ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΘΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Κυρία Κεσίνη,

Διάβασα με πολύ προσοχή το σχόλιο – άρθρο σας και πράγματι, αν είχα γνώση εκ των προτέρων των θέσεών σας, θα επέλεγα άλλο τίτλο για το άρθρο μου !!!

Θα μπορούσα π.χ να υιοθετήσω τον τίτλο «Πώς και από ποιους η διαφάνεια θεωρείται συκοφαντία» ή κατά τη λαϊκή ρήση «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Είναι πράγματι εντυπωσιακό  πως για μερικούς ανθρώπους η διαφάνεια, η αποκάλυψη της αλήθειας και η υιοθέτηση του γνωστού ρητού «όλα στο φως» αποτελούν ενέργειες που κατατείνουν δήθεν στη συκοφαντία… Για να σας διευκολύνω, λοιπόν,  να κατανοήσετε την αλήθεια, θα σας παραθέσω, υπό τύπου σεμιναριακών μαθημάτων, τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνέπεια λόγων και έργων του κ. Χαλκιαδάκη της παράταξης που εκπροσωπεί και των Κόκκινων Γραμμών του .

  •  Μάθημα πρώτον :

Τον Απρίλιο του 2011 με εισηγητή και Πρόεδρο τότε της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών τον κ. Διονύσιο Κριάρη, κατατέθηκε Πρόταση – Σχέδιο Τροποποιήσεων του άρθρου 19 του ν. 2318/1995. Συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία της ομοσπονδίας με θέμα τις αστικές εταιρείες.

Παραθέτω όλη την πρόταση (ΠΡΟΤΑΣΗ – ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ του άρθρου 19 του Ν 2318-1995) για να μάθετε και εσείς γιατί πράγμα θα μιλήσουμε.

«ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ στις 12-05-2011

ΑΡΙΘ. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ  155

Ενημέρωση της επιτροπής για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τον Ν 3919/2011, συζήτηση και έγκριση του σχεδίου Π.Δ που θα καταθέσει η ΟΔΕΕ στο Υπουργείο». 

Μετά την ενημέρωση και την τοποθέτηση συμβούλων, στην σειρά του  « ο κ.  Χαλκιαδάκης ΔΗΛΩΣΕ ότι συμφωνεί και υπερψηφίζει το σχέδιο Π.Δ  σε όλα του τα σημεία, προτείνοντας ταυτόχρονα να απαλειφθεί από το προτεινόμενο σχέδιο του Προέδρου , η αναγκαιότητα της λειτουργικής παρέμβασης – πρότασης του οικείου Συλλόγου για την ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η σύσταση τους» .

Μετά από συζήτηση, η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή. 

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Θεσσαλονίκης κ. Χαρατσής  «ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα …… και σε ότι αφορά τις αστικές εταιρείες δήλωσε ότι ενώ από παλιά ήταν ενάντιος στην σύσταση αστικών εταιρειών , τώρα πιστεύει ότι η άποψη του αυτή ήταν λάθος και υποστηρίζει πως επιβάλλεται να υπάρχει δυνατότητα σύστασης αστικών εταιρειών».

(ένας συνδικαλιστής χωρίς αγκυλώσεις και εγωιστικές προσεγγίσεις )

  • Μάθημα δεύτερον:

«ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ στις 08-07-2011

ΑΡΙΘ. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ  158

Θέμα: προεδρικό διάταγμα, Σεμινάρια, Διαρκές συμβούλιο Νοεμβρίου 2011 ΔΕΔΕ.

Μετά την ενημέρωση και την τοποθέτηση συμβούλων, στην σειρά του

«Ο κ. Χαλκιαδάκης συνεχάρη τον Πρόεδρο για την όλη προσπάθεια που έκανε ……. και ανέφερε επίσης πως οι συνάδελφοι έξω δεν έχουν κατανοήσει ακόμα και τώρα το επίτευγμα που πετύχαμε και θα πρέπει όλοι μας να μεταφέρουμε στον κόσμο (συναδέλφους) αυτό που πετύχαμε και να τους τονίσουμε όλοι την προσπάθεια του προέδρου της ομοσπονδίας   Διονύση  Κριάρη …….. επίσης ο κ. Χαλκιαδάκης αναφέρθηκε στο έγγραφο που έστειλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ………..Σχετικά για τις αστικές εταιρείες ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε πως υποχρεωτικά αυτές θα πρέπει να πάνε για εγγραφή στο Επιμελητήριο και όχι στο Πρωτοδικείο και πως εμείς κατ’ εξαίρεση να συζητήσουμε εγγραφή μόνο στο Πρωτοδικείο. Επίσης πρότεινε να τηρείται μητρώο εταιρειών σε κάθε σύλλογο. Κλείνοντας κ.λ.π»

