ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Οι λέξεις μπορεί να πουν ψέματα, οι πράξεις όμως λένε μόνο την αλήθεια!

Υπάρχουν κεφάλια που βγάζουν μεγάλες ιδέες, άλλα που βγάζουν κοινές ιδέες και άλλα που δεν βγάζουν παρά μόνο πιτυρίδα .

Στέφενσον

Οι λέξεις μπορεί να πουν ψέματα, οι πράξεις όμως λένε μόνο την αλήθεια!

Η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της ΟΔΕΕ κ. Νίκου Αντωνίου και μέλους της Γραμματείας της ΠΡΟΣΥΔΕ δίνει μαθήματα – Δημοκρατίας – Συνδικαλιστικού ήθους και Αποτελεσματικότητας, διασφαλίζοντας την αναλογικότητα και την ανεξαρτησία του Δικαστικού Επιμελητή σε όλους εκείνους που κατέχοντας θέσεις ευθύνης το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να γεμίζουν τον χώρο πιτυρίδα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

  1. Το ζήτημα της συνεργασία Κ.Ε.Α.Ο. και δικαστικών επιμελητών και της ισομερούς και δίκαιης κατανομής των πράξεων-επιδόσεων.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε το ζήτημα θετικά και επικοινώνησε αμέσως με την υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Βασιλική Τριανταφυλλίδου με την οποία τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε συνεχή επαφή ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Δ.Ε.Ε. Νίκος Αντωνίου για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου η οποία είναι ήδη έτοιμη και αντίγραφό της έδωσε στον παριστάμενο σύμβουλο του Υπουργού.

{Μικρό απόσπασμα της εγκυκλίου με θέμα «Κανόνες Συνεργασίας Κ.Ε.Α.Ο.-Δικαστικών Επιμελητών» που απευθύνεται προς:

  1. Περιφερειακές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο.

– Α΄ Αθηνών

– Β΄ Αθηνών

– Πειραιά

– Θεσσαλονίκης

  1. Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

-Ταμειακές Υπηρεσίες & Τμήματα Κ.Ε.Α.Ο.

και υπογράφεται από τη συντονίστρια του Κ.Ε.Α.Ο. Βαρβάρα Χατζηευσταθιάδου.

«Η κατανομή των προς εκτέλεση πράξεων στους συνεργαζόμενους δικαστικούς επιμελητές απαιτείται να είναι ισομερής και δίκαιη σε όλους όσοι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της Υπηρεσίας, και, αυτό διασφαλίζεται εν πολλοίς από τους ελέγχους του συστήματος που διενεργούνται κατά τακτά διαστήματα από την Κεντρική Υπ/σία Κ.Ε.Α.Ο.

Επειδή έχει παρατηρηθεί, Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. να αναθέτουν πράξεις προς εκτέλεση σε συνεργαζόμενους δικαστικούς επιμελητές μη τηρώντας την αρχή της ισοκατανομής, εφιστάται η προσοχή σας, προκειμένου στα πλαίσια της καλόπιστης και διαφανούς συνεργασίας, να εξασφαλίζεται η κατά το δυνατόν ίση μεταχείριση προς όλους, δηλαδή να μην υπάρχει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση κάποιων έναντι κάποιων άλλων αδικαιολόγητα, και, τονίζεται ότι, επιλεκτική και προνομιακή διαχείριση Δικαστικών Επιμελητών που ενδεχομένως εκθέτει την Υπηρεσία σε φήμες ή και πιθανές καταγγελίες, δεν γίνεται ανεκτή σε καμία περίπτωση.

Δεν καταβάλλονται ποσά σε δικαστικό επιμελητή πέραν του οριζόμενου από την εκάστοτε ισχύουσα Υ.Α. ως ετήσιου πλαφόν ανά Υπηρεσία (18.000€ σήμερα, κατά την Υπουργική Απόφαση), ωστόσο, αν και όπου απαιτηθεί σε ειδικές περιπτώσεις, η απόκλιση δεν θα είναι μεγάλη, και, όταν και όπου υπάρχει, θα αιτιολογείται επαρκώς και εγγράφως από τον αρμόδιο Προϊστάμενο της οικείας Διεύθυνσης, και απαραίτητα θα ελέγχεται από τον Προϊστάμενο του Οικονομικού Τμήματος, κατά τις καταβολές των ποσών Πινάκων Εξόδων στους δικαιούχους.»}

(Για το ζήτημα αυτό έγινε πρόταση να μειωθεί από 18.000€ σε 8.000 με 10.000€.)

  1. Το ζήτημα της υλοποίησης του άρθρου 139 παρ. 2.

Έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα αυτό. Ο Υπουργός έγινε γνώστης του σχετικού άρθρου του Κώδικά μας, της σχετικής γνωμοδότησης που προκάλεσε η Ομοσπονδία μας για το άρθρο 139 καθώς και της σύστασης επιτροπής της Ο.Δ.Ε.Ε. και μελών της Γραμματείας μας που επεξεργάζεται το σχετικό άρθρο.

Θα του κατατεθεί εν τέλει η πρόταση μας που θα ληφθεί στην προσεχή ολομέλεια της Ομοσπονδίας μας.

Θυμίζουμε ότι αναμένονται προτάσεις από Συλλόγους και αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας για το άρθρο 139 παρ. 2

Υ.Γ. Για πληρέστερη ενημέρωσή σας, παρακαλείσθε για την αναγραφή του email σας στην κεντρική σελίδα της Ομοσπονδίας.

Υ.Γ

Κ.κ συνάδελφοι είναι η αρχή του τέλους της εκμετάλλευσης των συναδέλφων δίνοντας διέξοδο σε αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι και νοιώθουν ότι δεν έχουν προοπτική αν δεν υποταγούν στο παλαιό συνδικαλιστικό σύστημα, που τους οδηγεί στο να υπογράφουν πιστοποιητικά καλής θέλησης για συμμετοχή σε παρατάξεις χωρίς όμως να τους δίνουν λύσεις τονίζοντας τους πως «αυτό είναι το σχέδιο του νέου του καινούργιου της μετεξέλιξης που θέλουν να υπηρετήσουν » Ουσιαστικά δηλαδή, ο ένας επικεντρώνεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι των λέξεων παρά στην ουσία με το «θα δούμε» θα βρούμε λύση «σωτηρίας» κ.λ.π και νομίζει ότι έτσι βάζει τέλος στην αβεβαιότητα και ο άλλος με την μπλόφα των «κόκκινων γραμμών» .

Τώρα είναι η ώρα που ο ένας θα πάρει σαμπουάν «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» και ο άλλος θα κάνει χαρτοπόλεμο τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και σαΐτες, ή … θα κάνει τοποθέτηση προϊόντος .

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)