ΠΕΠΡ(ΑΓ)ΜΕΝΑ

«Όπποτέρω θανάτοιο πεπρωμένον εστίν».

“Ομηρος”

 Κ.κ συνάδελφοι,Taking Bribes

 Το γεγονός «ότι συνεδρίασε η ΟΔΕΕ με Πρόεδρο τον κ. Μήτση», σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για τον κλάδο, δεν σημαίνει τίποτε.

 Ως Πρόεδρος θα έπρεπε να επεξεργασθεί όλα τα προεκλογικώς κατατεθειμένα προγράμματα, να ανασύρει τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές για τον κλάδο ιδέες και προτάσεις, να καταθέσει νέες προτάσεις και να αναλάβει εν γένει πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο μέλλον του κλάδου.

 Δυστυχώς, ότι είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση (και ήταν πολλά και σοβαρά), ο κ. Πρόεδρος τα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων και τα κατέστησε ‘παρελθόν’, αφήνοντας να διαρρεύσουν σχετικά υποτιμητικά σχόλια, διότι ο κ. Πρόεδρος, την κατά νόμο άσκηση των καθηκόντων του, την αντιλαμβάνεται μάλλον ως (εξ)υπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων μερίδας του κλάδου.

 Τι συζητήθηκε λοιπόν στη συνεδρίαση- ‘συνάντηση’ των κορυφών της εκτελεστικής και της Ομόσπονδης εξουσίας; ΤΙΠΟΤΑ !!! Τρομάρα τους!

 Το μόνο που θα πω είναι το εξής: Είναι πια κοινό μυστικό, ότι το συνδικαλιστικό κατεστημένο, δηλαδή το σύστημα ατόμων και ισχυρών ομάδων συμφερόντων που εξουσιάζουν καίριους τομείς του κλάδου μας και ελέγχουν μεγάλο όγκο δουλειάς, αντιδρά σε κάθε προσπάθεια ανανέωσης, η οποία θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία του και να αποτελέσει ανάχωμα στη βρώμικη δουλειά του.

 Οι ταγοί μας όχι μόνον δεν διασφαλίζουν βασικές εγγυήσεις (όπως οφείλουν), αλλά τις ακυρώνουν οι ίδιοι. Εντελώς ξένοι με το συμφέρον του κλάδου, τον οποίο έχουν ταχθεί να υπηρετούν, ο κάθε ένας από τη θέση του. Με τη σκέψη τους και τη δράση τους μόνο στα δικά τους, μικρά, συμφέροντα.

Με εκτίμηση

Ο Γραμματέας

Κανέλλος Μιχάλης

Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ (άλλως το αυγό του φιδιού)

image1Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι και το συντονιστικό τους όργανο αποφάσισαν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς  πρώτης κατοικίας θέλοντας έτσι να πιέσουν την κυβέρνηση να νομοθετήσει υπέρ της πλήρους εξαίρεσης της πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο  αλλά (απέχουν) και λόγω της απαίτησής τους να προστατεύονται πλήρως κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δηλαδή τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, αυτό της προστασίας τους – ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα πει το παραμικρό, παρά να συνοδοιπορήσει  και συμπορευτεί μαζί τους στο δίκαιο αίτημά τους.   Αυτονόητη η προστασία ενός οργάνου της Πολιτείας (ως τέτοιο ενεργεί ο συμβολαιογράφος κατά την ώρα του πλειστηριασμού) και χωρίς την παραμικρή έκπτωση.  Μέχρι εδώ καλά και εγώ μαζί τους.

Σε ό,τι αφορά όμως το πρώτο σκέλος των αιτημάτων τους τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή και σημασία.   Πρώτο και κύριο ερώτημα: Ο δημόσιος λειτουργός ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να εφαρμόζει το νόμο – ως αυτός ισχύει και έχει ψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ναι ή όχι???   Σε αυτό, προσοχή, δεν υπάρχει ναι μεν αλλά…. θα δούμε, ίσως ή υπό προϋποθέσεις !!  Υπάρχει μόνο ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Δουλειά των εφαρμοστών του νόμου είναι η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Δουλειά του νομοθετικού σώματος είναι η ψήφιση νόμων για αντικατάσταση παλιών (ξεπερασμένων ή κακών)  ή για την επίλυση νέων ζητημάτων που αναφύονται.

Δεύτερο ερώτημα:  Με ποιό κριτήριο και ποιά – κυρίως – αρμοδιότητα και εξουσία θα κρίνει ο συμβολαιογράφος και θα αποφανθεί αν είναι ή όχι το υπό εκπλειστηρίαση  ακίνητο η κύρια κατοικία του οφειλέτη ή αν αυτός πληροί τις προϋποθέσεις της υφισταμένης νομοθεσίας;;;  Καμία απάντηση δεν μπορεί να δοθεί και να γίνει αποδεκτή.  Νάχαμε να λέγαμε… Continue reading Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ (άλλως το αυγό του φιδιού)

Γιατί κατέβασαν το άρθρο από την ιστοσελίδα τους;

untitledΔεν θα ασχολιόμασταν με τον Καζάκη και τον Μήτση (οι αντιπρόσωποι έλαβαν πρόσφατα την  – προσέξτε – από ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (!!) εισήγησή του Μήτση για να συζητήσουν στην ολομέλεια του Οκτωβρίου – άραγε και εδώ πάλι λάθος έκανε στο μέτρημα των μηνών;) σήμερα αν δεν συνέβαινε κάτι το οποίο όπως θα αντιληφθείτε όλοι και όχι μόνο εμείς, είναι ύποπτο και ταυτόχρονα θλιβερό.

Κατέβασαν από την, πάμφτωχη σε άρθρα, ιστοσελίδα της Συμμαχίας (ο Θεός να την κάνει) το άρθρο του Καζάκη, το οποίο είχε γραφεί με συναίνεση (ή την παρότρυνση…) του Μήτση, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται στο άρθρο 51, και αναρωτιέται ότι όποιος ονειρεύεται το άρθρο 51, τούτο δεν είναι άρρωστο; Και το κατέβασμα λίγες ημέρες πριν την ολομέλεια της Ομοσπονδίας, όπου θέμα ημερήσιας διάταξης είναι το άρθρο 51, δεν είναι ύποπτο; Ή άρχισαν να μοιράζουν ξανά σανό;

Να το διευκρινίσουμε ακόμη μια φορά.

Το συνδικαλιστικό «ποιόν» του Καζάκη είναι γνωστό σε όλους και δεν δίνουμε πλέον σημασία.

Ούτε αν έχει απέχθεια σε ορισμένους, ούτε αν είναι απεχθής ο ίδιος σε κάποιους άλλους. Ούτε βεβαίως έχουν ειδικό βάρος οι … κριτικές του για νέους συνδικαλιστές (η αλήθεια όμως είναι ότι είναι εξαιρετικοί δικαστικοί επιμελητές που αγαπούν τον κλάδο και αγωνίζονται γι’ αυτόν και όχι για τον εαυτό τους).

Τον σφιχτό συνδικαλιστικό εναγκαλισμό του Καζάκη με τον Μήτση θέλουμε να αναδείξουμε, διότι εκτός των άλλων, έχουν κι ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν πολλούς, για πολύ. Ο ένας για να «αρπάξει ψήφους», ο άλλος για να βγάζει ως απωθημένο το αποτυχημένο συνδικαλιστικό του παρελθόν.

Λυκοφιλίες λοιπόν ή καλύτερα «Λυκοσυμμαχία».

Οι «Μήτσηδες» θα βρίσκουν πάντα «Καζάκηδες» και «πληρωμένους κονδυλοφόρους», ώστε να συνεχίζουν να μοιράζουν σανό. Μόνο που οι ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ, το ξαναείπαμε, δεν τρώνε σανό. Continue reading Γιατί κατέβασαν το άρθρο από την ιστοσελίδα τους;

Ο Φώτης Κοτρωνιάς έφυγε

αρχείο λήψης (1)Ένας αγωνιστής του κλάδου μας – της χρυσής 20ετίας που πέρασε από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας – έφυγε. Τον πρόδωσε η καρδιά του την περασμένη Τετάρτη στις 12 Οκτωβρίου, σε ηλικία 60 ετών.

Ο Φώτης Κοτρωνιάς υπήρξε αντιπρόσωπος του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Λάρισας – Δυτικής Μακεδονίας, και συνέχισε μαζί με τον – συνταξιούχο πλέον – Γιάννη Φλώρο τον αγώνα για την αναβάθμιση του κλάδου μας, με τη δυναμική και δημιουργική τους παρουσία, μετά την συνταξιοδότηση του Δημήτρη Κολτσίδα. Και έφυγε γνωρίζοντας ότι ο αγώνας και με τη δική του συνδρομή για την αναβάθμιση των δικαστικών επιμελητών είχε αίσιο τέλος. Ευτύχησε να δεί τον κλάδο να στελεχώνεται με πτυχιούχους Νομικών Σχολών.

