ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ  Ρ..ΠΑ-Σ

Απέναντι στις στρατηγικές του συντηρητικού εκφοβισμού και της αριστερής ανευθυνότητας ο κλάδος σήμερα χρειάζεται την στρατηγική της μεταρρυθμιστικής ευθύνης  .

Εμείς δεν ακολουθούμε την στρατηγική του εκφοβισμού αλλά της αλήθειας.

Οι λέξεις μπορεί να πουν ψέματα, οι πράξεις όμως λένε μόνο την αλήθεια !

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι πρέπει να οργανώσουμε τον κλάδο όπως εμείς νομίζουμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος, επιλέγοντας εκείνο που τουλάχιστον θα προκαλέσει τη μικρότερη ζημιά σε όλους. Έχετε υπόψιν σας ότι με τον τρόπο που θα ενεργήσουμε ποτέ δεν θα συμφωνήσουν οι πάντες. Κάποιοι θα μας αποδεχθούν και κάποιοι όχι. Πάντα όμως θα υπάρχουν εκείνοι που θα μας κριτικάρουν!!!

Η τελειότητα των μέσων και η σύγχυση των στόχων φαίνεται να είναι το κύριο πρόβλημά μας.

Τρέλα: το να κάνεις τα ίδια ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Πρέπει να υπάρξει Πλάνο – σχέδιο, ώστε να γίνουν συγκεκριμένες στοχευόμενες κινήσεις και να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα προς όφελος του κλάδου , γιατί ξέρετε, όλα είναι ωραία στην επικοινωνία, στο τέλος όμως έρχεται ο λογαριασμός. Εύχομαι ο λογαριασμός να είναι ο μικρότερος δυνατός για το συμφέρον μας και για τον κλάδο .

Η ΠΡΟΣΥΔΕ στην ιστορική της διαδρομή δεν ήταν μια δύναμη μηδενισμού και στείρας αντιπαράθεσης. Είχε μέλλον και όραμα και στήριξε κάθε προσπάθεια προς όφελος των συναδέλφων όλα αυτά τα χρόνια με έναν γόνιμο τρόπο.

Σε μια εποχή γρήγορων αλλαγών, το να κάθεσαι ακίνητος είναι η πιο επικίνδυνη ενέργεια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν υπάρχει περιθώριο για παραταξιακές στρατηγικές. Κατά τη γνώμη μου, προέχει να ανοίξουμε όλα τα ζητήματα και οφείλει, όποιος ενδιαφέρεται για το μέλλον του δικαστικού επιμελητή, να καταθέσει ένα σχέδιο για το μέλλον του και να κάνουμε μια εκ βαθέων συζήτηση.

Δεν υπάρχουν πια λευκές επιταγές.

Γιατί υπάρχουν πολύ μεγάλες προκλήσεις για τη σημερινή μας κατάσταση και πρέπει να τις αναδείξουμε. Η ανανέωση, για την οποία πολλοί μιλούν και πράγματι χρειάζεται ο κλάδος , πρέπει να γίνει με περιεχόμενο και όχι σε ένα πλαίσιο εναλλαγής μόνο προσώπων.

Δεν χρειαζόμαστε παρατάξεις που να στήνουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις χωρίς περιεχόμενο, να κάνουν σπέκουλα στα περιστύλια, να λένε προεκλογικά φαμφάρες, να μας κτυπούν την πλάτη, να έχουν μαγικές λύσεις για όλα, να μιλούν για μειοδοσία,  να υπόσχονται την σωτηρία του κλάδου και πολλά άλλα, χωρίς ποτέ να έχουν αποτυπώσει τις σκέψεις τους….. και να μη αντιδρά  κανείς και για τίποτα.

Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα και αντίληψη για τον κλάδο, υιοθετώντας πραγματικά-και όχι κατ’ όνομα- ριζοσπαστικές και σύγχρονες μεταρρυθμίσεις.

