ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στις 18-3-2015 ώρα 15:30 μ.μ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 96 του Κώδικά μας ο σύλλογος συνέρχεται σε τακτική γενική συνέλευση μία φορά το χρόνο, τον μήνα Μάρτιο.

Κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου γίνεται λογοδοσία του διοικητικού συμβουλίου και υποβάλλονται ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους (διανέμονται στα μέλη του συλλόγου που είναι παρόντα) .

Η Γενική Συνέλευση είναι αρμόδια (άρθρο 97) μεταξύ των άλλων για τον έλεγχο των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου, τη ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων, την έγκριση του απολογισμού και τον έλεγχο της διαχείρισης της περιουσίας του συλλόγου.

Η συνέλευση λογίζεται ότι βρίσκεται σε απαρτία (άρθρο 99) εάν παρευρίσκεται το ένα τέταρτο τουλάχιστον από τα μέλη που είναι γραμμένα στο μητρώο του συλλόγου. (Δηλαδή για το Σύλλογο μας που έχει δύναμη 1106 μέλη πρέπει να είναι παρόντα 276). Δεν υπολογίζονται για τη διαμόρφωση της απαρτίας και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη που τελούν σε αργία , αναστολή ή δεν έχουν εκπληρώσει προς το Σύλλογο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η συνεδρίαση αρχίζει με την διαπίστωση της απαρτίας¸ η οποία θεωρείται ότι υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης και κατά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Ο χρόνος ομιλίας των ομιλητών (άρθρο 101) δεν μπορεί να είναι μικρότερος από πέντε λεπτά και δεν επιτρέπεται να συζητηθεί θέμα που δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη εκτός αν αυτό αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση.

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει απαρτία και η γενική συνέλευση θα διεξαχθεί σε πολιτισμένο κλίμα, όπως αυτό συνάδει με το κύρος δημόσιων λειτουργών και όχι σε κλίμα άσκοπων τοποθετήσεων, αντιπαραθέσεων, θορύβου και κραυγών κάτι το οποίο είναι αποτρεπτικό για τη συμμετοχή δικαστικών επιμελητών σε συνελεύσεις.

Ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος που απολογείται να λογαριασμό του Δ.Σ. θα είναι σύντομος ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο δυνατόν περισσότερα μέλη του Συλλόγου να τοποθετηθούν και να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος ομιλίας τους.

Τι πετύχαμε τη χρονιά που πέρασε

Ο συνδικαλισμός δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή και αυτό είναι το ευαγγέλιο των μελών της ΠΡΟΣΥΔΕ.

Από τον Πρόεδρό της μέχρι το τελευταίο μέλος της, πάλεψαν τη χρονιά που πέρασε, μέσα από τα όργανα του κλάδου και κυρίως από την Ομοσπονδία μας και τους αντιπροσώπους.

Ένας μικρός απολογισμός:

• Έκδοση αδειών δακτυλίου για τους συναδέλφους της Αθήνας και του Πειραιά

• Λύση του προβλήματος των οφειλών του Δημοσίου προς τους δικαστικούς επιμελητές: α) με νομοθετική ρύθμιση, β) με την εκταμίευση και καταβολή του μεγαλύτερου μέρους των οφειλών

• Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα των δικαστικών επιμελητών

• Φορολογικό στοιχείο οι εκθέσεις μας

• Αποστολή εξωδίκων σε τράπεζες και Δικαστικούς Επιμελητές

• Πιστοποίηση ηλεκτρονικής υπογραφής

• Προτάσεις για τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών (προείσπραξη αμοιβών – ηλεκτρονικό βιβλίο κλπ).

• Πρόταση για υλοποίηση του άρθρου 139 παρ. 2 Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών για ίση κατανομή της ύλης των Τραπεζών και του Δημοσίου.

• Πρόταση δημιουργίας WEB εφαρμογής για να δοθεί τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό και δημιουργίας WEB εφαρμογής για το άρθρο 139 παρ. 2

• Επίσπευση της ηλεκτρονικής διαδικασίας των αποϋλοποιημένων ενσήμων

• Συμμετοχή των δικαστικών επιμελητών στη διαλειτουργικότητα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

καλησπερα, ξερετε αν εχουν καταργηθει οι κρατησεις εκτος της παρακρατησης φορους για πραξεις του 2015

Μαρία Μπρουζούκη

Xρήστο, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάργηση των συγκεκριμένων κρατήσεων. Θα ενημερώσουμε μέσω της ιστοσελίδας άμεσα όταν θα έχουμε κάτι νεότερο.

Γιώργος Γραμματόπουλος

Κατανοητό το παράπονο και φαντάζομαι ότι είναι κοινό παράπονο πολλών συναδέλφων, όμως η επιλογή της ημέρας δεν έγινε από την παράταξή μας, αλλά από την παράταξη του κ. Μήτση!

ΔΗΜΤΡΙΟΣ ΒΑΣ.ΚΟΡΔΑΛΗΣ

εύγε για τις επιτυχίες σας και τις διαρκείς προσπάθειές σας.-
– Το παραπονό μου όμως είναι ότι αν και είναι ετήσια και όχι έκτακτη συνέλευση, ορίζευαι ημέρα καθημερινή και δεν λαμβάνεται υπ’ όψι τις δυσκολίες που έχουμε οι συνάδελφοι της περιφέρειας να παρευρεθούμε.-

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)