ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: 15ο

theatro_maskes_622x450Οι χυδαιολογίες και οι διαβολές είναι το τελευταίο καταφύγιο των συνδικαλιστικών απατεώνων. Ειδικά όταν αυτές λαμβάνουν χώρα λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές, αναδεικνύουν τον πανικό αυτών που τις διαδίδουν και τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Το ξέρουμε και το ξέρεις πια καλά κ. Χαλκιαδάκη, αγαπητέ Γιάννη: ο βασιλιάς είναι γυμνός και σε λίγες μέρες θα είναι και συνδικαλιστικά νεκρός.

Οι εποχές άλλαξαν αλλά κάποιοι ‘συνδικαλιστές’ δεν εννοούν να το καταλάβουν. Επιμένουν στις προσωπικές επιθέσεις, στη λάσπη και πολιτεύονται με όπλο την εμπάθεια. Λογικό κύριοι συνάδελφοι, η γύμνια και η απουσία προτάσεων δεν κρύβεται.

Έρχεται λοιπόν, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο γερασμένος συνδικαλιστικά και αριστερίζων καπιταλιστής για να πετάξει και πάλι τη λάσπη του στην ΠΡΟΣΥΔΕ και σε μένα προσωπικά για να δικαιολογήσει την αφάνειά του.

Ο κ. Χαλκιαδάκης θέλει να κρυφτεί και ο πανικός δεν τον αφήνει…


Μόνο που δεν υποψιάζεται ο κ. Χαλκιαδάκης πως όση λάσπη και να πετάξει, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παράξουμε έργο !!!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπόν:

1. Γιατί ο κ. Χαλκιαδάκης (εγώ θα επιμείνω να τον αποκαλώ κύριο όσο κι αν εκείνος με αποκαλεί Κανέλλο) καθυστέρησε να καταθέσει πρόταση ηλεκτρονικών υπογραφών, ενώ είχε την αρμοδιότητα και την εξουσιοδότηση από την Ομοσπονδία να το πράξει πολύ νωρίτερα ;

Μήπως ήθελε με τον τρόπο αυτό να εκμεταλλευτεί το γεγονός λίγο πριν τις εκλογές στον Σύλλογο των Αθηνών ;

Κύριοι συνάδελφοι, η διαφάνεια και η αλήθεια αποτελούν αξίες αδιαμφισβήτητες για μας, που καταθέταμε πάντα τις προτάσεις μας εγγράφως στην ΟΔΕΕ, κοστολογημένες και με πλαίσιο εφαρμογής, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των όσων υποστηρίζουμε.

Αυτή η πρακτική, για κάτι δεξιότσεπους τύπους σαν τον κ. Χαλκιαδάκη, που βρίσκεται σε κατάσταση προεκλογικού πανικού, είναι άγνωστη και δεν είναι μάλλον σε θέση ούτε να την σκεφτούν ούτε να την ακολουθήσουν….

Έχοντας επιλεκτική μνήμη εσχάτως ο κ. Χαλκιαδάκης, ‘ξεχνά’ ότι στις προτάσεις μας αναφέρουμε ρητά ότι το ποια εταιρεία θα υλοποιήσει τις προτάσεις είναι καταρχήν αδιάφορο, αρκεί να διαθέτει τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, να εξασφαλίζει τα απαραίτητα εχέγγυα επιτυχούς λειτουργίας του προγράμματος και, βεβαίως, να είναι οικονομικά συμφέρουσα η προσφορά της.

2. Ο κ. Χαλκιαδάκης ορίστηκε και ανέλαβε πριν από δύο χρόνια περίπου με εντολή από την ΟΔΕΕ να φέρει πρόταση ολοκλήρωσης των ηλεκτρονικών υπογραφών. Αφού ταλαιπώρησε τον κλάδο, δεν μπόρεσε να φέρει εις πέρας το έργο της ηλεκτρονικής πιστοποίησης που του είχε ανατεθεί, και για τον λόγο αυτό αποφάσισα ως Γραμματέας της ΠΡΟ. ΣΥ. Δ.Ε. και αντιπρόσωπος της ΟΔΕΕ, αλλά και ως απλός συνάδελφος, να ερευνήσω το θέμα και να βρω την καλύτερη προσφορά για τις ηλεκτρονικές υπογραφές από τις εταιρείες που ασχολούνται με το αντικείμενο.

3. Μεταξύ των εταιρειών που μας έδωσαν προσφορές ήταν και η εταιρία την οποία εκπροσωπεί ο διαχειριστής του ιστότοπού μας.

Είναι προφανές ότι η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία επιβάλλει να ληφθούν όσες περισσότερες προσφορές γίνεται, στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού. Σε τι διαφωνεί ο κ. Χαλκιαδάκης με αυτό ? Που βρίσκει κάτι παράνομο ή μεμπτό? Απαγορεύεται και αν ναι, για ποιο λόγο ?

Επίσης, με σοβαρότητα, άλλοι συνάδελφοι, όπως ο κ. Αντωνίου, ο οποίος ως γνωστόν ανήκει στη δική μας παράταξη, κατέθεσε πρόταση από άλλη εταιρία.

Μήπως, κ. Χαλκιαδάκη, έχουμε ως παράταξη στήσει cartel με όλες τις εταιρείες και δεν το γνωρίζουμε ?

4. Λίγα λόγια ως προς την πρόταση που κατατέθηκε από εμένα, που αποτελεί και το ‘ευαίσθητο σημείο’ του κ. Χαλκιαδάκη, για να κριθεί ελεύθερα από όλους τους συναδέλφους:
“Ψηφιακές Υπογραφές μέσω της Πύλης Ερμής. Το έργο αφορά την προμήθεια ΑΔΔΥ USB Token και την εγκατάσταση των Ψηφιακών Πιστοποιητικών και όλων των απαραίτητων προγραμμάτων καθώς και την παραμετροποίηση αυτών στον Η/Υ των ενδιαφερόμενων Δικαστικών Επιμελητών.
-USB Token GEMALTO IDClassic 340 40 €
-Εγκατάσταση Ψηφιακών Πιστοποιητικών 20 €
-Remote Εγκατάσταση Απαραίτητων Προγραμμάτων & Παραμετροποίηση Η/Υ (Χωρίς φυσική παρουσία τεχνικού στο γραφείο του Δ.Ε.) 30 € Προαιρετικό
-On Site Εγκατάσταση Απαραίτητων Προγραμμάτων & Παραμετροποίηση Η/Υ (Με φυσική παρουσία τεχνικού στο γραφείο του Δ.Ε.) (Μόνο για Αθήνα & Θεσσαλονίκη) 60 € Προαιρετικό
-Εκπαίδευση Εγκατάστασης & Επίδειξη (Επιβαρύνει την ΟΔΕΕ – Ανεξαρτήτως Ατόμων) 120 € Ανά Ώρα Προαιρετικό
-Κέντρο Εξυπηρέτησης – Help Desk (9:00-21:00) (Επιβαρύνει την ΟΔΕΕ) 3.600 € Ετησίως Προαιρετικό, που σημαίνει 1,62 κατ’ άτομο το χρόνο.
Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 23%. Τα ψηφιακά πιστοποιητικά έχουν διάρκεια ζωής 5 χρόνια και η ανανέωση τους για τα κάθε επόμενα 5 χρόνια δεν έχει κανένα κόστος. Η προσφορά δεν έχει κανένα ποσοτικό περιορισμό και ισχύει μέχρι 31/03/2016.’’

5. Και λίγα λόγια για την πρόταση που υπέβαλε καταρχήν προφορικά ο κ. Χαλκιαδάκης και την κατέθεσε στην Ομοσπονδία εγγράφως μόλις στα τέλη του 2015.

Η πρόταση του κ. Χαλκιαδάκη είναι 150 ευρώ εφάπαξ για 3 πρώτα χρόνια για έκαστο δικαστικό επιμελητή επί 2.150 δικαστικούς επιμελητές, δηλαδή σε σύνολο τριετίας 322.500 ευρώ και για τα δύο επόμενα χρόνια ακόμη 100 ευρώ έκαστος (50 + 50), δηλαδή το κόστος σε σύνολο πενταετίας ανέρχεται για τον καθένα επιμελητή σε 250 ευρώ συνολικά στο ποσό των (322.500 + 215.000=) 537.500 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Η πρόταση του κ. Χαλκιαδάκη λέει ότι με την παράδοση ο κάθε συνάδελφος θα υπογράψει τους όρους της σύμβασης που θα επισυνάπτονται, οι οποίοι όροι μέχρι σήμερα είναι άγνωστοι !!!

6. Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, η πρόταση που κατέθεσα δεν επιδέχεται σύγκρισης με την πρόταση του κ. Χαλκιαδάκη και τονίζω σε ποια ακριβώς σημεία φαίνεται ότι είναι πολύ πιο συμφέρουσα:

I.- Η πρόταση μας δεν έχει κανένα ποσοτικό περιορισμό (από ένας έως το σύνολο των συναδέλφων) χωρίς εγγυήσεις από την ΟΔΕΕ.

Η πρόταση του κ. Χαλκιαδάκη αφορά αριθμό που δεν μπορεί να πέσει κάτω από 1.500 άτομα και με εγγύηση της ΟΔΕΕ, άλλως η πρόταση του δεν ισχύει.

II.- Σύμφωνα με την πρότασή μας, έχουμε πιστοποίηση απευθείας από την Δημόσια πύλη ΕΡΜΗΣ χωρίς μεσάζοντες και υπό την αιγίδα της ΟΔΕΕ για να υπάρχει ομοιομορφία, με χρόνο πιστοποίησης για όλους τους Δικαστικούς Επιμελητές τρεις μήνες σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της ΕΡΜΗΣ που έχουμε στην κατοχή μας .
Η πρόταση του κ. Χαλκιαδάκη αφορά πιστοποιημένη ιδιωτική εταιρεία με το πρόσχημα ότι η πύλη ΕΡΜΗΣ θα πιστοποιεί μόνο 100 επιμελητές τον μήνα κατά τα λεγόμενα του.

III.- Στην πρόταση μας δεν υπάρχει υποχρέωση υπογραφής σύμβασης από τον κάθε επιμελητή.

Στην πρότασή του κ. Χαλκιαδάκη υφίσταται τέτοια υποχρέωση για τον κάθε συνάδελφο και μάλιστα χωρίς να είναι γνωστοί οι όροι της σύμβασης.

IV.- Στην πρόταση μας, όπως αναφέρεται παραπάνω, κοστίζει 40 ευρώ το στικάκι και 20 ευρώ τα ψηφιακά πιστοποιητικά, δηλαδή συνολικά το κόστος ανέρχεται σε 60 ευρώ για 5 χρόνια για κάθε συνάδελφο επί 2.150 δικαστικούς επιμελητές και συνολικά στην πενταετία 129.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και η ανανέωση τους για τα κάθε επόμενα 5 χρόνια (που είναι η διάρκεια ζωής των πιστοποιητικών) δεν έχει κανένα κόστος.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απολύτως προαιρετικά και αν ακολουθήσει κάποιος τις οδηγίες δεν έχει κανένα άλλο κόστος.

Αν πάλι κάποιος θέλει τεχνικό στο γραφείο του να του τα φτιάξει, τότε το επιπλέον κόστος είναι 30 ευρώ προαιρετικά, αν κάποιος θέλει τεχνικό στο γραφείο του να του τα φτιάξει και να του κάνει και ιδιαίτερα μαθήματα τότε το επιπλέον κόστος είναι 60 ευρώ προαιρετικά.

Εάν πάλι δεν θέλει κάποιος τίποτε από όλα αυτά, τότε απλά και μόνο παρακολουθεί τα δωρεάν σεμινάρια και για κάθε πρόβλημα ή απορία έχει απεριόριστη παροχή τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης καθημερινά από τις 09.00 μέχρι τις 21.00.