Να καθορίσουμε το πλαίσιο, να επεξεργαστούμε σχέδιο για νέα ύλη, ένα σχέδιο με προοπτική για τον κλάδο , που θα δίνει μια πνοή για τα επόμενα χρόνια. Να μην ταυτίζεται αυτό το σχέδιο με το προσωπικό μας συμφέρον μόνο αλλά από θέση ευθύνης να προτάξουμε τις συλλογικές προτεραιότητες του κλάδου.

Να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο….

Η εικόνα των τελευταίων μηνών του συλλόγου είναι κωμικοτραγική και πρέπει να την ξεπεράσουμε.

Βέβαια είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον κλάδο, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μας σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε αυτό το σχέδιο και το πλαίσιο που θα κινηθούμε. Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε την πραγματική σημερινή μας κατάσταση, δε θα γίνουμε κλάδος ισχυρός, για να βρεθούμε μπροστά από τις εξελίξεις και να αποτελέσουμε κι εμείς ένας συνδιαμορφωτή των εξελίξεων.

Θα γίνουμε παρελθόν  και θα αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ, ήδη από το προηγούμενο έτος, έχει υιοθετήσει και εγκαινιάσει την τακτική υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων για το μέλλον του κλάδου, οι οποίες υποβάλλονται γραπτά στα αρμόδια θεσμικά όργανα, όπως π.χ στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανό μας που είναι η Ομοσπονδία, και οι οποίες αποτελούν βάση διαλόγου για περαιτέρω προβληματισμό των συναδέλφων και, βεβαίως, μπορούν να τύχουν περαιτέρω διορθώσεων και βελτιώσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε υποβάλλει προτάσεις εφαρμογής για το άρθρο 139, για το άρθρο 51, για το ζήτημα της προείσπραξης, για το μείζον θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού, για τις ηλεκτρονικές επιδόσεις καθώς και για πολλά άλλα ζητήματα.

Περαιτέρω, όλες οι προτάσεις μας έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της παράταξής μας, προκειμένου να γνωστοποιηθούν σε όλους τους συναδέλφους και να αποτελέσουν προϊόν διαβούλευσης.

Σε αυτό το πνεύμα κινούμενοι, καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να εγκαταλείψουν τον συνδικαλισμό του αμφιθεάτρου και του 15λούς, και να υιοθετήσουν ένα νέο μοντέλο συνδικαλιστικής λειτουργίας, που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, καταθέτοντας τις προτάσεις τους γραπτώς…

Scripta manent….

Συναδελφικά,

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος

 

 ΥΓ: Άλλως η πρότασή μου στους Συμμάχους (Συμμαχία και Ριζοσπαστική Παρέμβαση) είναι: επειδή έπεσε το μπαστούνι του Σόιμπλε και φάνηκε το βρακί της Μέρκελ, να κατεβάσουν το Σύλλογο των Αθηνών σε γενική απεργία μήπως και σωθούμε… για λίγη αξιοπρέπεια ζούμε βρε αδελφέ…..

