ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΘΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Κυρία Κεσίνη,

Διάβασα με πολύ προσοχή το σχόλιο – άρθρο σας και πράγματι, αν είχα γνώση εκ των προτέρων των θέσεών σας, θα επέλεγα άλλο τίτλο για το άρθρο μου !!!

Θα μπορούσα π.χ να υιοθετήσω τον τίτλο «Πώς και από ποιους η διαφάνεια θεωρείται συκοφαντία» ή κατά τη λαϊκή ρήση «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Είναι πράγματι εντυπωσιακό  πως για μερικούς ανθρώπους η διαφάνεια, η αποκάλυψη της αλήθειας και η υιοθέτηση του γνωστού ρητού «όλα στο φως» αποτελούν ενέργειες που κατατείνουν δήθεν στη συκοφαντία… Για να σας διευκολύνω, λοιπόν,  να κατανοήσετε την αλήθεια, θα σας παραθέσω, υπό τύπου σεμιναριακών μαθημάτων, τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνέπεια λόγων και έργων του κ. Χαλκιαδάκη της παράταξης που εκπροσωπεί και των Κόκκινων Γραμμών του .

  •  Μάθημα πρώτον :

Τον Απρίλιο του 2011 με εισηγητή και Πρόεδρο τότε της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών τον κ. Διονύσιο Κριάρη, κατατέθηκε Πρόταση – Σχέδιο Τροποποιήσεων του άρθρου 19 του ν. 2318/1995. Συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία της ομοσπονδίας με θέμα τις αστικές εταιρείες.

Παραθέτω όλη την πρόταση (ΠΡΟΤΑΣΗ – ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ του άρθρου 19 του Ν 2318-1995) για να μάθετε και εσείς γιατί πράγμα θα μιλήσουμε.

«ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ στις 12-05-2011

ΑΡΙΘ. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ  155

Ενημέρωση της επιτροπής για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τον Ν 3919/2011, συζήτηση και έγκριση του σχεδίου Π.Δ που θα καταθέσει η ΟΔΕΕ στο Υπουργείο». 

Μετά την ενημέρωση και την τοποθέτηση συμβούλων, στην σειρά του  « ο κ.  Χαλκιαδάκης ΔΗΛΩΣΕ ότι συμφωνεί και υπερψηφίζει το σχέδιο Π.Δ  σε όλα του τα σημεία, προτείνοντας ταυτόχρονα να απαλειφθεί από το προτεινόμενο σχέδιο του Προέδρου , η αναγκαιότητα της λειτουργικής παρέμβασης – πρότασης του οικείου Συλλόγου για την ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η σύσταση τους» .

Μετά από συζήτηση, η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή. 

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Θεσσαλονίκης κ. Χαρατσής  «ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα …… και σε ότι αφορά τις αστικές εταιρείες δήλωσε ότι ενώ από παλιά ήταν ενάντιος στην σύσταση αστικών εταιρειών , τώρα πιστεύει ότι η άποψη του αυτή ήταν λάθος και υποστηρίζει πως επιβάλλεται να υπάρχει δυνατότητα σύστασης αστικών εταιρειών».

(ένας συνδικαλιστής χωρίς αγκυλώσεις και εγωιστικές προσεγγίσεις )

  • Μάθημα δεύτερον:

«ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ στις 08-07-2011

ΑΡΙΘ. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ  158

Θέμα: προεδρικό διάταγμα, Σεμινάρια, Διαρκές συμβούλιο Νοεμβρίου 2011 ΔΕΔΕ.

Μετά την ενημέρωση και την τοποθέτηση συμβούλων, στην σειρά του

«Ο κ. Χαλκιαδάκης συνεχάρη τον Πρόεδρο για την όλη προσπάθεια που έκανε ……. και ανέφερε επίσης πως οι συνάδελφοι έξω δεν έχουν κατανοήσει ακόμα και τώρα το επίτευγμα που πετύχαμε και θα πρέπει όλοι μας να μεταφέρουμε στον κόσμο (συναδέλφους) αυτό που πετύχαμε και να τους τονίσουμε όλοι την προσπάθεια του προέδρου της ομοσπονδίας   Διονύση  Κριάρη …….. επίσης ο κ. Χαλκιαδάκης αναφέρθηκε στο έγγραφο που έστειλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ………..Σχετικά για τις αστικές εταιρείες ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε πως υποχρεωτικά αυτές θα πρέπει να πάνε για εγγραφή στο Επιμελητήριο και όχι στο Πρωτοδικείο και πως εμείς κατ’ εξαίρεση να συζητήσουμε εγγραφή μόνο στο Πρωτοδικείο. Επίσης πρότεινε να τηρείται μητρώο εταιρειών σε κάθε σύλλογο. Κλείνοντας κ.λ.π»

