ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΔΥΣΟΣΜΙΑ και άλλα τινά

ΔΥΣΟΣΜΙΑΣυναδέλφισες & συνάδελφοι, αυτό που συμβαίνει πλέον στα γραφεία του Συλλόγου μας ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής και υπομονής.. Η συνδικαλιστική δυσοσμία και η ανοίκεια συμπεριφορά ατελείωτη και αχαλίνωτη…….

Η δυσοσμία συνάδελφοι δεν έρχεται (όπως ισχυρίζονται αμήχανα όλα τα συνδικαλιστικά παιδάκια – εντολοδόχοι του Μήτση) από την Καλλιθέα και το δύστυχο άνθρωπο που βρέθηκε στον ψυγειοκαταψύκτη ……. αλλά κάπου πιο κεντρικά……. και εξηγούμεθα. Η εξήγηση γίνεται για να μην παρεξηγούμεθα αλλά και για να σας αποδείξουμε πως εμείς στην ΠΡΟΣΥΔΕ και τα ξέραμε και τα περιμέναμε αλλά και τα ξεπετάξαμε από πάνω μας……. ”σαν την τρίχα από το προζύμι” πολύ καιρό πριν σε ανύποπτο χρόνο και εξηγούμεθα:

Τον Μάϊο του 2014 αποστείλαμε σαν ΠΡΟΣΥΔΕ επίσημο έγγραφο στο Σύλλογο (πρωτοκολλήθηκε επίσημα) σύμφωνα με το οποίο δηλώναμε ευθέως και χωρίς περιστροφές πως δεν ανήκει στην παράταξή μας και δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Δανίκα Χαράλαμπο επειδή η συνδικαλιστική του συμπεριφορά είναι ανάρμοστη και δεν μας εκφράζει ή δεν μας αντιπροσωπεύει.

Αμέσως ο μέγας προστάτης τους στην έγγραφη αίτηση – δήλωσή του (έτσι ονομάζεται πλέον η παραίτηση!!!!) δηλώνει μεταξύ άλλων (τα αναφέρουμε επί λέξει για να μην υπάρξουν παρερμηνείες {αφήνουμε δε, όλα τα γραμματικά-συντακτικά μαργαριτάρια του καταρτισμένου προέδρου Μήτση……} :

«…..Ακολούθως στέλνει έγγραφο η Ε.Γ. γραμματεία της παράταξης, το οποίο εν αγνοία μου ως Προέδρου του Συλλόγου και ως μέλους της παράταξης, απευθύνεται στο Δ.Σ. του Συλλόγου (πρωτοφανές) για να γνωστοποιήσει στο Δ.Σ. του Συλλόγου, ότι ο εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο που μου είχατε κάνει την τιμή και ήμουν επικεφαλής του, ο κ. Δανίκας δεν είναι μέλος της ΠΡΟΣΥΔΕ και ότι οι συνδικαλιστικές θέσεις του είναι αντίθετες με τις αρχές, τις θέσεις και τους στόχους της παράταξης και ότι οι όποιες αποφάσεις του και συμπεριφορές στο Δ.Σ. του Συλλόγου δεν εκφράζουν την ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ..,,, αναρωτιέμαι αυτό το κείμενο το γνωρίζει το σύνολο της Ε.Γ.;;;;; αλλά και σε κάθε περίπτωση θέλω επισήμως να σας γνωρίσω από την πλευρά μου, ότι όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ. ο κ. Δανίκας τις έχει υπερψηφίσει … επομένως τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η απόφαση;;; και σε κάθε περίπτωση αυτός ήταν ο πρόσφορος τρόπος να ενημερωθώ ως Πρόεδρος του Συλλόγου;;;; …………»

Αυτό το έγγραφο το απέστειλε ενυπόγραφο στην ΠΡΟΣΥΔΕ ο Μήτσης τον Ιούνιο του 2014 ΤΟΝΊΖΟΥΜΕ 2014 δηλώνοντας ότι παραιτείται γιατί του πείραξε η παράταξη τα καμάρια του. Τα καμάρια της συνδικαλιστικής συμπεριφοράς… Βεβαίως αφορμές ήταν όλα αυτά και όχι αιτίες. Οι αιτίες σιγά-σιγά αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια όλων. Ο καραγκιόζ-μπερντές που σας πουλήθηκε πριν δύο περίπου χρόνια (και συνεχίζει να σας πωλείται!!!) «ξεβρακώνεται» και ο «βασιλιάς εμφανίζεται μπροστά σας γυμνός» και τότε φαίνεται (ή “βρωμάει” ???) η γύμνια του σε συνδικαλιστική αξιοπρέπεια και ήθος.

Γιατί σας τα καταθέτουμε όλα αυτά??? Απλά για να ξέρετε πέραν πάσης αμφιβολίας, σπέκουλας, ψέματος, τσουβαλιάσματος και λοιπών απρεπών συμπεριφορών και πρακτικών (και δι’ εγγράφων) του .… ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΙΟΣ!!!!

Εμείς τους καταλάβαμε…. Καθυστερημένα θα πει κάποιος, πιθανόν και να έχετε δίκιο …. και για αυτό απολογούμαστε ενώπιόν σας. Αλλά τους καταλάβαμε και σε ανύποπτο χρόνο είτε τους εκδιώξαμε ευθέως είτε του ωθήσαμε προς την έξοδο.

