ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Ζητείται επειγόντως ….. τσίπα…!!!!!

Image201505290934Συνάδελφοι,

Στην ομιλία μου στην πρόσφατη συγκέντρωση της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. είχα αναφερθεί στις μεγάλες εκπτώσεις στις οποίες επιδίδονται πολλοί από τους σύγχρονους αστέρες του συνδικαλιστικού μας στερεώματος.

Είχα κάνει μια αναφορά για πράγματα και γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και κυρίως τον τελευταίο χρόνο γύρω από τις βάρβαρες παρεμβάσεις πρωτοκλασσάτων συνδικαλιστών σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται να γίνουν προκειμένου της επιβιώσεως και είχα επίσης πει πως, κατά την άποψή μου, οι βαρβαρότητες αυτές έχουν ιδιοτελές υπόβαθρο.

Αρνιόμουν, όμως,  να πιστέψω το μέγεθος της κατρακύλας και της κατάπτωσης που έχει περιέλθει συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα. Αρνιόμουν να δεχτώ πως μετά από τόσα χρόνια που είχαμε αφήσει πίσω μας – σαν Κλάδος – την ανηθικότητα, τους άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς, το προβοκάρισμα, τη χυδαία συκοφαντία, το ανελέητο και πρόστυχο ψιθύρισμα στα κρασοπουλιά και καταγώγια γύρω από το πρόσωπο ενός εκάστου εξ ημών μέχρι προ ολίγων ημερών…..δυστυχώς.

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τη συζήτηση που είχα με μια συνάδελφο από τον Πειραιά, η οποία δουλεύει – κυρίως – με τον ΚΕΔΕ.

Πριν από το οτιδήποτε να τονίσω πως η συνάδελφος δεν ήταν και δεν είναι ψηφοφόρος της ΠΡΟΣΥΔΕ αφού ανοιχτά και δημόσια έχει δηλώσει την υποστήριξή της δε άλλη συνδικαλιστική παράταξη. Απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά της. Αν όμως, κάποιος ήθελε να βάλει έναν χαρακτηρισμό σε αυτήν, ο χαρακτηρισμός είναι μία λέξη: “ΚΥΡΙΑ” και σαν άνθρωπος και σαν συνάδελφος, βάζω δε όλα τα γράμματα κεφαλαία. Αυτήν την επισήμανση την κάνω για να προλάβω τα ελεεινά και κακόβουλα σχόλια του τύπου: «Είναι δικιά σου και την υπερασπίζεσαι» 

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, η συνάδελφος ούσα στην Πανελλήνια Τράπεζα για να επιδώσει δέχθηκε μια φραστική επίθεση από τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου η οποία της επιτέθηκε για το ασύλληπτης βαρβαρότητας και αδηφαγίας ατόπημα της υποβολής αίτησης στις Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ του Πειραιά,  σε επήκοο κι άλλων παρευρισκομένων, για να πάρει δουλειά. Είναι, της είπε, απαράδεκτη η συμπεριφορά της να κάνει τέτοια πράγματα όταν η ίδια ….κοτζάμ Γενική Γραμματέας δεν τα κάνει για να αφήσει – τάχα – δουλειά και για άλλους συναδέλφους.  Είναι, της είπε, ντροπή και διάφορα τέτοια άλλα απείρου κάλλους τσιτάτα..

Βεβαίως η Πειραιώτισσα συνάδελφος την έβαλε στη θέση της, όπως αρμόζει σε μια κυρία. Το ερώτημα είναι η γραμματέας την ξέρει τη θέση της ;

Αυτό, όμως, έχει και ουρά, διότι αυτή η χυδαία και πρόστυχη επίθεση σε μια αξιοπρεπέστατη συνάδελφο δεν έμεινε στην κατά μέτωπο επίθεση αλλά συνεχίστηκε και στα πηγαδάκια. Πως αλλιώς εξηγείται ότι ο Χαλκιαδάκης δέχτηκε με τη σειρά του επίθεση από άλλη συνάδελφο με τη φράση: «έβαλες τη δικιά σου να λυμαίνεται τις Δ.Ο.Υ.  του Πειραιά». Από όσο ξέρω την έβαλε στη θέση της. Αν, όμως, οι πληροφορίες μου είναι σωστές, έχω να κάνω ένα κύριο ερώτημα στον κ. Χαλκιαδάκη. Πέραν όλων των βαθυστόχαστων και επαναστατικών που γράφεις στην ιστοσελίδα σου, δεν όφειλες κ. Χαλκιαδάκη να καυτηριάσεις και κατακεραυνώσεις αυτές τις πρακτικές και μεθοδεύσεις που το τελευταίο διάστημα κοντεύουν να πνίξουν ακόμα και τη συνύπαρξη των δικαστικών επιμελητών μεταξύ μας. Τόσα μικρά και ασήμαντα σου φαίνονται όλα αυτά;;  Εγώ πίστευα πως η αριστερά προέβαλλε την αξιοπρέπεια και το ήθος και τις υπερασπιζόταν με κάθε κόστος. Εσύ δεν πρέπει να αναδείξεις ένα τέτοιο ζήτημα ηθικού ξεπεσμού, αρχών και αξιών, κόβοντας τις γέφυρες της πρόσκαιρης ριζοσπαστικής συμμαχίας σου μαζί τους;;

