Ψίθυροι ΡΑΓΙΣΜΕΝΗΣ  καρδιάς

Image201505290921Κ.κ. συνάδελφοι,

 Δεν είναι τυχαίο που για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η συμπεριφορά της Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου κ. Πατεροπούλου, η οποία κατά την άποψή μου έχει μόνο ένα στόχο: να δώσει άλλοθι στις δημαγωγίες των «Συμμάχων» τα τελευταία χρόνια…

 Ας αφήσει λοιπόν τα κόλπα και ας αφοσιωθεί στο θεσμικό της ρόλο καθώς είναι Γ.Γ του Συλλόγου.

 Ας μην της διαφεύγει πως ό,τι λέει και πράττει, αντανακλά στην εικόνα του Συλλόγου, με τις ‘ευλογίες’ και σε κάθε περίπτωση με την ανοχή του Προέδρου και μελών του Δ.Σ.

 Έχουμε αντιληφθεί ότι η ίδια προσπαθεί να εναντιωθεί στον νέο τρόπο λειτουργίας της ΠΡΟΣΥΔΕ και στις προτάσεις που καταθέτει για το μέλλον του σύγχρονου Δικαστικού Επιμελητή και για την εξεύρεση λύσεων μπροστά στα αδιέξοδα της σημερινής κατάστασης.

 Δηλώσεις όπως αυτές της κ. Πατεροπούλου- που τυγχάνουν μάλιστα αποδοχής από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μήτση- αποτυπώνουν τον επικίνδυνο ερασιτεχνισμό μελών του Συλλόγου, την στιγμή μάλιστα που δεν έχουν την εντολή από όλους εμάς να παζαρεύουν θέσεις εργασίας, δεν έχουν την εντολή για τέτοιου τύπου παιχνίδια με την εργασία και το μέλλον των συναδέλφων.

 Εάν θεωρούν ότι, επειδή βρίσκονται στον σύλλογο των Αθηνών και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης, εκμεταλλευόμενοι την θέση τους αυτές, θα στήσουν και εταιρεία ανεύρεσης εργασίας όπου όποιος συνάδελφος πέσει στην παγίδα τους στην συνέχεια καλείται να υπογράψει για να ξεπληρώσει την εκδούλευση που του έκαναν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δηλαδή την συμμετοχή του στην υπό ίδρυση παράταξης τους, είναι βαθύτατα νυχτωμένοι και γελασμένοι.

 Μέσα από μια επικοινωνιακή καταιγίδα προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματική διάσταση της ανικανότητάς τους, όμως ο ψεύτης μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρεται…

 Η ΠΡΟΣΥΔΕ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τα παιχνίδια αυτά και πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι πολύ νωρίτερα από όσο φαντάζονται, θα έρθουν όλα στο φώς, θα αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για τα όσα έγιναν από την περίοδο που αποφάσισαν να κάνουν παραμάγαζο-«παράγκα» μέσα στην ΠΡΟΣΥΔΕ με αρχηγό τον κ. Μήτση.

 Την Πόρτα εξόδου δεν την άνοιξε ο πελαργός κυρίες και κύριοι, ούτε η ΠΡΟΣΥΔΕ επέλεξε ένα πρωί να κάνει δυσάρεστες επιλογές με κόστος για την παράταξη…

 Η επιλογή ήταν αποκλειστικά του κ. Μήτση, ο οποίος ήθελε να καλύψει τις ευθύνες του, αποδεικνύοντας τη στρατηγική συμμαχία που είχε συνάψει με τη κ. Πατεροπούλου και η οποία εκφράστηκε στην επιλογή του να την συγκαλύψει μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου .

 Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι η επιφανειακή επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθούν έχει κοντά ποδάρια, γιατί τα ζητήματα χρειάζονται συγκεκριμένες λύσεις και όχι δαιμονοποιήσεις, φανταστικούς εχθρούς και συνωμοσιολογίες.

