ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ … ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία!

Yπάρχουν κάποιες στιγμές που, όσο ευγενικός και χαμηλών τόνων άνθρωπος κι αν είσαι, νιώθεις μέσα σου τα συναισθήματα της αγανάκτησης και της αδικίας να ξεχειλίζουν, να σε πνίγουν. Μια τέτοια στιγμή βίωσα κι εγώ, όταν διάβασα την εγκύκλιο του Συλλόγου και πρέπει να δώσω, ως αυτόπτης μάρτυρας, την απάντησή μου προς διασφάλιση της αλήθειας.

Από τη πρώτη κιόλας παράγραφο, ο αγαπητός κύριος Πρόεδρος προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών δεξιά και αριστερά, προκειμένου αυτό να μην το έχει στα χέρια του και γράφει: «…να ανταπεξέλθουμε όλοι μαζί τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που έχουν σωρευθεί τα προηγούμενα χρόνια». Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής; Εννέα ολόκληρα χρόνια στη διοίκηση του Συλλόγου, μόνος του, ολομόναχος, με απόλυτη πλειοψηφία στα ΔΣ, τι έκανε; Τι προβλήματα έλυσε; Πλήρης απραξία κυρίες και κύριοι, ένα τόσο δα λιθαράκι να το πάρει από εδώ και να το βάλει δίπλα, δεν έκανε.  Ότι και να του έλεγες η απάντηση ήταν: «Ναι, το γνωρίζω, έχω κάνει ενέργειες, το ξέρω»…..

Τονίζει το γεγονός ότι την τελευταία τριετία που ήταν Πρόεδρος και του Συλλόγου μας (σημ. ο μεγαλύτερος της Ελλάδας με πάνω από 1.100 μέλη), αλλά και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, άλλαξαν τρεις Υπουργοί Δικαιοσύνης! Ε και λοιπόν! Και οι τρείς ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι μαζί μας.  Αν φυσικά τους έβλεπε, θα είχε διαφορετική άποψη. Στην περσινή εγκύκλιο έγραφε με πολύ μεγάλη χαρά ότι συναντήθηκε με το κ. Κοντονή, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο προσπάθειας να του κλείσει ένα απλό ραντεβού, μία εθιμοτυπική επίσκεψη. Δεν λέγονται αυτά… Ο Υπουργός εκεί ήταν, τον έβλεπε όποιος ήθελε, αν πήγαινε φυσικά και το ζητούσε.

Πράγματι από το 2015 έως σήμερα έχουν επέλθει αρκετές τροποποιήσεις στο ΚΠολΔ και τελευταία και στον ΚΕΔΕ, αλλά ο κ. Μήτσης και το Δ.Σ. γιατί ταλαιπωρήθηκε και κουράστηκε? Εφ’ όσον, όταν τους παραδόθηκε η διοίκηση της Ομοσπονδίας την 1η Μαΐου 2016 τα περισσότερα και βασικότερα θέματα, ειδικά του ΚΠολΔ, είχαν λυθεί όλα, ακόμα και με έκδοση εντύπων.  Που ήταν η δυσκολία και τους κούρασε ιδιαίτερα να τα φτιάξουν, αφού ήταν ανεβασμένα στην ιστοσελίδα και αυτοί απλά τα αντιγράψανε ή μάλλον τους κούρασε πιο πολύ να τα τυπώσουν και να μοιράσουν αντίγραφα…

Πάμε παρακάτω κ. Πρόεδρε… Περηφανεύεστε, ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου και η Ε.Γ. της ΟΔΕΕ διεξήγαγαν σ’ όλη την Ελλάδα επιμορφωτικά σεμινάρια, για επίδοση και εκτέλεση, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΕΚΔΑΑ και ότι θα το συνεχίσετε το πρόγραμμα και το 2019! Σας  ρωτώ ευθέως κ. Πρόεδρε… ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ;; ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΤΕ;; ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΤΕ;; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;; ΜΕ ΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;; Ας παραδεχθεί λοιπόν τα γεγονότα και πάνω απ’ όλα να μάθουν να λένε αλήθειες…!!

Μέγα θέμα της Αθήνας και του Πειραιά, οι άδειες δακτυλίου, το λύσανε κι αυτό, απ’ ότι διάβασα!!! Μα πως;; Να λένε Δόξα τω Θεώ, που η Πολιτεία τις ανανεώνει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ κάθε σεζόν με Υπουργικές αποφάσεις για όλα ανεξαιρέτως τα επαγγέλματα που έχουν άδειες. Τις άδειες που εγώ έβγαλα το 2015 ως Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, 718!! τον αριθμό ομαδικά.  Τώρα αν αυτοί βγάζουν καμιά 20αριά το έτος, εε!! αυτό είναι επιτυχία!

