ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Συνόδου των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας μας στις 20 Απριλίου 2019 είναι τα εξής:

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Δ.Ε.Ε.: Δημοσθένης Τσιριγώτης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ: Νικόλαος Αντωνίου, Χρήστος Μπούρας, Γιάννης Χαλκιαδάκης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νίκος Γιάννης
ΤΑΜΙΑΣ: Δημήτρης Τσιτσώνης
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γεώργιος Μήτσης

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Δημήτριος Γέμελος

Κατίνα Δανίκα

Χρήστος Μιχαλόπουλος

 

Συγχαρητήρια στους εκλεγμένους, σε όλους τους Αντιπροσώπους και στην εφορευτική επιτροπή για τη διαδικασία και το αποτέλεσμα.

Το σωστό κριτήριο της πλειοψηφίας των εκλεγμένων Αντιπροσώπων της Περιφέρειας σε συνδυασμό με τη σωστή επιλογή της πλειοψηφίας των εκλεγμένων Αντιπροσώπων της Αθήνας, οι οποίοι τόλμησαν να κάνουν την ανατροπή και να δώσουν ξανά ελπίδα για την αναβάθμιση του Κλάδου, αναγέννησαν και την αισιοδοξία ότι στο μέλλον θα υπάρχει σωστή στόχευση και αποτελεσματικότητα για το καλό όλων μας.

Ο νέος Πρόεδρος και η νέα Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε. θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας σ’ αυτή τους την προσπάθεια.

Καλή θητεία και καλή δύναμη σε όλους!!

Συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη συγκρότησή του σε Σώμα στις 17-04-2019

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όπως αναμενόταν, για τα επόμενα τρία χρόνια η σύνθεση του Δ.Σ. θα είναι «μία από τα ίδια», με μοναδική “έκπληξη” τον κ. Ανδρικόπουλο στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα. Δηλαδή:  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ο κ. Νικολάου με 7 ψήφους, Γ.Γ. η κ. Πατεροπούλου με 7 ψήφους, ΤΑΜΙΑΣ η κ. Τριανταφύλλου με 7 ψήφους και αναπληρωτής Γραμματέας ο κ. Ανδρικόπουλος επίσης με 7 ψήφους!!! Αρχίσαμε με μεγάλες ανατροπές!!!

Πριν τη συνεδρίαση αυτή, εμείς οι 4 εκλεγμένοι Σύμβουλοι της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., καταθέσαμε και πρωτοκολλήσαμε στη Γραμματεία ΑΙΤΗΜΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ την οποία σας παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω για ενημέρωσή σας. Φυσικά, το αίτημά μας δεν είχε καμία τύχη…

Λυπούμαστε ιδιαίτερα που ο Πρόεδρος δεν βλέπει στους εκλεγμένους κανέναν αξιότερο της κ. Τριανταφύλλου, του κ. Νικολάου και της κ. Πατεροπούλου, αν και υπήρχαν εναλλακτικές  προτάσεις και όχι μόνο από την Παράταξή μας. Άλλωστε το τεράστιο έργο τους των τελευταίων πολλών ετών το επιβεβαιώνει, είναι αναντικατάστατοι!!

Και το ανέκδοτο της ημέρας;; Ο Πρόεδρος μας είπε ότι όποιος απ’ αυτούς δεν ανταποκριθεί στα καθήκοντά του….θα αντικατασταθεί!!

Continue reading Συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη συγκρότησή του σε Σώμα στις 17-04-2019

ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΤΕΑΕΠ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΤΕΑΕΠ  στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (www.eteaep.gov.gr) , στην επιλογή «Εισφορές μη μισθωτών ΕΤΕΑΕΠ» αναρτήθηκαν τα πρώτα ειδοποιητήρια των εισφορών  μη μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων για επικουρική και εφάπαξ παροχή, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4578/18).

  • το πρώτο με την εισφορά του Φεβρουαρίου 2019 και αναδρομικά τον Ιανουάριο του 2019,
  • το δεύτερο με την πρώτη από τις 36 δόσεις για το διάστημα 1/1/2017 έως 31/12/2017 και
  • το τρίτο με την πρώτη δόση από τις 36 δόσεις του διαστήματος από 1/1/2018 έως 31/12/2018.

Οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα. Ειδικά κατά την πρώτη έκδοση των ειδοποιητηρίων, ως καταληκτική ημερομηνία καταβολής ορίζεται η 12η Απριλίου 2019, με αντίστοιχη εναρκτήρια ημερομηνία πληρωμής την 5η Απριλίου 2019.

  • Οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίστηκαν στον κατώτατο βασικό μισθός άγαμου μισθωτού άνω των είκοσι πέντε (25) ετών και διαμορφώνεται έως 31/1/2019, σε 586,08 € και από 1/2/2019 σε 650,00 €.
  • Οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, με καταληκτική  ημερομηνία πληρωμής την τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα (π.χ. εισφορά Φεβρουαρίου 2019 έως 30/3/2019).

Υπενθυμίζεται πως η ελάχιστη μηνιαία εισφορά για  εφάπαξ τον μήνα Ιανουάριο ορίζεται  23,43 ευρώ. Ωστόσο από τον Φεβρουάριο, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, οι εισφορές αναπροσαρμόζονται στα  26 ευρώ για εφάπαξ.

