Οι λέξεις μπορεί να πουν ψέματα, οι πράξεις όμως λένε μόνο την αλήθεια!

Υπάρχουν κεφάλια που βγάζουν μεγάλες ιδέες, άλλα που βγάζουν κοινές ιδέες και άλλα που δεν βγάζουν παρά μόνο πιτυρίδα .

Στέφενσον

Οι λέξεις μπορεί να πουν ψέματα, οι πράξεις όμως λένε μόνο την αλήθεια!

Η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της ΟΔΕΕ κ. Νίκου Αντωνίου και μέλους της Γραμματείας της ΠΡΟΣΥΔΕ δίνει μαθήματα – Δημοκρατίας – Συνδικαλιστικού ήθους και Αποτελεσματικότητας, διασφαλίζοντας την αναλογικότητα και την ανεξαρτησία του Δικαστικού Επιμελητή σε όλους εκείνους που κατέχοντας θέσεις ευθύνης το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να γεμίζουν τον χώρο πιτυρίδα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

  1. Το ζήτημα της συνεργασία Κ.Ε.Α.Ο. και δικαστικών επιμελητών και της ισομερούς και δίκαιης κατανομής των πράξεων-επιδόσεων.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε το ζήτημα θετικά και επικοινώνησε αμέσως με την υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Βασιλική Τριανταφυλλίδου με την οποία τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε συνεχή επαφή ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Δ.Ε.Ε. Νίκος Αντωνίου για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου η οποία είναι ήδη έτοιμη και αντίγραφό της έδωσε στον παριστάμενο σύμβουλο του Υπουργού.

{Μικρό απόσπασμα της εγκυκλίου με θέμα «Κανόνες Συνεργασίας Κ.Ε.Α.Ο.-Δικαστικών Επιμελητών» που απευθύνεται προς:

  1. Περιφερειακές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο.

– Α΄ Αθηνών

– Β΄ Αθηνών

– Πειραιά

– Θεσσαλονίκης

  1. Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

-Ταμειακές Υπηρεσίες & Τμήματα Κ.Ε.Α.Ο.

και υπογράφεται από τη συντονίστρια του Κ.Ε.Α.Ο. Βαρβάρα Χατζηευσταθιάδου.

«Η κατανομή των προς εκτέλεση πράξεων στους συνεργαζόμενους δικαστικούς επιμελητές απαιτείται να είναι ισομερής και δίκαιη σε όλους όσοι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της Υπηρεσίας, και, αυτό διασφαλίζεται εν πολλοίς από τους ελέγχους του συστήματος που διενεργούνται κατά τακτά διαστήματα από την Κεντρική Υπ/σία Κ.Ε.Α.Ο.

Επειδή έχει παρατηρηθεί, Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. να αναθέτουν πράξεις προς εκτέλεση σε συνεργαζόμενους δικαστικούς επιμελητές μη τηρώντας την αρχή της ισοκατανομής, εφιστάται η προσοχή σας, προκειμένου στα πλαίσια της καλόπιστης και διαφανούς συνεργασίας, να εξασφαλίζεται η κατά το δυνατόν ίση μεταχείριση προς όλους, δηλαδή να μην υπάρχει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση κάποιων έναντι κάποιων άλλων αδικαιολόγητα, και, τονίζεται ότι, επιλεκτική και προνομιακή διαχείριση Δικαστικών Επιμελητών που ενδεχομένως εκθέτει την Υπηρεσία σε φήμες ή και πιθανές καταγγελίες, δεν γίνεται ανεκτή σε καμία περίπτωση.

Δεν καταβάλλονται ποσά σε δικαστικό επιμελητή πέραν του οριζόμενου από την εκάστοτε ισχύουσα Υ.Α. ως ετήσιου πλαφόν ανά Υπηρεσία (18.000€ σήμερα, κατά την Υπουργική Απόφαση), ωστόσο, αν και όπου απαιτηθεί σε ειδικές περιπτώσεις, η απόκλιση δεν θα είναι μεγάλη, και, όταν και όπου υπάρχει, θα αιτιολογείται επαρκώς και εγγράφως από τον αρμόδιο Προϊστάμενο της οικείας Διεύθυνσης, και απαραίτητα θα ελέγχεται από τον Προϊστάμενο του Οικονομικού Τμήματος, κατά τις καταβολές των ποσών Πινάκων Εξόδων στους δικαιούχους.»}

(Για το ζήτημα αυτό έγινε πρόταση να μειωθεί από 18.000€ σε 8.000 με 10.000€.)

  1. Το ζήτημα της υλοποίησης του άρθρου 139 παρ. 2.

Έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα αυτό. Ο Υπουργός έγινε γνώστης του σχετικού άρθρου του Κώδικά μας, της σχετικής γνωμοδότησης που προκάλεσε η Ομοσπονδία μας για το άρθρο 139 καθώς και της σύστασης επιτροπής της Ο.Δ.Ε.Ε. και μελών της Γραμματείας μας που επεξεργάζεται το σχετικό άρθρο.

Θα του κατατεθεί εν τέλει η πρόταση μας που θα ληφθεί στην προσεχή ολομέλεια της Ομοσπονδίας μας.

Θυμίζουμε ότι αναμένονται προτάσεις από Συλλόγους και αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας για το άρθρο 139 παρ. 2

Υ.Γ. Για πληρέστερη ενημέρωσή σας, παρακαλείσθε για την αναγραφή του email σας στην κεντρική σελίδα της Ομοσπονδίας.

