Παράταση ασφαλιστικών εισφορών

Κ.κ Συνάδελφοι ,
σας ενημερώνουμε ότι :
Μετά από απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αν. Πετρόπουλου, η προθεσμία για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 που έληγε στις 28 Φεβρουαρίου 2017, παρατείνεται έως την 31η Μαρτίου 2017.

Κατήφορος χωρίς τέλος

Mε αφορμή – για πολλοστή φορά – παράπονά σας αλλά και με την ανάρτηση σε προσωπική ιστοσελίδα σχολίου νεοκλεγείσας αντιπροσώπου της Ο.Δ.Ε.Ε. από τον Σύλλογο Εφετείων Ιωαννίνων – Κερκύρας, έχουμε να παρατηρήσουμε για μία ακόμη φορά. Η εκπροσώπηση του κλάδου μας συνεπάγεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια, στάση ζωής από τους διοικούντες και κυρίως δουλειά. Τίποτα από αυτά σήμερα δυστυχώς, δεν υπάρχει.

 Ναι, κυρία, (απαντάμε στην αντιπρόσωπο) ακόμη και Εισαγγελείς σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι στις ταυτότητες αναγράφεται στα Ελληνικά Δικαστικός Επιμελητής ΕΦΕΤΕΙΟΥ και στα αγγλικά – λανθασμένα – ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ (προφανώς για την κυρία αντιπρόσωπο το ζήτημα αυτό δεν είναι σοβαρό). Να θυμίσουμε επίσης ότι η ταυτότητα ενός δημόσιου λειτουργού είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, αφού και αυτό, σίγουρα, σας είναι άγνωστο.

 Ως προς τα δικαιολογημένα παράπονα (των συναδέλφων του Συλλόγου μας) και την αγανάκτησή σας ότι ούτε πλαστικοποίηση των ταυτοτήτων δεν έγινε φέτος στο Σύλλογο, (εκτός των άλλων), δεν έχει να κάνει, όπως καταλαβαίνετε, με οικονομικούς λόγους. Έχει να κάνει με το «περί άλλα … τυρβάζομεν».

 Μας παραπονεθήκατε ότι δεν πήρατε ημερολόγια. Είναι αλήθεια ότι δεν εκδόθηκε φέτος ημερολόγιο. Για πρώτη φορά ύστερα από 18 συνεχόμενα χρόνια !!! Πιθανόν να μοιράζουν ξανά σανό. Ότι – τάχα μου – είναι οικονομικοί οι λόγοι ή ότι δεν το ζητούσαν στο παρελθόν οι συνάδελφοι. Ποιό; Το ημερολόγιο! Που το ζητούσαν φορτικά όμοροι χώροι και διάφοροι άλλοι φορείς και δεν επαρκούσαν για να τους προμηθεύσουμε, αφού και οι συνάδελφοι ζητούσαν ακόμη και δεύτερο και τρίτο.

 Σ’ ότι αφορά το οικονομικό να τους πούμε ότι το κόστος θα μπορούσε να είναι ακόμη μικρότερο από τις άλλες χρονιές, αν ήθελαν να το εκδώσουν σε μικρότερο μέγεθος. Αλλά είπαμε, είναι βαριά το καθήκοντα των συνδικαλιστών που θέλουν να κοπιάσουν για τον κλάδο και για τους συναδέλφους τους και οι οποίοι περίμεναν πως και πως ένα ημερολόγιο από το ανώτατο όργανο του κλάδου, που ήταν χρήσιμο σε όλους. Continue reading Κατήφορος χωρίς τέλος

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ

Οι επιδόσεις σε ότι αφορά τον ΕΦΚΑ γίνονται στην Αθήνα και στην οδό Αγ. Κων/νου, αρ. 16 και αφορά μόνο τους συναδέλφους των Εφετείων Αθηνών και Πειραιώς.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα γίνονται στα κατά τόπους αρμόδια περιφερειακά υποκαταστήματα.

Ελένη Καπότου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά την αλλαγή των υπηρεσιών του Δημοσίου και την νέα ονομασία τους (ΕΦΚΑ, ΑΑΔΕ) οι επιδόσεις προς αυτές στο κείμενο της έκθεσης επίδοσης δύναται
να αναγράφονται ως εξής :

1.- ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ  – ΑΠΟΣΠΑΣΠΑΤΟΣ ΚΑΤ. ΕΚΘΕΣΕΩΣ – ΚΛΗΣΗΣ – ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΚΛΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΌ ΔΙΆΔΟΧΟ ΤΟΥ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

“….. ήρθα για να επιδώσω προς τον ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ε.Φ.Κ.Α.) ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΌ ΔΙΆΔΟΧΟ ΤΟΥ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ  που εδρεύει στην
Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα…..”

Η επίδοση όλων των εγγράφων γίνεται στην ΑΘΉΝΑ (ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 16, 4ΟΣ ΌΡΟΦΟΣ) δηλ. όπου γινόνταν οι επιδόσεις οι οποίες απευθύνονταν προς την Διεύθυνση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΌΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΎΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΏΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ ΤΑΜΕΊΑ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ Κ.Λ.Π) ΠΑΡΑΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 16) 4ΟΣ ΌΡΟΦΟΣ, ΔΗΛ. ΌΠΟΥ ΓΙΝΌΝΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΔΌΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΊΕΣ ΑΠΕΥΘΎΝΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΏΗΝ  ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

2.- ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ  – ΑΠΟΣΠΑΣΠΑΤΟΣ ΚΑΤ. ΕΚΘΕΣΕΩΣ – ΚΛΗΣΗΣ – ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΚΛΠ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΑΟ ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΌ ΔΙΆΔΟΧΟ ΤΟΥ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

“….. ήρθα για να επιδώσω προς τον Α΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΑΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ε.Φ.Κ.Α.) ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΌ ΔΙΆΔΟΧΟ ΤΟΥ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που εδρεύει στην Αθήνα (Αγ. Κων/νου 16) και εκπροσωπείται νόμιμα…..”

“….. ήρθα για να επιδώσω προς τον Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΑΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ε.Φ.Κ.Α.) ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΌ ΔΙΆΔΟΧΟ ΤΟΥ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που εδρεύει στην Αθήνα (Μενάνδρου 41 και Πειραιώς) και εκπροσωπείται νόμιμα…..

“….. ήρθα για να επιδώσω προς τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ε.Φ.Κ.Α.) ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΌ ΔΙΆΔΟΧΟ ΤΟΥ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ  που εδρεύει στον Πειραιά (Κέκροπος 8) και εκπροσωπείται νόμιμα…..

“….. ήρθα για να επιδώσω προς τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΑΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ε.Φ.Κ.Α.) ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΌ ΔΙΆΔΟΧΟ ΤΟΥ  ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που εδρεύει στην Ελευσίνα Αττικής (Κελεού και Μιαούλη) και εκπροσωπείται νόμιμα…..

3.- Κατά τη εκτέλεση ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑΣ ΑΠΌ Δ.Ο.Υ. η οποία έχει εκδοθεί το έτος 2016 και στο λογότυπο της παραγγελίας υπάρχουν τα διακριτικά
“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Δ.Ο.Υ…………………….….”
επέρχονται οι εξής αλλαγές:
Continue reading ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