Χορήγηση αδειών για επίδοση

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΓΡ. ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ
ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΜ 1.176
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 18~ΑΘΗΝΑ 10682
Τηλέφωνο~Fax 2103820310
Κινητό Τηλέφωνο 6932686818

ΠΡΟΣ: Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών Αθηνών κλπ
Υπ’ όψη Γεωργίου Μήτση~Προέδρου Δ.Σ.
κατάθεση με πρωτόκολλο)

Κοινοποίηση: Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος
(κατάθεση με πρωτόκολλο)

ΘΕΜΑ: Χορήγηση αδειών για επίδοση

Αθήνα, 26.02.2016

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Αθηνών, ήδη από 12/01/2016, συμμετέχει (και ορθότατα) στις απεργιακές κινητοποιήσεις των λοιπών επιστημονικών Συλλόγων (Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι κλπ) με σκοπό την αποτροπή της κατάθεσης στη Βουλή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εισηγείται ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κατρούγκαλος.

Το πλαίσιο χορήγησης αδειών καθορίσθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας· περιγράφεται δε στο γραπτό sms που μου αποστείλατε στο κινητό μου τηλέφωνο  την 19/01/2016 και έχει (τηρείται πιστά η σύνταξη και η ορθογραφία) κατά λέξη ως εξής:

«ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ, ΤΟ Δ.Σ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ, ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΡΗΓΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΛΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΤΣΗΣ» (Αποστολέας: SYLLOGOS, Kέντρο Μηνυμάτων: +306912342525, Εστάλη 19 Ιαν. 2016 – 17:19:38)

Από τη γραμματική ερμηνεία της απόφασης που έλαβε το Δ.Σ. του Συλλόγου προκύπτει ότι άδεια χορηγείται σε δύο και μόνο περιπτώσεις ήτοι: (A) …ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ … και (B) … ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ (…) ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ… Ρητά τέλος αναφέρεται ότι το ΔΣ αποφάσισε ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΡΗΓΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ. Σημειώνω ότι δεν έχει περιέλθει επισήμως σε γνώση μου τροποποίηση του ανωτέρω πλαισίου χορήγησης των αδειών. Continue reading Χορήγηση αδειών για επίδοση

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ !!!

rainbow_ocean__by_thelma1Κ.κ Συνάδελφοι,

Πριν από μερικές μέρες σε μία παρέα συναδέλφων η κουβέντα έφτασε στις διαφορές των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Έγιναν συγκεκριμένες αναφορές στο παρελθόν σε σχέση με το τι έχει προσφέρει η κάθε παράταξη, καταλήγοντας η συζήτηση σε ένα κεντρικό πυλώνα που λέγεται ‘’ΠΡΟΣΥΔΕ’’, με τις επιτυχίες της αλλά και με τα λάθη της.

Κυρίες και κύριοι μέρα με τη μέρα, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι ορισμένες παρατάξεις έχουν μεταλλαχθεί σε μηχανισμούς διεκδίκησης και νομής της εξουσίας για ίδιο όφελος. Με τις δικές μας δυσκολίες και τα καθημερινά μας προβλήματα να έχουν περάσει χαμηλά στην ιεράρχησή τους. Με τις μεταλλάξεις των συνδικαλιστών, τις κούφιες μεγαλοστομίες και, κυρίως, τις άστοχες πράξεις και παραλείψεις τους. Αυτά όλα δεν μπορούν πια να σκεπαστούν από τον βροντερό θόρυβο που κάνουν.

Η παρακμή αυτή των παλιών συνδικαλιστών είναι συνέπεια της ενσωμάτωσής τους σε ένα κατεστημένο που κατέρρευσε. Με τις βασικές εγγυήσεις του, την ώρα της αλήθειας, να αποδεικνύονται άλλες σαθρές και άλλες ανυπόστατες. Με αυταπόδεικτη την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα για «ανασυγκρότηση», «αναδιάταξη», «συνεργασία», «κατάθεση προτάσεων για το μέλλον» δημιουργικά και με τον τρόπο αυτό να την καταδικάζουν σε αποτυχία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές προτάσεις προς την σωστή κατεύθυνση από την ΠΡΟΣΥΔΕ αλλά ο ρυθμός χελώνας ορισμένων συνδικαλιστών χρονικά τις έφερε πίσω. Με μόνο σκοπό να ξεζουμίσουν την όποια ικμάδα και την προστιθέμενη αξία που έχει αυτός ο κλάδος. Continue reading ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ !!!

Ο συνδικαλισμός δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή

kalpi_ekloges_454x280– Νέοι συνάδελφοι και σε άλλους Συλλόγους –

Το βλέπουμε κάθε ημέρα στα πρόσωπα των συναδέλφων μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων της ΠΡΟΣΥΔΕ για τις εκλογές της 19ης Μαρτίου.

Μας δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι αφού το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας απαρτίζεται, στη μεγάλη του πλειοψηφία, από νέους και άφθαρτους δικαστικούς επιμελητές. Έντιμους, τίμιους συνδικαλιστές. Δίχως συνδικαλιστική μυρωδιά που αποπνέει σήψη και δυσοσμία.

