ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

(original page arkas)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πρόσφατα λάβαμε την ενημερωτική εγκύκλιο του Συλλόγου μας, στην οποία πρέπει να απαντήσουμε αν θέλουμε να λεγόμαστε νοήμονες άνθρωποι κι όχι παιδάκια που πιστεύουν σε  παραμύθια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Μήτσης είναι Πρόεδρος του Συλλόγου για εννέα (9!!) συνεχόμενα έτη με απόλυτη πλειοψηφία και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τα 3 τελευταία έτη, κάτι που σημαίνει ότι είχε όλο το χρόνο να ασχοληθεί με την καθημερινότητά μας και με τα σοβαρά προβλήματα του Κλάδου, αλλά προφανώς όχι τη θέληση. Είναι δυνατόν να «πιθανολογεί» και να «φρονεί» ότι θα γίνουν πράγματα το 2019 (εκλογικό έτος), μετά από τόσα χρόνια απραξίας και ανικανότητας?

 1. IΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Ποιος τον εμπόδιζε τόσα χρόνια να εκσυγχρονίσει την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, η οποία είναι επιεικώς απαράδεκτη και αραχνιασμένη??
 2. ΑΔΕΙΕΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ: Οι άδειες δακτυλίου είναι δική του επιτυχία ή είναι αυτές που είχαν παρθεί επί Προεδρίας Πρεκετέ και Γραμματέα Νίκο Αντωνίου??? Και για την ανανέωσή τους έκανε τίποτα ή ανανεώθηκαν αυτόματα από την ΕΛ.ΑΣ όπως και για χιλιάδες άλλους επαγγελματίες??
 3. ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΕΔΕ: Για την αύξηση των αμοιβών του ΚΕΔΕ και την απίστευτα πρόχειρη πρόταση που κατέθεσαν, υπερηφανεύονται? Όταν δεν έχουν καν προβλέψει αμοιβή μας σε περιπτώσεις όπως στην περίληψη εγγραφής υποθήκης ή στην ματαίωση εκτέλεσης όταν δεν ευθυνόμαστε εμείς?  Αλλά δεν έχουν συνυπολογίσει και τις ατέλειωτες ώρες που χρειαζόμαστε για την σύνταξη πινάκων και τα άπειρα «κοψίματα» σε χιλιόμετρα και οδοιπορικά που δεν θα τα αντιμετωπίζαμε αν είχαμε εξορθολογισμό των αμοιβών μας ?
 4. ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΕΔΕ: Η έγκυρη πληρωμή μας από την ΑΑΔΕ οφείλεται στην, επιτέλους, απόλυτη εφαρμογή του Νόμου, για όλους τους επαγγελματίες-πιστωτές του Δημοσίου, που αναφέρει ότι από την έκδοση του τιμολογίου μας θα εξοφλείται αυτό εντός 90 ημερών και όχι από ενέργειες …. του  κ. Μήτση.
 5. ΤΑΧΔΙΚ: Ποιος τους εμπόδιζε τόσα χρόνια να λύσουν τα θέματα με το ΤΑΧΔΙΚ?? Τώρα που η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. τόνισε την αναγκαιότητα επίλυσής τους, το θυμήθηκαν ξαφνικά??  Και επιτέλους πάλι ψέμα ??? … Ποτέ δεν πήγαν μαζί με τους δικηγόρους της Αθήνας, όπως επικαλείται, αυτοί πήγαν μόνοι τους, μήνες πριν ξυπνήσει ο κ. Πρόεδρός μας.!!!
 6. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ: ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΗ?? Για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες  ενήργησε ο κ. Μήτσης? Το γνωρίζει η Κυβέρνηση?? και οι άλλοι επαγγελματίες να του στήσουν ανδριάντα?? Μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να το δεχθούμε…
 7. ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή δεν δημιουργήθηκε από ενέργειες του Κλάδου, αλλά του Υπουργείου μετά από επιτυχημένες προσπάθειες του Νίκου Αντωνίου μέσω προσωπικών γνωριμιών του και αφού διορίσθηκε σ’ αυτήν μέλος της ο ίδιος και η συνάδελφος κ. Καραγεωργιάδου.  ΚΑΤΟΠΙΝ ζητήθηκε και από την ΟΔΕΕ να προτείνει κι άλλα μέλη. Δεν πιστώνεται αυτό σαν επιτυχία σας κ. Μήτση, όσο κι αν προσπαθείτε… Οι τροποποιήσεις του Κ.Δ.Ε. φέρουν μία και μόνο υπογραφή: ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ! Kαι επειδή προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι άνθρωποι, ο μόνος που κατέθεσε κάποιες προτάσεις, ασχέτως αν εμείς διαφωνούμε έντονα με κάποιες από αυτές, ήταν ο Χαλκιαδάκης. Με κάποιες, όμως, συμφωνούμε και τις υποστηρίζουμε. Τον κ. Πρόεδρο τον περιμέναμε να κάνει ημερίδα με τους όμορους χώρους για να πάρουμε διαπιστωτικές πράξεις, όπως του είχε ζητήσει ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος,  από το 2016(!!!) και ακόμα θα περιμέναμε αν δεν γινόταν αυτή η Επιτροπή με τον τρόπο που αναφέρω παραπάνω…
 8. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ: Αισθάνονται επιτυχία τους ότι μας έχουν κρατήσει από πέρυσι τα χρήματα για τις ηλεκτρονικές υπογραφές και ακόμα δεν έχουμε όχι απλά πιστοποιηθεί, αλλά δεν ξέρουμε και πως επενδύθηκαν τα χρήματά μας ένα χρόνο τώρα??  Δεν πιστεύω φέτος να μας κρατήσουν κι άλλα χρήματα από το μέρισμα χωρίς να έχουμε δει ακόμη κανένα αποτέλεσμα…!! Και τι θα γίνει με την ηλεκτρονική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα λειτουργεί η ηλεκτρονική επίδοση?? Πως προετοιμάζεται?  Εκτός αν δεν γνωρίζουν ότι σκέτη ηλεκτρονική υπογραφή δεν αρκεί…
