της αλήθειας και η υιοθέτηση του γνωστού ρητού «όλα στο φως» αποτελούν ενέργειες που κατατείνουν δήθεν στη συκοφαντία… Για να σας διευκολύνω, λοιπόν,  να κατανοήσετε την αλήθεια, θα σας παραθέσω, υπό τύπου σεμιναριακών μαθημάτων, τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνέπεια λόγων και έργων του κ. Χαλκιαδάκη της παράταξης που εκπροσωπεί και των Κόκκινων Γραμμών του .

  •  Μάθημα πρώτον :

Τον Απρίλιο του 2011 με εισηγητή και Πρόεδρο τότε της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών τον κ. Διονύσιο Κριάρη, κατατέθηκε Πρόταση – Σχέδιο Τροποποιήσεων του άρθρου 19 του ν. 2318/1995. Συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία της ομοσπονδίας με θέμα τις αστικές εταιρείες.

Παραθέτω όλη την πρόταση (ΠΡΟΤΑΣΗ – ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ του άρθρου 19 του Ν 2318-1995) για να μάθετε και εσείς γιατί πράγμα θα μιλήσουμε.

«ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ στις 12-05-2011

ΑΡΙΘ. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ  155

Ενημέρωση της επιτροπής για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τον Ν 3919/2011, συζήτηση και έγκριση του σχεδίου Π.Δ που θα καταθέσει η ΟΔΕΕ στο Υπουργείο». 

Μετά την ενημέρωση και την τοποθέτηση συμβούλων, στην σειρά του  « ο κ.  Χαλκιαδάκης ΔΗΛΩΣΕ ότι συμφωνεί και υπερψηφίζει το σχέδιο Π.Δ  σε όλα του τα σημεία, προτείνοντας ταυτόχρονα να απαλειφθεί από το προτεινόμενο σχέδιο του Προέδρου , η αναγκαιότητα της λειτουργικής παρέμβασης – πρότασης του οικείου Συλλόγου για την ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η σύσταση τους» . Continue reading ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΘΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Συνέντευξη τύπου για το σχέδιο νόμου του Κ.Πολ.Δ

(Από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας)

 Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2014

 Συνέντευξη τύπου για το σχέδιο νόμου του Κ.Πολ.Δ

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας ύστερα από πρόσκληση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας συμμετείχε σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις 19-11-2014 για το νομοσχέδιο του Κ.Πολ.Δ.

Συμμετείχαν επίσης οι Δικαστικές Ενώσεις της χώρας, των Συμβολαιογράφων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕΕ.

  • Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευθύμιος Πρεκετές στην ομιλία του τόνισε μεταξύ των άλλων:

Οι Δικαστικοί Επιμελητές από τις 31-3-2014 κατέθεσαν επί των άρθρων του κεφαλαίου της αναγκαστικής εκτέλεσης, παρατηρήσεις νομοτεχνικής φύσης στις προτεινόμενες νέες διατάξεις, σε συνδυασμό προς τις διατηρούμενες σε ισχύ, για τις ανάγκες της σαφήνειας, της οικονομίας του νόμου, της ενότητας του δικαίου και της αποφυγής κενών και αντιφάσεων. Continue reading Συνέντευξη τύπου για το σχέδιο νόμου του Κ.Πολ.Δ

Ψυχραιμία κ. Χαλκιαδάκη!!!

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η ΠΡΟΣΥΔΕ δεν έχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης σε αυτήν την δύσκολη περίοδο με τις άλλες παρατάξεις. Τα όποια μηνύματα που εκπέμπουμε δεν έχουν σκοπό ούτε να παραπλανήσουμε ούτε αποσκοπούν σε ψηφοθηρία, αλλά έχουν ένα και μοναδικό στόχο: την διαρκή και σοβαρή ενημέρωση σας.

 Να ευχαριστήσουμε λοιπόν για τελευταία φορά τον κ. Χαλκιαδάκη με τις κόκκινες γραμμές του και τους συμμάχους του και να του πούμε ότι πράγματι οι άδειες δακτυλίου είναι επιτυχία των σοβαρών και αγωνιστών συναδέλφων της ομοσπονδίας και εν προκειμένω του συναδέλφου Γενικού Γραμματέα Νίκου Αντωνίου.

 Μόνο που στην ομοσπονδία είσαστε και εσείς κ. Χαλκιαδάκη με την παράταξη σας και τους συμμάχους σας και δεν βλέπουμε που είναι η δική σας συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα για τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας των συναδέλφων.. ..

 Αντίθετα, εκμεταλλευόμενος την έγκαιρη ενημέρωση σας από αυτούς που σήμερα κατηγορείτε, είσαστε από τους πρώτους που πήρατε τις άδειες δακτυλίου από την ομοσπονδία δήθεν για να εξυπηρετήσετε συναδέλφους !!!

