ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην μεγάλη αίθουσα της νομικής βιβλιοθήκης η  καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Μέλη της παράταξης  και πλήθος συναδέλφων-φίλων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση παρά τις ομολογουμένως αντικειμενικές δυσκολίες πρόσβασης σ’ αυτήν, ελέω συλλαλητηρίου και καιρικών συνθηκών και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως γι’ αυτό.

Την εκδήλωση άνοιξε η νέα Πρόεδρος της παράταξης κ. Μαρία Μπρουζούκη, η οποία αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο Εφετών κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου , ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του, τους παρευρισκόμενους και κυρίως τα νέα μέλη ευχήθηκε για τη νέα χρονιά υγεία, προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες. Στη συνέχεια  έκανε μια αναφορά ενός – δύο λεπτών στο έργο της σημερινής διοίκησης (άλλωστε πόσο χρόνο να χρειαστείς προκειμένου να περιγράψεις το ΤΙΠΟΤΑ), συνέχισε με μια περιληπτική ενημέρωση των θέσεων και στόχων  της παράταξης για την νέα τριετία και έδωσε το λόγο στον υποψήφιο Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νίκο Αντωνίου.

Ο Νίκος με τη σειρά του έκανε μια σύντομη  ενημέρωση για τις ενέργειές του στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του κώδικά μας και στην εν γένει παρουσία του στην ΟΔΕΕ, τονίζοντας ιδιαίτερα την σημασία μιας παρούσας  διοίκησης στο κέντρο των αποφάσεων που θα καθορίσουν το μέλλον του επαγγέλματός μας.

Ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Γρηγόρης-Γληγόρης πήρε την σκυτάλη και αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις του Ευρωπαϊκού κανονισμού για τις επιδόσεις  στα κράτη – μέλη των  δικογράφων και εξωδίκων εγγράφων, εμμένοντας ιδιαίτερα  στην αναγκαιότητα της δημιουργίας δομών, αξιοποιώντας και κονδύλια της Ε.Ε. , σε συνδυασμό με  παράλληλη  εκπαίδευσης μας  προκειμένου να συνεχίσουμε να αποτελούμε βασικό κρίκο για το δικαιϊκό μας σύστημα και στην εποχή της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης. Σύντομες τοποθετήσεις έκαναν και άλλα μέλη της Ε.Γ., του Δ.Σ. του Συλλόγου και νέα μέλη καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της ΟΔΕΕ  και πρώην Πρόεδρος της παράταξης  κ. Ευθύμιος Πρεκετές  και ο πρώην Πρόεδρος της ΟΔΕΕ κ. Διονύσης Κριάρης. Για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι οι τυχεροί της βραδιάς ήταν οι κ.κ. Γιώργος Γραμματόπουλος , Βούλα Παπαδοπούλου, Παύλος Χρυσαφίδης και Μαρία Καλαμπόκη που εκτός από τα φλουριά κέρδισαν και ένα συμβολικό δώρο.

Μαζί με τις θερμότερες ευχές μας για μία δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας, η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. σας δίνει και μία υπόσχεση. Θα είμαστε  για πολλά- πολλά  ακόμα χρόνια δίπλα σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους, σε πείσμα ελάχιστων  που προσπάθησαν , προσπαθούν και θα προσπαθήσουν, ευτυχώς μάταια,  να θέσουν τελεία και παύλα σε αυτή την παράταξη που ιδρύθηκε πριν από 29 χρόνια και συνεχώς ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται.

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ… ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ!

Kυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Διαβάζοντας το κείμενο του Γιάννη Παπακωνσταντίνου και το σχόλιο του Δημήτρη Γέμελου εξεπλάγην από τα γραφόμενά τους  για τους εξής λόγους:

Το 2006 όταν ανέλαβα Ταμίας του Συλλόγου μας με Πρόεδρο το Θύμιο Πρεκετέ ο έλεγχος της συμμόρφωσης των μελών του Συλλόγου στην καταβολή του αναλογούντος μερίσματος ήταν ανύπαρκτος και τα έγγραφα  – πίνακες εξόδων – ήταν σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών πεταγμένες για περισσότερο από 4-5 έτη.

Αποφασίστηκε λοιπόν, το έτος 2007, και εγώ μαζί με το συνάδελφο Απόστολο Κατσαρό αναλάβαμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε ηλεκτρονική βάση δεδομένων όπου θα έμπαιναν όλοι οι υπάρχοντες και “ξεχασμένοι” πίνακες  μέχρι τότε και στη συνέχεια θα ήταν ένα εργαλείο στα χέρια του Συλλόγου και των ελεγκτικών οργάνων του αφού πλέον θα ήταν εύκολη η συνέχιση της τροφοδότησης-επικαιροποίησης της βάσης δεδομένων με τους νέους πίνακες, όπως αυτοί εισέρχονταν στο Σύλλογο για θεώρηση.

Πράγματι το έτος 2008 παραδώσαμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου την πλατφόρμα δεδομένων έχοντας «φορτωμένους» όλους τους χιλιάδες πίνακες μέχρι τότε. Από την επεξεργασία τους προέκυψαν σοβαρότατες παρατυπίες από αρκετούς συναδέλφους {οι οποίοι συμμορφώθηκαν αμέσως και κατέθεσαν τα χρήματα} αλλά και πολύ γνωστή εταιρεία συναδέλφων και οδήγησε στην παραίτηση «διάσημου»  συναδέλφου {αφού και αυτοί  κατέθεσαν όλα τα μεγάλα, ομολογουμένως ποσά}.