Μπορεί να έχει κάποιος όποια γνώμη θέλει για τις απόψεις ή ικανότητές τους, αλλά δεν μπορεί να τους προσάψει ότι φέρουν το παραμικρό μερίδιο ευθύνης για μία άσχημη κατάσταση που θα παραλάβουν από το Σύλλογο.

Με την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε ότι μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και στους υπόλοιπους Συλλόγους της χώρας, με χαρά διαπιστώνουμε ότι νέοι συνάδελφοι είναι υποψήφιοι είτε ως Πρόεδροι, είτε ως σύμβουλοι και αντιπρόσωποι.

Για πρώτη φορά επίσης στα χρονικά του κλάδου μας θα είναι Πρόεδρος Συλλόγου γυναίκα, αφού δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα Προέδρου στο Σύλλογο αυτό. Continue reading Ο συνδικαλισμός δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

envelope1Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του Πρωτοδικείου Πειραιά αύριο Τρίτη 23/2/2016 και ώρα 15:00 στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, οδός Αγ. Κωνσταντίνου αρ. 5 (7ος όροφος), όπου θα αναλύσουμε τις προτάσεις μας για τα ζητήματα που απασχολούν τον Κλάδο και θα έχετε τη δυνατότητα να καταθέσετε τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις σας.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ε. Πρεκετές Μ. Κανέλλος

Συνδικαλισμός με Όραμα

αρχείο λήψηςΣυνάδελφοι,

Το σημερινό άρθρο φιλοδοξεί να οδηγήσει σε ένα προβληματισμό σε μια εποχή δύσκολη. Στην εποχή που βιώνουμε μια πολυεπίπεδη κρίση. Εξάλλου, αν θέλουμε να βγούμε από τα ποικίλα αδιέξοδά μας ο διάλογος, η αυτοκριτική, η αυτογνωσία, οι ιδέες, το όραμα, ο ρεαλισμός, ο πλουραλισμός, η σύνθεση διαφορετικών (ακόμα) απόψεων αποτελούν πια… μονόδρομο!

Οι συνδικαλιστές του σήμερα δεν έχουν ως μοναδική αρμοδιότητα να συγκρούονται με την κυβέρνηση και να διεκδικούν από αυτήν με μοναδικό όπλο το «αμπέχονο» και την «κουτοπονηριά». Οι συνδικαλιστές πρέπει επίσης να σκέφτονται, να προτείνουν, να συνδιαλέγονται, να έχουν όραμα, να διέπονται από ρεαλισμό, να διακατέχονται από ευελιξία, να σέβονται και να κατανοούν τις ανάγκες του κλάδου τους αλλά και αυτές τις κοινωνίας, και τέλος -και κατά τη γνώμη μου κυριότερο- να μπορούν να επικοινωνήσουν επιτυχώς τις θέσεις τους (τουλάχιστον σε ό, τι αφορά την συνδικαλιστική ηγεσία…).

Η ανάγκη για μια συνδικαλιστική ηγεσία με δομημένο λόγο, πλούσια επιχειρηματολογία αλλά και επικοινωνιακά χαρίσματα είναι πλέον αναντίρρητη. Τα ιδεολογήματα και οι ιδεοληψίες παρελθόν. Η αλλαγή νοοτροπίας αναγκαία. Οι «δικοί μας» και οι «άλλοι» φαυλότητα του χθες. Η μιζέρια, η στασιμότητα και κυρίως τα πισωγυρίσματα οδηγούν στην αυτοκαταστροφή. Κάποιος καχύποπτος, βέβαια, θα πει: «Μα υπάρχει «παρθενογένεση»; Η απάντηση αυτονόητη, το ερώτημα ρητορικό, όσο και να μυρίσεις τον κρίνο δεν πρόκειται να «συλλάβεις» .

Εμείς στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., όχι μόνο δεν αποτάσσουμε το παρελθόν μας άλλα είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα της, όπως αυτά 25 χρόνια τώρα έχουν, σιγά-σιγά και μεθοδικά, οδηγήσει τον κλάδο από την εποχή του κλητήρα στην εποχή του δικαστικού επιμελητή πτυχιούχου νομικής. Που το έργο, η ηγετική προσωπικότητα και η συνδικαλιστική παρακαταθήκη του Μανώλη Γραμματόπουλου βρήκε άξιους συνεχιστές στα πρόσωπα των Διονύση Κριάρη Θύμιου Πρεκετέ και Μιχάλη Κανέλλου, με συμπαραστάτες όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με τα συνδικαλιστικά δεν αποτελεί διαβατήριο επαγγελματικής αποκατάστασης ή κοινωνικής καταξίωσης, που δεν επέτρεψε εκφυλισμούς και εκπτώσεις στις καταστατικές της αξίες και που απομόνωσε, εκδίωξε ή ανάγκασε σε άτακτη φυγή εκείνους που κατά καιρούς το προσπάθησαν. Υπάρχει, όμως, αυτοκριτική, αυτογνωσία, εξέλιξη, προσαρμογή, ουσιαστική αλλαγή στάσης, όραμα-ιδέες-απόψεις που πιθανόν αξίζει να συζητηθούν… γιατί με ταμπέλες, εξορκισμούς και καπελώματα (χωρίς ουσία, αυτογνωσία και ουσιαστική διάθεση αυτοκριτικής και αλλαγής) οδηγούμαστε σε ένα αύριο χειρότερο από το χθες! Continue reading Συνδικαλισμός με Όραμα