Το ερώτημα παρόλα αυτά παραμένει αμείλικτο και περιμένει απάντηση:  Με ποιους κώδικες τιμής και κανόνες αξιοπρεπείας θα πάει ο Κλάδος στις επόμενες αρχαιρεσίες και μάλιστα σε τέτοια τεράστια κρίση επιβίωσης;; θα φάει ο ένας τις σάρκες του άλλου;; To ψέμα, η συνδικαλιστική μικρότητα, η ανυπαρξία ιδεών και απόψεων, η καπηλεία επιτυχιών τρίτων, η συκοφαντία, η διαβολή, ο εκμαυλισμός συνειδήσεων, προκειμένου 5-10 επιδόσεων, το μικρορουσφέτι όπως: “πήγαινε στη Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιά“ θα σου δώσει δουλειά, η χυδαία εκμετάλλευση της ανάγκης προκειμένου της υφαρπαγής της ψήφου;;   Στηριζόμενοι στις βαρύγδουπες δηλώσεις: «Για οτιδήποτε θα ακούω την άποψη της βάσης…!!!» Η βάση ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισε να μην παραταθεί το καθεστώς του πτυχίου νομικής ούτε μία ώρα και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις ο Μήτσης ψηφίζει στην ολομέλεια της ΟΔΕΕ παράταση των εξετάσεων με το παλιό καθεστώς για ένα χρόνο;;   Το άηθες ψέμα: «που να βρεις δουλειά αφού ο Κριάρης κι ο Πρεκετές σάρωσαν όλες τις Δ.Ο.Υ.;;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ……..

Ο Πολύβιος Δημητρακόπουλος (Πολ Αρκάς) είπε: Μην εμπιστεύεσαι ποτέ εις τα ανθρώπινα μάτια, σπανίως ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται όπως βλέπει, συνήθως βλέπει όπως αντιλαμβάνεται».    Μην τους ακούτε, μην τους πιστεύετε, απομακρύνετέ τους από κοντά σας, κακό θα σας κάνουν.  Αυτό που θα βοηθήσει όλους μας είναι η ρεαλιστική σκέψη, όχι το τι θα ονειρευόμουνα να γίνει αλλά τι είναι δυνατόν να γίνει με τις υπάρχουσες συνθήκες. Επίσης ιδίας σημασίας και αναγκαιότητας είναι : τι πρέπει να κάνω εγώ προκειμένου να επιτύχω στις επιδιώξεις μου;;

Αν κύριοι ο Κλάδος με αυτά βαδίσει ως μπούσουλα και οι υγιώς σκεπτόμενοι συνδικαλιστές δεν αντιδράσουν, ακόμα και με κόστος ψηφοθηρικό, τότε λυπάμαι αλλά το μέλλον δεν θα είναι μακρύ.

Αν δεν σκύψουμε στην εξεύρεση νέας επαγγελματικής ύλης, το ποτάμι των εξελίξεων θα μας παρασύρει και θα μας πνίξει στις λάσπες του.

Πρωτίστως όμως, αυτό που οφείλουν όλοι οι έντιμοι και καθαροί στη σκέψη συνδικαλιστές να πράξουν, ανεξάρτητα κομματικών εντάξεων ή πολιτικών θεωρήσεων, είναι να αγωνιστούν για τη βάση της δημοκρατίας, τα θεμέλιά της που δεν είναι άλλα από την αξιοπρέπεια, το ήθος και το σεβασμό μεταξύ των μελών μιας ομάδας.  Είναι παγερά αδιάφορη η διαφορετική προσέγγιση π.χ. για το πώς θα πληρωνόμαστε με το ισχύον ΦΕΚ ή με ενιαίες αμοιβές. Αν χάσουμε, και κινδυνεύουμε άμεσα να το χάσουμε, την αλληλοεκτίμηση και σεβασμό μεταξύ μας, αν δεν απομονώσουμε – σαν χολέρα – τις πρακτικές που εφαρμόζει συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα το τελευταίο διάστημα μέσω των μελών της και βεβαίως με τις ευλογίες ή την καθοδήγηση του αρχηγού τους τότε, φοβούμαι πως το επάγγελμα αυτό δεν έχει μέλλον, δεν έχει αύριο.

Προσωπικά ξέρω και αριστερούς (πολλούς) και δεξιούς (πολλούς) που πρώτα βάζουν την αξιοπρέπειά τους και το «καθαρό μέτωπό τους» και μετά όλα τα άλλα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι για να επιβιώσουμε πρέπει να πάψουμε να κοιτάμε τον πάτο του βαρελιού, πρέπει να σταματήσουμε να κονταίνουμε τον πήχη. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε «απατεωνίσκοι» εξαπατώντας, εμμέσως απειλώντας και καθυβρίζοντας. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας – εμείς για εμάς, όλοι μαζί και ο καθένας χώρια – πρέπει να πούμε την αλήθεια μακριά από τη σαπίλα του συνδικαλιστικού παρελθόντος, το χτύπημα της πλάτης, την εξαπάτηση, τη λάσπη, την προστυχιά.

Φίλες και φίλοι,  όλα τα πράγματα είναι χρήσιμα σ’ αυτή τη ζήση είτε αυτά είναι ιδέες είτε πράγματα είτε ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ !!!! ………..η μεγάλη δόση όμως φέρνει καούρα και τάση προς έμετο…….. και με αυτόν τον τρόπο δεν θα δεις ποτέ χαΐρι και προκοπή ούτε στα βλάχικα ούτε σ6τα γουναράδικα.

Διονύσης Κριάρης

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)