 Αντί λοιπόν να κατηγορείτε την ΠΡΟΣΥΔΕ, η οποία απλά ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις άδειες δακτυλίου, με το πρόσχημα ότι έπρεπε να το κάνει η Ομοσπονδία- η οποία βέβαια το ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει έως σήμερα να ενημερώνει- θυμηθείτε ότι όταν αναλάβατε και χειριστήκατε με εντολή της Ομοσπονδίας τις ηλεκτρονικές υπογραφές. παραπέμπατε τους συναδέλφους στην δική σας σελίδα για ενημέρωση !!!

 Ξεχνάτε κ. Χαλκιαδάκη ότι αν και η Ομοσπονδία εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα, κι ενώ οι άδειες εισόδου στον δακτύλιο αφορούν μόνο την Αθήνα, εν τούτοις ούτε εσείς ούτε ο σύλλογος της Αθήνας-ως όφειλε- πήρατε πρωτοβουλία να ενημερώσετε τους συναδέλφους.

 Αντίθετα, επίτηδες τους αφήσατε ανενημέρωτους επειδή αφενός μεν δεν είχατε να εισπράξετε οφέλη, αφετέρου δε επειδή θεωρήσατε ότι με αυτό τον τρόπο τιμωρείτε την ΠΡΟΣΥΔΕ επειδή δήθεν σας παρέκαμψε στις συναντήσεις.

 Καλά θα κάνετε λοιπόν να αφήσετε τα κουνελάκια για άλλες ώρες, τις φαμφάρες για τον ποιητή και τα βεγγαλικά για τις παρελάσεις που επιθυμείτε και ονειρεύεστε….

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ κ. Χαλκιαδάκη… Continue reading Ψυχραιμία κ. Χαλκιαδάκη!!!

Αποχή των Δικαστικών Επιμελητών από τα καθήκοντά τους στις 19, 20, 21 Νοεμβρίου 2014

(Ενημέρωση από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας)

 Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, σε έκτακτη συνεδρίασή της στις 17-11-2014, αποφάσισε την αποχή των Δικαστικών Επιμελητών από τα καθήκοντά τους στις 19, 20, 21 Νοεμβρίου 2014 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις στο σχέδιο νόμου «Τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 14-11-2014.

Η ποιότητα και αποτελεσματικότητα της έννομης προστασίας, ιδίως στην αναγκαστική εκτέλεση, εξαρτάται, κυρίως, από την επάρκεια εξοπλισμού των οργάνων της με τα αναγκαία για την άσκηση των καθηκόντων τους εφόδια. Χωρίς επαρκή όργανα και χωρίς επαρκώς εξοπλισμένα όργανα, η παροχή έννομης προστασίας παραμένει ευχή ανεκπλήρωτη ή κατά τύχη μόνο εκπληρούμενη. Ο εξοπλισμός των οργάνων αναγκαστικής εκτέλεσης, για να είναι επαρκής, προϋποθέτει: α) απονομή εξουσιών και ευθυνών για την αποτελεσματική επιτέλεση του καθήκοντος και του έργου τους, β) κατοχύρωση θεσμικής και οικονομικής ανεξαρτησίας τους και δυνατότητας ενέργειας, γ) παροχή επαρκών υλικοτεχνικών και θεσμικών μέσων για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Continue reading Αποχή των Δικαστικών Επιμελητών από τα καθήκοντά τους στις 19, 20, 21 Νοεμβρίου 2014

Συνδικαλιστικός Αμοραλισμός – Αλήθειες και Ψέματα

Φίλες και φίλοι,

όπως παρατηρείτε, ελάχιστα αρθρογραφώ, αν και φορτικά καλούμαι προς τούτο, όχι μόνο από μέλη της παράταξής μας αλλά και από πολλούς άλλους συναδέλφους.

Είναι συνειδητή η επιλογή μου αυτή αφού με αυτόν τον τρόπο θέλω αν δοθεί ο περισσότερος δυνατός τόπος και χρόνος στους νέους συναδέλφους να τοποθετούνται, χωρίς όλοι μαζί να γινόμαστε κουραστικοί.

Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία ή αδιαφορία μου και εξηγούμαι.

Με όλους στην ΠΡΟΣΥΔΕ διαφωνώ λέγοντάς τους, πως εχθρός του κλάδου και του αύριο δεν είναι η ιδεολογική επιπολαιότητα και ουτοπία αλλά ο συνδικαλιστικός αμοραλισμός, ο λαϊκισμός, η ιδιοτέλεια, το ψέμα, η συκοφαντία, η μισή αλήθεια, η ρουσφετολογία και άλλα τινά που τύφλωσαν τη χώρα μας συνολικά σε ολόκληρη σχεδόν τη μεταπολίτευση.

Μια μεταπολίτευση που σήμερα καταντήσαμε, αυτοαποκαλούμενοι συνδικαλιστές, να διαφημίζονται λέγοντας πως είμαι καλός και έντιμος επειδή έκανα μόνο 580 επιδόσεις ή γνωστοί μπούφοι-ξερόλες να εμφανίζονται παριστάνοντας τους σοφούς ως κουκουβάγιες.

Από αυτούς (και από κάποιους ακόμα) δεν περίμενα κάτι περισσότερο, μέχρι εκεί φτάνουν – αυτό είναι το ανάστημά τους…. τεράστιοι ως πυγμαίοι !!!

