Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Με ομόφωνη απόφαση της ειδικής ολομέλειας των μελών της ΠΡΟΣΥΔΕ, σύμφωνα με το καταστατικό της, υπερψηφίσθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος του Συλλόγου των Εφετείων Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Λαμίας, Βορείου Αιγαίου και Ευβοίας για της ερχόμενες εκλογές του Μαρτίου 2016.

 Ο Μιχάλης Κανέλλος κατάγεται από τον Πειραιά και διορίστηκε Δικαστικός Επιμελητής στο Πρωτοδικείο Πειραιά το έτος 1989 είναι μέλος της ΠΡΟΣΥΔΕ από τον διορισμό του και Γραμματέας της παράταξης τον τελευταίο χρόνο.

 Έντιμος, μαχητικός, με γνώσεις και όχι μόνο σε νομικά ζητήματα, είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των συναδέλφων και να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες της παράταξης αλλά και στον κλάδο μας.

 Στην προσπάθειά του αυτή θα συνεπικουρείται από νέα πρόσωπα που προσιδιάζουν στον Δικαστικό Επιμελητή του μέλλοντος με φρέσκιες ιδέες, με άποψη και τεκμηριωμένο λόγο.

 Ο υποψήφιος πρόεδρος της παράταξής μας, απευθυνόμενος προς την ολομέλεια των μελών της ΠΡΟΣΥΔΕ και δίνοντας το στίγμα της παράταξης για τις επερχόμενες εκλογές-μεταξύ άλλων- τόνισε :

«…. σε αυτή τη πορεία απαιτείται η μέγιστη δυνατή συμμετοχή και συνεννόηση όλων των μελών της παράταξής μας, τόσο των παλαιότερων και εμπειρότερων συνδικαλιστικά, όσο και των νεώτερων.

Καμία μάχη δεν είναι υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου, αντιθέτως η ιστορία έχει αποδείξει ότι τις μάχες τις δίνουν αποτελεσματικότερα και τις κερδίζουν οι ομάδες.

 Σε αυτή λοιπόν την πρόκληση στρατεύομαι και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, θεωρώντας εκ των προτέρων συμπολεμιστές και πολύτιμους συνοδοιπόρους τους παλαιότερους συνδικαλιστές της παράταξής μας, με την πείρα και τη γνώση που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, όσο και τους νεώτερους με τους γόνιμους προβληματισμούς και τις ιδέες σας και με τη διάθεση να πάμε την παράταξη και τον κλάδο ακόμα πιο μπροστά.

 Ειδικότερα, σήμερα, εποχή κοσμογονικών αλλαγών τόσο στον κλάδο μας όσο και στο πεδίο της δικαιοσύνης εν γένει, όπου τα προβλήματα συσσωρεύονται και οι προκλήσεις μεγαλώνουν, θα πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να υλοποιήσουμε και να κάνουμε πράξη την μεταρρύθμιση του κλάδου θέτοντας με σαφήνεια τα όρια και το πλαίσιο.

Δίνοντας μορφή στο όραμα για το μέλλον του Δικαστικού Επιμελητή της σύγχρονης εποχής.

 Άλλωστε η παράταξή μας, απαλλαγμένη ήδη από τα βαρίδια και τους αποστάτες, οι οποίοι δεν άντεξαν το βάρος του εκσυγχρονισμού του προγραμματικού λόγου και της συνδικαλιστικής τακτικής της παράταξης, έχει ήδη δώσει κατά το προηγούμενο διάστημα δείγματα γραφής και ανανέωσης τόσο ως προς τις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις της, όσο και ως προς τους στόχους που θέτει στη νέα εποχή.

 Η εκλογική επιτυχία για την παράταξή μας δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός, για να καταλάβουμε εμείς τις καρέκλες και τα οφίτσια, αλλά μόνο το μέσον για την υλοποίηση των προγραμματικών μας θέσεων και την βελτίωση της καθημερινότητας και του ρόλου του δικαστικού επιμελητή τα επόμενα δύσκολα χρόνια.

 Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υποσχεθούμε στους πάντες τα πάντα, δεν θα λαικίσουμε, δεν θα πούμε ψέματα, αντίθετα θα προσπαθήσουμε με συνέπεια λόγων και έργων, με σύμμαχο την αλήθεια και την ευθύνη, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και να τους καταστήσουμε συμμετόχους στη διαχείριση και λύση των προβλημάτων μας.

 Στα πλαίσια αυτής της αντίληψης, δημιουργήσαμε την ηλεκτρονική σελίδα της παράταξης, η οποία έχει ήδη γίνει βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών μεταξύ των συναδέλφων, αλλά και χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης και προβολής των θέσεων της παράταξης.

 Αποδείξαμε το προηγούμενο διάστημα ότι τις θέσεις μας τις αποτυπώνουμε γραπτά και δημόσια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, τόσο μέσω της ιστοσελίδας όσο και στις συχνές Ολομέλειες και ημερίδες ενημέρωσής σας. Τις προτάσεις τις καταθέτουμε στα αρμόδια όργανα (Σύλλογος και Ομοσπονδία), προωθούμε τη διαβούλευση και παρεμβαίνουμε στοχευμένα σε ζητήματα κρίσιμα για τον κλάδο όπως: Αμοιβές – Προϊσπραξη – Πρόταση για τον αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω του ηλεκτρονικού βιβλίου – Άρθρο 51- Άρθρο 139 παρ. 2 για την κατανομή της ύλης – Ηλεκτρονικές επιδόσεις – Προτάσεις επί της διαδικασίας για τις εισηγήσεις στα θέματα του κλάδου, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων κλπ, θέματα τα οποία θα αναλυθούν σε βάθος στην επόμενη διαδικασία.

 Δεν διεκδικούμε την αυθεντία ή την απόλυτη αλήθεια, ούτε ισχυριζόμαστε ότι κατέχουμε το μαγικό όπλο για να λύσουμε εύκολα και γρήγορα τα προβλήματα του κλάδου. Μπορούμε όμως να πούμε στους συναδέλφους, κοιτώντάς τους στα μάτια, ότι είμαστε υπερήφανοι γιατί η παράταξη αυτή στα χρόνια λειτουργίας της έμαθε όχι μόνο να προτείνει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, αλλά και να αναγνωρίζει τα λάθη της και να βελτιώνεται μέσα από το διάλογο και τις παρατηρήσεις των συναδέλφων∙ και αυτό είναι ένα τεράστιο κεκτημένο για τον κλάδο.

 Σας καλώ λοιπόν να πορευτούμε όλοι μαζί το δρόμο της αλήθειας, της ευθύνης και της ανανέωσης και να εκφέρουμε ένα σύγχρονο συνδικαλιστικό λόγο, που θα δίνει διέξοδο στα προβλήματα, έχοντας στο μυαλό ότι η περίοδος της συνδικαλιστικής ‘ακινησίας’ και του ‘βολέματος’ πέρασε οριστικά και αμετάκλητα.

Μέχρι τώρα, το μόνο θύμα είμαστε όλοι εμείς που πληρώσαμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και πάλι το πανάκριβο τίμημα αυτών που δεν κατανοούν ότι στην σημερινή εποχή το να στέκεσαι ακίνητος είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα».

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)