Λίγο ‘κουτσομπολιό’:

 Στο πλαίσιο των προσπαθειών να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα πληρωμής των ΚΕΔΙΤΩΝ και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στο ζήτημα πριν την έγερση αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου, υπήρξε και το κάλεσμα όλων των ΚΕΔΙΤΩΝ στα γραφεία της ΟΔΕΕ από τον Πρόεδρο της ΟΔΕΕ κ. Πρεκετέ για ενημέρωση και τη συναίνεσή τους στην αποστολή Εξωδίκου στο Υπουργείο. Όταν τέλειωσε η συγκέντρωση, ο κ. Πρεκετές κάλεσε την κ. Πατεροπούλου και την επέπληξε για τη συμπεριφορά της λόγω των καταγγελιών για εκφοβισμό συναδέλφων εκ μέρους της και εκείνη το μόνο που απάντησε είναι ότι τα έκανε μεν αλλά με διαφορετικό σκοπό και την κρίνουμε με εμπάθεια.

 Περαιτέρω, σε συνάρτηση με τα ανωτέρω αναφερόμενα, έλαβαν χώρα και τα εξής γεγονότα:

 Kάποιοι συνάδελφοι είχαν πάει ατομικά στην ΥΔΕ (στην οδό Βησσαρίωνος) να διαμαρτυρηθούν για τα οφειλόμενα από το 2012, ενώ είχαν πληροφορίες ότι κάποιοι «λίγοι» προνομιακά πληρώνονταν τους πίνακές τους αφήνοντας αιχμές για την Γενική Γραμματέα κ. Πατεροπούλου..

 H κ. Πατεροπούλου, όταν έμαθε πως κάποιοι συνάδελφοι πήγαν ατομικά στην ΥΔΕ να διαμαρτυρηθούν, εξαπέλυσε φραστική επίθεση εναντίον τους λέγοντας: «Θα σας κόψω τα πόδια αν ξαναπάτε στην ΥΔΕ μόνοι σας. Αυτό είναι δουλειά του Συλλόγου και ειδικότερα της Γραμματέως και μόνο εγώ θα απευθύνομαι στις ΥΔΕ και θα προβαίνω σε διαμαρτυρία για την καθυστέρηση των οφειλομένων».

 Κ.κ συνάδελφοι, η «κακιά» ΠΡΟΣΥΔΕ στη συνεδρίαση της Γραμματείας της στις 03-07-2014 είχε ένα και μόνο θέμα προς συζήτηση: κλήση για παροχή εξηγήσεων από την κ. Πατεροπούλου με θέματα: ανάρμοστη συνδικαλιστική συμπεριφορά, εκφοβισμός συναδέλφων ΚΕΔΙΤΩΝ να μην υπογράψουν Εξώδικο προς το Υπουργείο γιατί δήθεν δεν θα έχουν πλέον δουλειά από το Δημόσιο και θα μπει η Εφορία στα γραφεία τους για έλεγχο.

 Η Γραμματεία της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., ως όφειλε, έκανε συστάσεις στην κ. Πατεροπούλου για την ανάρμοστη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της έναντι των συναδέλφων και, για να μην μείνει καμία σκιά στο θέμα και κανένα ερώτημα αναπάντητο, της ζήτησε να φέρει τα μπλοκ των αποδείξεών της για να δούμε αν όντως αυτή πληρώνεται προνομιακά. Αυτή απάντησε ότι θα τα φέρει και ……… ακόμη έρχονται….

 Ταυτόχρονα, δυσμενείς εντυπώσεις προξένησαν οι αναφορές της κ. Πατεροπούλου για τον πρώην Πρόεδρο της ΟΔΕΕ για θέματα ηθικής τάξεως στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στον νυν Πρόεδρο της ΟΔΕΕ για επιλογή φυτευτού Προέδρου κ.λ.π.

Κάναμε αυτή την μικρή ιστορική αναδρομή για να καταλάβουν οι συνάδελφοι το λόγο που η ΠΡΟΣΥΔΕ κατέθεσε επίσημα τον Ιούλιο 2014 την παρακάτω επιστολή προς τον Σύλλογο Εφετείων Αθήνας –Πειραιά –Αιγαίου – Δωδεκανήσου- Λαμίας:

«Η προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών (ΠΡΟΣΥΔΕ) αποφάσισε την απομάκρυνση της Πατεροπούλου Κανέλλας από τις τάξεις της , διότι η δράση της και οι συμπεριφορές της είναι αντίθετες με τις αρχές της παράταξης, όταν δημοσίως και όχι μόνο στρέφεται εναντίον της και εναντίον των δημοκρατικά εκλεγμένων μελών της».