  • Μάθημα τρίτο:

Μετά την ανωτέρω συνεδρίαση η Ρ.Π.Δ.Ε έγραψε την ίδια μέρα, δηλαδή στις :

08 -07- 2011 

«Τι είναι η ΑΣΤΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

Επειδή πολλοί συνάδελφοι συνεχώς ρωτούν για τις αστικές εταιρείες  και επειδή εμείς όχι μόνο δεν  είμαστε ειδήμονες, αλλά είμαστε  και ενάντιοι  σ’ αυτές, …….σας παραπέμπουμε στον Αστικό Κώδικα.

Αστική Εταιρεία – άρθρα 741-784 Αστικού Κώδικα…….».

  • Μάθημα τέταρτον:

Εν συνεχεία, η Ρ.Π.Δ.Ε έγραψε στις :

05 Απριλίου 2012 

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

Οι παλιότεροι, θα θυμούνται τις ατελείωτες “κόντρες” …… αλλά και για τις αστικές εταιρείες οι οποίες μαζί με την αυτοχρηματοδοτούμενη σχολή, ήταν τότε η αιχμή του συνδικαλιστικού δόρατος …….

Τελικά, μετά από χρόνια, τουλάχιστον 17, οι αστικές εταιρείες γίνονται πράξη στον κλάδο.

Έτσι το δίλημμα πια που μπαίνει είναι : ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (καπιταλιστική κλαδική ανάπτυξη) ή …. κ.λ.π».

  • Μάθημα πέμπτον:

ΔΥΟΜΙΣΗ  ΜΗΝΕΣ  ΜΕΤΑ

Την 17-07-2012, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Λαμίας, Βορείου Αιγαίου και Ευβοίας, με έδρα την Αθήνα, εγκρίθηκε το από 10-07-2012 Καταστατικό Αστικής Επαγγελματικής Εταιρείας Δικαστικών Επιμελητών, το οποίο κατατέθηκε στις 11-07-2012 και φέρει αριθμό μητρώου 10-10-06/2012, του μητρώου εταιριών του άνω Συλλόγου.

«Συστήνεται εταιρεία με την επωνυμία «Αστική Εταιρεία Δικαστικών Επιμελητών ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ – ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ – ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ».     (Πηγή ODEE.gr)

  • Μάθημα έκτον:

20  ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ και συγκεκριμένα  στις 13 -09- 2012 η Ρ.Π.Δ.Ε έγραψε:

«Τι χρειάζεται για να ανοίξει λογαριασμό όψεως μια ΑΣΤΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

  1. το έγγραφο της ΕΝΑΡΞΗΣ από την Δ.Ο.Υ κ.λ.π».

      Μάθημα έβδομον:

Εν συνεχεία, η Ρ.Π.Δ.Ε έγραψε στις :

 24 Οκτωβρίου 2014

 «η Ριζοσπαστική Παρέμβαση ήταν ανέκαθεν ΚΑΤΑ των αστικών εταιρειών. Η συκοφαντία είναι όπλο για κάποιον που δεν έχει επιχειρήματα να πολεμήσει την άποψή σου. Όσο αυξάνει η δύναμή μας, τόσο περισσότερο θα συκοφαντούνται τα στελέχη μας κ.λ.π.

 Γιάννης Χαλκιαδάκης»

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Αστική Επαγγελματική Εταιρεία Δικαστικών Επιμελητών με την επωνυμία «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ» και με διακριτικό τίτλο στην Ελλάδα «ΑΤΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ» και στο εξωτερικό «ATTIKO DIKTIO COOPERATING PROCESS SERVERS».

 (Πηγή ODEE.gr)

  • Μάθημα όγδοον :

Στις 01-08-2014  λαμβάνεται η κατωτέρω απόφαση:

«…Την 1-08-2014 με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθήνας-Πειραιά-Αιγαίου-Δωδεκανήσου-Λαμίας-Βόρειου Αιγαίου και Ευβοίας, με έδρα την Αθήνα, εγκρίθηκε η από 31-7-2014 τροποποίηση του καταστατικού της άνω εταιρείας.

Σε περίληψη η τροποποίηση αφορά στο άρθρο 2 του καταστατικού της (έδρα) και εφεξής η εταιρεία έχει την έδρα της στην Αθήνα οδός Ιπποκράτους αριθμός 44 και υποκατάστημα στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη αριθμός 29 του ίδιου Δήμου, κλπ.». (Πηγή ODEE.gr)

  • Μάθημα ένατον :

Στην έκτακτη ολομέλεια της Ομοσπονδίας στις 18-10-2014 ο κ. Χαλκιαδάκης είναι εισηγητής με θέμα: “ πρόταση για τροποποιήσεις του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών”.

Παραθέτουμε την πρόταση του κ. Χαλκιαδάκη σε σχέση με την δυνατότητα ίδρυσης υποκαταστημάτων:

«Άρθρο 31

  1. Ο δικαστικός επιμελητής υποχρεούται να διατηρεί ένα μόνο γραφείο στην περιφέρεια του πρωτοδικείου που είναι διορισμένος. Το οποίο θεωρείται η έδρα του ….. κ.λ.π  Τα παραπάνω ισχύουν αναλόγως και για την έδρα των εταιρειών δικαστικών επιμελητών».

(Πηγή ODEE.gr)

Δηλαδή τροποποίησε η εταιρεία του κ. Χαλκιαδάκη το καταστατικό της και έχει την έδρα της στην Αθήνα ,οδός Ιπποκράτους, και υποκατάστημα στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη,  όταν στις 18-10-2014 ο ίδιος εισηγείται ο Δ.Ε να διατηρεί ένα μόνο γραφείο στην περιφέρεια του πρωτοδικείου που είναι διορισμένος, το οποίο θεωρείται η έδρα του !!!

Όπως θα καταλάβατε, ασχοληθήκαμε και σας απαντούμε μόνο με το πρώτο ζήτημα που θέσατε, γιατί το υπόλοιπο κείμενο σας έχει πολύ οίστρο και είναι κατάλληλο μόνο για γραφείο συνοικεσίων ή για ένθετο προεκλογικού προγράμματος !!!

Στην αμετροέπεια καλά τα πάτε, από συνέπεια λόγων και πράξεων πάσχετε !!!!!!!!

Αν στόχος σας είναι κ. Κεσίνη να αποδειχθεί ότι είστε καλός «λαγός» η «καλό παπαγαλάκι», Πλανάστε Πλάνη Οικτρά.  Παιχνιδάκια αυτού του τύπου στην πλάτη της ΠΡΟΣΥΔΕ να τα ξεχάσετε !!!

 Και επειδή κ. Κεσίνη δεν είστε παράξενη «όπως ή ίδια λέτε» αλλά δυστυχώς ανενημέρωτη, θα σας συμβούλευα, αν ήταν καλοκαίρι, «να πάρετε τα κουβαδάκια σας και να πάτε σε άλλη παραλία να παίξετε»…. επειδή όμως τώρα είναι χειμώνας σας προτρέπω «να βάλετε το παλτό σας και να πάρετε τα βουνά».

Κυρίες και κύριοι, ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ…

Σας τονίσαμε και σας προτρέψαμε επανειλημμένα να σταματήσετε αυτού του είδους την στείρα κριτική για να μπούμε επιτέλους σε συζήτηση σοβαρών και εποικοδομητικών προτάσεων για το συμφέρων του κλάδου, εσείς όμως δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι οι συνάδελφοι έχουν αρχίσει να αηδιάζουν από τέτοιου είδους πρακτικές.

Ίσως γιατί με αυτό τον τρόπο επιβιώνετε συνδικαλιστικά….

Ζητώντας συγγνώμη εκ μέρους σας από τους συναδέλφους και ειδικά τους νέους που τους κουράσαμε, να πούμε, τέλος, ότι πολλές φορές η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, προς αποκατάσταση της αλήθειας, έχει και κουραστικές στιγμές καθώς κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν ή/και δεν θέλουν να καταλάβουν ότι «η γνώση είναι δύναμη»….

