ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Αν κάτι μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο…

Αν κάτι μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο, είναι επειδή δεν υπάρχει τίποτε ανάμεσά τους για να το συγκρατήσει.

(Georges Feydeau, 1862-1921, Γάλλος θεατρικός συγγραφέας)

Image20150425«Υπάρχουν δύο ειδών στρατιώτες: οι μάχιμοι που είναι έξυπνοι και δραστήριοι και αυτοί που έχουν θώρακα, περικεφαλαία και λοφίο και που δεν είναι ικανοί για τίποτε άλλο παρά να στέκονται με τις ώρες ακίνητοι», υποστήριζε ο μεγάλος Ναπολέων Βοναπάρτης.

Υπάρχουν παράλληλα και δύο ειδών συνδικαλιστικές λογικές και πρακτικές: από τη μία πλευρά είναι εκείνη που προτάσσει τα συμφέροντα του κλάδου, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που βασίζεται σε σύγχρονες, επίκαιρες και εφικτές προτάσεις και λύσεις, και από την άλλη είναι η νοοτροπία που εκφράζει το συντηρητικό, παλαιο -συνδικαλιστικό κατεστημένο, και η οποία αναλώνεται σε ‘οργανωτίστικες’ φιέστες, που πόρρω απέχουν από τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου.

Μόλις προχθές, την Τετάρτη 22.4.2015, και ενώ η ΠΡΟΣΥΔΕ διοργάνωνε την ημερίδα της για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων σε σχέση με

  • την ανάληψη νέων δραστηριοτήτων από τους δικαστικούς επιμελητές
  • τη μείωση των οργανικών θέσεων
  • τη νέα μορφή της απονομής δικαιοσύνης μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
  • την υλοποίηση των άρθρων 139 παρ. 2 και του άρθρου 51 του Κώδικά μας, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού
  • την μείωση της ετήσιας εισφοράς (ταυτότητα) και τη μείωση εξόδων παραστάσεως

έχοντας προετοιμάσει και γνωστοποιήσει την ημερίδα της αυτή πολύ καιρό πριν τόσο από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου όσο και με συνεχείς αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της και με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των συναδέλφων, η νεόκοπη και τόσο όμως ‘παλιά’ Συμμαχία, επέλεξε εντελώς τυχαία να διοργανώσει τις εσωτερικές της αρχαιρεσίες εκείνη ακριβώς την ημέρα !!!

Το συνδικαλιστικό αδιέξοδο της Συμμαχίας μπορούμε εύκολα να το καταλάβουμε, την αδιέξοδη επιμονή της σε συνδικαλιστικές νοοτροπίες παρελθόντων εποχών μπορούμε να την ανεχτούμε, σε κάθε όμως περίπτωση δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την αντιδεοντολογική συμπεριφορά προς το πρόσωπο-όχι των συνδικαλιστικών αντιπάλων της και εν προκειμένω της ΠΡΟΣΥΔΕ- αλλά, κυρίως, των συναδέλφων που αδιαφορούν για την μικροπολιτική τακτική και προτάσσουν την ουσιαστική συνδικαλιστική παρέμβαση των θεσμικών εκπροσώπων του κλάδου.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ προτάσσει και υλοποιεί το νέο μοντέλο λειτουργίας που υποσχέθηκε, με συγκεκριμένες δράσεις, προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου, την ίδια στιγμή που η Συμμαχία επιλέγει να ‘συμμαχήσει’ με το παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί τιμή για μας και δικαίωση των προσπαθειών μας να γινόμαστε αποδέκτες κινήσεων αντιπερισπασμού από τη Συμμαχία, καθώς φαίνεται ότι οι θέσεις μας ‘φοβίζουν’…..

Συναδελφικά,

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)