ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

«Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά»

Adlai Stevenson, 1900-1965

Κυρίες και Kύριοι συνάδελφοι,

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν οι προσπάθειες και οι παρεμβάσεις μας πιάσουν τόπο και βελτιώσουν τα πράγματα προς το καλύτερο για τον κλάδο μας ή μήπως, εντέλει, δεν καταφέρουν να αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα “δικό μας σχέδιο”, «έναν οδικό χάρτη» θα μπορούσε να πει κανείς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αβεβαιότητες για το παρόν και για το μέλλον.

Πάνω και πριν από όλα, η σημερινή απαράδεκτη τακτική ορισμένων παρωχημένων συνδικαλιστών πρέπει και μπορεί να τελειώσει !!

Αποτελεί, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να γυρίσουμε την πλάτη μας στη παρακμή, τους μικρούς πρωταγωνιστές της, τις χοντράδες και το θόρυβο που παράγουν. Κυρίως όμως να απομονώσουμε τους γνωστούς δημόσιο-κόρακες, που κράζουν κατά παραγγελία, έχοντας υιοθετήσει το δόγμα της “ίσης μεταχείρισης” και του “να ακουστούν όλες οι πλευρές”, προσπαθώντας να μας πείσουν πως όλοι είναι ίδιοι….

Αυτή η στάση όμως συνιστά ισοπέδωση και όχι αντικειμενική κριτική στάση.

Συνάδελφοι, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, συνειδητοποιημένοι….  Να κόψουμε τις γέφυρες με το φαύλο παρελθόν…. Να μιλήσουμε καθαρά, με ειλικρίνεια και διαφάνεια, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν….. όχι για να βρούμε αποδιοπομπαίους τράγους αλλά γιατί αυτό επιτάσσει η σημερινή κρίσιμη συγκυρία και η ειλικρινής και έντιμη συνδικαλιστική στάση.

Να σταθούμε απέναντι σε όσους υποστηρίζουν-ακόμα και σήμερα-τις ίδιες συνταγές ευκολίας, είτε από συνήθεια είτε από  υστεροβουλία είτε από επιπολαιότητα.

Με επίγνωση ότι η προσπάθειά μας θα πάρει χρόνο…..

Ζητάμε, κυρίες και κύριοι, να συμβάλουμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά για να μπορέσει ο κλάδος να πάει μπροστά, για να μπορέσουν κυρίως οι νέοι συνάδελφοι να φτιάξουν το δικό τους μέλλον, για να προβάλλουν το δικό τους όραμα…. χωρίς νοσταλγία για το παρελθόν, χωρίς εξαρτήσεις από το παρόν, χωρίς ή με μόνη αγωνία για το μέλλον.…

Είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε σήμερα, τώρα, πως θέλουμε τα πράγματα αύριο, σε πέντε χρόνια, σε είκοσι χρόνια.

Απαιτούμε και μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα !!!

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, όμως, πρέπει να γνωρίζουμε και να δηλώνουμε με σαφήνεια ποιοι είναι οι στόχοι μας σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα που ανοίγονται για τον κλάδο των δικαστικών επιμελητών .

Από την άλλη πλευρά η λύση δεν μπορεί να προέλθει από σχήματα που  πασχίζουν να ανακαλύψουν την ιδεολογία και το στίγμα τους, ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνουν με αλαζονεία όσους διαθέτουν ιστορία, ιδεολογία και ταυτότητα.

Η ισοπεδωτική ελαφρότητα και η έλλειψη μέτρου στο ζενίθ της αλαζονείας…

Πιστεύω ότι η παράταξή μας, με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις της, βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Αντίθετα αυτοί που βρέθηκαν στη λάθος πλευρά, αυτοί που εναντιώθηκαν στους αγώνες μας, αυτοί που θεωρούν ότι όλα τα έκαναν σωστά- χωρίς ίχνος αυτοκριτικής-, αυτοί σήμερα μας λοιδορούν όντας την ίδια στιγμή αυτοί που γεύτηκαν κάθε μορφής εξουσίας.

Σήμερα παριστάνουν τους τιμητές…..

Η ενότητα της ΠΡΟΣΥΔΕ δεν πηγάζει από το μοίρασμα της εξουσίας, αλλά από την κοινή πίστη σε ένα νέο όραμα για το καλό του κλάδου.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ, τολμά και υιοθετεί το νέο μοντέλο λειτουργίας της με έμφαση στη διαφάνεια και τη γνώση, μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και την επικοινωνία μαζί σας, την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, επιχειρώντας την αλλαγή σελίδας στην παράταξη και στον κλάδο.