  • Μάθημα τρίτο:

Μετά την ανωτέρω συνεδρίαση η Ρ.Π.Δ.Ε έγραψε την ίδια μέρα, δηλαδή στις :

08 -07- 2011 

«Τι είναι η ΑΣΤΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

Επειδή πολλοί συνάδελφοι συνεχώς ρωτούν για τις αστικές εταιρείες  και επειδή εμείς όχι μόνο δεν  είμαστε ειδήμονες, αλλά είμαστε  και ενάντιοι  σ’ αυτές, …….σας παραπέμπουμε στον Αστικό Κώδικα.

Αστική Εταιρεία – άρθρα 741-784 Αστικού Κώδικα…….».

  • Μάθημα τέταρτον:

Εν συνεχεία, η Ρ.Π.Δ.Ε έγραψε στις :

05 Απριλίου 2012 

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

Οι παλιότεροι, θα θυμούνται τις ατελείωτες “κόντρες” …… αλλά και για τις αστικές εταιρείες οι οποίες μαζί με την αυτοχρηματοδοτούμενη σχολή, ήταν τότε η αιχμή του συνδικαλιστικού δόρατος …….

Τελικά, μετά από χρόνια, τουλάχιστον 17, οι αστικές εταιρείες γίνονται πράξη στον κλάδο.

Έτσι το δίλημμα πια που μπαίνει είναι : ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (καπιταλιστική κλαδική ανάπτυξη) ή …. κ.λ.π».

  • Μάθημα πέμπτον:

ΔΥΟΜΙΣΗ  ΜΗΝΕΣ  ΜΕΤΑ

Την 17-07-2012, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Λαμίας, Βορείου Αιγαίου και Ευβοίας, με έδρα την Αθήνα, εγκρίθηκε το από 10-07-2012 Καταστατικό Αστικής Επαγγελματικής Εταιρείας Δικαστικών Επιμελητών, το οποίο κατατέθηκε στις 11-07-2012 και φέρει αριθμό μητρώου 10-10-06/2012, του μητρώου εταιριών του άνω Συλλόγου.

«Συστήνεται εταιρεία με την επωνυμία «Αστική Εταιρεία Δικαστικών Επιμελητών ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ – ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ – ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ».     (Πηγή ODEE.gr)

  • Μάθημα έκτον:

20  ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ και συγκεκριμένα  στις 13 -09- 2012 η Ρ.Π.Δ.Ε έγραψε:

«Τι χρειάζεται για να ανοίξει λογαριασμό όψεως μια ΑΣΤΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

  1. το έγγραφο της ΕΝΑΡΞΗΣ από την Δ.Ο.Υ κ.λ.π».

      Μάθημα έβδομον:

Εν συνεχεία, η Ρ.Π.Δ.Ε έγραψε στις :

 24 Οκτωβρίου 2014

 «η Ριζοσπαστική Παρέμβαση ήταν ανέκαθεν ΚΑΤΑ των αστικών εταιρειών. Η συκοφαντία είναι όπλο για κάποιον που δεν έχει επιχειρήματα να πολεμήσει την άποψή σου. Όσο αυξάνει η δύναμή μας, τόσο περισσότερο θα συκοφαντούνται τα στελέχη μας κ.λ.π.

 Γιάννης Χαλκιαδάκης»

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Αστική Επαγγελματική Εταιρεία Δικαστικών Επιμελητών με την επωνυμία «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ» και με διακριτικό τίτλο στην Ελλάδα «ΑΤΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ» και στο εξωτερικό «ATTIKO DIKTIO COOPERATING PROCESS SERVERS».

 (Πηγή ODEE.gr)

  • Μάθημα όγδοον :

Στις 01-08-2014  λαμβάνεται η κατωτέρω απόφαση:

«…Την 1-08-2014 με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθήνας-Πειραιά-Αιγαίου-Δωδεκανήσου-Λαμίας-Βόρειου Αιγαίου και Ευβοίας, με έδρα την Αθήνα, εγκρίθηκε η από 31-7-2014 τροποποίηση του καταστατικού της άνω εταιρείας.