Από το έτος 2010 όταν και ανέλαβε η κ. Τριανταφύλλου το Ταμείο του Συλλόγου και παρέλαβε τους κωδικούς εισόδου στην πλατφόρμα πινάκων, θεωρούσα και μέχρι να διαβάσω το κείμενο του κ. Παπακωνσταντίνου πως ο Σύλλογος συνέχιζε την υποχρέωση αυτή [ενημέρωσης και επικαιροποίησης] και πως το θέμα θεωρείται λήξαν.

Καλούνται λοιπόν ο Πρόεδρος του Συλλόγου αλλά και η ταμίας του Συλλόγου κ. Τριανταφύλλου, προς αποφυγή δυσάρεστων «δεύτερων σκέψεων», να γνωστοποιήσουν αμέσως και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση όλους τους πίνακες μερίσματος που υπάρχουν στην πλατφόρμα δεδομένων για όλα τα έτη της θητείας τους [τα τελευταία 9 έτη] αλλά κυρίως του τελευταίου έτους ώστε να ησυχάσουμε όλοι πως ότι φτιάξαμε “όλοι μαζί” όπως υποστηρίζουν δεν το καταστρέψαν “ολομόναχοι”.

 Διονύσης  Κριάρης

ΚΑΛΕΣΜΑ

Κοπή πίτας ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα: 17:00, στη Νομική Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, Μαυρομιχάλη αρ.23, η Πρόεδρος, η Εκτελεστική Γραμματεία και η Ολομέλεια της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Παράταξης. Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε ευχές, απόψεις, αλλά και οράματα μέσα από έναν ελεύθερο και εποικοδομητικό διάλογο.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας.

Για την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

       Η Πρόεδρος                                                                                     Η Γραμματέας

Μαρία Μπρουζούκη                                                                              Ελένη Καπότου

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος

του Συλλόγου

Νίκος Αντωνίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.- Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση  Ανώνυμη Εταιρεία, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών  Ιδρυμάτων» η  οποία  λειτουργεί ως ειδικός εκκαθαριστής των υπό εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων, κατά την επίδοση  εγγράφων ζητάει την αναφορά τόσο στην παραγγελία προς επίδοση όσο στο κείμενο της εκθέσεως επιδόσεως της διεύθυνσης της έδρας της εταιρείας αλλά και την διεύθυνσης των γραφείων όπου γίνονται οι επιδόσεις. Για τον λόγο αυτό το νέο κείμενο  που  θα πρέπει να αναγράφεται στην παραγγελία προς επίδοση και στην συνέχεια στην έκθεση επίδοσης  του Δικαστικού Επιμελητού είναι το εξής (σύμφωνα με υπόδειγμα που δόθηκε από την ίδια την εταιρεία) :

…..ήρθα για να επιδώσω προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη Εταιρεία, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» (ΕΠΑΘ 182/1/4-4-2016, ΦΕΚ Β 925/5-4-2016) και τον διακριτικό τίτλο «PQH Ενιαία Εκκαθάριση Α.Ε.» που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής (Λεωφ. Κηφισίας 268) και τηρεί γραφεία στο Μαρούσι Αττικής (Γραβιάς 3 και Γρανικού)  νόμιμα εκπροσωπούμενης, η οποία έχει οριστεί ειδικός εκκαθαριστής της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «………………………» (υπό ειδική εκκαθάριση)..

2.- Από 17/12/2018 το Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών λειτουργεί ως Κτηματολογικό Γραφείο Αχαρνών  για τους εξής Δήμους:

– ΦΥΛΗΣ (Δ.Κ. Άνω Λιοσίων, Δ.Κ. Φυλής, Δ.Κ. Ζεφυρίου).

– ΑΧΑΡΝΩΝ (Δ.Κ. Αχαρνών, Δ.Κ. Θρακομακεδόνων)

– Δ.Κ. Καματερού του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού  (Για την Δ.Κ. Αγ. Αναργύρων του ιδίου Δήμου λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο στο Υποθηκοφυλακείο Ιλίου από 26/10/2018).

– Δ.Κ. Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου.

Για τον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής  δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το Κτηματολόγιο, αλλά βρίσκεται σε «παγωμένη περίοδο» και για τον λόγο αυτό  απαιτείται μόνο «πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου» το οποίο  λαμβάνουμε από το Γραφείο Κτηματογράφησης που βρίσκεται στο Περιστέρι Αττικής  (Εθν. Μακαρίου 36).

ΠΡΟΣΟΧΗ. Για την Δ.Κ. Καματερού του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού  μέχρι πριν την έναρξη του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών  ο έλεγχος  έπρεπε να γίνεται τόσο στο Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών όσο και στα Υποθηκοφυλακεία Ιλίου και Αθηνών και η εγγραφή οποιασδήποτε πράξης έπρεπε να γίνεται στα όποιο Υποθηκοφυλακείο υπήρχε μερίδα. Μετά την έναρξη του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών (17-01-2018) ο έλεγχος ηλεκτρονικά και η  εγγραφή οποιασδήποτε πράξης γίνεται ΑΠΟΙΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ. Εννοείται ότι ο έλεγχος θα γίνεται εκτός από το Κτηματολογικό Γραφείο Αχαρνών  ηλεκτρονικά και στα  άλλα Υποθηκοφυλακεία (Ιλίου και Αχαρνών) εάν απαιτείται για τους τίτλους κτήσεως (περιγραφή ακινήτων).

