ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δυνάμει της υπ’  αριθμό  149/9 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο το Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Κρωπίας   καταργήθηκε και συστήθηκε το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (ημερ. έναρξης  15/09/2021).

Το  Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής όσο και το Υποκατάστημα Ν. Ιωνίας που ανήκει στο Κτημ. Γραφείο Αττικής, έχουν την εξής χωρική αρμοδιότητα :

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αττικής 61 & Σπετσών (Περιφερειακή Οδός  Κορωπίου) 19400 Κορωπί
Τηλ.: 210-6626652 E-mail:  kgatt@ktimatologio.gr .

ΧΩΡΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ
Δ.Ε. Βάρης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Αττικής (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 4/11/2019)
Δ.Ε. Γέρακα  του Δήμου Παλλήνης Αττικής Αττικής  (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 17/9/2004)
Δ.Ε. Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας Αττικής (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 10/1/2005)
Δήμος Κρωπίας Αττικής (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 4/11/2019)
Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 4/11/2019)
Δ.Ε. Παιανίας του Δήμου Παιανίας Αττικής (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 9/5/2005)

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 77, Τ.Κ. 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ.: 210-2798259 E-mail  : kgatt_neaionia@ktimatologio.gr
ΧΩΡΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής  (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 10/3/2017)
Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 10/3/2017)
Δήμος Μεταμόρφωσης (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 1/10/2019)
Δ.Ε. Νέας Φιλαδέλφειας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας  – Χαλκηδόνος  (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 1/10/2019)
Δ.Ε. Νέας Χαλκηδόνας Φιλαδέλφειας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας  – Χαλκηδόνος  (ημερομηνία έναρξης κτηματολογίου 1/10/2019)

Όταν διενεργείται ηλεκτρονικά έλεγχος για ακίνητο χωρικής αρμοδιότητας του Υποκαταστήματος Ν. Ιωνίας θα πρέπει να  δίνεται ως έλεγχο στο Κτημ. Γραφείο Αττικής.

Τόσο στο Κτημ. Γραφείο Αττικής όσο και στο Υποκατάστημα Ν. Ιωνίας, η καταχώρηση των  πράξεων  και η κατάθεση εντύπων γίνεται με τα νέα έντυπα (όσα έχουν στον τίτλο «Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης»  και «Προς Κτηματολογικό Γραφείο / Υποκατάστημα….»).

Η πληρωμή για καταχώρηση δικαιώματος γίνεται είτε με ΚΑΡΤΑ είτε με  e-Banking (τραπεζική μεταφορά στην περίπτωση δε αυτή μπορεί να γίνει η  μεταφορά και την επόμενη ημέρα της κατάθεσης).

Η έκθεση επίδοσης θα πρέπει να απευθύνεται :

Α) για τον Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής : «προς τον κ. Προϊστάμενο του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής…»

Β) για τον  Υποκατάστημα Ν. Ιωνίας του Κτηματολογικού  Γραφείου Αττικής : «προς τον κ. Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Ν. Ιωνίας του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής…»

Τέλος το Κτηματολογικό Γραφείο Σπάτων θα καταργηθεί και  τα ακίνητα της τοπικής αρμοδιότητας του καταργούμενου Κτηματολογικού Γραφείου  μεταφέρονται στην τοπική αρμοδιότητα του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.  Το Κτημ. Γραφείο Σπάτων δεν θα λειτουργήσει ως ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ αλλά μόνο ως Αρχείο (όπως Νίκαια, Αιγάλεω) και οι καταθέσεις εγγράφων θα γίνονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής (Αττικής 61 & Σπετσών,  Κορωπί). Η πιθανή ημερομηνία έναρξης είναι η 8/10/2021  υπάρχει όμως μία πιθανότητα να παραταθεί μέχρι 15/10/2021  σε κάθε περίπτωση η αλλαγή αυτή θα ισχύει από την απόφαση του Φορέα στο ΦΕΚ.

Για την Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών

Ελένη Κ. Καπότου

Δικαστική Επιμελήτρια Εφετείου Αθήνας

Η θέση μας για την αποχή

Κυρίες  & κύριοι συνάδελφοι,

    Ο κλάδος μας εδώ και αρκετό διάστημα είναι σε μια διαρκή προσπάθεια αφ’ ενός μεν να ανακτήσει την ύλη που του αφαιρέθηκε ερήμην του, στα χρόνια του μνημονίου, αφ’ ετέρου να εισάγει στο Ελληνικό Δικαιϊκό σύστημα λειτουργίες που άπτονται άμεσα των καθηκόντων μας και η ενσωμάτωση τους από τη μια διευρύνει το φάσμα το δραστηριοτήτων μας, απ’ την άλλη αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

   Η Παράταξη μας έχει συμπορευτεί ολόψυχα σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς προαπαιτούμενα και αστερίσκους, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι του κλάδου μας. Αυτή δε η προσπάθεια, πρέπει και οφείλει να είναι καθολική στο πλαίσιο της διεκδίκησης νέας ύλης  ή της επαναφοράς ύλης που χάθηκε, προκειμένου αυτή να επιστρέψει στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ.

   Στόχος κάθε συνδικαλιστικής παράταξης οφείλει να είναι η σαφής και ρητή  αναφορά του όρου Δικαστικός Επιμελητής σε όσα περισσότερα  άρθρα και νομοθετήματα γίνεται χωρίς εκπτώσεις, αλλά και  χωρίς τις διχαστικές αντιλήψεις που εσχάτως ματαιοπονούν, προσπαθώντας να βρουν χώρο στον κλάδο μας.

   Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στηρίζει τις αποφάσεις τόσο της Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε.  όσο και του Δ.Σ. του Συλλόγου μας  για προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντα μας, κατά το χρονικό διάστημα από 17.9.2021 έως και 21.9.2021, αναφορικά με την απόσυρση της επικείμενης τροποποίησης των άρθρων 973 και 966 του Κ.Πολ.Δ.  και τη μακρά δυσλειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων και σας καλεί να συμμετέχετε καθολικά σ’ αυτή την κινητοποίηση.   

    Αγαπητοί συνάδελφοι, η μόνη χαμένη μάχη, είναι αυτή που δε δόθηκε και όσο ο αγώνας μας βρίσκεται σε εξέλιξη, οφείλουμε να είμαστε όλες και όλοι παρόντες και να στηρίξουμε τα στελέχη της πρώτης γραμμής. Στο τέλος αυτής της προσπάθειας θα γίνει «ταμείο» και μάλιστα με την δική σας ψήφο σε λίγους μήνες, θα έχετε και το κυρίαρχο ρόλο του Αρχιλογιστή σε αυτό.

Αθήνα 17 Σεπτεμβρίου 2021

Για την Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Επιμελητών

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Α. Γρηγόρης & η Εκτελεστική Γραμματεία