 Λίγες ημέρες μετά ήρθε να αποδειχθεί περίτρανα η στρατηγική συμμαχία του κ. Μήτση με την κ. Πατεροπούλου όταν στις 13-07-2014 κατατέθηκε στην Γραμματεία της ΠΡΟΣΥΔΕ από το μέλος της και εκλεγμένο Πρόεδρο του Συλλόγου με το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟΣΥΔΕ κ. Μήτση αίτηση – δήλωση παραίτησης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ένας από τους σοβαρότατους λόγους της παραίτησης είναι και η απομάκρυνση της κ. Πατεροπούλου…

 Βέβαια, για να μην αδικήσουμε τον κ.Μήτση, δεσμευόμαστε ότι τις επόμενες μέρες θα θέσουμε εις γνώσιν σας την εν λόγω επιστολή του για να έχετε πλήρη ενημέρωση και γνώση για τους σοβαρότατους- κατά την άποψη του κ. Μήτση – λόγους της παραίτησης του και για να μπορούμε και εμείς να πάρουμε απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχουμε όπως π.χ αναρωτιέται στην από 13-07-2014 επιστολή του ο κ. Μήτσης «…Άραγε τι προσδοκούσαν διάφοροι κύκλοι, να εγκαταλείψω την ΠΡΟΣΥΔΕ;;;» και, μεταξύ των άλλων, αποφασίζει «…..να παραιτηθεί με βαριά καρδιά από την παράταξη και να αποποιηθεί την ιδιότητα του μέλους της ΠΡΟΣΥΔΕ».

 Την ίδια στιγμή, όπως αποδεικνύεται από το Πρακτικό του Συλλόγου με αριθ. 637/17-3-2014, ο κ. Μήτσης έχει δηλώσει « ….ότι έχουν διαταραχθεί οι προσωπικές μου σχέσεις με την ΠΡΩΗΝ παράταξή μου».

 Είναι ενδεικτικό της συνέπειας λόγων και έργων του κ. Μήτση ότι αφενός μεν παραιτείται από την ΠΡΟΣΥΔΕ την 13.7.2014, αφετέρου δε ήδη από την 17.3.2014 δηλώνει ότι η ΠΡΟΣΥΔΕ είναι η ΠΡΩΗΝ παράταξή του.

ΥΓ: ΑΡΑΓΕ ME ΠΟΣΟ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ (ΞΑΝΑ)ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 13.7.2014 ;;;