 9. EΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Η οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους διαχειριστές πιστώσεων, λένε δεν θα περάσει μετά από δικές τους ενέργειες και ότι θα διαχειρίζεται ο Δικαστικός Επιμελητής και αυτές τις υποθέσεις. Για ποιες υποθέσεις μιλάνε?  Αυτές που δεν θα υπάρχουν? Ποια είναι η στρατηγική τους για την επόμενη μέρα? Πάλι θα τρέχουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις? Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δυστυχώς, δεν σας έχουν ενημερώσει, γιατί πρωτίστως ενδιαφέρονται για την ψήφο σας και ουδόλως για το μέλλον σας.
 10. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα θέσει ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να υπάρχει διάχυση της ύλης των ηλεκτρονικών επιδόσεων σ’ όλους τους συναδέλφους???  Δεύτερο ανέκδοτο που πρέπει να δεχθούμε. Μας έχουν αποδείξει πως διαχέεται η ύλη εδώ και χρόνια από τη διοίκηση του κ. Μήτση. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία (π.χ. τήρηση κανόνων συνεργασίας ΚΕΑΟ-Δικαστικών Επιμελητών, καταμερισμός της ύλης που έρχεται στο Σύλλογο στους νέους συναδέλφους κ.λ.π.). Περιμένουμε με ενδιαφέρον να μας  διευκρινίσουν το νέο σχέδιο δράσης τους…
 11. ΜΕΡΙΣΜΑ: Το μέρισμα φέτος να φανταστώ ότι θα είναι υψηλότερο και θα διανεμηθεί με τον συνήθη προεκλογικό τρόπο? Πάντως η ταμίας μέχρι πρότινος δεν ήξερε πόσο είναι…. Μάλλον περίμενε να μπουν και τα χρήματα που κανονικά θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο μέρισμα του επόμενου έτους, για να μας φανούν πολλά και του χρόνου … λιγότερα! Καλά μωρέ, του χρόνου δεν ψηφίζουμε…
 12. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ:  Επίσης να υποθέσω ότι η παρουσία τους στα Γραφεία του Συλλόγου μέχρι τις εκλογές θα είναι καθημερινή, γιατί η αλήθεια είναι μας λείψανε….
 13. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Για τη θεατρική παράσταση τι να πω? Είχε προγραμματιστεί 30/12 κι εγώ έλαβα την επιστολή σας 03/01/2019, έτσι δεν έχω άποψη…
 14. ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Το ότι είχαμε 3 διαφορετικούς Υπουργούς Δικαιοσύνης σε τι σας δυσκόλεψε? Ο κ. Μήτσης επανειλημμένα έλεγε ότι δεν τον δεχόταν (!!)  για περίπου 1 χρόνο ο κ. Κοντονής. Γιατί άραγε ένας Υπουργός Δικαιοσύνης δεν δέχεται να κλείσει ραντεβού με τον Πρόεδρο του μεγαλύτερου Συλλόγου της Χώρας και της ΟΔΕΕ και ποιος τελικά αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό?  Φταίει ο Κοντονής?? Ο γυαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε??? Αν δεν είναι αυτό απαξίωση του συγκεκριμένου Προέδρου, τότε τι είναι??
 15. Αρθρα  117 & 137: Η μείωση του ποσού της ανανέωσης της ταυτότητάς μας και των αποζημιώσεων των αιρετών οργάνων έγινε επί Προεδρίας Πρεκετέ και μάλιστα η πρόταση του Αντωνίου ήταν για ακόμη μεγαλύτερη μείωση και δεσμευόμαστε ότι αν εκλεγούμε στις επερχόμενες εκλογές δεν θα λαμβάνουμε την αποζημίωσή μας, η οποία θα παραμένει στο Ταμείο του Συλλόγου (περίπου 30.000 ευρώ ετησίως!!!) για να καλύπτει άλλες ανάγκες και προτεραιότητες, γιατί σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει ο Κλάδος να στηριχτεί με κάθε τρόπο. Μόνο τα οδοιπορικά τους έξοδα θα πρέπει να λαμβάνουν οι Συνδικαλιστές κύριοι και όχι να το αναγάγουν σε επάγγελμα!
 16. ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ: Η κοπή της πίτας φέτος (προεκλογικά) θα γίνει πανηγυρικά με νταούλια και βιολιά! Πέρυσι οι οικονομικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τέτοια έξοδα, φέτος όμως… ευημερία!!!  Ε… ήρθε και η ανάπτυξη!!! Ποιόν νομίζουν πως κοροϊδεύουν επιτέλους??
 17. ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:  Τόσο πολύ κοπίασαν όλοι μαζί για να αποκωδικοποιήσουν τους νέους νόμους και διατάξεις και να δώσουν οδηγίες στους συναδέλφους? Θέλουν επιβράβευση και για τα αυτονόητα? Για να γίνει κατανοητό το ψέμα με το οποίο σας απευθύνονται είναι η φράση «μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις στην εκτέλεση δεν επιτρέπεται αποβολή από 23-12…. «  Αυτές οι τελευταίες τροποποιήσεις έγιναν το 2011 (ν.3994/25.7.2011) επί προεδρίας Κριάρη. Στην ιστοσελίδα της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. τα νέα υποδείγματα αναρτήθηκαν άμεσα και ήταν απόλυτα κατανοητά. Το μόνο που είχαν να κάνουν (και κάνανε τελικά) ήταν να τα αντιγράψουν !!!