3.- H υπηρεσία του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) του ΕΦΚΑ   που διατηρούσε γραφεία στην Αθήνα  και στην οδό Μενάνδρου αρ. 41 (στην οποία  απευθύνονται δικόγραφα  κατά προστίμων του ΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ)  μεταφέρθηκε στην Λεωφ. Κηφισίας αρ. 178 στο Χαλάνδρι Τ.Κ. 15231.

 

4.- Πρόσφατα διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων και σε ανακοίνωση του Δ.Σ.Α. τέλη Δεκεμβρίου με τίτλο “μειωμένα δημοτικά τέλη σε χώρους που ασκούνται νομικές δραστηριότητες” τα εξής:

Για τους επαγγελματικούς χώρους στους οποίους ασκούνται δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών όπως αυτές ορίζονται κατωτέρω με κύρια δραστηριότητα “ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ”, ο συντελεστής τελών καθαριότητας & φωτισμού προσδιορίζεται στα 5,30 ευρώ/ΤΜ ετησίως , αντί 6,18 ευρώ/ΤΜ .

 

69.10.11 Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης στον τομέα του ποινικού δικαίου
69.10.12 Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης σε δικονομικές διαδικασίες ενώπιον τακτικών δικαστηρίων σχετικά με το επιχειρηματικό και το εμπορικό δίκαιο
69.10.13 Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης σε δικονομικές διαδικασίες ενώπιον τακτικών δικαστηρίων σχετικά με το εργατικό δίκαιο
69.10.14 Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης σε δικονομικές διαδικασίες ενώπιον τακτικών δικαστηρίων σχετικά με το αστικό δίκαιο
69.10.15 Νομικές υπηρεσίες σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας
69.10.16 Συμβολαιογραφικές υπηρεσίες
69.10.17 Υπηρεσίες διαιτησίας και συμβιβασμού
69.10.18 Νομικές υπηρεσίες δημοπρασιών
69.10.19 Άλλες νομικές υπηρεσίες

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και επιτηδευματιών στις ανωτέρω τρεις κατηγορίες θα πρέπει ο λογαριασμός ρεύματος να εκδίδεται στο όνομα της επιχείρησης (ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτών) ή του επαγγελματία-επιτηδευματία και να υποβληθεί σχετική αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας προσκομίζοντας πρόσφατη βεβαίωση άσκησης δραστηριότητας από την ΔΟΥ, καθώς και το λογαριασμό ρεύματος που ηλεκτροδοτεί το ακίνητο στο οποίο ασκείται η επαγγελματική δραστηριότητα.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ … ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία!

Yπάρχουν κάποιες στιγμές που, όσο ευγενικός και χαμηλών τόνων άνθρωπος κι αν είσαι, νιώθεις μέσα σου τα συναισθήματα της αγανάκτησης και της αδικίας να ξεχειλίζουν, να σε πνίγουν. Μια τέτοια στιγμή βίωσα κι εγώ, όταν διάβασα την εγκύκλιο του Συλλόγου και πρέπει να δώσω, ως αυτόπτης μάρτυρας, την απάντησή μου προς διασφάλιση της αλήθειας.

Από τη πρώτη κιόλας παράγραφο, ο αγαπητός κύριος Πρόεδρος προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών δεξιά και αριστερά, προκειμένου αυτό να μην το έχει στα χέρια του και γράφει: «…να ανταπεξέλθουμε όλοι μαζί τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που έχουν σωρευθεί τα προηγούμενα χρόνια». Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής; Εννέα ολόκληρα χρόνια στη διοίκηση του Συλλόγου, μόνος του, ολομόναχος, με απόλυτη πλειοψηφία στα ΔΣ, τι έκανε; Τι προβλήματα έλυσε; Πλήρης απραξία κυρίες και κύριοι, ένα τόσο δα λιθαράκι να το πάρει από εδώ και να το βάλει δίπλα, δεν έκανε.  Ότι και να του έλεγες η απάντηση ήταν: «Ναι, το γνωρίζω, έχω κάνει ενέργειες, το ξέρω»…..

Τονίζει το γεγονός ότι την τελευταία τριετία που ήταν Πρόεδρος και του Συλλόγου μας (σημ. ο μεγαλύτερος της Ελλάδας με πάνω από 1.100 μέλη), αλλά και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, άλλαξαν τρεις Υπουργοί Δικαιοσύνης! Ε και λοιπόν! Και οι τρείς ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι μαζί μας.  Αν φυσικά τους έβλεπε, θα είχε διαφορετική άποψη. Στην περσινή εγκύκλιο έγραφε με πολύ μεγάλη χαρά ότι συναντήθηκε με το κ. Κοντονή, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο προσπάθειας να του κλείσει ένα απλό ραντεβού, μία εθιμοτυπική επίσκεψη. Δεν λέγονται αυτά… Ο Υπουργός εκεί ήταν, τον έβλεπε όποιος ήθελε, αν πήγαινε φυσικά και το ζητούσε.