Ένας συνήθης, δε, τρόπος διάκρισης της αποκτώμενης γνώσης είναι η  ρητή γνώση (explicit knowledge) και η άρρητη γνώση (tacit knowledge)· η πρώτη μεταδίδεται με το γραπτό και προφορικό λόγο, ενώ η δεύτερη αποκτάται με την εμπειρία.

Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο «δυνατούς» τους συναδέλφους χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους τρόπους….

Εσείς ;;;

Με εκτίμηση

Ο γραμματέας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

 

Μαρία Μπρουζούκη

Aγαπητέ συνάδελφε,
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την κριτική σας σε σχόλιό μου ..του έτους 2014! Μπορεί να είναι ετεροχρονισμένη, αλλά χαίρομαι που τα άρθρα μας διαβάζονται και χρόνια μετά! Άλλωστε τα γραπτά μένουν, όπως λέω πάρα πολύ συχνά. Θα ήταν και καλοδεχούμενη αν είχατε ενημερωθεί σφαιρικά και ολοκληρωμένα και εξηγούμαι: Οι χαρακτηρισμοί αυτοί που χρησιμοποιώ πιο πάνω δεν είναι δικοί μου αλλά τους έκανα copy-paste από άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ όπου μάλιστα δίπλα στον τίτλο τους (που αναφερόταν το όνομα “Μιχάλης”) είχαν φωτογραφία ένα γουρούνι να κυλιέται στη…λάσπη!!! Σας παραθέτω το άρθρο αυτό πιο κάτω προς πλήρη ενημέρωσή σας και θέλω να τονίσω ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν συνάδελφο, ίσα-ίσα τον κ. Χαλκιαδάκη τον εκτιμώ ιδιαιτέρως, αλλά συνδικαλιστικά αισθάνθηκα ότι έπρεπε να απαντήσω σε ένα τέτοιο άρθρο.

Τι έχεις Μιχάλη…τι είχα πάντα!..έμπνευση συκοφαντίας …

Ιωάννης Αγγελόπουλος

Θα επιληφθει του θέματος σε συνεργασία με τον κ Κανελλο. Σαφως και είμαστε συνδικαλιστικοι αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε εχθροί, οπότε μπορούμε να συνεργαζομαστε όπου και όποτε επιτασσουν οι συνθήκες και έχουμε εμπρός μας την ανάδειξη οργάνων της ομοσπονδίας.Επομενως η συμπεριφορά τύπου Μπρουζουκη πρέπει να εξαφανιστεί διότι δεν συναδει με το ύφος των καθωσπρεπει συνδικαλιστων της Προσυδε.

Ιωάννης Αγγελόπουλος

Λόγω διακοπής σύνδεσης δεν ολοκλήρωσα,συνεχίζω, ήτοι: μάλλον χρειάζεται τα συνδικαλιστικα σας όργανα να επανεξετασουν την θέση σας, διότι με βρισιές δεν γίνεται συνδικαλιστικη η έστω κάποια αντιπαράθεση. Ελπίζω ότι ο κ Κριαρης θα επιλεχθεί του θέματος

Ιωάννης Αγγελόπουλος

Κα Μπρουζουκη σε κάθε παράγραφο σας αρχιζετε με μια λέξη που έχει την έννοια της βρισιας.Εχετε πολλά απωθημένα ενάντια στους συναδέλφους της Ριζοσπαστικης παρέμβασης δικαστικών επιμελητων και δεν καταλαβαίνω το λόγο από τα λεγόμενα σας. Τι κακό σας έκαναν? Μάλλον χρειάζεται

Μαργαρίτης Γιάννης

Όλα καλά ρε παιδιά, αλλά………”Ο κ. Χαλκιαδάκης συνεχάρη τον Πρόεδρο για την όλη προσπάθεια που έκανε”!!!!!! Υπήρχε περίπτωση να ειπώθηκε αυτό από τον Χαλκιαδάκη?????? Λίγη προσοχή στη σύνταξη των πρακτικών δεν βλάπτει!!!