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς σ’ αυτήν την εγκύκλιο……… απόγνωση!!!

Όλο θα και θα και θα…

Οι άλλοι, όμως, οι «κακοί», όταν έκαναν απολογισμό, απαριθμούσαν Νόμους, Διατάξεις και Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία κράτησαν όρθιο τον Κλάδο μέχρι σήμερα (τρανταχτό παράδειγμα το πτυχίο Νομικής)!

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα για να καταλάβετε ότι το περιεχόμενο της Επιστολής αυτής που υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα είναι απλά και μόνο για εξυπηρέτηση προεκλογικής καμπάνιας. Ελπίζω το Μάρτη να κάνουμε Γενική Συνέλευση (γιατί δεν τα καταφέρνουν ούτε σ’ αυτό τα τελευταία χρόνια, αλλά φέτος εκλογές έχουμε θα προσπαθήσουν λίγο παραπάνω) και να τα πούμε ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ, αν μας αφήσουν να μιλήσουμε…

Πάντως,  μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η σημερινή Διοίκηση δεν κάνει τίποτ’ άλλο παρά να υιοθετεί το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας, μόνο που δεν ξέρει και δεν μπορεί να τις υλοποιήσει γιατί δεν είναι δικές της, δεν έχει μελετήσει όλες τις παραμέτρους, δεν έχει κάνει το σχεδιασμό και δεν μπορεί να έχει όχι plan b ούτε καν το plan a….