Βέβαια δεν θα σας κουράσουμε με πολλές λεπτομέρειες, περιγράφοντας πραγματικά γεγονότα, όπως ότι ο Δανίκας είναι μπατζανάκης του Ντινόπουλου, ΕΙΝΑΙ. Ούτε πως ενώ το διαμέρισμα της Καλλιθέας είναι κλειστό για τουλάχιστον 1 ½ χρόνο, ο συνδικαλιστής – μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και ιδρυτικό στέλεχος της “Συμμαχίας ΔΕ” αμέσως και χωρίς χρονοτριβή δίνει άδεια για αποβολή σε συνάδελφο του γραφείου Ντινόπουλου, λες και αν καθυστερούσε 10-20 ημέρες θα έσταζε η ουρά του αλόγου. Ούτε πως το παραδεχόταν δημόσια, προκλητικά και ειρωνικά γελώντας ενώπιον συναδέλφων, όπως γράφει η κ. Τσιρογιάννη σε άλλη ιστοσελίδα. Ούτε πως ενώ έδινε τέτοια απαράδεκτη και συνδικαλιστικά προσχηματική άδεια στο μπατζανάκη του αλλά και φίλο-σύμμαχο του Μήτση και της “Συμμαχία ΔΕ” καλούσε σε δυναμική και καθολική συμμετοχή στην αποχή και στις πορείες. Που καλούσε ο Μήτσης??? Σε πορείες.!!! Ποιους καλούσε ο Μήτσης σε συμμετοχή??? Τους αξιοπρεπείς και μαχόμενους δικαστικούς επιμελητές ενώ πίσω από την πλάτη όλων μας οι άδειες μοιράζονται αφειδώς στους φίλους και συμμάχους. Ακόμα και ανταλλαγές αδειών μεταξύ των γραφείων των μελών του Δ.Σ. καταγγέλεται. Ούτε πως το συνδικαλιστικό θράσος και η αναίδειά τους περίσσεψε, ξεχείλισε και πλέον «βρωμάει» όταν ο ίδιος και άλλοι ακόμα κραδαίνουν το πανό του Συλλόγου ως γνήσιοι αγωνιστές υπέρ της προστασίας και προάσπισης των συμφερόντων των συναδέλφων.!!! (Το οποίο πανό έγραφε ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΣ)

Συνάδελφοι, μην αυταπατάσθε ο Δανίκας δεν είναι μόνος του και δεν αυτενεργεί. Ο συνδικαλιστικός αρχηγός του είναι υπεύθυνος και μέντορας όλων αυτών των πρακτικών και μεθοδεύσεων. Ο Μήτσης είναι ο εμπνευστής της προσπάθειας διάσπασης της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. όπως και εμπνευστής της διάσπασης του Κλάδου. Πως αλλιώς εξηγείται η κάθοδος στο πρόσφατο συλλαλητήριο ξεχωριστά από το μπλόκ της Ομοσπονδίας που βρισκόταν σχεδόν στην κεφαλή της πορείας. Αυτή – ολόκληρη – η παράταξη είναι συνυπεύθυνη αφού τον ακολουθούν. Ή μήπως είναι συνένοχη για ιδιοτέλεια αφού τον ακολουθούν??? Αρνούμεθα να πιστέψουμε όλες αυτές τις φήμες που κυκλοφορούν σε όλα τα γραφεία των συναδέλφων. Εμείς θα συνεχίσουμε να μην δεχόμαστε να τα πιστεύουμε (ρομαντικοί??? Μπορεί!!!) και να καλούμε όλους να αντιπαρατεθούν μαζί μας με θέσεις, απόψεις, στρατηγούς στόχους και αξίες που κατεύθυνση έχουν την μεταστροφή του Κλάδου, την μεταρρύθμισή του σε έναν κλάδο ισάξιο του αντίστοιχου Κλάδου των δικαστικών επιμελητών της Ευρώπης. Θέσεις, όμως, συγκεκριμένες, απτές, στηριζόμενες σε αντικειμενικά στοιχεία (οικονομικά, νομικά, κ.ά. και όχι αερολογίες, γενικολογίες και αφορισμούς). Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας. Μόνο με ριζικές μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει ο κλάδος των δικαστικών επιμελητών να παραμείνει όρθιος. Μόνο αν μείνει όρθιος ο κλάδος έχουμε ελπίδα να επιβιώσουμε προσωπικά. Μόνο αν αποβάλλουμε (με άδεια ή χωρίς από τον Δανίκα..!!!!) τις αγκυλώσεις του παρελθόντος των ιδεοληψιών, της συνδικαλιστικής συνδιαλλαγής και συνενοχής και αποδείξουμε στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου πως είμαστε χρήσιμοι. Πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε στην οικονομική τους δράση, πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και πως σαν επάγγελμα είμαστε θετικοί στις επενδύσεις που θα αναστρέψουν τη θανατηφόρα περιδίνηση της οικονομίας και δεν δημιουργούμε εμπόδια στην υλοποίηση της αναστροφής της οικονομικής ζωής της χώρας τότε και μόνο τότε έχουμε ελπίδα να δούμε το φως στο βάθος του τούνελ.

Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. είχε και σταθερά έχει νέες ιδέες, εφαρμοσμένες από πολλών ετών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Βλέπετε εμείς όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό δεν πάμε για να “μεθάμε” ούτε να κόβουμε βόλτες να μάθουμε τη γεωγραφία της κάθε χώρας). Αυτές τις εφαρμοσμένες ευρωπαϊκές επαγγελματικές πρακτικές τις έχει αναλυτικά επεξεργασθεί, τις έχει μεταφέρει στην Ελληνική κοινωνία και πραγματικότητα και σας καλεί σε διάλογο και ανταλλαγή σκέψεων προκειμένου να γίνετε κοινωνοί υγειών απόψεων – δύσκολων και επίπονων – αλλά υγειών και αναγκαίων.

ΑΝΑΓΚΑ ΚΑΙ ΘΕΟΙ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι….. μάλλον κάτι ήξεραν

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)