Αν κάτι μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο…

Αν κάτι μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο, είναι επειδή δεν υπάρχει τίποτε ανάμεσά τους για να το συγκρατήσει.

(Georges Feydeau, 1862-1921, Γάλλος θεατρικός συγγραφέας)

Image20150425«Υπάρχουν δύο ειδών στρατιώτες: οι μάχιμοι που είναι έξυπνοι και δραστήριοι και αυτοί που έχουν θώρακα, περικεφαλαία και λοφίο και που δεν είναι ικανοί για τίποτε άλλο παρά να στέκονται με τις ώρες ακίνητοι», υποστήριζε ο μεγάλος Ναπολέων Βοναπάρτης.

Υπάρχουν παράλληλα και δύο ειδών συνδικαλιστικές λογικές και πρακτικές: από τη μία πλευρά είναι εκείνη που προτάσσει τα συμφέροντα του κλάδου, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που βασίζεται σε σύγχρονες, επίκαιρες και εφικτές προτάσεις και λύσεις, και από την άλλη είναι η νοοτροπία που εκφράζει το συντηρητικό, παλαιο -συνδικαλιστικό κατεστημένο, και η οποία αναλώνεται σε ‘οργανωτίστικες’ φιέστες, που πόρρω απέχουν από τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου.

Μόλις προχθές, την Τετάρτη 22.4.2015, και ενώ η ΠΡΟΣΥΔΕ διοργάνωνε την ημερίδα της για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων σε σχέση με

  • την ανάληψη νέων δραστηριοτήτων από τους δικαστικούς επιμελητές
  • τη μείωση των οργανικών θέσεων
  • τη νέα μορφή της απονομής δικαιοσύνης μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
  • την υλοποίηση των άρθρων 139 παρ. 2 και του άρθρου 51 του Κώδικά μας, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού
  • την μείωση της ετήσιας εισφοράς (ταυτότητα) και τη μείωση εξόδων παραστάσεως

έχοντας προετοιμάσει και γνωστοποιήσει την ημερίδα της αυτή πολύ καιρό πριν τόσο από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου όσο και με συνεχείς αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της και με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των συναδέλφων, η νεόκοπη και τόσο όμως ‘παλιά’ Συμμαχία, επέλεξε εντελώς τυχαία να διοργανώσει τις εσωτερικές της αρχαιρεσίες εκείνη ακριβώς την ημέρα !!!

Το συνδικαλιστικό αδιέξοδο της Συμμαχίας μπορούμε εύκολα να το καταλάβουμε, την αδιέξοδη επιμονή της σε συνδικαλιστικές νοοτροπίες παρελθόντων εποχών μπορούμε να την ανεχτούμε, σε κάθε όμως περίπτωση δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την αντιδεοντολογική συμπεριφορά προς το πρόσωπο-όχι των συνδικαλιστικών αντιπάλων της και εν προκειμένω της ΠΡΟΣΥΔΕ- αλλά, κυρίως, των συναδέλφων που αδιαφορούν για την μικροπολιτική τακτική και προτάσσουν την ουσιαστική συνδικαλιστική παρέμβαση των θεσμικών εκπροσώπων του κλάδου.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ προτάσσει και υλοποιεί το νέο μοντέλο λειτουργίας που υποσχέθηκε, με συγκεκριμένες δράσεις, προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου, την ίδια στιγμή που η Συμμαχία επιλέγει να ‘συμμαχήσει’ με το παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί τιμή για μας και δικαίωση των προσπαθειών μας να γινόμαστε αποδέκτες κινήσεων αντιπερισπασμού από τη Συμμαχία, καθώς φαίνεται ότι οι θέσεις μας ‘φοβίζουν’…..

Συναδελφικά,

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος

Δημήτρης Γέμελος

Στην ημερίδα της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. είδα νέους συναδέλφους με νέες ιδέες, νέα δυναμική, με δίψα για να αναβαθμίσουμε το επάγγελμα, είδα μεγαλύτερους σε ηλικία , προβληματισμένους ίσως και λίγο φοβισμένους για τις αλλαγές που φέρνει η ηλεκτρονική δικαιοσύνη, αμφότεροι ανήσυχοι για την μείωση της εργασιακής ύλης. Ήταν όμως εκεί, ενημερώθηκαν για τις θέσεις της παράταξης, διαφώνησαν, συμφώνησαν, συνεισέφεραν στον διάλογο, κάτι ανάλογο θα περίμενα και από τη ριζοσπαστική παρέμβαση, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες φαμφαρόζικες εξαγγελίες της, περί παντελονιάσματος στην τσέπη των εξαγγελιών της και ομονόησης για την επίτευξη του αυτονόητου. Ειλικρινά μετά τις τελευταίες αναρτήσεις στην κόκκινη γραμμή, πίστευα ότι στην ημερίδα της Τετάρτης, ο Γιάννης θα έδινε το παρόν και θα συνεισέφερε και αυτός στον διάλογο όσο αφορά τουλάχιστον την υλοποίηση των άρθρων 139 και 51.
Θα είχε έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι δεν ήμασταν καμία εξηνταριά «νοματαίοι», αλλά εκατό και πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ όχι ασκούμενοι ή συνταξιούχοι όχι συγγενείς ή φίλοι αλλά δικαστικοί επιμελητές που αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον του κλάδου , θα είχε επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι δεν διοργανώσαμε «φιέστα» αλλά ημερίδα ανοικτού διαλόγου, προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο .

Μαρία Μπρουζούκη

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας (και επειδή τα “παπαγαλάκια” έχουν βγει ήδη στους δρόμους) εκτός της ανακοίνωσης της ημερίδας μας στη Γεν. Συνέλευση από το Γραμματέα μας και την αναφορά σ’ αυτήν στο έντυπο που αποστείλαμε σε όλους τους συναδέλφους, στις 03/04/2015 αναρτήσαμε στο site μας την ακριβή ημέρα και ώρα που θα πραγματοποιηθεί. Ο καθένας μπορεί να το ψάξει στα παλαιότερα άρθρα μας για να βεβαιωθεί, ευτυχώς τα γραπτά μένουν για να αποδεικνύουν.
Όσον αφορά την ουσία, εμείς επισημάναμε στους συναδέλφους τα προβλήματα που φαίνεται ότι θα γιγαντωθούν στο μέλλον, τις κινήσεις που θεωρούμε απαραίτητες για να τα προλάβουμε, τους στόχους μας και τις λύσεις που προτείνουμε, με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς να τους “ψιθυρίζουμε στο αυτί αυτό που θέλουν ν’ ακούσουν” όπως είπε κι ο Διονύσης. Αυτούς τους ψιθύρους τους αφήνουμε για τις άλλες παρατάξεις. Την ημερίδα τη θεωρήσαμε απαραίτητη για ενημέρωση των συναδέλφων εφόσον στις Γεν. Συνελεύσεις μας δίνονται μόνο 3 λεπτά και μάλιστα μας τοποθετούν τελευταίους ομιλητές για να μη μας ακούσουν παρά μόνο 40-50 συνάδελφοι. Πως γίνεται οι “ατρόμητοι” και “δυνατοί” ΣΥΜΜΑΧΟΙ να μας φοβούνται?
Στο σημείο αυτό Θα ήθελα να απευθύνω δύο ερωτήματα στις άλλες παρατάξεις:
ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Το πρόβλημά σας είναι ότι δεν ξέρετε να μετράτε ή απλά βλέπετε αυτό που θέλετε να δείτε? Ας μου εξηγήσει κάποιος πως τα 100 άτομα στο ΤΙΤΑΝΙΑ τα παρουσιάζετε 160 και στην ΟΔΕΕ τα είδατε 60?
ΠΡΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Γιατί ο κ. Χαλκιαδάκης ήταν ο μόνος που αρχικά αντέδρασε αρνητικά στην μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών στην ΟΔΕΕ λέγοντας ότι στις Γραμματείες λέει και πράγματα που ΔΕΝ θέλει να γράφονται? Ήμουν παρούσα στη Γραμματεία αυτή και μόνο όταν ο κ. Αντωνίου τον διαβεβαίωσε ότι μετά την απομαγνητοφώνηση θα του τα διαβάζει, τότε συναίνεσε. Όταν λοιπόν διάβασα το άρθρο του στην “κόκκινη γραμμή” όπου αναφέρεται στα πρακτικά (με άλλα λόγια βέβαια) έπαθα υπαρξιακό παραλήρημα. Μα άλλα ν’ ακούω με τα ίδια μου τα αυτιά και αλλιώς να τα διαβάζω? Επειδή βγαίνουν στη δημοσιότητα πρακτικά που αποδεικνύουν “διπλοπροσωπείες” και “ταυτοπροσωπείες” μας έπιασε πρεμούρα να τα βγάλουμε “πλαστά”? Αφού πάντα (όπως λέτε) είχατε τους προβληματισμούς σας γιατί τόσα χρόνια εσείς προσωπικά δεν απαιτούσατε να τα διαβάζετε (τουλάχιστον τα σημεία που σας αφορούσαν) ώστε να βεβαιώνετε το περιεχόμενό τους? Κύριε Χαλκιαδάκη επειδή μετά από τόσα χρόνια που είστε στην ηγεσία της παράταξής σας έχετε μπερδέψει λίγο τα αθλήματα καλό θα ήταν να παραδώσετε τη σκυτάλη σε κάποιον νεότερο. Δεν υπάρχει άλλος που να ΜΗΝ ξέρει ενόργανη βρε αδερφέ?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)