Σε περίληψη η τροποποίηση αφορά στο άρθρο 2 του καταστατικού της (έδρα) και εφεξής η εταιρεία έχει την έδρα της στην Αθήνα οδός Ιπποκράτους αριθμός 44 και υποκατάστημα στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη αριθμός 29 του ίδιου Δήμου, κλπ.». (Πηγή ODEE.gr)

  • Μάθημα ένατον :

Στην έκτακτη ολομέλεια της Ομοσπονδίας στις 18-10-2014 ο κ. Χαλκιαδάκης είναι εισηγητής με θέμα: “ πρόταση για τροποποιήσεις του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών”.

Παραθέτουμε την πρόταση του κ. Χαλκιαδάκη σε σχέση με την δυνατότητα ίδρυσης υποκαταστημάτων:

«Άρθρο 31

  1. Ο δικαστικός επιμελητής υποχρεούται να διατηρεί ένα μόνο γραφείο στην περιφέρεια του πρωτοδικείου που είναι διορισμένος. Το οποίο θεωρείται η έδρα του ….. κ.λ.π  Τα παραπάνω ισχύουν αναλόγως και για την έδρα των εταιρειών δικαστικών επιμελητών».

(Πηγή ODEE.gr)

Δηλαδή τροποποίησε η εταιρεία του κ. Χαλκιαδάκη το καταστατικό της και έχει την έδρα της στην Αθήνα ,οδός Ιπποκράτους, και υποκατάστημα στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη,  όταν στις 18-10-2014 ο ίδιος εισηγείται ο Δ.Ε να διατηρεί ένα μόνο γραφείο στην περιφέρεια του πρωτοδικείου που είναι διορισμένος, το οποίο θεωρείται η έδρα του !!!

Όπως θα καταλάβατε, ασχοληθήκαμε και σας απαντούμε μόνο με το πρώτο ζήτημα που θέσατε, γιατί το υπόλοιπο κείμενο σας έχει πολύ οίστρο και είναι κατάλληλο μόνο για γραφείο συνοικεσίων ή για ένθετο προεκλογικού προγράμματος !!!

Στην αμετροέπεια καλά τα πάτε, από συνέπεια λόγων και πράξεων πάσχετε !!!!!!!!

Αν στόχος σας είναι κ. Κεσίνη να αποδειχθεί ότι είστε καλός «λαγός» η «καλό παπαγαλάκι», Πλανάστε Πλάνη Οικτρά.  Παιχνιδάκια αυτού του τύπου στην πλάτη της ΠΡΟΣΥΔΕ να τα ξεχάσετε !!!

 Και επειδή κ. Κεσίνη δεν είστε παράξενη «όπως ή ίδια λέτε» αλλά δυστυχώς ανενημέρωτη, θα σας συμβούλευα, αν ήταν καλοκαίρι, «να πάρετε τα κουβαδάκια σας και να πάτε σε άλλη παραλία να παίξετε»…. επειδή όμως τώρα είναι χειμώνας σας προτρέπω «να βάλετε το παλτό σας και να πάρετε τα βουνά».

Κυρίες και κύριοι, ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ…

Σας τονίσαμε και σας προτρέψαμε επανειλημμένα να σταματήσετε αυτού του είδους την στείρα κριτική για να μπούμε επιτέλους σε συζήτηση σοβαρών και εποικοδομητικών προτάσεων για το συμφέρων του κλάδου, εσείς όμως δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι οι συνάδελφοι έχουν αρχίσει να αηδιάζουν από τέτοιου είδους πρακτικές.

Ίσως γιατί με αυτό τον τρόπο επιβιώνετε συνδικαλιστικά….

Ζητώντας συγγνώμη εκ μέρους σας από τους συναδέλφους και ειδικά τους νέους που τους κουράσαμε, να πούμε, τέλος, ότι πολλές φορές η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, προς αποκατάσταση της αλήθειας, έχει και κουραστικές στιγμές καθώς κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν ή/και δεν θέλουν να καταλάβουν ότι «η γνώση είναι δύναμη»….

Ένας συνήθης, δε, τρόπος διάκρισης της αποκτώμενης γνώσης είναι η  ρητή γνώση (explicit knowledge) και η άρρητη γνώση (tacit knowledge)· η πρώτη μεταδίδεται με το γραπτό και προφορικό λόγο, ενώ η δεύτερη αποκτάται με την εμπειρία.

Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο «δυνατούς» τους συναδέλφους χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους τρόπους….

Εσείς ;;;

Με εκτίμηση

Ο γραμματέας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

 

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)