Λύθηκε, λέτε, με νομοθετική ρύθμιση η μείωση της εισφοράς μας για τις ταυτότητες και παράλληλα μειώσατε και τις αποζημιώσεις σας, ο κ. Μήτσης κι αυτό ???   Με πρότασή μου στην Ολομέλεια της ΟΔΕΕ τον Οκτώβριο του 2015, η οποία υπερψηφίστηκε πέρασε κι αυτό. Εμείς δε το στείλαμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;; Δική μας πρόταση δεν ήταν ;; Επί Προεδρίας Πρεκετέ δεν έγινε;; Μόνο που δεν σας άρεσε, τότε, πολύ η μείωση των αποζημιώσεων που τις αυξήσατε κατά τι.. έτσι για να λέτε κι εσείς ότι κάτι κάνατε για … το κοινό συμφέρον !!!

Στη συνέχεια της επιστολής σας αναφέρεστε σε πρωτοβουλίες και δράσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου, αλλά και της Ε.Γ. της ΟΔΕΕ πιέζοντας, λέτε, το Διοικητή της ΑΑΔΕ να λυθεί το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μας από τις ΥΔΕ και θέλουν να τους πιστέψουμε;; Λένε ότι με δικές τους προσπάθειες καταφέρανε και πληρωνόμαστε άμεσα αλλά και εδώ παραπληροφόρηση. !!!  Ο νόμος προβλέπει πλέον για τις οφειλές του Δημοσίου να τακτοποιούνται εντός 90 ημερών από την έκδοση του τιμολογίου [ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ]. Άλλα πράγματα θα έπρεπε να κάνετε κ. Πρόεδρε. θα έπρεπε να πείσετε το Διοικητή της ΑΑΔΕ για τη χρησιμότητά μας στο σύστημα είσπραξης των δημοσίων εσόδων, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι περισσεύουμε και τους είμαστε άχρηστοι!!! Άλλοι πήραν τη δουλειά μας!!! Και μη κωφεύετε ούτε να αδιαφορείτε, γιατί σε λίγο τα πράγματα θα είναι οδυνηρά και μη ξεχνάτε περίπου 1200 άτομα Πανελλαδικά ασχολούνται με τον ΚΕΔΕ! ΠΡΟΣΕΞΤΕ γιατί με την ανυπαρξία σας μας οδηγείτε στον πλήρη αφανισμό!!      

Υπήρξε πρόβλημα με τα αντιγραφικά μας δικαιώματα;; Από ποιόν;; Μεμονωμένες περιπτώσεις ίσως κι αυτές ελάχιστες. Αλλά αυτό έχει να κάνει καθαρά με τον κάθε συνάδελφο ατομικά. Δε μπορεί λοιπόν να εκδίδει συνάδελφος απόσπασμα με 8 ή 10 φύλλα. Απόσπασμα ονομάζεται κύριοι, όχι έκθεση ιδεών.

Αλλά έτσι για να μη λέτε ότι είμαι αχάριστος, σας αξίζει ένα μπράβο, που συναντηθήκατε με το διοικητή της ΑΑΔΕ και του ζητήσετε αυξήσεις, στο υπάρχον ΦΕΚ. Τα νέα πράγματα που κάνουν οι συνάδελφοι για να έχουν δουλειές από τις ΔΟΥ, (περιλήψεις, υποθήκες κλπ.) δε θα τα υπολογίσετε? Χαμαλίκια θα κάνουμε;; Εμείς πρόταση σας καταθέσαμε, αλλά εσείς που είστε πιο πολλοί (αριθμητικά) στα συμβούλια, την απορρίψατε.  Γιατί;;;

Άλλο ψεματάκι… Λέει πως σε συνεργασία με το ΔΣΑ προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του ΤΑΧΔΙΚ (επιδόσεις νομικής βοήθειας).  Απ’ ότι θυμάμαι εμείς το αναδείξαμε, απ’ ότι ξέρω οι Δικηγόροι μόνοι τους κατέθεσαν την πρότασή τους και η ΟΔΕΕ προσπαθεί να κολλήσει από πίσω ή μήπως πάλι κάνω λάθος;;

Εδώ κύριοι, γελάμε πραγματικά. Με παρέμβασή του, κατάφερε να μειώσει τις ασφαλιστικές μας εισφορές. ΜΠΡΑΒΟ!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! Θα πρέπει να εισηγηθούμε στον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης να προσλάβει τον κ. Μήτση για σύμβουλό του. Άντε, τα καταφέρατε πάλι!

Ευρωπαϊκή Διαταγή Δέσμευσης Τραπεζικών Λογαριασμών, κι αυτό αυτοί;; Πραγματικά ποιοι είναι ;;; Κι αυτό ονοματεπώνυμο άλλου ανθρώπου έχει, αν δε το γνωρίζουν ας ρωτήσουν να το μάθουν!! Δεν είναι κακό να ρωτάνε καμιά φορά!! Δεν ξέρουν που δεν ξέρουν ….