Η Πρόεδρος

Μαρία Μπρουζούκη

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Όντως αφού έλαβα και εγώ “εγκαίρως” την επιστολή αυτή, στις 3 Γενάρη, (ευτυχώς που οι διατάξεις για τις απαγορεύσεις διενέργειας αποβολών και αφαιρέσεων κινητών είναι όντως παλιές και γνωστές …… !), αναρωτήθηκα τί σόι παρδαλό έγγραφο είναι αυτό. Εξερχόμενο από τον Σύλλογο μεν, κατά τα άλλα μια φθηνή προεκλογική φυλλάδα.
Μέσα εκεί, μας ενημέρωναν για πράγματα που όπως φαίνεται ούτε οι ίδιοι δεν είναι ενημερωμένοι. Οι γενικολογίες και αερολογίες έδειξαν σαφώς ότι δεν έχουν κατανοήσει ή καταπιαστεί ούτε κατά το ελάχιστο με τα θέματα τα οποία κατά την γνώμη τους έλυσαν !!!
Το μόνο που δεν τόλμησαν να πουν (και αυτό μάλλον λόγω της ταπεινοφροσύνης τους) είναι το ότι κατάφεραν συμφωνία με τον Θεό να κάνει καλές ημέρες για να μπορούν οι συνάδελφοι να κάνουν επιδόσεις με τις μοτοσυκλέτες τους……!
Βεβαίως με πολύ κόπο έλυσαν τααααα προβλήματααααα που μάλλον λύθηκαν από μόνα τους, λόγω ιδιαίτερης κοινωνικής αδικίας ή αγώνων άλλων όμορων χώρων, όπως η ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών, εεε…! δηλαδή … μόνο αυτό……!
Και φυσικά είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν καταπιάστηκαν με κάτι γιατί απλά θα έπρεπε να το σχεδιάσουν να μας ενημερώσουν για τις προτάσεις τους και στην συνέχεια να μας κρατούν ενήμερους μέχρι να το πετύχουν. Και στο τέλος ίσως δικαίως να μας το τρίψουν στην μούρη…..!
Αλλά αμ’ δε….! Σε όλα βλέπουμε μόνο το τέλος που αυτοί μας δείχνουν, κάτι σαν τα μαγικά σόου, εντυπωσιακά αλλά στο τέλος ξέρεις ότι όλα είναι ψεύτικα.
Και πού είναι τα σοβαρά θέματα που μας ταλανίζουν ? Πού είναι ο Αθέμιτος Ανταγωνισμός…….; που είναι ο περιβόητος Έλεγχος που είχαμε κάποτε ξεκινήσει ……; που είναι η νέα ύλη ….; πως γίνεται η περιφρούρηση των οργανικών θέσεων, όταν προκαλείτε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την κατάργηση του πτυχίου νομικής ; Που είναι το άρθρο 51 που ήταν και προεκλογική σας δέσμευση…..!!! Πού είναι η τράπεζα αίματος που είχαμε σαν κλάδος; “Διαλύθηκε” όπως πληροφορήθηκα πρόσφατα…!
Τελικά μήπως ήταν καλύτερα όταν σιωπούσατε ; Μήπως η προεκλογική περίοδος που σας βγάζει αναγκαστικά και πάλι στο προσκήνιο, σας κάνει περισσότερο κακό πάρα καλό, μιάς και πραγματικά τίποτα το σπουδαίο και άξιο λόγου δεν έχετε επιτύχει μέχρι σήμερα ;
Δεν λέω καλές οι τσάμπα βόλτες και τα ταξιδάκια στα αλλοδαπιά τα μέρη με τα παρεάκια, και οι σέλφι, και οι περιηγήσεις αλλά ας μην υπάρχουν παρεξηγήσεις άλλο ENABLE και άλλο DISABLE !

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)