Πράγματι από το 2015 έως σήμερα έχουν επέλθει αρκετές τροποποιήσεις στο ΚΠολΔ και τελευταία και στον ΚΕΔΕ, αλλά ο κ. Μήτσης και το Δ.Σ. γιατί ταλαιπωρήθηκε και κουράστηκε? Εφ’ όσον, όταν τους παραδόθηκε η διοίκηση της Ομοσπονδίας την 1η Μαΐου 2016 τα περισσότερα και βασικότερα θέματα, ειδικά του ΚΠολΔ, είχαν λυθεί όλα, ακόμα και με έκδοση εντύπων.  Που ήταν η δυσκολία και τους κούρασε ιδιαίτερα να τα φτιάξουν, αφού ήταν ανεβασμένα στην ιστοσελίδα και αυτοί απλά τα αντιγράψανε ή μάλλον τους κούρασε πιο πολύ να τα τυπώσουν και να μοιράσουν αντίγραφα…

Πάμε παρακάτω κ. Πρόεδρε… Περηφανεύεστε, ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου και η Ε.Γ. της ΟΔΕΕ διεξήγαγαν σ’ όλη την Ελλάδα επιμορφωτικά σεμινάρια, για επίδοση και εκτέλεση, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΕΚΔΑΑ και ότι θα το συνεχίσετε το πρόγραμμα και το 2019! Σας  ρωτώ ευθέως κ. Πρόεδρε… ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ;; ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΤΕ;; ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΤΕ;; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;; ΜΕ ΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;; Ας παραδεχθεί λοιπόν τα γεγονότα και πάνω απ’ όλα να μάθουν να λένε αλήθειες…!!

Μέγα θέμα της Αθήνας και του Πειραιά, οι άδειες δακτυλίου, το λύσανε κι αυτό, απ’ ότι διάβασα!!! Μα πως;; Να λένε Δόξα τω Θεώ, που η Πολιτεία τις ανανεώνει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ κάθε σεζόν με Υπουργικές αποφάσεις για όλα ανεξαιρέτως τα επαγγέλματα που έχουν άδειες. Τις άδειες που εγώ έβγαλα το 2015 ως Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, 718!! τον αριθμό ομαδικά.  Τώρα αν αυτοί βγάζουν καμιά 20αριά το έτος, εε!! αυτό είναι επιτυχία!

Λύθηκε, λέτε, με νομοθετική ρύθμιση η μείωση της εισφοράς μας για τις ταυτότητες και παράλληλα μειώσατε και τις αποζημιώσεις σας, ο κ. Μήτσης κι αυτό ???   Με πρότασή μου στην Ολομέλεια της ΟΔΕΕ τον Οκτώβριο του 2015, η οποία υπερψηφίστηκε πέρασε κι αυτό. Εμείς δε το στείλαμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;; Δική μας πρόταση δεν ήταν ;; Επί Προεδρίας Πρεκετέ δεν έγινε;; Μόνο που δεν σας άρεσε, τότε, πολύ η μείωση των αποζημιώσεων που τις αυξήσατε κατά τι.. έτσι για να λέτε κι εσείς ότι κάτι κάνατε για … το κοινό συμφέρον !!!

Στη συνέχεια της επιστολής σας αναφέρεστε σε πρωτοβουλίες και δράσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου, αλλά και της Ε.Γ. της ΟΔΕΕ πιέζοντας, λέτε, το Διοικητή της ΑΑΔΕ να λυθεί το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μας από τις ΥΔΕ και θέλουν να τους πιστέψουμε;; Λένε ότι με δικές τους προσπάθειες καταφέρανε και πληρωνόμαστε άμεσα αλλά και εδώ παραπληροφόρηση. !!!  Ο νόμος προβλέπει πλέον για τις οφειλές του Δημοσίου να τακτοποιούνται εντός 90 ημερών από την έκδοση του τιμολογίου [ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ]. Άλλα πράγματα θα έπρεπε να κάνετε κ. Πρόεδρε. θα έπρεπε να πείσετε το Διοικητή της ΑΑΔΕ για τη χρησιμότητά μας στο σύστημα είσπραξης των δημοσίων εσόδων, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι περισσεύουμε και τους είμαστε άχρηστοι!!! Άλλοι πήραν τη δουλειά μας!!! Και μη κωφεύετε ούτε να αδιαφορείτε, γιατί σε λίγο τα πράγματα θα είναι οδυνηρά και μη ξεχνάτε περίπου 1200 άτομα Πανελλαδικά ασχολούνται με τον ΚΕΔΕ! ΠΡΟΣΕΞΤΕ γιατί με την ανυπαρξία σας μας οδηγείτε στον πλήρη αφανισμό!!      

Υπήρξε πρόβλημα με τα αντιγραφικά μας δικαιώματα;; Από ποιόν;; Μεμονωμένες περιπτώσεις ίσως κι αυτές ελάχιστες. Αλλά αυτό έχει να κάνει καθαρά με τον κάθε συνάδελφο ατομικά. Δε μπορεί λοιπόν να εκδίδει συνάδελφος απόσπασμα με 8 ή 10 φύλλα. Απόσπασμα ονομάζεται κύριοι, όχι έκθεση ιδεών.