Μαρία Μπρουζούκη

Κε Χαλκιαδάκη,

Θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω κάποιες από τις πολύ κόσμιες εκφράσεις σας για να σας θέσω κι εγώ κάποια ερωτήματα:
1. ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ για να αμφισβητεί τα επίσημα πρακτικά της Ε.Γ. της ΟΔΕΕ όταν από αυτά αποκαλύπτεται η αλήθεια ? Να τα χαρακτηρίζει πλαστά και να μην τα αναγνωρίζει επειδή αποτυπώνουν την αλήθεια γυμνή και ταυτόχρονα να ισχυρίζεται πως μόνο αυτός λέει την αλήθεια και όλοι οι άλλοι ψέματα ?
Πως τρία (3) ολόκληρα χρόνια πριν (Νοέμβριος 2011) γράφτηκαν τα πρακτικά με τέτοιο τρόπο ώστε τρία χρόνια μετά (Νοέμβριος 2014) να χρησιμοποιηθούν στην κόντρα που προέκυψε (και που είχε προβλεφθεί από τότε) μεταξύ των δυό σας. !! Ο Μάντης Κάλχας είναι ?
2. ΠΟΣΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ για να ισοπεδώνει οποιοδήποτε έργο ανθρώπων της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., έστω και μικρό (άδειες δακτυλίου) ενώ αυτός έχει τρέξει πρώτος να τις αποκτήσει για να τις διαθέσει στους δικούς του ? Όλοι μας βλέπουμε καθημερινά πόση άνεση μας προσφέρουν αυτές οι άδειες στη δουλειά μας και αντί να πείτε ένα “μπράβο”, αποκαλείτε και “γλύφτη” τον Αντωνίου. Απέραντος ο συνδικαλιστικός πολιτισμός σας.
3. ΠΟΣΟ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ για να ονομάζει “ΔΙΟΝΥΣΗ” το ΜΙΧΑΛΗ που “τόλμησε” να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της ΟΔΕΕ για να μάθουμε όλοι την αλήθεια? Μήπως δεν θεωρεί ικανό το Γραμματέα της παράταξής μας να του δώσει μια απάντηση? Ή κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ?
4. ΠΟΣΟ ΕΜΠΑΘΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ για να κατηγορεί αυτούς που δεν έχουν συστήσει ακόμα εταιρείες? (Θα μας τρελλάνεις Γιάννη!)
5. ΠΟΣΟ ΧΥΔΑΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ για να αυτοδιαψεύδεται ενώ πάρα πολλές φορές ακόμη και στις Γραμματείες της ΟΔΕΕ (τις οποίες έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλες) τον ακούσαμε να μας παροτρύνει να ενημερωθούμε από την “κόκκινη γραμμή” του για τις ηλεκτρονικές υπογραφές?
6. ΠΟΣΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ για να πιστεύει ακόμη τους αριστερούς με τις δεξιές τσέπες ? Ότι έκανε την τεράστια και ποιοτική κίνηση να έχει ίσα μερίδια με τη γυναίκα του, το γιό του και τον ξάδερφό του ? Άραγε θα μπορούσε να “ρίξει“ τη γυναίκα του?
Τους αριστερούς που εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που τους δίνει ο καπιταλισμός ? Βεβαίως και νόμιμο είναι να συστήσεις εταιρεία αλλά να …θα περίμενε κανείς, εσύ ο μεγάλος εχθρός τους, να είσαι ο τελευταίος που θα φτιάξεις εταιρεία…. Όχι πρώτος-πρώτος και καλύτερος!!! . Πάντως έστω και έτσι αναγνωρίζεις το μεγάλο καλό των εταιρειών… βοηθά τους συναδέλφους να γλυτώνουν φόρους.!!