Η συνεργασία με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, πραγματικά ωραία κίνηση. Δεν τα ισοπεδώσουμε όλα, αλλά λίγη…  Που είναι οι ασφαλιστικές καλύψεις σε όλα που είχανε υποσχεθεί την προηγούμενη τριετία;;; Η Θεσσαλονίκη κάτι έκανε, εμείς;

ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ… και αυτό δικό του έργο.  Γιγάντιο Ψέμα. Ο κ. Μήτσης θυσίασε μία ολόκληρη τακτική Ολομέλεια της ΟΔΕΕ για να ασχοληθεί μαζί μου και να με κατηγορήσει για αυτήν την επιτροπή.  Αλήθεια σας ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε για όσα είπατε για μένα.

Δε θα πω όμως τίποτε άλλο γι’ αυτό.  Απλά και μόνο για την ιστορία, θα ήταν πιο σωστό να καταθέτετε δικές σας απόψεις στην Επιτροπή και όχι να υποστηρίζετε ή να καπηλεύεστε τις απόψεις άλλων!!  Και για την ολοκλήρωση της αλήθειας ευχαριστώ τον κ. Χαλκιαδάκη για την ομολογία του στην ιστοσελίδα του πως οι μόνες προτάσεις, επί των οποίων δούλευε η επιτροπή, ήταν οι προτάσεις μου (τις οποίες είχαμε επεξεργαστεί στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.) και να σας πω πως οι μόνες άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν από αυτόν. Όσο αφορά τον κ. Μήτση και την ΟΔΕΕ … μαύρη είν’ η νύχτα στα βουνά και όπως λένε στη Θεσσαλονίκη «νάχαμα να λέγαμε»!!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ μέγα θέμα επίσης. Κάποιοι προηγούμενοι τις είχαν νομοθετήσει από τον Ιούλιο του 2011 (εγώ ήμουν Γενικός Γραμματέας στην ΟΔΕΕ),  τι γίνεται πια 7 ½ χρόνια πέρασαν… απλά κρατάνε τα χρήματα των συναδέλφων ένα χρόνο τώρα και φέτος θα κρατήσουν κι άλλα από το μέρισμα. Που είναι οι ηλεκτρονικές υπογραφές μας από τον Οκτώβριο;;; Ή το αφήνουν να παραδοθούν μία εβδομάδα πριν τις αρχαιρεσίες μας;;;

Αναφέρονται στην πρόταση νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τους διαχειριστές πιστώσεων και δεν λένε στους συναδέλφους ότι μας πετάνε κι από εκεί έξω από το παιχνίδι. Γιατί δεν το λένε εξωδικαστική αναγκαστική εκτέλεση κι εμείς μη χρήσιμοι διαχειριστές της!!!         

Ζητάει υποκριτικά σύμπνοια και ένωση δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε το ΠΡΟΒΛΗΜΑ αλλά ούτε ένα τηλέφωνο δε κάνει προς κανέναν.

ΜΕΡΙΣΜΑ, εκλογές έρχονται σε δύο μήνες, θα είναι παχυλό φέτος … βεβαίως!! Έμαθα ότι θα το συμψηφίσουν με τις ταυτότητες και πολύ καλά θα κάνουν, αλλά λέω τώρα, πως θα γίνει ο συμψηφισμός αυτός από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πόσο είναι και ταυτόχρονα θέλουν να κρατήσουν κι άλλα χρήματα για τις ηλεκτρονικές υπογραφές;; Ή μήπως περιμένουν – λέω τώρα – να τελειώσει και ο Ιανουάριος για να μαζευτούν περισσότερα χρήματα και να μοιραστούν, αν και θα έπρεπε κανονικά να διανεμηθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου 2018, γιατί όπως καλώς γνωρίζετε το μέρισμα αρχίζει από 1 Δεκεμβρίου εκάστου έτους και κλείνει 30 Νοεμβρίου του επόμενου. …… Τι σας λέω τώρα, αγαπητοί μου, αυτά είναι ψιλά γράμματα για αυτούς, εμπρός στη δόξα των εκλογών!!

Προς ενημέρωσή σας πάντως η Ταμίας του Συλλόγου μας μέχρι προχθές δεν το είχε βγάλει ακόμα, τώρα βέβαια για να είμαστε απολύτως ακριβείς ο Πρόεδρος καθορίζει το μέρισμα και όχι η ταμίας.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν…  Συνάδελφοι, μην τους επιτρέπετε να σας παραπλανήσουν για άλλη μια φορά δύο μήνες πριν τις εκλογές μας, φτιάνει πιά! Έλεος! Δυστυχώς για εμάς το καλύτερο πράγμα που κάνετε ειδικά την τελευταία τριετία, είναι ότι δεν κάνετε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.   Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει, αφού για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε πρέπει να κάνουμε κινήσεις!!!       

Με εκτίμηση

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)