Αλλά έτσι για να μη λέτε ότι είμαι αχάριστος, σας αξίζει ένα μπράβο, που συναντηθήκατε με το διοικητή της ΑΑΔΕ και του ζητήσετε αυξήσεις, στο υπάρχον ΦΕΚ. Τα νέα πράγματα που κάνουν οι συνάδελφοι για να έχουν δουλειές από τις ΔΟΥ, (περιλήψεις, υποθήκες κλπ.) δε θα τα υπολογίσετε? Χαμαλίκια θα κάνουμε;; Εμείς πρόταση σας καταθέσαμε, αλλά εσείς που είστε πιο πολλοί (αριθμητικά) στα συμβούλια, την απορρίψατε.  Γιατί;;;

Άλλο ψεματάκι… Λέει πως σε συνεργασία με το ΔΣΑ προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του ΤΑΧΔΙΚ (επιδόσεις νομικής βοήθειας).  Απ’ ότι θυμάμαι εμείς το αναδείξαμε, απ’ ότι ξέρω οι Δικηγόροι μόνοι τους κατέθεσαν την πρότασή τους και η ΟΔΕΕ προσπαθεί να κολλήσει από πίσω ή μήπως πάλι κάνω λάθος;;

Εδώ κύριοι, γελάμε πραγματικά. Με παρέμβασή του, κατάφερε να μειώσει τις ασφαλιστικές μας εισφορές. ΜΠΡΑΒΟ!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! Θα πρέπει να εισηγηθούμε στον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης να προσλάβει τον κ. Μήτση για σύμβουλό του. Άντε, τα καταφέρατε πάλι!

Ευρωπαϊκή Διαταγή Δέσμευσης Τραπεζικών Λογαριασμών, κι αυτό αυτοί;; Πραγματικά ποιοι είναι ;;; Κι αυτό ονοματεπώνυμο άλλου ανθρώπου έχει, αν δε το γνωρίζουν ας ρωτήσουν να το μάθουν!! Δεν είναι κακό να ρωτάνε καμιά φορά!! Δεν ξέρουν που δεν ξέρουν ….

Η συνεργασία με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, πραγματικά ωραία κίνηση. Δεν τα ισοπεδώσουμε όλα, αλλά λίγη…  Που είναι οι ασφαλιστικές καλύψεις σε όλα που είχανε υποσχεθεί την προηγούμενη τριετία;;; Η Θεσσαλονίκη κάτι έκανε, εμείς;

ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ… και αυτό δικό του έργο.  Γιγάντιο Ψέμα. Ο κ. Μήτσης θυσίασε μία ολόκληρη τακτική Ολομέλεια της ΟΔΕΕ για να ασχοληθεί μαζί μου και να με κατηγορήσει για αυτήν την επιτροπή.  Αλήθεια σας ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε για όσα είπατε για μένα.

Δε θα πω όμως τίποτε άλλο γι’ αυτό.  Απλά και μόνο για την ιστορία, θα ήταν πιο σωστό να καταθέτετε δικές σας απόψεις στην Επιτροπή και όχι να υποστηρίζετε ή να καπηλεύεστε τις απόψεις άλλων!!  Και για την ολοκλήρωση της αλήθειας ευχαριστώ τον κ. Χαλκιαδάκη για την ομολογία του στην ιστοσελίδα του πως οι μόνες προτάσεις, επί των οποίων δούλευε η επιτροπή, ήταν οι προτάσεις μου (τις οποίες είχαμε επεξεργαστεί στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.) και να σας πω πως οι μόνες άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν από αυτόν. Όσο αφορά τον κ. Μήτση και την ΟΔΕΕ … μαύρη είν’ η νύχτα στα βουνά και όπως λένε στη Θεσσαλονίκη «νάχαμα να λέγαμε»!!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ μέγα θέμα επίσης. Κάποιοι προηγούμενοι τις είχαν νομοθετήσει από τον Ιούλιο του 2011 (εγώ ήμουν Γενικός Γραμματέας στην ΟΔΕΕ),  τι γίνεται πια 7 ½ χρόνια πέρασαν… απλά κρατάνε τα χρήματα των συναδέλφων ένα χρόνο τώρα και φέτος θα κρατήσουν κι άλλα από το μέρισμα. Που είναι οι ηλεκτρονικές υπογραφές μας από τον Οκτώβριο;;; Ή το αφήνουν να παραδοθούν μία εβδομάδα πριν τις αρχαιρεσίες μας;;;

Αναφέρονται στην πρόταση νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τους διαχειριστές πιστώσεων και δεν λένε στους συναδέλφους ότι μας πετάνε κι από εκεί έξω από το παιχνίδι. Γιατί δεν το λένε εξωδικαστική αναγκαστική εκτέλεση κι εμείς μη χρήσιμοι διαχειριστές της!!!         

Ζητάει υποκριτικά σύμπνοια και ένωση δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε το ΠΡΟΒΛΗΜΑ αλλά ούτε ένα τηλέφωνο δε κάνει προς κανέναν.

