Ο Δικαστικός Επιμελητής μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών

Image201505290905Συνάδελφοι,

 Σε μία περίοδο που υπάρχει διάχυτη η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, με πολλά υπό αίρεση και όπου πολλά αυτονόητα αρχίζουν να ξηλώνονται ακόμη και στο επάγγελμά μας, πρέπει να στρατευθούμε όλοι και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες μεγάλες προκλήσεις των καιρών.

 Η περίοδος που διερχόμαστε είναι δύσκολη αλλά όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι έχουν ξεπεραστεί τα παλιά πρότυπα και πολλοί αναρωτιούνται για το μέλλον τους και όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

 Γίνεται σ’ όλους μας κατανοητό ότι η μοίρα των δικαστικών επιμελητών της Ελλάδας είναι άμεσα συνδεδεμένη και με το μέλλον της Ευρώπης, μιας Ευρώπης όμως που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα οδηγηθεί στην κατάρρευση.

 Τις εξελίξεις και τις στρατηγικές μας εμείς θα πρέπει να τις δρομολογήσουμε με τις αλλαγές που ήδη έρχονται. Οι παραδοσιακές δραστηριότητες των δικαστικών επιμελητών απειλούνται. Πολλοί ελπίζουν να μην αλλάξει τίποτα αλλά προφανώς δεν είναι έτσι.

 Τελευταία χρονιά των εξετάσεων φέτος με το ισχύον καθεστώς. Σε μικρό χρονικό διάστημα ο κλάδος μας θα στελεχώνεται μόνο από πτυχιούχους Νομικών Σχολών.

 Μέγα επίτευγμα, μέγα γεγονός.

 Η Ελληνική Πολιτεία δεν θέλησε να μείνει προσκολλημένη στο παρελθόν, ώστε να διατηρήσει το σώμα των δικαστικών επιμελητών ηθελημένα αδύναμο και με μειωμένες αρμοδιότητες.

 Το δικό μας επάγγελμα δεν θα μείνει στατικό αλλά θα εξελιχθεί. Continue reading Ο Δικαστικός Επιμελητής μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών

Οι λέξεις μπορεί να πουν ψέματα, οι πράξεις όμως λένε μόνο την αλήθεια!

Υπάρχουν κεφάλια που βγάζουν μεγάλες ιδέες, άλλα που βγάζουν κοινές ιδέες και άλλα που δεν βγάζουν παρά μόνο πιτυρίδα .

Στέφενσον

Οι λέξεις μπορεί να πουν ψέματα, οι πράξεις όμως λένε μόνο την αλήθεια!

Η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της ΟΔΕΕ κ. Νίκου Αντωνίου και μέλους της Γραμματείας της ΠΡΟΣΥΔΕ δίνει μαθήματα – Δημοκρατίας – Συνδικαλιστικού ήθους και Αποτελεσματικότητας, διασφαλίζοντας την αναλογικότητα και την ανεξαρτησία του Δικαστικού Επιμελητή σε όλους εκείνους που κατέχοντας θέσεις ευθύνης το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να γεμίζουν τον χώρο πιτυρίδα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

  1. Το ζήτημα της συνεργασία Κ.Ε.Α.Ο. και δικαστικών επιμελητών και της ισομερούς και δίκαιης κατανομής των πράξεων-επιδόσεων.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε το ζήτημα θετικά και επικοινώνησε αμέσως με την υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Βασιλική Τριανταφυλλίδου με την οποία τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε συνεχή επαφή ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Δ.Ε.Ε. Νίκος Αντωνίου για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου η οποία είναι ήδη έτοιμη και αντίγραφό της έδωσε στον παριστάμενο σύμβουλο του Υπουργού.

{Μικρό απόσπασμα της εγκυκλίου με θέμα «Κανόνες Συνεργασίας Κ.Ε.Α.Ο.-Δικαστικών Επιμελητών» που απευθύνεται προς:

  1. Περιφερειακές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο.

– Α΄ Αθηνών

– Β΄ Αθηνών

– Πειραιά

– Θεσσαλονίκης

  1. Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

-Ταμειακές Υπηρεσίες & Τμήματα Κ.Ε.Α.Ο.