Ταυτόχρονα η παράταξή μας δίνει το μήνυμα σε όλους ότι ταυτόχρονα έκλεισε την πόρτα, δείχνοντας την έξοδο σε όλους αυτούς που δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις  ή δεν ήθελαν να ακολουθήσουν το νέο μοντέλο λειτουργίας της παράταξης,  την αφήνει όμως ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους και ειδικά στους νέους που με την αυξανόμενη συμμετοχή τους στα κοινά και σε ομάδες εργασίας θέτουν τους νέους στόχους για το μέλλον.

Θεώρησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις, και περισσότερο από όλες η Ριζοσπαστική Παρέμβαση [η οποία έγγραψε στο site της «Επειδή η ΠΡΟΣΥΔΕ είναι πια νεκρή και πάνω στο συνδικαλιστικό της κουφάρι σκυλεύονται οι φυλές της»] ότι με την αποχώρηση συναδέλφων προς άλλες κατευθύνσεις-είτε από δέσμευση είτε από επιλογή- ότι θα έβρισκαν το κουφάρι για να το σκυλέψουν…. Για το λόγο αυτό παρακολουθήσατε τα μυθιστορήματα, με άρωμα ψηφοθηρίας,  με τους βαρύγδουπους τίτλους «εδώ ο κόσμος χάνεται», «διάσπαση της ΠΡΟΣΥΔΕ»,  «οι φυλές τις ΠΡΟΣΥΔΕ», «τελειώνει η ώρα των Σουλεϊμάν».

Στις προκλήσεις αυτές απαντήσαμε με συγκεκριμένα στοιχεία, πάντοτε εξυπηρετώντας τον στόχο της διαφάνειας και της αλήθειας, αποκαλύπτοντας την απολύτως ασυνεπή στάση του κ. Χαλκιαδάκη περί της δήθεν αντίθεσής του στις «αστικές εταιρίες» (σας παραπέμπουμε στο άρθρο μας «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ κ. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ»,) και τότε γράφτηκαν μυθιστορήματα σατυρικού περιεχομένου όπως «ο νόμος τις λάσπης» και  «το κόβει το χούι η ΠΡΟΣΥΔΕ»…

Όταν πια στο τέλος οι εκπρόσωποι της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται πια η ΠΡΟΣΥΔΕ να τους σηκώσει στην πλάτη  της και στο όνομα της διαφάνειας δημοσίευσε τα πρακτικά της ΟΔΕΕ…, έγραψαν το ιστορικό, το μεγαλειώδες, το μνημειώδες σατυρικό έργο που θα γίνει best seller με τον τίτλο «τι έχεις Μιχάλη …..τι είχα πάντα», το οποίο βέβαια έχει όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια σάτιρα όπως  παρωδία, υπερβολή, σύγκριση,  αναλογίαχιούμορκωμωδία, ψυχαγωγία…

Θα το βρείτε δωρεάν στο τυπογραφείο ‘Kόκκινη Γραμμή’ των εκδόσεων ‘Ριζοσπαστική Παρέμβαση’ με συγγραφέα  τον κ. Χαλκιαδάκη….

Μόνο που αν ποτέ μεταφερόταν στον κινηματογράφο, θα ήταν υποψήφιο όχι για Όσκαρ αλλά για το Χρυσό Βατόμουρο, καθώς πάσχει πολύ στο σενάριο….

Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τώρα που σας προτείναμε να διαβάσετε το best seller, θα διαπιστώσετε και εσείς ότι από σατυρικής πλευράς είναι ένα συμπαθητικό ανάγνωσμα, αλλά από συνδικαλιστικής  πλευράς- για την παράταξη που εκπροσωπεί και εκφράζει- και σε σχέση με σοβαρές προτάσεις και για το μέλλον του κλάδου εκφράζει το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ…

Αποτελεί ένα κείμενο κενό περιεχομένου, γραμμένο απλά για να κάνει «ντόρο»,  θόρυβο για να τραβήξει τα βλέμματα μήπως και κερδίσει τις εντυπώσεις, ξεχνούν οι συντάκτες του όμως ότι και ο άδειος ντενεκές κάνει μεν θόρυβο αλλά έχει συγκεκριμένη χρήση, όπως και τα βεγγαλικά που έχουν χρόνο λήξης.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, η ΠΡΟΣΥΔΕ δεν έχει προσωπικά με κανέναν συνδικαλιστή, ούτε βεβαίως με τον κ. Χαλκιαδάκη… Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να διευθύνει το γραφείο του ή την εταιρεία του με όποιον τρόπο κρίνει σκόπιμο για τα δικά του συμφέροντα, εφ’ όσον ο νόμος του το επιτρέπει, αλλά η ΠΡΟΣΥΔΕ δεν θα γίνει ο σάκος του μποξ για να καλύπτει και να υπηρετεί  ο καθένας μας τις δικές του σκοπιμότητες και τα ιδιοτελή του συμφέροντα.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ με διαφάνεια στην ενημέρωση σας θα ανοίξει προσεχώς όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και θα προτείνει σχέδια επίλυσης και ιδέες για το μέλλον.

Συναδελφικά,

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)