ΜΕΡΙΣΜΑ, εκλογές έρχονται σε δύο μήνες, θα είναι παχυλό φέτος … βεβαίως!! Έμαθα ότι θα το συμψηφίσουν με τις ταυτότητες και πολύ καλά θα κάνουν, αλλά λέω τώρα, πως θα γίνει ο συμψηφισμός αυτός από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πόσο είναι και ταυτόχρονα θέλουν να κρατήσουν κι άλλα χρήματα για τις ηλεκτρονικές υπογραφές;; Ή μήπως περιμένουν – λέω τώρα – να τελειώσει και ο Ιανουάριος για να μαζευτούν περισσότερα χρήματα και να μοιραστούν, αν και θα έπρεπε κανονικά να διανεμηθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου 2018, γιατί όπως καλώς γνωρίζετε το μέρισμα αρχίζει από 1 Δεκεμβρίου εκάστου έτους και κλείνει 30 Νοεμβρίου του επόμενου. …… Τι σας λέω τώρα, αγαπητοί μου, αυτά είναι ψιλά γράμματα για αυτούς, εμπρός στη δόξα των εκλογών!!

Προς ενημέρωσή σας πάντως η Ταμίας του Συλλόγου μας μέχρι προχθές δεν το είχε βγάλει ακόμα, τώρα βέβαια για να είμαστε απολύτως ακριβείς ο Πρόεδρος καθορίζει το μέρισμα και όχι η ταμίας.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν…  Συνάδελφοι, μην τους επιτρέπετε να σας παραπλανήσουν για άλλη μια φορά δύο μήνες πριν τις εκλογές μας, φτιάνει πιά! Έλεος! Δυστυχώς για εμάς το καλύτερο πράγμα που κάνετε ειδικά την τελευταία τριετία, είναι ότι δεν κάνετε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.   Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει, αφού για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε πρέπει να κάνουμε κινήσεις!!!       

Με εκτίμηση

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

(original page arkas)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πρόσφατα λάβαμε την ενημερωτική εγκύκλιο του Συλλόγου μας, στην οποία πρέπει να απαντήσουμε αν θέλουμε να λεγόμαστε νοήμονες άνθρωποι κι όχι παιδάκια που πιστεύουν σε  παραμύθια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Μήτσης είναι Πρόεδρος του Συλλόγου για εννέα (9!!) συνεχόμενα έτη με απόλυτη πλειοψηφία και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τα 3 τελευταία έτη, κάτι που σημαίνει ότι είχε όλο το χρόνο να ασχοληθεί με την καθημερινότητά μας και με τα σοβαρά προβλήματα του Κλάδου, αλλά προφανώς όχι τη θέληση. Είναι δυνατόν να «πιθανολογεί» και να «φρονεί» ότι θα γίνουν πράγματα το 2019 (εκλογικό έτος), μετά από τόσα χρόνια απραξίας και ανικανότητας?