και υπογράφεται από τη συντονίστρια του Κ.Ε.Α.Ο. Βαρβάρα Χατζηευσταθιάδου.

«Η κατανομή των προς εκτέλεση πράξεων στους συνεργαζόμενους δικαστικούς επιμελητές απαιτείται να είναι ισομερής και δίκαιη σε όλους όσοι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της Υπηρεσίας, και, αυτό διασφαλίζεται εν πολλοίς από τους ελέγχους του συστήματος που διενεργούνται κατά τακτά διαστήματα από την Κεντρική Υπ/σία Κ.Ε.Α.Ο.

Επειδή έχει παρατηρηθεί, Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. να αναθέτουν πράξεις προς εκτέλεση σε συνεργαζόμενους δικαστικούς επιμελητές μη τηρώντας την αρχή της ισοκατανομής, εφιστάται η προσοχή σας, προκειμένου στα πλαίσια της καλόπιστης και διαφανούς συνεργασίας, να εξασφαλίζεται η κατά το δυνατόν ίση μεταχείριση προς όλους, δηλαδή να μην υπάρχει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση κάποιων έναντι κάποιων άλλων αδικαιολόγητα, και, τονίζεται ότι, επιλεκτική και προνομιακή διαχείριση Δικαστικών Επιμελητών που ενδεχομένως εκθέτει την Υπηρεσία σε φήμες ή και πιθανές καταγγελίες, δεν γίνεται ανεκτή σε καμία περίπτωση.

Δεν καταβάλλονται ποσά σε δικαστικό επιμελητή πέραν του οριζόμενου από την εκάστοτε ισχύουσα Υ.Α. ως ετήσιου πλαφόν ανά Υπηρεσία (18.000€ σήμερα, κατά την Υπουργική Απόφαση), ωστόσο, αν και όπου απαιτηθεί σε ειδικές περιπτώσεις, η απόκλιση δεν θα είναι μεγάλη, και, όταν και όπου υπάρχει, θα αιτιολογείται επαρκώς και εγγράφως από τον αρμόδιο Προϊστάμενο της οικείας Διεύθυνσης, και απαραίτητα θα ελέγχεται από τον Προϊστάμενο του Οικονομικού Τμήματος, κατά τις καταβολές των ποσών Πινάκων Εξόδων στους δικαιούχους.»}

(Για το ζήτημα αυτό έγινε πρόταση να μειωθεί από 18.000€ σε 8.000 με 10.000€.)

  1. Το ζήτημα της υλοποίησης του άρθρου 139 παρ. 2.

Έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα αυτό. Ο Υπουργός έγινε γνώστης του σχετικού άρθρου του Κώδικά μας, της σχετικής γνωμοδότησης που προκάλεσε η Ομοσπονδία μας για το άρθρο 139 καθώς και της σύστασης επιτροπής της Ο.Δ.Ε.Ε. και μελών της Γραμματείας μας που επεξεργάζεται το σχετικό άρθρο.

Θα του κατατεθεί εν τέλει η πρόταση μας που θα ληφθεί στην προσεχή ολομέλεια της Ομοσπονδίας μας.

Θυμίζουμε ότι αναμένονται προτάσεις από Συλλόγους και αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας για το άρθρο 139 παρ. 2

Υ.Γ. Για πληρέστερη ενημέρωσή σας, παρακαλείσθε για την αναγραφή του email σας στην κεντρική σελίδα της Ομοσπονδίας.

Υ.Γ

Κ.κ συνάδελφοι είναι η αρχή του τέλους της εκμετάλλευσης των συναδέλφων δίνοντας διέξοδο σε αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι και νοιώθουν ότι δεν έχουν προοπτική αν δεν υποταγούν στο παλαιό συνδικαλιστικό σύστημα, που τους οδηγεί στο να υπογράφουν πιστοποιητικά καλής θέλησης για συμμετοχή σε παρατάξεις χωρίς όμως να τους δίνουν λύσεις τονίζοντας τους πως «αυτό είναι το σχέδιο του νέου του καινούργιου της μετεξέλιξης που θέλουν να υπηρετήσουν » Ουσιαστικά δηλαδή, ο ένας επικεντρώνεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι των λέξεων παρά στην ουσία με το «θα δούμε» θα βρούμε λύση «σωτηρίας» κ.λ.π και νομίζει ότι έτσι βάζει τέλος στην αβεβαιότητα και ο άλλος με την μπλόφα των «κόκκινων γραμμών» .

Τώρα είναι η ώρα που ο ένας θα πάρει σαμπουάν «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» και ο άλλος θα κάνει χαρτοπόλεμο τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και σαΐτες, ή … θα κάνει τοποθέτηση προϊόντος .

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Ψίθυροι ΡΑΓΙΣΜΕΝΗΣ  καρδιάς

Image201505290921Κ.κ. συνάδελφοι,

 Δεν είναι τυχαίο που για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η συμπεριφορά της Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου κ. Πατεροπούλου, η οποία κατά την άποψή μου έχει μόνο ένα στόχο: να δώσει άλλοθι στις δημαγωγίες των «Συμμάχων» τα τελευταία χρόνια…

 Ας αφήσει λοιπόν τα κόλπα και ας αφοσιωθεί στο θεσμικό της ρόλο καθώς είναι Γ.Γ του Συλλόγου.

 Ας μην της διαφεύγει πως ό,τι λέει και πράττει, αντανακλά στην εικόνα του Συλλόγου, με τις ‘ευλογίες’ και σε κάθε περίπτωση με την ανοχή του Προέδρου και μελών του Δ.Σ.

 Έχουμε αντιληφθεί ότι η ίδια προσπαθεί να εναντιωθεί στον νέο τρόπο λειτουργίας της ΠΡΟΣΥΔΕ και στις προτάσεις που καταθέτει για το μέλλον του σύγχρονου Δικαστικού Επιμελητή και για την εξεύρεση λύσεων μπροστά στα αδιέξοδα της σημερινής κατάστασης.

 Δηλώσεις όπως αυτές της κ. Πατεροπούλου- που τυγχάνουν μάλιστα αποδοχής από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μήτση- αποτυπώνουν τον επικίνδυνο ερασιτεχνισμό μελών του Συλλόγου, την στιγμή μάλιστα που δεν έχουν την εντολή από όλους εμάς να παζαρεύουν θέσεις εργασίας, δεν έχουν την εντολή για τέτοιου τύπου παιχνίδια με την εργασία και το μέλλον των συναδέλφων.

 Εάν θεωρούν ότι, επειδή βρίσκονται στον σύλλογο των Αθηνών και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης, εκμεταλλευόμενοι την θέση τους αυτές, θα στήσουν και εταιρεία ανεύρεσης εργασίας όπου όποιος συνάδελφος πέσει στην παγίδα τους στην συνέχεια καλείται να υπογράψει για να ξεπληρώσει την εκδούλευση που του έκαναν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δηλαδή την συμμετοχή του στην υπό ίδρυση παράταξης τους, είναι βαθύτατα νυχτωμένοι και γελασμένοι.

 Μέσα από μια επικοινωνιακή καταιγίδα προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματική διάσταση της ανικανότητάς τους, όμως ο ψεύτης μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρεται…

 Η ΠΡΟΣΥΔΕ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τα παιχνίδια αυτά και πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι πολύ νωρίτερα από όσο φαντάζονται, θα έρθουν όλα στο φώς, θα αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για τα όσα έγιναν από την περίοδο που αποφάσισαν να κάνουν παραμάγαζο-«παράγκα» μέσα στην ΠΡΟΣΥΔΕ με αρχηγό τον κ. Μήτση.

 Την Πόρτα εξόδου δεν την άνοιξε ο πελαργός κυρίες και κύριοι, ούτε η ΠΡΟΣΥΔΕ επέλεξε ένα πρωί να κάνει δυσάρεστες επιλογές με κόστος για την παράταξη…

 Η επιλογή ήταν αποκλειστικά του κ. Μήτση, ο οποίος ήθελε να καλύψει τις ευθύνες του, αποδεικνύοντας τη στρατηγική συμμαχία που είχε συνάψει με τη κ. Πατεροπούλου και η οποία εκφράστηκε στην επιλογή του να την συγκαλύψει μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου .

 Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι η επιφανειακή επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθούν έχει κοντά ποδάρια, γιατί τα ζητήματα χρειάζονται συγκεκριμένες λύσεις και όχι δαιμονοποιήσεις, φανταστικούς εχθρούς και συνωμοσιολογίες. Continue reading Ψίθυροι ΡΑΓΙΣΜΕΝΗΣ  καρδιάς

Σχέδιο Νόμου Δ.Π. από Διοικητικές Συμβάσεις

Η παράταξη της  ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. πιστή στη  δέσμευση    που ανέλαβε απέναντί σας για ενημέρωση πάνω σε  ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, σας ενημερώνει ότι κατατέθηκε στην Βουλή την 7η  Μαΐου 2015 «Σχέδιο Νόμου Έκδοσης διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής».

Με την επιφύλαξη ότι το κείμενο δεν είναι το τελικό, γιατί  υπόκειται σε διορθώσεις τόσο συντακτικές όσο και ορθογραφικές σας το παρουσιάζουμε όπως αυτό κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Δείτε εδώ το Σχέδιο Νόμου

Ζητείται επειγόντως ….. τσίπα…!!!!!

Image201505290934Συνάδελφοι,

Στην ομιλία μου στην πρόσφατη συγκέντρωση της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. είχα αναφερθεί στις μεγάλες εκπτώσεις στις οποίες επιδίδονται πολλοί από τους σύγχρονους αστέρες του συνδικαλιστικού μας στερεώματος.

Είχα κάνει μια αναφορά για πράγματα και γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και κυρίως τον τελευταίο χρόνο γύρω από τις βάρβαρες παρεμβάσεις πρωτοκλασσάτων συνδικαλιστών σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται να γίνουν προκειμένου της επιβιώσεως και είχα επίσης πει πως, κατά την άποψή μου, οι βαρβαρότητες αυτές έχουν ιδιοτελές υπόβαθρο.

Αρνιόμουν, όμως,  να πιστέψω το μέγεθος της κατρακύλας και της κατάπτωσης που έχει περιέλθει συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα. Αρνιόμουν να δεχτώ πως μετά από τόσα χρόνια που είχαμε αφήσει πίσω μας – σαν Κλάδος – την ανηθικότητα, τους άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς, το προβοκάρισμα, τη χυδαία συκοφαντία, το ανελέητο και πρόστυχο ψιθύρισμα στα κρασοπουλιά και καταγώγια γύρω από το πρόσωπο ενός εκάστου εξ ημών μέχρι προ ολίγων ημερών…..δυστυχώς.

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τη συζήτηση που είχα με μια συνάδελφο από τον Πειραιά, η οποία δουλεύει – κυρίως – με τον ΚΕΔΕ.

Πριν από το οτιδήποτε να τονίσω πως η συνάδελφος δεν ήταν και δεν είναι ψηφοφόρος της ΠΡΟΣΥΔΕ αφού ανοιχτά και δημόσια έχει δηλώσει την υποστήριξή της δε άλλη συνδικαλιστική παράταξη. Απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά της. Αν όμως, κάποιος ήθελε να βάλει έναν χαρακτηρισμό σε αυτήν, ο χαρακτηρισμός είναι μία λέξη: “ΚΥΡΙΑ” και σαν άνθρωπος και σαν συνάδελφος, βάζω δε όλα τα γράμματα κεφαλαία. Αυτήν την επισήμανση την κάνω για να προλάβω τα ελεεινά και κακόβουλα σχόλια του τύπου: «Είναι δικιά σου και την υπερασπίζεσαι» 

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, η συνάδελφος ούσα στην Πανελλήνια Τράπεζα για να επιδώσει δέχθηκε μια φραστική επίθεση από τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου η οποία της επιτέθηκε για το ασύλληπτης βαρβαρότητας και αδηφαγίας ατόπημα της υποβολής αίτησης στις Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ του Πειραιά,  σε επήκοο κι άλλων παρευρισκομένων, για να πάρει δουλειά. Είναι, της είπε, απαράδεκτη η συμπεριφορά της να κάνει τέτοια πράγματα όταν η ίδια ….κοτζάμ Γενική Γραμματέας δεν τα κάνει για να αφήσει – τάχα – δουλειά και για άλλους συναδέλφους.  Είναι, της είπε, ντροπή και διάφορα τέτοια άλλα απείρου κάλλους τσιτάτα.. Continue reading Ζητείται επειγόντως ….. τσίπα…!!!!!