Μαρία Μπρουζούκη

Συνάδελφε Μαργαρίτη Γιάννη:
Είπε ο Χαλκιαδάκης απαντώντας στον Κριάρη : Δεν είμαστε σίγουρα εχθροί, αντίπαλες απόψεις έχουμε. Είναι εξάλλου σαφές…πως το όποιο αποτέλεσμα (δεν συμφωνώ ούτε συμφωνούσα με όλα όσα έγιναν την τριετία σου) ήρθε από “τις γνωριμίες σου”. Όπως επίσης το ίδιο καθαρή είναι η διαχρονικά αρνητική θέση σου, στην συμμετοχή του κλάδου στα δρώμενα. Αυτό εξάλλου είναι πεμπτουσία του προεδροκεντρικού συνδικαλισμού της ανάθεσης…που ευαγγελίζεται η ΠΡΟΣΥΔΕ. Γιαυτό και σήμερα μπορείς να ισχυριστείς…ότι όλα τα έκανες σχεδόν μόνος σου. Δε λες ψέμματα. Πηγή: ιστοσελίδα kokkinigrammi.gr (13.11.2014).
Είπες εσύ: «Ο κ. Χαλκιαδάκης συνεχάρη τον Πρόεδρο για την όλη προσπάθεια που έκανε»!!!!!! Υπήρχε περίπτωση να ειπώθηκε αυτό από τον Χαλκιαδάκη????? Λίγη προσοχή στη σύνταξη των πρακτικών δεν βλάπτει!!! Πηγή ιστοσελίδα prosyde.gr ((26.11.2014).
Πρόσεχε συνάδελφε… μην παραμυθιάζεσαι… !!!!! Ακόμα και σήμερα του αναγνωρίζει τις επιτυχίες…. Τότε του έδωσε συγχαρητήρια και είναι αλήθεια, υπήρχαν πάνω από 20 άνθρωποι παρόντες…… γιατί σου κάνει έκπληξη?? Ή μήπως δεν τον έχεις ικανό να αναγνωρίσει κάτι καλό που έγινε από κάποιον άλλο ??!! Εγώ μέχρι σήμερα τον είχα ικανό αλλά …μήπως ξέρεις καλύτερα εσύ???