Δημήτρης Γέμελος

Μιχάλη τώρα που βλέπω ότι και άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις έστω και δειλά άρχισαν να διακρίνουν ότι η επιβίωση του κλάδου και κατ’ επέκταση η δική μας, περνά μέσα από προτάσεις τολμηρές που θα επαναπροσδιορίσουν σε μεγάλο βαθμό το επάγγελμά μας, ήρθε η ώρα, να δούμε κατάματα και χωρίς δογματισμούς το μέλλον μας, ένα μέλλον που μη νομίζεις δεν είναι και τόσο μακρινό. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε όπως λες και εσύ όλα τα ζητήματα και μέσα από μια ειλικρινή συζήτηση να κατατεθεί ένα σχέδιο για το μέλλον μας ή όπως λέει ο Γιάννης να καταρτιστεί μια νέα χάρτα, να μου επιτραπεί όμως να προσθέσω «χωρίς taboo».
Γιατί η ηλεκτρονική δικαιοσύνη είναι παρούσα και παρότι οι περισσότεροι έχουμε ολοκληρώσει την προδικασία με την εγγραφή μας στην πύλη ΕΡΜΗΣ από τον Απρίλιο του 2014, η ολοκλήρωση της διαδικασίας έχει παραπεμφθεί στις «Ελληνικές Καλένδες» , γιατί ο κ. Άνχελ Γκουρία Γ.Γ. του ΟΟΣΑ, (συντάκτης της περιβόητης εργαλειοθήκης του Ιουνίου του 2014, όπου προβλεπόταν για τους δικαστικούς επιμελητές «Η αξιολόγηση των απαιτήσεων εισόδου, των τελών σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ. Υιοθέτηση νομοθεσίας για την τροποποίηση αδικαιολόγητων ή δυσανάλογων απαιτήσεων, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού») θα είναι σύμφωνα με δηλώσεις του Πρωθυπουργού ο νέος συνεργάτης της κυβέρνησης πέραν της Τρόικας , συγνώμη των τριών θεσμών, γιατί οι τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ θα έχουν σκοπό την μείωση του κόστους και παράλληλα την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.
Όσο λοιπών αρνούμαστε να δούμε ότι οι αλλαγές στο επάγγελμά μας είναι ραγδαίες και αποφεύγουμε να θέσουμε «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων», οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν και θα μας προσπεράσουν επώδυνα!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Είναι πλέον προφανές ότι η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ, είναι η μόνη παράταξη που εκτός από ανησυχίες για το μέλλον του κλάδου, έχει και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, αλλά και την βούληση να το υλοποιήσει. Όπως αναφέρεις κ. Γραμματέα το πρόγραμμα στηρίζεται σε τρείς πυλώνες:
Α) την ανάδειξη του κλάδου την επιμόρφωση-αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό καθώς και την επαγγελματική εδραίωση του Δικαστικού Επιμελητή στην Ελλάδα και την Ευρώπη του αύριο. (Αποϋλοποίηση ενσήμων, Ηλεκτρονική επίδοση, πτυχίο Νομικής, παρεμβάσεις σε τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ. που μας υπονομεύουν, καθώς και προτάσεις σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές υπέρ του νομικού και οικονομικού πλαισίου του επαγγέλματος μας, αλλά και κινήσεις για την αύξηση της ύλης μας κ.α.).
Β) Στην Πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού (Ηλεκτρονικό Βιβλίο – Αποδείξεις), Ηλεκτρονική Διαχείριση όλης την ύλης μας (αναφέρομαι στην πρόταση του κ. Γραμματέα της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ., που είναι ανοικτή προς διαβούλευση στον ισότοπο της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ.) και
Γ) Στην βοήθεια των ασθενέστερων συναδέλφων και κυρίως των νεότερων (πρόταση για υλοποίηση του άρθρου 51, αλλά και του 139 για δίκαιη διανομή της επαγγελματικής ύλης μέσα από την Ομοσπονδία).
Τώρα όσο για άλλους συναδέλφους, κάποιοι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους το ρητό «Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος» και δεν πράττουν τίποτα …….. ενώ κάποιοι άλλοι ονειρεύονται να ανοίξουν χαρακώματα απέναντι από την βουλή, και με μια ντουντούκα στο χέρι, στεκάμενοι όρθιοι και αντρειωμένοι, να δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές στους συντρόφους τους, εν μέσω αναταραχών, οδομαχιών, δακρυγόνων, και πετροπόλεμου………. Το τραγικότερο είναι ότι προσπαθούν να μας πείσουν, πως έτσι θα σώσουν τον κλάδο ….. ! ! ! ! !