  1. IΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Ποιος τον εμπόδιζε τόσα χρόνια να εκσυγχρονίσει την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, η οποία είναι επιεικώς απαράδεκτη και αραχνιασμένη??
  2. ΑΔΕΙΕΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ: Οι άδειες δακτυλίου είναι δική του επιτυχία ή είναι αυτές που είχαν παρθεί επί Προεδρίας Πρεκετέ και Γραμματέα Νίκο Αντωνίου??? Και για την ανανέωσή τους έκανε τίποτα ή ανανεώθηκαν αυτόματα από την ΕΛ.ΑΣ όπως και για χιλιάδες άλλους επαγγελματίες??
  3. ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΕΔΕ: Για την αύξηση των αμοιβών του ΚΕΔΕ και την απίστευτα πρόχειρη πρόταση που κατέθεσαν, υπερηφανεύονται? Όταν δεν έχουν καν προβλέψει αμοιβή μας σε περιπτώσεις όπως στην περίληψη εγγραφής υποθήκης ή στην ματαίωση εκτέλεσης όταν δεν ευθυνόμαστε εμείς?  Αλλά δεν έχουν συνυπολογίσει και τις ατέλειωτες ώρες που χρειαζόμαστε για την σύνταξη πινάκων και τα άπειρα «κοψίματα» σε χιλιόμετρα και οδοιπορικά που δεν θα τα αντιμετωπίζαμε αν είχαμε εξορθολογισμό των αμοιβών μας ?
  4. ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΕΔΕ: Η έγκυρη πληρωμή μας από την ΑΑΔΕ οφείλεται στην, επιτέλους, απόλυτη εφαρμογή του Νόμου, για όλους τους επαγγελματίες-πιστωτές του Δημοσίου, που αναφέρει ότι από την έκδοση του τιμολογίου μας θα εξοφλείται αυτό εντός 90 ημερών και όχι από ενέργειες …. του  κ. Μήτση.
  5. ΤΑΧΔΙΚ: Ποιος τους εμπόδιζε τόσα χρόνια να λύσουν τα θέματα με το ΤΑΧΔΙΚ?? Τώρα που η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. τόνισε την αναγκαιότητα επίλυσής τους, το θυμήθηκαν ξαφνικά??  Και επιτέλους πάλι ψέμα ??? … Ποτέ δεν πήγαν μαζί με τους δικηγόρους της Αθήνας, όπως επικαλείται, αυτοί πήγαν μόνοι τους, μήνες πριν ξυπνήσει ο κ. Πρόεδρός μας.!!!
  6. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ: ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΗ?? Για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες  ενήργησε ο κ. Μήτσης? Το γνωρίζει η Κυβέρνηση?? και οι άλλοι επαγγελματίες να του στήσουν ανδριάντα?? Μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να το δεχθούμε…
  7. ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή δεν δημιουργήθηκε από ενέργειες του Κλάδου, αλλά του Υπουργείου μετά από επιτυχημένες προσπάθειες του Νίκου Αντωνίου μέσω προσωπικών γνωριμιών του και αφού διορίσθηκε σ’ αυτήν μέλος της ο ίδιος και η συνάδελφος κ. Καραγεωργιάδου.  ΚΑΤΟΠΙΝ ζητήθηκε και από την ΟΔΕΕ να προτείνει κι άλλα μέλη. Δεν πιστώνεται αυτό σαν επιτυχία σας κ. Μήτση, όσο κι αν προσπαθείτε… Οι τροποποιήσεις του Κ.Δ.Ε. φέρουν μία και μόνο υπογραφή: ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ! Kαι επειδή προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι άνθρωποι, ο μόνος που κατέθεσε κάποιες προτάσεις, ασχέτως αν εμείς διαφωνούμε έντονα με κάποιες από αυτές, ήταν ο Χαλκιαδάκης. Με κάποιες, όμως, συμφωνούμε και τις υποστηρίζουμε. Τον κ. Πρόεδρο τον περιμέναμε να κάνει ημερίδα με τους όμορους χώρους για να πάρουμε διαπιστωτικές πράξεις, όπως του είχε ζητήσει ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος,  από το 2016(!!!) και ακόμα θα περιμέναμε αν δεν γινόταν αυτή η Επιτροπή με τον τρόπο που αναφέρω παραπάνω…
  8. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ: Αισθάνονται επιτυχία τους ότι μας έχουν κρατήσει από πέρυσι τα χρήματα για τις ηλεκτρονικές υπογραφές και ακόμα δεν έχουμε όχι απλά πιστοποιηθεί, αλλά δεν ξέρουμε και πως επενδύθηκαν τα χρήματά μας ένα χρόνο τώρα??  Δεν πιστεύω φέτος να μας κρατήσουν κι άλλα χρήματα από το μέρισμα χωρίς να έχουμε δει ακόμη κανένα αποτέλεσμα…!! Και τι θα γίνει με την ηλεκτρονική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα λειτουργεί η ηλεκτρονική επίδοση?? Πως προετοιμάζεται?  Εκτός αν δεν γνωρίζουν ότι σκέτη ηλεκτρονική υπογραφή δεν αρκεί…
  9. EΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Η οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους διαχειριστές πιστώσεων, λένε δεν θα περάσει μετά από δικές τους ενέργειες και ότι θα διαχειρίζεται ο Δικαστικός Επιμελητής και αυτές τις υποθέσεις. Για ποιες υποθέσεις μιλάνε?  Αυτές που δεν θα υπάρχουν? Ποια είναι η στρατηγική τους για την επόμενη μέρα? Πάλι θα τρέχουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις? Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δυστυχώς, δεν σας έχουν ενημερώσει, γιατί πρωτίστως ενδιαφέρονται για την ψήφο σας και ουδόλως για το μέλλον σας.
  10. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα θέσει ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να υπάρχει διάχυση της ύλης των ηλεκτρονικών επιδόσεων σ’ όλους τους συναδέλφους???  Δεύτερο ανέκδοτο που πρέπει να δεχθούμε. Μας έχουν αποδείξει πως διαχέεται η ύλη εδώ και χρόνια από τη διοίκηση του κ. Μήτση. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία (π.χ. τήρηση κανόνων συνεργασίας ΚΕΑΟ-Δικαστικών Επιμελητών, καταμερισμός της ύλης που έρχεται στο Σύλλογο στους νέους συναδέλφους κ.λ.π.). Περιμένουμε με ενδιαφέρον να μας  διευκρινίσουν το νέο σχέδιο δράσης τους…
  11. ΜΕΡΙΣΜΑ: Το μέρισμα φέτος να φανταστώ ότι θα είναι υψηλότερο και θα διανεμηθεί με τον συνήθη προεκλογικό τρόπο? Πάντως η ταμίας μέχρι πρότινος δεν ήξερε πόσο είναι…. Μάλλον περίμενε να μπουν και τα χρήματα που κανονικά θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο μέρισμα του επόμενου έτους, για να μας φανούν πολλά και του χρόνου … λιγότερα! Καλά μωρέ, του χρόνου δεν ψηφίζουμε…
  12. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ:  Επίσης να υποθέσω ότι η παρουσία τους στα Γραφεία του Συλλόγου μέχρι τις εκλογές θα είναι καθημερινή, γιατί η αλήθεια είναι μας λείψανε….
  13. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Για τη θεατρική παράσταση τι να πω? Είχε προγραμματιστεί 30/12 κι εγώ έλαβα την επιστολή σας 03/01/2019, έτσι δεν έχω άποψη…
  14. ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Το ότι είχαμε 3 διαφορετικούς Υπουργούς Δικαιοσύνης σε τι σας δυσκόλεψε? Ο κ. Μήτσης επανειλημμένα έλεγε ότι δεν τον δεχόταν (!!)  για περίπου 1 χρόνο ο κ. Κοντονής. Γιατί άραγε ένας Υπουργός Δικαιοσύνης δεν δέχεται να κλείσει ραντεβού με τον Πρόεδρο του μεγαλύτερου Συλλόγου της Χώρας και της ΟΔΕΕ και ποιος τελικά αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό?  Φταίει ο Κοντονής?? Ο γυαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε??? Αν δεν είναι αυτό απαξίωση του συγκεκριμένου Προέδρου, τότε τι είναι??
  15. Αρθρα  117 & 137: Η μείωση του ποσού της ανανέωσης της ταυτότητάς μας και των αποζημιώσεων των αιρετών οργάνων έγινε επί Προεδρίας Πρεκετέ και μάλιστα η πρόταση του Αντωνίου ήταν για ακόμη μεγαλύτερη μείωση και δεσμευόμαστε ότι αν εκλεγούμε στις επερχόμενες εκλογές δεν θα λαμβάνουμε την αποζημίωσή μας, η οποία θα παραμένει στο Ταμείο του Συλλόγου (περίπου 30.000 ευρώ ετησίως!!!) για να καλύπτει άλλες ανάγκες και προτεραιότητες, γιατί σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει ο Κλάδος να στηριχτεί με κάθε τρόπο. Μόνο τα οδοιπορικά τους έξοδα θα πρέπει να λαμβάνουν οι Συνδικαλιστές κύριοι και όχι να το αναγάγουν σε επάγγελμα!
  16. ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ: Η κοπή της πίτας φέτος (προεκλογικά) θα γίνει πανηγυρικά με νταούλια και βιολιά! Πέρυσι οι οικονομικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τέτοια έξοδα, φέτος όμως… ευημερία!!!  Ε… ήρθε και η ανάπτυξη!!! Ποιόν νομίζουν πως κοροϊδεύουν επιτέλους??
  17. ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:  Τόσο πολύ κοπίασαν όλοι μαζί για να αποκωδικοποιήσουν τους νέους νόμους και διατάξεις και να δώσουν οδηγίες στους συναδέλφους? Θέλουν επιβράβευση και για τα αυτονόητα? Για να γίνει κατανοητό το ψέμα με το οποίο σας απευθύνονται είναι η φράση «μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις στην εκτέλεση δεν επιτρέπεται αποβολή από 23-12…. «  Αυτές οι τελευταίες τροποποιήσεις έγιναν το 2011 (ν.3994/25.7.2011) επί προεδρίας Κριάρη. Στην ιστοσελίδα της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. τα νέα υποδείγματα αναρτήθηκαν άμεσα και ήταν απόλυτα κατανοητά. Το μόνο που είχαν να κάνουν (και κάνανε τελικά) ήταν να τα αντιγράψουν !!!