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Μαρία Μπρουζούκη

Και για να κλείνει σιγά-σιγά το παζλ της εικόνας του Συλλόγου θα ήθελα να συμπληρώσω και το «παιχνιδάκι» της αποχής τον περασμένο Δεκέμβρη. Με κίνητρο τη στείρα αντιπαράθεση και την κόντρα με την ΟΔΕΕ προτάθηκε παράταση της αποχής βάζοντας ασπίδα και το αίτημα της πληρωμής των ΚΕΔΙΤΩΝ. Σε μία περίοδο που οι απελπισμένοι απλήρωτοι συνάδελφοι «πίεζαν» το Δημόσιο αρνούμενοι να εκτελέσουν παραγγελίες (μην ξεχνάμε ότι τέλος του χρόνου οι Δ.Ο.Υ. έχουν παραγραφές) μέλη του Δ.Σ. έγραφαν κατασχέσεις και κοινοποιούσαν πακέτα κατασχετηρίων ενώ……..είχαν υπερψηφίσει την παράταση της αποχής!!! Επειδή εμείς μάλλον είμαστε κακοί άνθρωποι και τους κατηγορούμε άδικα μήπως πρέπει να μας αποδείξουν το αντίθετο δείχνοντάς μας τις καταχωρημένες πράξεις στα βιβλία τους την περίοδο της αποχής για να δούμε πόσο….απείχαν απ’ αυτά που υποτίθεται πως πρέσβευαν, για να σταματήσουν έτσι και οι ψίθυροι? Eπίσης να μας απαριθμήσουν (αν δεν χάσουν το λογαριασμό γιατί ήταν αμέτρητες) πόσες άδειες έδωσαν για επιδόσεις και κατασχέσεις χωρίς καν να ελέγχουν αν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής το διάστημα της περιβόητης και καθαρά επικοινωνιακής αυτής αποχής? Πόσο άραγε το «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» έχει γίνει μότο της συνδικαλιστικής τους ζωής? Επίσης το «ρουσφέτι» ακουγόταν ότι καλά κρατούσε την περίοδο της ΑΠΟΧΗΣ τους (βάλτε τον τόνο όπου προτιμάτε) γιατί «ψάρευαν» συναδέλφους που ήθελαν να συνεργαστούν με το Δημόσιο και τους έστελναν να πάρουν τις δουλειές που αρνούνταν οι ήδη απελπισμένοι συνάδελφοι ΚΕΔΙΤΕΣ για των οποίων τα…δικαιώματα πολεμούσαν μέσω αυτής της αποχής οι ανιδιοτελείς συνδικαλιστές του Δ.Σ. του Συλλόγου μας!!! Η μέγιστη κοροϊδία είναι ότι ενώ έχουν φηφιστεί για να προασπίζουν τα συμφέροντά μας, αυτοί, όπως περίτρανα αποδεικνύεται, αγωνίζονται για να φέρουν «πελατάκια» στο νέο μαγαζάκι που έστησαν (προχειροκατασκευή, μη φαντάζεστε θεμέλια, στο πρώτο αεράκι θα διαλυθεί) εκμεταλλευόμενοι τη θέση που όλοι εμείς τους δώσαμε στο πρωτοβάθμιο Όργανό μας και τις γνωριμίες που μέσω της θέσης αυτής απέκτησαν. Με ποιο τρόπο? Απλά, πρώτα σε στέλνουν στους γνωστούς τους για δουλειά και κατόπιν γίνονται πιεστικοί να υπογράψεις την αίτηση εγγραφής μέλους στο «μαγαζάκι» που λέγαμε πριν. Τι να κάνει ο ψαρωμένος νέος συνάδελφος και πώς να αντισταθεί στους «ισχυρούς» που ήδη τον «βοήθησαν»? Σ’ αυτή τη δύσκολη θέση έρχονται όλοι οι «ευνοημένοι» και αυτή τους τη θέση εκμεταλλεύονται, οι ίδιοι που τους έφτασαν εκεί, για να αποδείξουν την εικονική τους παντοδυναμία. EΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS? Ας μου αποδείξει κάποιος πως δεν ζούμε το θέατρο του παραλόγου, πως δεν έχουμε χάσει την μπάλα στο γήπεδο του ίσου για όλους αγώνα και πως παλεύοντας μόνο για τα προσωπικά οφέλη δεν βάζουμε συνεχόμενα αυτογκόλ και τρικλοποδιά στις διεκδικήσεις μας!
Για να μην τους βάζουμε όμως όλους στο ίδιο τσουβάλι, θέλω να απευθυνθώ στην κ. Αντιπρόεδρο με την οποία σε πολλές συζητήσεις που είχαμε κάνει στο παρελθόν συμφωνούσαμε, καταδικάζαμε τέτοιες πρακτικές και θεωρούσα ότι είχε συνδικαλιστικό ήθος και αξίες. ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ? Δεν καταλαβαίνει πως η θέση της απαιτεί να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της έντιμης στάσης και λειτουργίας του Συλλόγου μας ή της έχουν δώσει τυπικά έναν τίτλο χωρίς ουσιαστικά να την υπολογίζουν? Η μόνη αισιόδοξη απάντηση είναι μήπως δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει αυτές τις τακτικές της Γ.Γ. με την ανοχή και του Προέδρου. Τώρα όμως που ξέρει? Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν αλλά περιμένω, εύχομαι και ελπίζω να διαψευστώ ευχάριστα Γιάννα……………

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)