Μαρία Μπρουζούκη

Διαβάζοντας το άρθρο του Γραμματέα της Παράταξης στάθηκα με προβληματισμό στην έκφραση “ΝΑ ΜΑΣ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ” που αποτυπώνει χαρακτηριστικά τη μόνιμη στάση συνδικαλιστικής ζωής το τελευταίο διάστημα. Όμως εκτός από αυτούς που μας κτυπούν την πλάτη υπάρχουν και αυτοί που ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, υποκύπτουν, ξεπουλάνε τη συνείδησή τους και δέχονται να ξεπληρώσουν τα μελλοντικά γραμμάτια που υπογράφουν, αρκούμενοι στα ψίχουλα που τους πετούν από το ολόκληρο παντεσπάνι που τρώνε οι μεγαλόψυχοι αυτοί συνδικαλιστές. Δεν καταλαβαίνουν άραγε ότι πουλάνε την ψήφο τους σ’ αυτούς που ΘΕΣΜΙΚΑ δεν μπορούν να λύσουν κανένα από τα σοβαρά τους προβλήματα και κατ’ επέκτασιν προβλήματα όλου του Κλάδου? Πιστεύουν ότι αν π.χ. τους δώσουν ένα κομμάτι δουλειάς από μια Δ.Ο.Υ ή τους “βολέψουν” αλλιώς έχουν εξασφαλίσει το επαγγελματικό τους μέλλον? Κι όταν ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο και το Δημόσιο επιβάλλει τις κατασχέσεις του ηλεκτρονικά και εκπλειστηριάζει κατά τον ίδιο τρόπο (όπως από το 2014 επιδίδει ηλεκτρονικά τα Κατασχετήρια εις χείρας τρίτου), οπότε δεν θα μας χρειάζεται τι θα κάνουν με αυτό το ανύπαρκτο πλέον κομμάτι δουλειάς από τη Δ.Ο.Υ που τους έδωσαν? Από ποιόν θα ζητήσουν τότε ευθύνες? Από την “κακιά” ΠΡΟ.ΣΥΔ.Ε. που καιρό τώρα και μέσω του Site κάνει γνωστές τις προτάσεις, τις λύσεις και τους στόχους της? Από την “κακιά” ΠΡΟ.ΣΥΔ.Ε. που έβαλε τον πήχυ ψηλά με όσα πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια για το κοινό καλό(πτυχίο Νομικής, κλείσιμο επαγγέλματος, πρόβλεψη η ηλεκτρονική επίδοση να γίνεται μόνο από Δικαστικό Επιμελητή κ.ά)? ΟΧΙ κ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. Εμείς έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή, αγωνιζόμαστε τίμια και δεν θα μπορείτε να πείτε ότι δεν ξέρατε, ότι δεν σας προειδοποιήσαμε και ότι δεν ενημερωθήκατε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε αν δεν βρούμε νέα ύλη, αν δεν προλάβουμε τις εξελίξεις με την ηλεκτρονική δικαιοσύνη και επίδοση, αν δεν καταπολεμήσουμε το σαράκι του αθέμιτου ανταγωνισμού και τέλος αν δεν καθορίσουμε ΠΩΣ θέλουμε το Δικαστικό Επιμελητή του μέλλοντος. Να καταθέσετε και τις δικές σας προτάσεις, ιδιαίτερα οι νέοι να μπουν μπροστά με τις πιο φρέσκες ιδέες τους, να συνταχθούμε όλοι με εντιμότητα σε έναν κοινό αγώνα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, να μην σκέφτεται ατομικά ο καθένας να έχει λίγη δουλίτσα σήμερα και για τους άλλους να μη νοιάζεται, γιατί τα κεκτημένα μας κινδυνεύουν και όταν εμείς οι ίδιοι δεν τα διασφαλίζουμε και δεν βρίσκουμε νέα ύλη που θα κατανείμεται σε όλους θα υπάρχουν πάντα οι “λίγοι έξυπνοι” που θα γίνονται πλουσιότεροι εις βάρος όλων μας συνεχίζοντας να πετούν ακόμα λιγότερα ψίχουλα σε όσους από μας τους πεινασμένους διακρίνουν την οσφυοκαμψία που θα τους ικανοποιεί. Τότε λοιπόν θα πρέπει να αναθεματίζετε μόνο το είδωλο που θα βλέπετε στον καθρέφτη όταν είστε μόνοι σας………….

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)