Χαλκιαδάκης Γιάννης

Οκέι κύριοι!
Είναι περιττό να σας τονίσω, πως τα πρακτικά στα οποία αναφέρεται το κείμενο σας, είναι πλαστά και φυσικά δεν τα αναγνωρίζω.
Στα πρακτικά γράφoνταν ανέκαθεν ότι ήθελε η πλειοψηφία.
Πλην του διαστήματος που ήμουν ο ίδιος Γενικός Γραμματέας και ανήκα σε διαφορετική παράταξη από εκείνη του προέδρου (τυχαίο που εκείνα τα πρακτικά δεν τα υπέγραψε ποτέ;).
Τα πρακτικά, δεν υπογράφτηκαν ποτέ από όλα τα μέλη της Ε.Γ που είναι το σωστό, έτσι που να μην μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα, αν και το πρότεινα πολλές φορές (άσχετα αν αυτό προβλέπεται ή όχι).
Φυσικά έτσι που είναι ανυπόγραφα, μπορούν να παραποιούνται και από ότι φαίνεται παραποιούνται. Αφού άλλα λέγονται και άλλα γράφονται!
Προσωπικά ουδέποτε έχω ανατρέξει σε πρακτικά. (όπως αποδεικνύεται κακώς).
Εκτός των παραπάνω να τονίσω, πως η σχετική συνεδρίαση της Ε.Γ. για την τροποποίηση του άρθρου 19 του κώδικά μας, (τρόπος λειτουργίας των εταιρειών) έγινε μετά την δημοσίευση του Π.Δ. που τις επέτρεπε και ήταν υποχρεωτική.
Αυτό σημαίνει πως πλέον η συγκεκριμένη μάχη (ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ) από την δική μας συνδικαλιστική σκοπιά είχε χαθεί. Έπρεπε να προσαρμόσουμε την λογική και την δράση μας στα νέα δεδομένα.
Γιατί αφού πια είχαν γίνει νόμος οι αστικές εταιρείες, έπρεπε να μπουν κανόνες λειτουργίας σε αυτές, αλλά και να ανοίξουμε τον δρόμο για στους συνεργατικούς οργανισμούς. Ψιλά γράμματα για σας αυτά ε; Τι σημαίνει αυτό; Ότι ξαφνικά γίναμε από πολέμιοι, υποστηριχτές των εταιρειών;
Αναγνωρίζω ως αληθές μόνο το πρακτικό… για το Άρθρο 31 έτσι όπως μεταφέρεται στο κείμενο: “Ο δικαστικός επιμελητής υποχρεούται να διατηρεί ένα μόνο γραφείο στην περιφέρεια του πρωτοδικείου που είναι διορισμένος. Το οποίο θεωρείται η έδρα του ….. κ.λ.π Τα παραπάνω ισχύουν αναλόγως και για την έδρα των εταιρειών δικαστικών επιμελητών».
Στα κ.λ.π., έβαζα την άποψη της κατάργησης του δεύτερου γραφείου, για να μην μπορεί πλέον να γίνεται νόμιμη μειοδοσία, κάτι που φυσικά ήταν δική σας έμπνευση. ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ Η ΠΡΟΣΥΔΕ τον ΕΦΤΙΑΞΕ και το άρθρο το βάλατε για να νομιμοποιήσετε την μειοδοσία. Χρόνια ζητάω την κατάργηση του δεύτερου γραφείου σε άλλο Ειρηνοδικείο και όχι μόνον εγώ. Επειδή αν π.χ. κάποιος έχει έδρα Αθήνα και δεύτερο γραφείο στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, για τις επιδόσεις στην Κερατέα, Καλύβια, Μαρκόπουλο, Ν.Κέα, Σούνιο κ.α. θα εισπράττει νόμιμα αμοιβή μετρώντας τα χιλιόμετρα από το Λαύριο και όχι από την Αθήνα. Κάτι που είναι τελείως αθέμιτο.
Τι έκανα λοιπόν εγώ, ο ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ με την εταιρεία μου; Δεύτερο γραφείο! Που; 300 μέτρα από την έδρα της. Γιατί; μα για τι άλλο …για να μειοδοτήσω νόμιμα, αφού κάποια χαρτιά τώρα θα μπορώ να τα χρεώνω μείον 300 μέτρα λιγότερο! ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ!
Δεν σας πέρασε δηλαδή από το μυαλό ότι αυτό “το υποκατάστημα” είναι μια υπόγεια αποθήκη για να χωράει τα αρχεία 4 επιμελητών;
Στο κείμενο της ΡΠΔΕ που μνημονεύετε 5-4-12, γράφαμε μεταξύ άλλων:…Τελικά, μετά από χρόνια, τουλάχιστον 17, οι αστικές εταιρείες γίνονται πράξη στον κλάδο. Δεν ξέρουμε αν είναι καλό αυτό ή κακό. Στις σημερινές συνθήκες και για καθαρά φορολογικούς λόγους μάλλον εξυπηρετούν. Όμως με την συγκεκριμένη τροποποίηση του κώδικά μας, ανοίγει παράλληλα και ο δρόμος για τον ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ που προτείναμε σε αντίθεση με τις ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που πρότειναν οι άλλοι.
Έτσι το δίλημμα πια που μπαίνει είναι : ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (καπιταλιστική κλαδική ανάπτυξη) ή ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (ανάπτυξη για τον κλάδο και τον συνάδελφο). Φυσικά δεν παίρνουμε κεραία πίσω!
Στο κείμενο μας επίσης που μνημονεύεται στις 8-7-2001 μεταξύ άλλων γράφαμε:
Επειδή πολλοί συνάδελφοι συνεχώς ρωτούν για τις αστικές εταιρείες και επειδή εμείς όχι μόνο δεν είμαστε ειδήμονες, αλλά είμαστε και ενάντιοι σ’ αυτές, (από την σκοπιά της υπαλληλοποίησης και εκμετάλλευσης συναδέλφων από συναδέλφους) σας παραπέμπουμε στον Αστικό Κώδικα. Ούτε από δω το κουνάμε ρούπι!
Όσο για εκείνο το κείμενό μου, με το οποίο δίνονταν πληροφορίες, με τα βήματα που χρειάζονται για άνοιγμα λογαριασμού όψεως μιας εταιρείας, σαφέστατα είμαι περήφανος, που έλυσα τις απορίες κάποιων συναδέλφων, αφού ήμουν από τους πρώτους που συνέστησαν εταιρεία ΙΣΩΝ ΜΕΡΙΔΙΩΝ.
Τελικά άσπονδοι μου φίλοι, μου αρέσει ο τρόπος που με συκοφαντείτε, έχει και θεραπευτικές ιδιότητες…σε κάνει να θυμάσαι! Τελικά είστε πολύ… ωραίοι!
Υ.Γ. Πέστε μου όμως αλήθεια… μόνο σε μένα… στο αυτί, ποιος έχει γράψει τα κείμενα… εναντίον μου, όχι για τίποτα αλλά… ο Μιχάλης…μου φέρνει μάλλον σε παπαγαλάκι! Δεν έχω δίκιο Διονύση;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)