Θα τον θυμόμαστε.

Ευθύμιος Πρεκετές

ΑΔΕΙΕΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ

‘Mηδέν της τύχης, αλλά πάντα της ευβουλίας και της προνοίας’

(αρχαίο γνωμικό)

200px-daktylios-athens-svgΚ.κ Συνάδελφοι ,

Τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη αλλά όλα από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα.

Στο ΦΕΚ (αρ. φύλλου 3208/τεύχος δεύτερο) αναφέρεται ότι οι άδειες κυκλοφορίας του Δακτυλίου που έχουν χορηγηθεί από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής (μεταξύ αυτών και οι άδειες που είχε προμηθευτεί πέρυσι η Ομοσπονδία μας για τους Δικαστικούς Επιμελητές) για την περίοδο 2015– 2016 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι και 21-07-2017.

Η προθεσμία υποβολής τυχόν νέων αιτήσεων καθορίζεται μέχρι και την 07-11-2016, ενώ οι άδειες που θα χορηγηθούν από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, θα ισχύουν μέχρι και την 21-07-2017.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί ο κ. Γεώργιος Μήτσης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου, έσπευσε να στείλει μηνύματα για τις ήδη υπάρχουσες άδειες, ξεχνώντας (εσκεμμένα) να ενημερώσει και τους νέους συναδέλφους, και αυτούς που έχουν αλλάξει αυτοκίνητο ότι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για άδεια δακτυλίου.

Μήπως, κύριοι συνάδελφοι, επειδή η χορήγηση των αδειών του δακτυλίου ήταν επιτυχία της προηγούμενης διοίκησης, που κατακτήθηκε με πολύ αγώνα, και απλά ο νέος Πρόεδρος προσπάθησε να καλύψει την αναποτελεσματικότητα του μέσα στο νέο ΦΕΚ για τις άδειες ;;;

Ή μήπως δεν θέλει να υποβάλλει νέο αίτημα για άδειες φοβούμενος ότι θα βρει την πόρτα κλειστή και θα χάσει την δημοφιλία του;;;

Όποιο από τα δύο ενδεχόμενα κι αν συμβαίνει, η διοίκηση του κλάδου προϋποθέτει πράξεις ουσίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων, και όχι επικοινωνιακές κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού.

Κύριε Μήτση, οφείλετε να ενημερώσετε τους συναδέλφους άμεσα για τη δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων για άδεια δακτυλίου και να μεριμνήσετε το συντομότερο δυνατόν- και πριν την λήξη της πιο πάνω προθεσμίας- προκειμένου να προμηθευτούν οι συνάδελφοι τις άδειες δακτυλίου.

Συντακτική ομάδα

Η αργία του Διονυσίου … ΑΕΡΟπαγίτου

k12171398«… Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 3-10-2016 είναι αργία λόγω της εορτής του Αγίου Διονυσίου του ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΟΥ …».

Έτσι μας έγραψε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος για να μας ενημερώσει ότι είναι αργία η 3η Οκτωβρίου.

Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να λέμε τους Δικαστές του Αρείου Πάγου Αεροπαγίτες (!) αντί Αρεοπαγίτες. Ή καλύτερα να λέμε αντί Άρειος Πάγος: Αέρος Πάγος (μακάρι να γνώριζαν τί εστί Άρειος Πάγος).

Αλλά και πρίν λίγες ημέρες είχε στείλει και άλλο μήνυμα (το πρώτο όχι το δεύτερο – αφού όταν έγινε η επισήμανση από την ιστοσελίδα μας το έγραψε σωστά), όπου μας ενημέρωνε ότι η …. Καταβολή (!) των ασφαλιστικών βιβλιαρίων παίρνει παράταση.

Μη μας παίρνετε λοιπόν τηλέφωνο και παραπονιέστε.

Εδώ δεν μπόρεσε να διδάξει ούτε πρακτικές εφαρμογές στα σεμινάρια των νέων δικαστικών επιμελητών.

Αγραμματοσύνη λέγεται αυτό ή κάπως έτσι.

Ακόμα όμως δεν έχουμε δει τίποτα.

Όλα … αέρα … πατέρα.

Η Συντακτική Επιτροπή