ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.- Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση  Ανώνυμη Εταιρεία, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών  Ιδρυμάτων» η  οποία  λειτουργεί ως ειδικός εκκαθαριστής των υπό εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων, κατά την επίδοση  εγγράφων ζητάει την αναφορά τόσο στην παραγγελία προς επίδοση όσο στο κείμενο της εκθέσεως επιδόσεως της διεύθυνσης της έδρας της εταιρείας αλλά και την διεύθυνσης των γραφείων όπου γίνονται οι επιδόσεις. Για τον λόγο αυτό το νέο κείμενο  που  θα πρέπει να αναγράφεται στην παραγγελία προς επίδοση και στην συνέχεια στην έκθεση επίδοσης  του Δικαστικού Επιμελητού είναι το εξής (σύμφωνα με υπόδειγμα που δόθηκε από την ίδια την εταιρεία) :

…..ήρθα για να επιδώσω προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη Εταιρεία, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» (ΕΠΑΘ 182/1/4-4-2016, ΦΕΚ Β 925/5-4-2016) και τον διακριτικό τίτλο «PQH Ενιαία Εκκαθάριση Α.Ε.» που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής (Λεωφ. Κηφισίας 268) και τηρεί γραφεία στο Μαρούσι Αττικής (Γραβιάς 3 και Γρανικού)  νόμιμα εκπροσωπούμενης, η οποία έχει οριστεί ειδικός εκκαθαριστής της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «………………………» (υπό ειδική εκκαθάριση)..

2.- Από 17/12/2018 το Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών λειτουργεί ως Κτηματολογικό Γραφείο Αχαρνών  για τους εξής Δήμους:

– ΦΥΛΗΣ (Δ.Κ. Άνω Λιοσίων, Δ.Κ. Φυλής, Δ.Κ. Ζεφυρίου).

– ΑΧΑΡΝΩΝ (Δ.Κ. Αχαρνών, Δ.Κ. Θρακομακεδόνων)

– Δ.Κ. Καματερού του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού  (Για την Δ.Κ. Αγ. Αναργύρων του ιδίου Δήμου λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο στο Υποθηκοφυλακείο Ιλίου από 26/10/2018).

– Δ.Κ. Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου.

Για τον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής  δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το Κτηματολόγιο, αλλά βρίσκεται σε «παγωμένη περίοδο» και για τον λόγο αυτό  απαιτείται μόνο «πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου» το οποίο  λαμβάνουμε από το Γραφείο Κτηματογράφησης που βρίσκεται στο Περιστέρι Αττικής  (Εθν. Μακαρίου 36).

ΠΡΟΣΟΧΗ. Για την Δ.Κ. Καματερού του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού  μέχρι πριν την έναρξη του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών  ο έλεγχος  έπρεπε να γίνεται τόσο στο Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών όσο και στα Υποθηκοφυλακεία Ιλίου και Αθηνών και η εγγραφή οποιασδήποτε πράξης έπρεπε να γίνεται στα όποιο Υποθηκοφυλακείο υπήρχε μερίδα. Μετά την έναρξη του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών (17-01-2018) ο έλεγχος ηλεκτρονικά και η  εγγραφή οποιασδήποτε πράξης γίνεται ΑΠΟΙΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ. Εννοείται ότι ο έλεγχος θα γίνεται εκτός από το Κτηματολογικό Γραφείο Αχαρνών  ηλεκτρονικά και στα  άλλα Υποθηκοφυλακεία (Ιλίου και Αχαρνών) εάν απαιτείται για τους τίτλους κτήσεως (περιγραφή ακινήτων).

3.- H υπηρεσία του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) του ΕΦΚΑ   που διατηρούσε γραφεία στην Αθήνα  και στην οδό Μενάνδρου αρ. 41 (στην οποία  απευθύνονται δικόγραφα  κατά προστίμων του ΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ)  μεταφέρθηκε στην Λεωφ. Κηφισίας αρ. 178 στο Χαλάνδρι Τ.Κ. 15231.

 

4.- Πρόσφατα διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων και σε ανακοίνωση του Δ.Σ.Α. τέλη Δεκεμβρίου με τίτλο “μειωμένα δημοτικά τέλη σε χώρους που ασκούνται νομικές δραστηριότητες” τα εξής:

Για τους επαγγελματικούς χώρους στους οποίους ασκούνται δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών όπως αυτές ορίζονται κατωτέρω με κύρια δραστηριότητα “ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ”, ο συντελεστής τελών καθαριότητας & φωτισμού προσδιορίζεται στα 5,30 ευρώ/ΤΜ ετησίως , αντί 6,18 ευρώ/ΤΜ .

 

69.10.11 Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης στον τομέα του ποινικού δικαίου
69.10.12 Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης σε δικονομικές διαδικασίες ενώπιον τακτικών δικαστηρίων σχετικά με το επιχειρηματικό και το εμπορικό δίκαιο
69.10.13 Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης σε δικονομικές διαδικασίες ενώπιον τακτικών δικαστηρίων σχετικά με το εργατικό δίκαιο
69.10.14 Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης σε δικονομικές διαδικασίες ενώπιον τακτικών δικαστηρίων σχετικά με το αστικό δίκαιο
69.10.15 Νομικές υπηρεσίες σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας
69.10.16 Συμβολαιογραφικές υπηρεσίες
69.10.17 Υπηρεσίες διαιτησίας και συμβιβασμού
69.10.18 Νομικές υπηρεσίες δημοπρασιών
69.10.19 Άλλες νομικές υπηρεσίες

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και επιτηδευματιών στις ανωτέρω τρεις κατηγορίες θα πρέπει ο λογαριασμός ρεύματος να εκδίδεται στο όνομα της επιχείρησης (ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτών) ή του επαγγελματία-επιτηδευματία και να υποβληθεί σχετική αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας προσκομίζοντας πρόσφατη βεβαίωση άσκησης δραστηριότητας από την ΔΟΥ, καθώς και το λογαριασμό ρεύματος που ηλεκτροδοτεί το ακίνητο στο οποίο ασκείται η επαγγελματική δραστηριότητα.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)