Αντί Σχολίου…

LogoTCMΤο μείζον κ. Χαλκιαδάκη στην ανάρτηση για τον αείμνηστο φίλο μας Μάκη ήταν η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της προσφοράς του στον κλάδο και η αναγνώριση ότι στην ιδέα του στηρίχτηκε η επιτυχία της απόκτησης πρόσθετης επαγγελματικής ύλης…

Ο σεβασμός στην μνήμη του δεν επιτρέπει να ασχοληθούμε περαιτέρω με την έλλειψη σοβαρότητας και ευαισθησίας που σας διακρίνει…

Σας αφήνουμε στον κατήφορο που έχετε επιλέξει….

Αποχαιρετάμε έναν αγαπημένο φίλο και καλό συνάδελφό μας

αρχείο λήψης (1)Αποχαιρετάμε έναν αγαπημένο φίλο και καλό συνάδελφό μας. Το δικό μας Μάκη Χαλδαίο.

Έτσι ξαφνικά, έφυγε από κοντά μας, αθόρυβα, όπως αθόρυβα ζούσε και δραστηριοποιόταν ανάμεσά μας.  Αθόρυβα αλλά τόσο παραγωγικά και αποτελεσματικά

Μέλος της παράταξής μας που με σθένος αγωνίστηκε γι’ αυτήν και το Κλάδο στη πρώτη γραμμή, για το μέλλον μας…

Καλός φίλος, καλός οικογενειάρχης, καλός συνάδελφος. Με την ιδιότητα του Αντιπρόσωπου της Ομοσπονδίας και του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου της Αθήνας και την αγάπη του για τα κοινά άφησε το δικό του αποτύπωμα!!

Δική του ιδέα ήταν η διεκδίκηση των επιδόσεων των καταλογιστικών πράξεων από τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία, που έκανε πράξη ο Διονύσης Κριάρης, ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Καλό ταξίδι φίλε μας Μάκη, Καλό Παράδεισο!!! 

ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: 15ο

theatro_maskes_622x450Οι χυδαιολογίες και οι διαβολές είναι το τελευταίο καταφύγιο των συνδικαλιστικών απατεώνων. Ειδικά όταν αυτές λαμβάνουν χώρα λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές, αναδεικνύουν τον πανικό αυτών που τις διαδίδουν και τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Το ξέρουμε και το ξέρεις πια καλά κ. Χαλκιαδάκη, αγαπητέ Γιάννη: ο βασιλιάς είναι γυμνός και σε λίγες μέρες θα είναι και συνδικαλιστικά νεκρός.

Οι εποχές άλλαξαν αλλά κάποιοι ‘συνδικαλιστές’ δεν εννοούν να το καταλάβουν. Επιμένουν στις προσωπικές επιθέσεις, στη λάσπη και πολιτεύονται με όπλο την εμπάθεια. Λογικό κύριοι συνάδελφοι, η γύμνια και η απουσία προτάσεων δεν κρύβεται.

Έρχεται λοιπόν, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο γερασμένος συνδικαλιστικά και αριστερίζων καπιταλιστής για να πετάξει και πάλι τη λάσπη του στην ΠΡΟΣΥΔΕ και σε μένα προσωπικά για να δικαιολογήσει την αφάνειά του.

Ο κ. Χαλκιαδάκης θέλει να κρυφτεί και ο πανικός δεν τον αφήνει…

Continue reading ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: 15ο

ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΟΡΑΜΑ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

thumbnailΟι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο νίκης της ΠΡΟΣΥΔΕ  

Η νέα γενιά ηγετών της ΠΡΟΣΥΔΕ είναι έτοιμη. Ο Σύλλογός μας χρειάζεται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ωραία, έντιμα πρόσωπα, νέους μαχητικούς συνδικαλιστές.

Στις εκλογές του Μαρτίου 2016, το τιμόνι και τις τύχες του Συλλόγου θα αναλάβουν νέοι άνθρωποι, ωραία πρόσωπα που θα δημιουργούν και θα προσφέρουν μέσα σε κλίμα συντροφικότητας και αλληλεγγύης.

Η προσωπική τους φαρέτρα αξιών είναι γεμάτη με έντιμα και δημιουργικά πολεμοφόδια.

Προσδοκούν πρωτίστως και θα αγωνιστούν γι’ αυτό, την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του Συλλόγου και του προσωπικού πολιτισμού των δικαστικών επιμελητών που επλήγη ανεπανόρθωτα το τελευταίο διάστημα. Continue reading ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΟΡΑΜΑ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