Από κάποιους άλλους όμως περίμενα πολύ περισσότερα…. Ας πούμε ο φίλος μου Γιάννης Χαλκιαδάκης….. κρίμα Γιάννη που επέλεξες να επικοινωνήσεις μαζί μου μέσω της ιστοσελίδας σου και όχι κατευθείαν, όπως συνήθως κάνουμε οι δυο μας τα τελευταία-πολλά χρόνια ….. κρίμα, που «μυριζόμενος» ψηφοθηρικά οφέλη και τυφλωμένος από το κυνήγι αυτό, εκθέτεις πρόσωπα και υπολήψεις, ανοίγοντας το δρόμο σε “έγκριτους” σχολιαστές των κειμένων σου, να λένε όλα αυτά που λένε αλλά αφού έτσι αποφάσισες, καλώς καμωμένο, με αναγκάζεις όμως να χρησιμοποιήσω το ίδιο μέσο για την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ μας ή καλύτερα ανταλλαγής επιχειρημάτων. Continue reading Συνδικαλιστικός Αμοραλισμός – Αλήθειες και Ψέματα

Η ΠΡΟΣΥΔΕ ενημερώνει συναδέλφους περιφερειακών Πρωτοδικείων

Δεκαμελές κλιμάκιο της Γραμματείας της ΠΡΟΣΥΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ευθύμιο Πρεκετέ και τον Γραμματέα Μιχάλη Κανέλλο είχε συνάντηση με τους δικαστικούς επιμελητές του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Η συνάντηση έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Παλίρροια στη Χαλκίδα και οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου και του συλλόγου μας.

Κοινός παρανομαστής των προβληματισμών και της συζήτησης που ακολούθησε είναι η αγωνία που βιώνουμε όλοι μας για τα καθημερινά και θεσμικά ζητήματα του κλάδου μας και η αντιμετώπισή τους με συλλογικότητα και αλληλεγγύη σε μία δύσκολη εποχή.

Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση και σε άλλα Πρωτοδικεία και θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας ώστε να γινόμαστε δέκτες των προβλημάτων τους και να καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, για την επίλυσή τους.

Μεγάλη η επιτυχία της ιστοσελίδας μας

Κλείσαμε ένα μήνα από την ημέρα δημιουργίας της ιστοσελίδας μας.

Ποτέ μας δεν πιστεύαμε ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία με την δική σας συμμετοχή και επισκεψιμότητα.

Σχεδόν το σύνολο των δικαστικών επιμελητών ως μοναδικών επισκεπτών.

Αρκετές χιλιάδες ο αριθμός των επισκέψεων και ακόμη περισσότερες οι σελίδες που διαβάστηκαν.

Σας υποσχόμαστε να γίνουμε καλύτεροι και όχι μόνο με την ειδησεογραφία και το διάλογο μαζί σας, αλλά και με δημιουργία νέων σελίδων με νομικά ζητήματα και άλλα. Με τη σοβαρότητα που πρέπει να διακρίνει τον δικαστικό επιμελητή. Στόχος μας να γίνει η δική σας ιστοσελίδα. Continue reading Μεγάλη η επιτυχία της ιστοσελίδας μας

Η πρόταση για υλοποίηση του άρθρου 139 παρ. 2 του Ν. 2318/1995

Δίκαιη κατανομή της επαγγελματικής ύλης και των αμοιβών μεταξύ των Δικαστικών Επιμελητών από παραγγελίες Τραπεζών, Δημόσιου Τομέα και ΟΤΑ.

  • Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας στις 18-10-2014 συζητήθηκε και η πρόταση με εισηγητή τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευθύμιο Πρεκετέ για υλοποίηση του άρθρου 139 παρ. 2 (Ν. 2318/1995).
  • Με την υλοποίηση της διάταξης αυτής τίθεται τέλος στην παρανομία τραπεζών και δικαστικών επιμελητών που υπογράφουν τις μεταξύ τους συμβάσεις και την ανάληψη απ’ αυτούς της επίδοσης των εξωδίκων με μία και μόνο ενιαία τιμή.
  • Η επαγγελματική αυτή ύλη θα κατανέμεται ισομερώς σ’ όλους τους Δικαστικούς Επιμελητές.
  • Ο τρόπος και η εφαρμογή της υλοποίησης της παρ. 2 του άρθρου 139 του Ν. 2318/1995 ανατέθηκε σε πενταμελή επιτροπή αντιπροσώπων της ΟΔΕΕ.

 Τί παρατηρήθηκε κατά τη συζήτηση της πρότασης αυτής; Ο τρόπος που αρνήθηκαν κάποιοι να συμμετάσχουν στη συγκρότηση της επιτροπής αλλά και η εν γένει τοποθέτησή τους στο ζήτημα. Το γνωρίζαμε φυσικά ότι θα αντιδράσουν έτσι, ψιθυρίζοντας διάφορα.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ δεν θα σταματήσει να συζητά και να κάνει προτάσεις για το μέλλον του κλάδου και των νέων συναδέλφων.

«Συμμαχία με συμφέροντα» όμως, ποτέ δεν θα κάνει.