Για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων κάθε σχετική επικοινωνία θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mmisth@eteaep.gov.gr, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΕΤΕΑΕΠ.

Προμήθεια για την πληρωμή μέσω e-banking:

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: 0,00 €

Τράπεζα Αττικής: 0,00 €

Eurobank Ergasias: 0,50 €

Alpha Bank: 0,30

Στην Τράπεζα Πειραιώς, μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί η δυνατότητα πληρωμής μέσω e-banking.

Όσες πληρωμές – καταβολές γίνουν μέσω e-banking, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσω της επιλογής “ΕΤΕΑΕΠ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ”.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Tα αστυνομικά τμήματα Ελληνικού και Αργυρούπολης συγχωνευτήκαν και λειτουργούν πλέον ως ενιαίο αστυνομικό τμήμα επί της οδού Αργυρουπόλεως αρ. 94-96 (2ος όροφος) με χωρική αρμοδιότητα τα όρια του ως άνω Καλλικρατικού Δήμου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι.

 Μέσα σε μία σύντομη προεκλογική περίοδο, κλήθηκα να δώσω τον δικό μου αγώνα. Έναν αγώνα τίμιο, ειλικρινή και αξιοπρεπή. Μέσα από αυτή τη μάχη, νιώθω πραγματικά πως βγήκα νικητής. Κέρδισα μια εμπειρία ζωής, γνώρισα τους συναδέλφους μου, προερχόμενος δε από Περιφερειακό Εφετείο και επισκέφθηκα ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του Συλλόγου μας με σκοπό να ενημερωθώ για τις δυσκολίες, τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα του κλάδου μας. Για όλα αυτά λοιπόν, χρωστάω τόσο εγώ προσωπικά  αλλά εκπροσωπώντας και τους 38   άξιους συνυποψηφίους μου ένα μεγάλο «ευχαριστώ»… Ευχαριστώ αυτούς που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν σ’ εμένα! Αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό μου και δούλεψαν μαζί μου  όλο αυτό το διάστημα! Αυτούς που με στήριξαν είτε με την ψήφο τους, είτε ηθικά! Αυτούς που γνωρίζοντάς με για πρώτη φορά, με καλοδέχτηκαν γεμίζοντάς με ευχές και είδαν στα μάτια μου το μέλλον!

Όλοι μαζί στην  ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. δώσαμε έναν έντιμο  αγώνα που βασίστηκε αποκλειστικά σε προγραμματικές θέσεις και προγράμματα, σε συνδικαλιστικές πράξεις και παραλήψεις, χωρίς καμία προσωπική μομφή ή ψόγο. Καταφέραμε να πείσουμε για τις προθέσεις και τα οράματά μας ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος, που μας εμπιστεύτηκε με την ψήφο του στον πρώτο γύρο. Μεγάλη όμως τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη, είναι για μένα προσωπικά η αποδοχή στο  πρόσωπό μου για την θέση του Προέδρου του Συλλόγου, από τους  μισούς  περίπου εκλογείς (49,10%).

Αφού συγχαρώ τον κ. Μήτση για την επανεκλογή και του ευχηθώ καλή και δημιουργική θητεία,  οφείλω να του επισημάνω το καθαρό και σαφές μήνυμα αυτής της εκλογικής μάχης, που δεν είναι άλλο από την απαίτηση του σώματος για  αλλαγή του τρόπου διοίκησης του Συλλόγου μας. Μίας διοίκησης ενεργούς, διαφανούς και αξιοπρεπούς, χωρίς αποκλεισμούς, μνησικακίες και  αλαζονεία.   Από τη θέση της αντιπολίτευσης, εγώ προσωπικά αλλά και  όλοι  οι εκλεγμένοι της παράταξης  στα όργανα, δεσμευόμαστε απέναντί σας  ότι θα ασκήσουμε τα θεσμικά καθήκοντά μας. Ο έλεγχος, οι προτάσεις, οι εισηγήσεις στα συμβούλια και η αντιπροσωπευτική εκπροσώπησή μας σε διάφορες επιτροπές είναι θεσμικό  δικαίωμά μας και δεν προτιθέμεθα να το απεμπολήσουμε. Η τριετία που έρχεται είναι ίσως η πιο κρίσιμη για το μέλλον του κλάδου και εμείς είμαστε πρόθυμοι να σταθούμε αρωγοί της διοίκησης σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση και βελτίωση του επαγγέλματός μας.   Να είστε σίγουροι ότι θα τηρήσουμε την προεκλογική μας υπόσχεση,  θα βρισκόμαστε κοντά σας  και θα αγωνιζόμαστε με τις μικρές μας δυνάμεις για το καλό του συνόλου με σεβασμό στο λειτούργημα του Δικαστικού Επιμελητή. Ο στόχος είναι ένας : να θωρακίσουμε περαιτέρω τον κλάδο μας αυξάνοντας την ύλη και παράλληλα ενισχύοντας την επιρροή μας στα κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα.  Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας  και πρέπει να πορευτούμε με  αλληλεγγύη ομοψυχία,  ενότητα,  συναδελφικότητα και  αξιοπρέπεια με κοινό στόχο την δυναμική παρουσία του Δικαστικού Επιμελητή  στα τεκταινόμενα ο οποίος πρέπει να είναι παρών και να συναποφασίζει με τους όμορους κλάδους και την Πολιτεία για το μέλλον.

Σας ευχαριστώ

Νίκος Αντωνίου