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς σ’ αυτήν την εγκύκλιο……… απόγνωση!!!

Όλο θα και θα και θα…

Οι άλλοι, όμως, οι «κακοί», όταν έκαναν απολογισμό, απαριθμούσαν Νόμους, Διατάξεις και Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία κράτησαν όρθιο τον Κλάδο μέχρι σήμερα (τρανταχτό παράδειγμα το πτυχίο Νομικής)!

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα για να καταλάβετε ότι το περιεχόμενο της Επιστολής αυτής που υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα είναι απλά και μόνο για εξυπηρέτηση προεκλογικής καμπάνιας. Ελπίζω το Μάρτη να κάνουμε Γενική Συνέλευση (γιατί δεν τα καταφέρνουν ούτε σ’ αυτό τα τελευταία χρόνια, αλλά φέτος εκλογές έχουμε θα προσπαθήσουν λίγο παραπάνω) και να τα πούμε ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ, αν μας αφήσουν να μιλήσουμε…

Πάντως,  μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η σημερινή Διοίκηση δεν κάνει τίποτ’ άλλο παρά να υιοθετεί το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας, μόνο που δεν ξέρει και δεν μπορεί να τις υλοποιήσει γιατί δεν είναι δικές της, δεν έχει μελετήσει όλες τις παραμέτρους, δεν έχει κάνει το σχεδιασμό και δεν μπορεί να έχει όχι plan b ούτε καν το plan a….

Η Πρόεδρος

Μαρία Μπρουζούκη

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την οποία καθορίζονται οι οργανικές θέσεις των Δικαστικών Επιμελητών ανά Εφετείο από 1ης Ιανουαρίου 2019. Η καθολική μείωση των οργανικών θέσεων σε πανελλαδικό επίπεδο σηματοδοτεί περισσότερη ύλη εργασίας για όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους. Η επιτυχία αυτή βασίζεται στον νόμο 4072/11.04.2012 με τον οποίο το πτυχίο νομικής έγινε απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος μία από τις κενές οργανικές θέσεις και είχε ως αποτέλεσμα να μην πληρούνται αυτές σε ετήσια βάση. Ως εκ τούτου, με απόφασή του ο αρμόδιος Υπουργός προέβη σε μείωσή τους. Νιώθουμε περήφανοι ως ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. που απόρροια του έργου μας -για το οποίο έχουμε λοιδορηθεί πολλάκις στο παρελθόν- η μείωση αυτή αποτελεί ένα ακόμα λιθαράκι στην προσπάθειά μας για την σωτηρία του κλάδου στις ομολογουμένως δύσκολες περιόδους που διαβαίνουμε.

fek theseis

Μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ σε μορφή PDF εδώ.