Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ

Image201503271350Χάρηκα ιδιαιτέρως όταν στο κάλεσμα για την Ετήσια Γενική Συνέλευση είδα πολλούς συνδικαλιστές ακόμα και «οκτρούς» μας συνδικαλιστές να υποστηρίζουν το πρόγραμμα της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ., (άλλωστε ένα μεγάλο κομμάτι  του Συλλόγου προέρχεται από την ΠΡΟΣΥΔΕ). Βέβαια θα πουν ότι εμείς τώρα ανακαλύψαμε ότι η γή είναι στρογγυλή και όχι επίπεδη, θα μας πουν ότι είναι δικό τους πρόγραμμα το είχανε πεί παλιά, αλλά με άλλη διατύπωση και διάφορα άλλα. Ο κ. Χαλκιαδάκης χαρακτηριστικά είπε, ότι το πρόγραμμα στο φυλλάδιο της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ έχει καθυστερήσει κατά πολλά χρόνια, ναι, είναι δικό μας πρόγραμμα και είναι προσπάθεια και δουλειά πολλών ετών.

Τα κοινά προγράμματα και ιδέες επιγραμματικά είναι το άρθρο 51, η προείσπραξη, το άρθρο 139, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, και η προετοιμασία των Δικαστικών για την ηλεκτρονική επίδοση και κατάσχεση, και η συνεχής επιμόρφωση και αναβάθμιση.

Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι οι προτάσεις αυτές της ΠΡΟΣΥΔΕ αντανακλούν την πρόθεση της παράταξης για αναβάθμιση και την εξέλιξη του κλάδου, για την υποστήριξη των νέων συνάδελφων, και την ισοτιμία μεταξύ των Δικαστικών Επιμελητών, διαψεύδοντας περίτρανα τις όσες κατά καιρούς κακόβουλες κατηγορίες της προσάπτονται.

Όμως τέτοια συγκυρία υπήρχε και παλιότερα και σε άλλα θέματα ή ακόμα και στα ίδια, που συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Μια κατάρα διχάζει τον κλάδο και δεν τον ενώνουν ούτε οι δύσκολες εποχές, ούτε οι εξωτερικοί κίνδυνοι και απειλές. Μοιάζει σαν να προσπαθούμε να κτίσουμε έναν πύργο, και κάτω από τις γνωστές πλέον μάστιγες του κλάδου, αυτός συνέχεια να καταρρέει σαν τον Πύργο της Βαβέλ. Στο τέλος μόνο τα ερείπια μένουν.   Continue reading Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ

…Οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται…

Image201503191305Δυστυχώς!

Αυτή ήταν η … κορυφαία  στιγμή της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας.

Ποιός είπε την φράση αυτή;

Ο «Πρόεδρος» του Συλλόγου στην υποτιθέμενη δευτερολογία του.

Μετά και απ΄αυτό, αν του έχουν απομείνει έστω και ελάχιστα ψήγματα συνδικαλιστικής αξιοπρέπειας, μπορεί να αποχωρήσει.

Και από «Πρόεδρος» και από Δικαστικός Επιμελητής.

Οι Δημόσιοι λειτουργοί δεν παραβιάζουν νόμους.

 Πρώτοι απ΄όλους τους σέβονται γιατί έχουν ορκιστεί να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση  στους πολίτες, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τους νόμους αφού ασκούν δημόσια εξουσία.

Εκείνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν είναι ότι νιώθουμε ντροπή και μόνο ντροπή για τον «κύριο» αυτό, γιατί τον είχαμε δίπλα μας – δυστυχώς – τον εμπιστευτήκαμε και τον εκλέξαμε Πρόεδρο του Συλλόγου με το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας .

Εμείς εδώ θα είμαστε.

Και επειδή γνωρίζουμε ότι δεν θα αποχωρήσει, τον προειδοποιούμε.

Μην ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να παραβιάσεις νόμους.

(για τα της γενικής συνέλευσης σύντομα σε εκτενές άρθρο μας)  

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στις 18-3-2015 ώρα 15:30 μ.μ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 96 του Κώδικά μας ο σύλλογος συνέρχεται σε τακτική γενική συνέλευση μία φορά το χρόνο, τον μήνα Μάρτιο.

Κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου γίνεται λογοδοσία του διοικητικού συμβουλίου και υποβάλλονται ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους (διανέμονται στα μέλη του συλλόγου που είναι παρόντα) .

Η Γενική Συνέλευση είναι αρμόδια (άρθρο 97) μεταξύ των άλλων για τον έλεγχο των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου, τη ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων, την έγκριση του απολογισμού και τον έλεγχο της διαχείρισης της περιουσίας του συλλόγου.

Η συνέλευση λογίζεται ότι βρίσκεται σε απαρτία (άρθρο 99) εάν παρευρίσκεται το ένα τέταρτο τουλάχιστον από τα μέλη που είναι γραμμένα στο μητρώο του συλλόγου. (Δηλαδή για το Σύλλογο μας που έχει δύναμη 1106 μέλη πρέπει να είναι παρόντα 276). Δεν υπολογίζονται για τη διαμόρφωση της απαρτίας και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη που τελούν σε αργία , αναστολή ή δεν έχουν εκπληρώσει προς το Σύλλογο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η συνεδρίαση αρχίζει με την διαπίστωση της απαρτίας¸ η οποία θεωρείται ότι υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης και κατά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων. Continue reading ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ

Δραματική μείωση της δουλειάς μας

Με την συνεχώς αυξανόμενη οικονομική και όχι μόνο, κρίση, η συρρίκνωση της εργασίας και των δικαστικών επιμελητών είναι δραματική.

Σας καταθέτουμε ενδεικτικά στοιχεία της μείωσης κατά τα 3 τελευταία χρόνια.

Image201503111341

Πιο κάτω θα δείτε και τις προτάσεις μας για την σωτηρία του επαγγέλματός μας, διότι οι καλές ημέρες του παρελθόντος με τον μεγάλο όγκο των επιδόσεων και των εκτελέσεων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ρήξη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά 

Η διαφθορά κι η διαπλοκή επιδρά καταλυτικά και στη συνείδηση των δικαστικών επιμελητών και όχι μόνο σε εποχές κρίσης.

Δημιουργεί και αναπαράγει ένα σύστημα ανισότητας, αναξιοκρατίας και με οικονομικούς όρους «αθέμιτου ανταγωνισμού» μετατρέποντας μεγάλες πηγές εργασίας – και όχι μόνο – σε έναν ιδιωτικό μηχανισμό εξυπηρέτησης κέρδους για ορισμένους «ημετέρους» που «συνθηκολογούν» (εδώ θα πρέπει να συμπληρώσουμε και τα ρουσφέτια και τις «διεφθαρμένες» πολιτικές και συνδικαλιστικές, άρρωστες πρακτικές του χθές που συνεχίζονται, δυστυχώς, ακόμη) προσφέροντας ενδεχομένως και «αντίτιμο» στον εντολέα, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση στις πηγές αυτές των έντιμων Δικαστικών Επιμελητών που δεν ανήκουν στον κύκλο αυτό.

Το πιο τραγικό όμως είναι ότι οι πρακτικές αυτού του είδους καλλιεργούν τον εθισμό στη διαφθορά, αποθεώνουν την κουλτούρα του μικροσυμφέροντος και του ρουσφετιού, καθιστούν ευάλωτους νέους συναδέλφους, αφού έτσι κινητοποιούνται γλοιώδεις μηχανισμοί εξαγοράς και εξαχρειώσεως συνειδήσεων και με επιπλέον επιβράβευση κάθε αθλιότητας.

Για όλα αυτά θα δώσουμε τις μάχες μας για την κατεδάφιση αυτών που υπηρετούν αυτού του είδους την φαυλότητα αλλά και αυτών που είναι συνοδοιπόροι της κουλτούρας της διαφθοράς. Continue reading Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ

Ημέρα της Γυναίκας

Image201503081102

Συναδέλφισσες,

Σίγουρα δεν πιστεύουμε πως οι γυναίκες πρέπει να γιορτάζουν μόνο μια φορά το χρόνο για όσα έχουν πετύχει και έχουν προσφέρει στην κοινωνία μας, η αναγνώριση και ο σεβασμός πρέπει να είναι καθημερινή από το συνάδελφο, τον εργοδότη, το σύζυγο τον φίλο, τον πατέρα και γενικά τον αντρικό πληθυσμό που πρέπει ισότιμα να τις αντιμετωπίζει. Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή ημέρα η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. θέλει να σταθεί λίγο στη γυναίκα – δικαστική επιμελήτρια που ο ρόλος της λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μας είναι ακόμη δυσκολότερος. Σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα όχι μόνο εδραιώθηκε με την αξιοπρεπή παρουσία της αλλά βοήθησε και στην αναβάθμισή του αγωνιζόμενη και μέσα από το συνδικαλιστικό στίβο φέρνοντας την διαφορετική αισθητική που μας έλειπε, νέα πνοή και φρέσκες ιδέες στον Κλάδο μας, ιδέες που σίγουρα μπορεί να «γεννήσει» μόνο ένα γυναικείο μυαλό! Με θέληση, θάρρος, αποτελεσματικότητα, απολύτως ισότιμα με τους άντρες συναδέλφους αντιμετωπίζει τους καθημερινούς κινδύνους σε επιδόσεις και εκτελέσεις και παράλληλα ανταποκρίνεται με θαυμαστή αντοχή στις αναρίθμητες υποχρεώσεις και ευθύνες της σαν μάνα, νοικοκυρά και σύζυγος. Κυοφορεί τα παιδιά της και είναι ενεργή σχεδόν μέχρι το τέλος κάτω από αντίξοες επαγγελματικά συνθήκες για μια έγκυο και ακόμη κι έτσι τα καταφέρνει, συνεχίζει να τα καταφέρνει και με τις δυσκολίες που παρουσιάζονται όταν πρέπει να θηλάσει, να σταθεί δίπλα στα παιδιά της τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, να βιώσει όπως δικαιούται το θαύμα της μητρότητας, συνεχίζει καθημερινά να αγωνίζεται πληρώνοντας ως τίμημα πολλές ώρες απουσίας από τα παιδιά που με κόπο έφερε στον κόσμο, για να πολεμήσει για έναν καλύτερο δικό τους κόσμο!! Είναι σίγουρο πως πλέον κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το επάγγελμά μας χωρίς αυτές τις άξιες γυναικείες παρουσίες που έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια τις απεριόριστες ικανότητές τους, άλλωστε αυτό γίνεται απόλυτα κατανοητό αν κάνουμε μια αναδρομή στο πάλαι ποτέ «ανδρικό» παρελθόν του Κλάδου, πιστεύουμε λοιπόν πως πρέπει να ανέβουν ακόμη ψηλότερα και στην ιεραρχία και στην εκτίμησή μας, γιατί πολύ απλά ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!

ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ  Ρ..ΠΑ-Σ

Απέναντι στις στρατηγικές του συντηρητικού εκφοβισμού και της αριστερής ανευθυνότητας ο κλάδος σήμερα χρειάζεται την στρατηγική της μεταρρυθμιστικής ευθύνης  .

Εμείς δεν ακολουθούμε την στρατηγική του εκφοβισμού αλλά της αλήθειας.

Οι λέξεις μπορεί να πουν ψέματα, οι πράξεις όμως λένε μόνο την αλήθεια !

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι πρέπει να οργανώσουμε τον κλάδο όπως εμείς νομίζουμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος, επιλέγοντας εκείνο που τουλάχιστον θα προκαλέσει τη μικρότερη ζημιά σε όλους. Έχετε υπόψιν σας ότι με τον τρόπο που θα ενεργήσουμε ποτέ δεν θα συμφωνήσουν οι πάντες. Κάποιοι θα μας αποδεχθούν και κάποιοι όχι. Πάντα όμως θα υπάρχουν εκείνοι που θα μας κριτικάρουν!!!

Η τελειότητα των μέσων και η σύγχυση των στόχων φαίνεται να είναι το κύριο πρόβλημά μας.

Τρέλα: το να κάνεις τα ίδια ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Πρέπει να υπάρξει Πλάνο – σχέδιο, ώστε να γίνουν συγκεκριμένες στοχευόμενες κινήσεις και να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα προς όφελος του κλάδου , γιατί ξέρετε, όλα είναι ωραία στην επικοινωνία, στο τέλος όμως έρχεται ο λογαριασμός. Εύχομαι ο λογαριασμός να είναι ο μικρότερος δυνατός για το συμφέρον μας και για τον κλάδο . Continue reading ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ  Ρ..ΠΑ-Σ