ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Κατήφορος χωρίς τέλος

Mε αφορμή – για πολλοστή φορά – παράπονά σας αλλά και με την ανάρτηση σε προσωπική ιστοσελίδα σχολίου νεοκλεγείσας αντιπροσώπου της Ο.Δ.Ε.Ε. από τον Σύλλογο Εφετείων Ιωαννίνων – Κερκύρας, έχουμε να παρατηρήσουμε για μία ακόμη φορά. Η εκπροσώπηση του κλάδου μας συνεπάγεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια, στάση ζωής από τους διοικούντες και κυρίως δουλειά. Τίποτα από αυτά σήμερα δυστυχώς, δεν υπάρχει.

 Ναι, κυρία, (απαντάμε στην αντιπρόσωπο) ακόμη και Εισαγγελείς σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι στις ταυτότητες αναγράφεται στα Ελληνικά Δικαστικός Επιμελητής ΕΦΕΤΕΙΟΥ και στα αγγλικά – λανθασμένα – ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ (προφανώς για την κυρία αντιπρόσωπο το ζήτημα αυτό δεν είναι σοβαρό). Να θυμίσουμε επίσης ότι η ταυτότητα ενός δημόσιου λειτουργού είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, αφού και αυτό, σίγουρα, σας είναι άγνωστο.

 Ως προς τα δικαιολογημένα παράπονα (των συναδέλφων του Συλλόγου μας) και την αγανάκτησή σας ότι ούτε πλαστικοποίηση των ταυτοτήτων δεν έγινε φέτος στο Σύλλογο, (εκτός των άλλων), δεν έχει να κάνει, όπως καταλαβαίνετε, με οικονομικούς λόγους. Έχει να κάνει με το «περί άλλα … τυρβάζομεν».

 Μας παραπονεθήκατε ότι δεν πήρατε ημερολόγια. Είναι αλήθεια ότι δεν εκδόθηκε φέτος ημερολόγιο. Για πρώτη φορά ύστερα από 18 συνεχόμενα χρόνια !!! Πιθανόν να μοιράζουν ξανά σανό. Ότι – τάχα μου – είναι οικονομικοί οι λόγοι ή ότι δεν το ζητούσαν στο παρελθόν οι συνάδελφοι. Ποιό; Το ημερολόγιο! Που το ζητούσαν φορτικά όμοροι χώροι και διάφοροι άλλοι φορείς και δεν επαρκούσαν για να τους προμηθεύσουμε, αφού και οι συνάδελφοι ζητούσαν ακόμη και δεύτερο και τρίτο.

 Σ’ ότι αφορά το οικονομικό να τους πούμε ότι το κόστος θα μπορούσε να είναι ακόμη μικρότερο από τις άλλες χρονιές, αν ήθελαν να το εκδώσουν σε μικρότερο μέγεθος. Αλλά είπαμε, είναι βαριά το καθήκοντα των συνδικαλιστών που θέλουν να κοπιάσουν για τον κλάδο και για τους συναδέλφους τους και οι οποίοι περίμεναν πως και πως ένα ημερολόγιο από το ανώτατο όργανο του κλάδου, που ήταν χρήσιμο σε όλους.

 Παρεμπιπτόντως, αν ήθελαν να εξοικονομήσουν ένα μέρος των χρημάτων για το ημερολόγιο, αρκετά σημαντικό, θα τους ρωτούσαμε. Γιατί στείλατε στο Παρίσι το Νοέμβριο με έξοδα της Ο.Δ.Ε.Ε. την πιο πάνω νεοκλεγείσα αντιπρόσωπο του Συλλόγου Ιωαννίνων – Κερκύρας κ. Δοβανά; Αυτό από μόνο του δεν είναι σκανδαλώδες; Διότι, πρώτη φορά νεοκλεγείς αντιπρόσωπος πηγαίνει σε συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης με έξοδα της Ομοσπονδίας και κάθεται και επιπλέον ημέρες πέραν των συνεδριάσεων. Για ποιό λόγο άραγε; Μήπως είναι καλή φωτογράφος και σκοπός της ήταν η γρήγορη ανάρτησή τους σε ιστότοπους; Μέχρι σήμερα πήγαιναν μόνο μέλη της Γραμματείας και εκτάκτως αντιπρόσωποι που δεν εκλέχθηκαν χθές αφ’ ενός, αλλά και με πολυετή προσφορά στον κλάδο αφ’ ετέρου. Οι υπόλοιποι όταν ήθελαν πήγαιναν με δικά τους έξοδα. (Και αυτό προφανώς θα το αξιολογούσε η κυρία ως αστείο!).

 Να κλείσουμε όμως – γιατί αρκετά ασχοληθήκαμε – με το εξής ερώτημα:

 Είναι σοβαρό ή αστείο το γεγονός ότι από εταιρείες διαχείρισης των Αθηνών αποστέλλονται δικόγραφα προς συναδέλφους της περιφέρειας με τον γνωστό τρόπο του “κολόκουρου” που αναφέραμε σε προηγούμενα άρθρα μας (Κολόκουρο: μτφ: δωροδοκία πολύ μικρής αξίας) και οι οποίοι αποδέχονται την υπογραφή συμβάσεων με τέτοιους όρους; Η πράξη αυτή και των μεν και των δε, είναι ποινικά κολάσιμη; (και όχι μόνο πειθαρχικά). Πώς θα χαρακτηρίζαμε κυρία μας τους «συναδέλφους» αυτούς; (Αυτό και αν είναι αστείο, ε;).

 Για τους υπόλοιπους συναδέλφους που δεν γνωρίζουν, να σας πούμε ότι με νεώτερη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η προηγούμενη απόφαση περί άμεσης παραπομπής στον Εισαγγελέα του “συναδέλφου πάρθηκε πίσω (ανήκουστο και αυτό) και ανατέθηκε σε μέλος του Δ.Σ. η ανάθεση προκαταρκτικής έρευνας (!). Αναρωτιέστε ποιο μέλος ; Μα αυτός που εκόπτετο για τη νομιμότητα ή μη αυτής της προηγούμενης απόφασης !!! Που να ακούσετε και τη δικαιολογία … της ανατροπής της απόφασης … θα μείνετε εμβρόντητοι… Να ερευνήσει – ρωτάμε – τί; Αφού τα έγγραφα που προσκομίστηκαν τα λένε όλα. Ακόμα και η ομολογία του ιδίου του «συναδέλφου» τα επιβεβαιώνει. Βεβαίως οι σύμβουλοι της ΠΡΟΣΥΔΕ (και ο Χαλκιαδάκης) διαφώνησαν με την απόφαση αυτή και εμμένουν στην αρχική απόφαση περί παραπομπής στον Εισαγγελέα.

Κλείνοντας να πούμε ότι στην παράταξη αυτή ούτε οι σύμβουλοι, ούτε τα μέλη της κάνουν αστειάκια. Και όχι μόνο θα ασχολούνται με τέτοια σοβαρά ζητήματα για να μην επαίρονται «κάποιοι» ότι με αυτή τη διοίκηση θα δουλέψουν ήρεμα (!), αλλά τώρα είναι που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω.

Και βεβαίως να τονίσουμε ιδιαιτέρως ότι με αυτά τα ζητήματα, αστειάκια δεν κάνουν και οι Εισαγγελείς.

Έγινε, απολύτως, κατανοητό;

Συντακτική Ομάδα

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)