Υ.Γ

Κ.κ συνάδελφοι είναι η αρχή του τέλους της εκμετάλλευσης των συναδέλφων δίνοντας διέξοδο σε αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι και νοιώθουν ότι δεν έχουν προοπτική αν δεν υποταγούν στο παλαιό συνδικαλιστικό σύστημα, που τους οδηγεί στο να υπογράφουν πιστοποιητικά καλής θέλησης για συμμετοχή σε παρατάξεις χωρίς όμως να τους δίνουν λύσεις τονίζοντας τους πως «αυτό είναι το σχέδιο του νέου του καινούργιου της μετεξέλιξης που θέλουν να υπηρετήσουν » Ουσιαστικά δηλαδή, ο ένας επικεντρώνεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι των λέξεων παρά στην ουσία με το «θα δούμε» θα βρούμε λύση «σωτηρίας» κ.λ.π και νομίζει ότι έτσι βάζει τέλος στην αβεβαιότητα και ο άλλος με την μπλόφα των «κόκκινων γραμμών» .

Τώρα είναι η ώρα που ο ένας θα πάρει σαμπουάν «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» και ο άλλος θα κάνει χαρτοπόλεμο τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και σαΐτες, ή … θα κάνει τοποθέτηση προϊόντος .

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Ι Κουτσιβιτης

Ειναι ευχαριστω να επιτυνχανεται διαφανεια στο μοιρασμα της επααγγελματικης μας υλης για να παψουν τα μεγαλα λογια ή τα μαγαζακια. Μπραβο Νικο. Πιστευω όμως ότι επειγη να επανεξετασουμε και τις Αστικές Εταιρειες με την μορφη που εχουν γινει, που μονο το σκοπό του ΔΕ ως δημοσιου λειτουργου δεν εξυπηρετουν. Διαφερετικα ειναι εμπορικες και πρεπει να φορολογηθούν τουλαχιστον σανΕΠΕ. Πρεπει να εχουν άπαντες ισα μεριδια να εχουν ολοι τα ιδια

Μαρία Μπρουζούκη

ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ αφού δεν το ήξερες το θέμα, δεν ρώταγες τουλάχιστον τον εμπνευστή που έβαλε το στόχο και το πλαίσιο με δική του πρωτοβουλία τις προηγούμενες ημέρες και ήταν σε συνεχή επαφή για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου η οποία είναι ήδη έτοιμη και αντίγραφό της έδωσε στον παριστάμενο σύμβουλο του Υπουργού.
Την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Γ.Γ. της ΟΔΕΕ κ. Νίκου Αντωνίου και μέλος της Γραμματείας της ΠΡΟΣΥΔΕ την εκτέλεσε σε χρόνο που η ¨κόκκινη γραμμή¨ δεν είχε ακόμη στεγνώσει, αφήνοντας άφωνους τους αγωνιστές της «ενόργανης γυμναστικής, των κοινωνικών φρονημάτων, της εκδούλευσης, του παραμάγαζου» ο εις εξ αυτών έσπευσε μετά την συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό να γράψει στην Κόκκινη Γραμμή. ….Ο Υπουργός υποσχέθηκε την άμεση επίλυση του προβλήματος, με την άμεση αποστολή εγκυκλίου προς τις διευθύνσεις ΚΕΑΟ (Αμέσως επικοινώνησε με την υποδιοικητή και της έβαλε το ζήτημα)…….. με την οποία θα υποχρεώνονται οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΕΑΟ, να μοιράζουν δίκαια την ύλη… . .
Προσωπικά χαίρομαι ειλικρινά που στο συνδικαλιστικό στίβο συναγωνίζομαι με άτομα όπως ο Αντωνίου και δίνουμε όλοι μαζί νέα πνοή, νόημα και όραμα στον Κλάδο και αν θα έβαζα έναν τίτλο σ’ αυτό θα ήταν «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»!

Δημήτρης Γέμελος

Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες της μικροψυχίας και της μιζέριας των συνδικαλιστικών νάνων του κλάδου, για μια ακόμα φορά πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανθρώπων της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και καπηλείας από άλλους, με σκοπό την αυτοπροβολή τους και την προσπάθεια κάλυψης του δικού τους ΚΕΝΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ έργου και λόγου.
Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους.
Η επιτυχία της ισομερούς κατανομής της ύλης ανάμεσα στους συναδέλφους που συνεργάζονται με τα ΚΕΑΟ είναι αποκλειστικά έργο του Γ.Γ. της ΟΔΕΕ και μέλους της γραμματείας της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. του Νίκου Αντωνίου, ο οποίος αφού έθεσε το θέμα στα όργανα της παράταξης, πήρε την έγκριση προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αναδείξει το πρόβλημα της ανισομερούς κατανομής της ύλης και του αποκλεισμού συναδέλφων (χωρίς μεσάζοντες) από την συνεργασία τους με τα ΚΕΑΟ. Προς μεγάλη μας έκπληξη, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που δεν συνάδει με τους συνήθεις συνδικαλιστικούς χρόνους, ο Νίκος μας ενημέρωσε ότι μετά από συνεχής επαφές που είχε με την υποδιοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, κατάφερε να πείσει για το δίκαιο τους αιτήματος και να λάβει τη δέσμευση για έκδοση σχετικής εγκυκλίου που θα αποκαθιστά την τάξη.
Τη συνέχεια των πραγματικών περιστατικών μπορείτε να διαβάσετε στο site της ΟΔΕΕ.
Γιατί, μπορεί Ανάγκα και Θεοί να πείθονται, ΑΛΛΑ θα πρέπει να αποδίδονται και τα του Καίσαρα τω Καίσαρι.
Υ.Γ. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί άλλη διευκρίνιση.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)