Αν τελικά κάποιος χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες δηλαδή και τις υποχρεωτικές με κόστος 60 ευρώ και το σύνολο των προαιρετικών με κόστος 30 ή 60 ευρώ, η συνολική του επιβάρυνση για 5 χρόνια θα ανέλθει μάξιμουμ στα 90 ή 120 ευρώ αντίστοιχα, αντί των 250 ευρώ που προτείνει ο κ. Χαλκιαδάκης…

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και η απόσταση μεταξύ των δύο προτάσεων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ για να μου απευθύνει και μομφή ο αριστερός καπιταλιστής !!!

Θέλω όμως να θέσω και κάποια ερωτήματα για προβληματισμό:

1. Γιατί μετά από τόσα χρόνια και τώρα που «έφτασε ο κόμπος στο χτένι» σκέφτηκες κ. Χαλκιαδάκη να καταθέσεις πρόταση από εταιρία?

2. Με ποια λογική θα ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ τρία χρόνια? Κι αν του χρόνου η ιδιωτική εταιρία που προκρίνεις «βαρέσει κανόνι» θα μας επιστρέψεις τα χρήματα από την τσέπη σου?

3. 250 ευρώ που θέλει η εταιρία που επιλέγεις Χ 2.150 Δικαστικούς Επιμελητές = 537.500 ευρώ!!!!!! Και είναι αυτό προς το συμφέρον των συναδέλφων? Μα εμείς είχαμε καταθέσει πρόταση – πακέτο που κόστιζε λιγότερο και χτυπιόσουν ότι είναι πολλά!! Να θυμίσω απλά την συνολική μας πρόταση – κορμό για τις ηλεκτρονικές υπογραφές, το μητρώο Δ.Ε, την προείσπραξη ,την αποϋλοποίηση ενσήμων, ηλεκτρονικό βιβλίο κ.λ.π.

Κύριοι ,

Σχεδόν το σύνολο του Δημόσιου Τομέα πιστοποιείται μέσω της Πύλης ΕΡΜΗΣ.

Εμείς επιτύχαμε να πάρουμε μία προσφορά η οποία δεν έχει κανέναν ποσοτικό περιορισμό και μπορεί ο κάθε συνάδελφος, αν το επιθυμεί, να πιστοποιηθεί και να κάνει την εγκατάσταση μόνος του, ακολουθώντας τις οδηγίες της Πύλης ΕΡΜΗΣ, με μηδενικό κόστος.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , θέλω να σας ενημερώσω ότι στα τρία χρόνια που έχω την τιμή να είμαι αντιπρόσωπος της ΟΔΕΕ και Γραμματέας της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. οι προτάσεις μου έχουν κατατεθεί με πλήρη διαφάνεια, κοστολογημένες και με πλαίσιο εφαρμογής στην ΟΔΕΕ αλλά και σε δημόσια διαβούλευση στον ιστότοπό μας. Προτάσεις που στοχεύουν στην επίλυση καίριων προβλημάτων που μας ταλανίζουν χρόνια, κυρίως λόγω της παρουσίας τέτοιων «σκληρόπετσων» συνδικαλιστών που μεταξύ τους αρέσκονται να κανιβαλίζονται, τελικά όμως σκυλεύουν το σώμα του δικαστικού επιμελητή.

Αυτό τελειώνει στις επερχόμενες εκλογές!!!

Και κάτι τελευταίο:

Γιάννη μου, βρίσκεσαι σε επικίνδυνη ηλικία, ίσως και να ξεχνάς, δεν σε παρεξηγώ, άλλωστε οι προτάσεις μου είναι κατατεθειμένες στην ΟΔΕΕ και ο καθένας μπορεί να τις αναζητήσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Μετά από όλα αυτά έχω άδικο αν σκεφτώ πονηρά και σε …αδικήσω? Και δεν το θέλω ρε Γιάννη, πίστεψέ με….

Μετά τιμής,
Ο Γραμματέας της ΠΡΟΣΥΔΕ
Μιχαήλ. Ν. Κανέλλος

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)