ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ  Ρ..ΠΑ-Σ

Απέναντι στις στρατηγικές του συντηρητικού εκφοβισμού και της αριστερής ανευθυνότητας ο κλάδος σήμερα χρειάζεται την στρατηγική της μεταρρυθμιστικής ευθύνης  .

Εμείς δεν ακολουθούμε την στρατηγική του εκφοβισμού αλλά της αλήθειας.

Οι λέξεις μπορεί να πουν ψέματα, οι πράξεις όμως λένε μόνο την αλήθεια !

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι πρέπει να οργανώσουμε τον κλάδο όπως εμείς νομίζουμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος, επιλέγοντας εκείνο που τουλάχιστον θα προκαλέσει τη μικρότερη ζημιά σε όλους. Έχετε υπόψιν σας ότι με τον τρόπο που θα ενεργήσουμε ποτέ δεν θα συμφωνήσουν οι πάντες. Κάποιοι θα μας αποδεχθούν και κάποιοι όχι. Πάντα όμως θα υπάρχουν εκείνοι που θα μας κριτικάρουν!!!

Η τελειότητα των μέσων και η σύγχυση των στόχων φαίνεται να είναι το κύριο πρόβλημά μας.

Τρέλα: το να κάνεις τα ίδια ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Πρέπει να υπάρξει Πλάνο – σχέδιο, ώστε να γίνουν συγκεκριμένες στοχευόμενες κινήσεις και να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα προς όφελος του κλάδου , γιατί ξέρετε, όλα είναι ωραία στην επικοινωνία, στο τέλος όμως έρχεται ο λογαριασμός. Εύχομαι ο λογαριασμός να είναι ο μικρότερος δυνατός για το συμφέρον μας και για τον κλάδο .

Η ΠΡΟΣΥΔΕ στην ιστορική της διαδρομή δεν ήταν μια δύναμη μηδενισμού και στείρας αντιπαράθεσης. Είχε μέλλον και όραμα και στήριξε κάθε προσπάθεια προς όφελος των συναδέλφων όλα αυτά τα χρόνια με έναν γόνιμο τρόπο.

Σε μια εποχή γρήγορων αλλαγών, το να κάθεσαι ακίνητος είναι η πιο επικίνδυνη ενέργεια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν υπάρχει περιθώριο για παραταξιακές στρατηγικές. Κατά τη γνώμη μου, προέχει να ανοίξουμε όλα τα ζητήματα και οφείλει, όποιος ενδιαφέρεται για το μέλλον του δικαστικού επιμελητή, να καταθέσει ένα σχέδιο για το μέλλον του και να κάνουμε μια εκ βαθέων συζήτηση.

Δεν υπάρχουν πια λευκές επιταγές.

Γιατί υπάρχουν πολύ μεγάλες προκλήσεις για τη σημερινή μας κατάσταση και πρέπει να τις αναδείξουμε. Η ανανέωση, για την οποία πολλοί μιλούν και πράγματι χρειάζεται ο κλάδος , πρέπει να γίνει με περιεχόμενο και όχι σε ένα πλαίσιο εναλλαγής μόνο προσώπων.

Δεν χρειαζόμαστε παρατάξεις που να στήνουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις χωρίς περιεχόμενο, να κάνουν σπέκουλα στα περιστύλια, να λένε προεκλογικά φαμφάρες, να μας κτυπούν την πλάτη, να έχουν μαγικές λύσεις για όλα, να μιλούν για μειοδοσία,  να υπόσχονται την σωτηρία του κλάδου και πολλά άλλα, χωρίς ποτέ να έχουν αποτυπώσει τις σκέψεις τους….. και να μη αντιδρά  κανείς και για τίποτα.

Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα και αντίληψη για τον κλάδο, υιοθετώντας πραγματικά-και όχι κατ’ όνομα- ριζοσπαστικές και σύγχρονες μεταρρυθμίσεις.

Να καθορίσουμε το πλαίσιο, να επεξεργαστούμε σχέδιο για νέα ύλη, ένα σχέδιο με προοπτική για τον κλάδο , που θα δίνει μια πνοή για τα επόμενα χρόνια. Να μην ταυτίζεται αυτό το σχέδιο με το προσωπικό μας συμφέρον μόνο αλλά από θέση ευθύνης να προτάξουμε τις συλλογικές προτεραιότητες του κλάδου.

Να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο….

Η εικόνα των τελευταίων μηνών του συλλόγου είναι κωμικοτραγική και πρέπει να την ξεπεράσουμε.

Βέβαια είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον κλάδο, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μας σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε αυτό το σχέδιο και το πλαίσιο που θα κινηθούμε. Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε την πραγματική σημερινή μας κατάσταση, δε θα γίνουμε κλάδος ισχυρός, για να βρεθούμε μπροστά από τις εξελίξεις και να αποτελέσουμε κι εμείς ένας συνδιαμορφωτή των εξελίξεων.

Θα γίνουμε παρελθόν  και θα αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ, ήδη από το προηγούμενο έτος, έχει υιοθετήσει και εγκαινιάσει την τακτική υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων για το μέλλον του κλάδου, οι οποίες υποβάλλονται γραπτά στα αρμόδια θεσμικά όργανα, όπως π.χ στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανό μας που είναι η Ομοσπονδία, και οι οποίες αποτελούν βάση διαλόγου για περαιτέρω προβληματισμό των συναδέλφων και, βεβαίως, μπορούν να τύχουν περαιτέρω διορθώσεων και βελτιώσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε υποβάλλει προτάσεις εφαρμογής για το άρθρο 139, για το άρθρο 51, για το ζήτημα της προείσπραξης, για το μείζον θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού, για τις ηλεκτρονικές επιδόσεις καθώς και για πολλά άλλα ζητήματα.

Περαιτέρω, όλες οι προτάσεις μας έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της παράταξής μας, προκειμένου να γνωστοποιηθούν σε όλους τους συναδέλφους και να αποτελέσουν προϊόν διαβούλευσης.

Σε αυτό το πνεύμα κινούμενοι, καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να εγκαταλείψουν τον συνδικαλισμό του αμφιθεάτρου και του 15λούς, και να υιοθετήσουν ένα νέο μοντέλο συνδικαλιστικής λειτουργίας, που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, καταθέτοντας τις προτάσεις τους γραπτώς…

Scripta manent….

Συναδελφικά,

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος

 

 ΥΓ: Άλλως η πρότασή μου στους Συμμάχους (Συμμαχία και Ριζοσπαστική Παρέμβαση) είναι: επειδή έπεσε το μπαστούνι του Σόιμπλε και φάνηκε το βρακί της Μέρκελ, να κατεβάσουν το Σύλλογο των Αθηνών σε γενική απεργία μήπως και σωθούμε… για λίγη αξιοπρέπεια ζούμε βρε αδελφέ…..

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)