ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την οποία καθορίζονται οι οργανικές θέσεις των Δικαστικών Επιμελητών ανά Εφετείο από 1ης Ιανουαρίου 2019. Η καθολική μείωση των οργανικών θέσεων σε πανελλαδικό επίπεδο σηματοδοτεί περισσότερη ύλη εργασίας για όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους. Η επιτυχία αυτή βασίζεται στον νόμο 4072/11.04.2012 με τον οποίο το πτυχίο νομικής έγινε απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος μία από τις κενές οργανικές θέσεις και είχε ως αποτέλεσμα να μην πληρούνται αυτές σε ετήσια βάση. Ως εκ τούτου, με απόφασή του ο αρμόδιος Υπουργός προέβη σε μείωσή τους. Νιώθουμε περήφανοι ως ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. που απόρροια του έργου μας -για το οποίο έχουμε λοιδορηθεί πολλάκις στο παρελθόν- η μείωση αυτή αποτελεί ένα ακόμα λιθαράκι στην προσπάθειά μας για την σωτηρία του κλάδου στις ομολογουμένως δύσκολες περιόδους που διαβαίνουμε.

fek theseis

Μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ σε μορφή PDF εδώ.

Κώστας Κοττικιάς

Με την σειρά μου εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ευημερία σε όλους μας και την ανανεωμένη ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στο τιμόνι του κλάδου. Την παράταξη δηλαδή που πάντα οραματιζόταν και τολμούσε, που πάντα έφτανε στην πηγή κι έπινε νερό.
Η προϋπόθεση πτυχίου νομικής για τον διορισμό δικαστικού επιμελητή, είναι έργο ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και τα απτά πλέον αποτελέσματα, καθώς κι οι προοπτικές του, είναι αυτά που αναφέρουν παραπάνω οι συντάκτες του άρθρου κι οι σχολιαστές του.
Είναι δε απορίας άξιον το ότι ακόμα πολεμάται υπογείως από την παράταξη που δεν μπορεί να καταλάβει τα αυτονόητα και που πάντα λειτουργούσε με γνώμονα το μικροσυνδικαλιστικό της συμφέρον.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΤΣΟΣ

Συνάδελφοι,Συναδέλφισες καταρχήν ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με Υγεία και Προκοπή. Άλλη μία φορά αποδεικνύεται πόσο πολύτιμη ήταν η θέσπιση του πτυχίου της Νομικής, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την είσοδο στον κλάδο μας, για την πρόοδο και τη διεκδίκηση νέας ύλης σε πολλά και διαφορετικά νομικά θέματα. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι να προσπαθείς με τη ματιά στις εξελίξεις και στο μέλλον και όχι σε πρόσκαιρα μικροσυμφέροντα σου δίνει αυτοπεποίθηση και επάρκεια να ανοίξεις τα φτερά σου μακρύτερα. Το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά των Δικαστικών Επιμελητών και θα το διεκδικήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Χωρίς διακρίσεις και υποχρεώσεις σε κανέναν.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

Οποιαδήποτε ενέργεια ή πρόταση αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε και συνολικά του επιπέδου του κλάδου, πρέπει να τυγχάνει της αποδοχής μας. Εν τοις πράγμασι, η παραπάνω κίνηση αποδεικνύεται ήδη επιτυχημένη και με σωστούς χειρισμούς από μία στιβαρή και αποφασιστική διοίκηση μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί καθοριστική για ακόμη μεγαλύτερη επέκταση των αρμοδιοτήτων μας,στα πλαίσια της -αναπόφευκτης και ήδη επισπευδόμενης- αναδιάρθρωσης και αποφόρτισης του δικαιικού μας συστήματος.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)