Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Με ομόφωνη απόφαση της ειδικής ολομέλειας των μελών της ΠΡΟΣΥΔΕ, σύμφωνα με το καταστατικό της, υπερψηφίσθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος του Συλλόγου των Εφετείων Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Λαμίας, Βορείου Αιγαίου και Ευβοίας για της ερχόμενες εκλογές του Μαρτίου 2016.

 Ο Μιχάλης Κανέλλος κατάγεται από τον Πειραιά και διορίστηκε Δικαστικός Επιμελητής στο Πρωτοδικείο Πειραιά το έτος 1989 είναι μέλος της ΠΡΟΣΥΔΕ από τον διορισμό του και Γραμματέας της παράταξης τον τελευταίο χρόνο.

 Έντιμος, μαχητικός, με γνώσεις και όχι μόνο σε νομικά ζητήματα, είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των συναδέλφων και να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες της παράταξης αλλά και στον κλάδο μας.

 Στην προσπάθειά του αυτή θα συνεπικουρείται από νέα πρόσωπα που προσιδιάζουν στον Δικαστικό Επιμελητή του μέλλοντος με φρέσκιες ιδέες, με άποψη και τεκμηριωμένο λόγο. Continue reading Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Image201504031537Στις 23/09/2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 5:00 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας, οδός Καρόλου αρ. 28 στον 4ο όροφο, η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.  σε ειδική Ολομέλεια, σύμφωνα με το Καταστατικό της,

θα προβεί στην εκλογή του υποψήφιου Προέδρου της για το Σύλλογο της Αθήνας εν όψει των εκλογών του Μαρτίου 2016.

Επιπλέον θα γίνει ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Κλάδου μας.

Ηλεκτρονική δημοσίευση αποσπάσματος στο Ταμείο Νομικών

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δημοσιεύτηκε στις 17.9.2015 και στο ΦΕΚ Α’ 110 το πιο κάτω και με αριθμό 67/17.9.2015 Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο πλέον οι δημοσιεύσεις των πλειστηριασμών θα γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Ταμείου Νομικών ΑΜΕΣΑ, δηλαδή δεν προβλέπεται μεταβατική διάταξη (π.χ. να προβλέπεται πως θα ισχύσει από την ημέρα λειτουργιάς της ιστοσελίδας του Ταμείου Νομικών..) .

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι:      Από την 1 Οκτωβρίου που (θεωρητικά) επιτρέπεται η διενέργεια πράξεων εκτελεστικής διαδικασίας που θα δημοσιεύουμε????    Προφανώς πουθενά αφού δεν υφίσταται ηλεκτρονική σελίδα του Ταμείου Νομικών ακόμα!!!!!!  Επιπροσθέτως οι δικαστικοί επιμελητές δεν είναι έτοιμοι (με προηγμένες ηλεκτρονικές υπογραφές με βάση δεδομένων ώστε να διασυνδεθούν έγκαιρα .. κ.ο.κ.

Όταν κάποιοι από την παράταξη μας φώναζαν ότι ο χρόνος τελειώνει  και πίεζαν για άμεσες ενέργειες  αυτούς που εδώ και πάνω από 1 χρόνο   έχουν χρεωθεί την υλοποίηση της πιστοποίησή μας με προηγμένες ηλεκτρονικές υπογραφές (αγορά USB –  εγκατάσταση προγράμματος στους υπολογιστές μας) λοιδορούνταν και χαρακτηρίζονταν  ως υπέρμαχοι των μεταρρυθμίσεων που οι καιροί απαιτούν (δικαιοσύνη και ηλεκτρονική διακυβέρνηση), οι φωστήρες συνδικαλοπατέρες έπαιζαν «Κατενάτσιο», δεν είχαν όμως συνειδητοποιήσει ότι, ήδη έχαναν από τα αποδυτήρια.

Τώρα. τρέχουμε για να ισοφαρίσουμε στις καθυστερήσεις.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Εκτελεστότητα ασφαλιστικων μέτρων

Σε απάντηση ερωτήματος σας αν εκτελούνται τα ασφαλιστικά μέτρα και οι προσωρινές διαταγές μετά την υπ’ αριθμ. 49214/21-7-2015 Κ.Υ.Α

 Σκοπός των ασφαλιστικών μέτρων είναι η διασφάλιση των αμφισβητούμενων δικαιωμάτων των διαδίκων μέχρι την οριστική κρίση της διαφοράς ή η ρύθμιση μέχρι τότε μιας κατάστασης προς αποτροπή επικείμενου κινδύνου ή λόγω συνδρομής επείγουσας περίπτωσης (άρθρ. 682 ΚΠολΔ). Οι προϋποθέσεις έτσι για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων είναι αφενός μεν η ύπαρξη δικαιώματος και γενικότερα έννομης σχέσης του ουσιαστικού δικαίου και αφετέρου η συνδρομή επικείμενου κινδύνου ή επείγουσας περίπτωσης.

 Τα ασφαλιστικά μέτρα διακρίνονται σε συντηρητικά και ρυθμιστικά . Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται τα ασφαλιστικά μέτρα που δεσμεύουν προσωρινά περιουσιακής φύσης στοιχεία του οφειλέτη για να διασφαλίσουν την πιθανολογούμενη απαίτηση του δανειστή από τον κίνδυνο να μείνει ανικανοποίητη, όταν στο άμεσο μέλλον εξοπλισθεί με εκτελεστό τίτλο, ενώ στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται τα ασφαλιστικά μέτρα που ρυθμίζουν προσωρινά την κατάσταση μέχρι να κριθούν οριστικά οι υπό εξέταση έννομες σχέσεις, ως προς τις οποίες υπάρχει άμεση και πιεστική ανάγκη να ενεργοποιηθούν μέχρι τότε ή ανάλογα να αδρανοποιηθούν για να αποφευχθεί η δημιουργία αμετάκλητων ή δυσβάστακτων συνεπειών σε σχέση με το πιθανολογούμενο αποτέλεσμα της κύριας δίκης. Continue reading Εκτελεστότητα ασφαλιστικων μέτρων

Απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας δημοσιεύουμε την υπουργική απόφαση η οποία εστάλη σήμερα 31-08-2015 στο τυπογραφείο για δημοσίευση και της οποίας το περιεχόμενο έχει ως εξής:

1) Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/21.7.2015 υπουργικής απόφασης «Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών» (Β΄ 1525).

2) Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από 1 Σεπτεμβρίου 2015.

ΠΗΓΗ:  ΟDEE-31-08-2015

Σας υπενθυμίζουμε την  υπ’ αριθμ. 49214/21-7-2015 Κ.Υ.Α. που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ 1525 τ. Β΄ 21-7-2015  των Υπουργών Δικαιοσύνης – Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Οικονομικών σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται από 21 Ιουλίου 2015 έως 31 Ιουλίου 2015 και η οποία Παρατείνεται από 01 Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων .

Σας υπενθυμίζουμε ακόμη ότι η πρώτη πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης είναι η επίδοση της επιταγής προς εκτέλεση (άρθρο 924 ΚΠολΔ).

Κατά συνέπεια δεν επιδίδουμε επιταγές προς εκτέλεση.

Επίσης δεν επιδίδουμε και κατασχετήρια στα χέρια τρίτου.

Με εκτίμηση

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος