ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ

turn-back-timeΚ.κ συνάδελφοι,

 Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη ανάγκη είναι να θέσουμε στόχους για αύξηση της ύλης μας και καινούργιες δουλειές, ώστε να επανέλθει η ζωή μας σε φυσιολογικές συνθήκες.

 Για να γίνει αυτό, χρειάζονται σημαντικοί αγώνες προς όλες τις κατευθύνσεις. Όπως επίσης σημαντικοί αγώνες απαιτούνται για να αποφύγουμε την λαίλαπα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αυξήσεων των εισφορών, των ορίων ηλικίας και εντέλει για να μη καταρρεύσει η κοινωνική ασφάλιση. Τον αγώνα μας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στην ομόφωνη απόφαση της ΟΔΕΕ για αποχή το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Αθήνας -δυστυχώς και με εντολές του Προέδρου του κ. Γεωργίου Μήτση- τη γράφει στα ‘παλαιότερα των υποδημάτων της’, καθώς έχει εκφυλιστεί και έχει μετατραπεί σε ασκέρι διατήρησης της εξουσίας και νομής της επ’ ωφελεία της και μόνο και όχι υπέρ του συμφέροντος των Δικαστικών Επιμελητών. Κάπως έτσι, κύριοι συνάδελφοι, προκύπτει η απαξίωση της αντιπροσώπευσης των παρατάξεων, η φαλκίδευση της, τελικά, η ανοιχτή αμφισβήτηση της δημοκρατίας.

 Στήνουν πάλι τα σκηνικά του θεάτρου σκιών με ό,τι πιο παλιό και οπισθοδρομικό υπάρχει για την νέα τους παράσταση με τίτλο «όπισθεν ολοταχώς», γιατί ξέρουν ότι δεν μπορεί να σταθεί ο τρόπος σκέψης τους στην νέα εποχή. Δεν τους έχουμε ανάγκη, δεν τους χρειαζόμαστε, δεν υπάρχουν. Αν λοιπόν δεν θέλουμε να κυλήσουμε ακόμα πιο κάτω, ας τολμήσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα καθορίζοντας τους στόχους και το πλαίσιο για έναν πραγματικό και σύγχρονο κλάδο, βάζοντας τίτλο «Ο Δικαστικός Επιμελητής στην Σύγχρονη Εποχή» για έναν κλάδο, πέρα και πάνω από αυτούς. Έναν κλάδο υπαρκτό αλλά και ρεαλιστικό, με βαθιές ρίζες και με επίγνωση του ρόλου του στην σημερινή κοινωνία. Ταυτόχρονα όμως και σύγχρονο γιατί θα ξέρει που στοχεύει, έχοντας καθορίσει το μέλλον του, τον ρόλο του, διεκδικώντας την επιβίωση του δημοκρατικά, με συγκεκριμένη στοχοπόρευση και κατεύθυνση και ζωντανή συμμετοχή ώστε να είναι απαραίτητος στην κοινωνία.

Η εκκίνηση βρίσκεται στις επερχόμενες κλαδικές εκλογές…

 Για το άρθρο μας με τίτλο «ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ» μάθαμε ότι θεωρήθηκε αιχμηρό και «γρατσουνίστηκαν» ορισμένοι καλοπροαίρετοι συνάδελφοι, επειδή η «ΑΛΗΘΕΙΑ» όταν λέγεται γρατζουνάει· αν λοιπόν το δικό μας άρθρο ήταν αιχμηρό, τότε τα πεπραγμένα του διοικητικού συμβουλίου της Αθήνας- με εντολή του Προέδρου κ. Γεωργίου Μήτση- να δοθούν άδειες για εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων και επιδόσεις δικογράφων και εξωδίκων άραγε πώς να τα χαρακτηρίσουμε… και για να μην σας «γρατζουνίσουμε» πάλι με τα πραγματικά γεγονότα, όπως π.χ ότι ο κ. Χαράλαμπος Δανίκας, μπατζανάκης του κ. Ντινόπουλου, έδωσε άδεια για αποβολή σε συνάδελφο του γραφείου Ντινόπουλου με εντολή του Προέδρου της Αθήνας, ας δούμε τότε μια άλλη άδεια πού δόθηκε για επίδοση εξωδίκου από τον Σύμβουλο κ. Νικόλαο Γκώνια στον άλλο Σύμβουλο κ. Σωτήριο Σκευοφύλαξ και κοινοποιήθηκε από τον συνεργάτη του την ημέρα που όλοι αυτοί ως γνήσιοι αγωνιστές βροντοφώναζαν υπέρ της προστασίας και προάσπισης των συμφερόντων των συναδέλφων.!!!

 Φαίνεται, κύριοι συνάδελφοι, ότι όταν στο πανό του συλλόγου είχε γραφεί με ιδιαίτερη προσοχή το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΣ», εννοούσαν κάποιοι ότι αυτοί θα έχουν τα γραφεία τους ανοιχτά και θα κάνουν εκτελέσεις και επιδόσεις, ανταλλάσοντας μεταξύ τους άδειες και παίρνοντας και τους δικούς σας πελάτες που δυσανασχέτησαν όταν τους είπατε ότι δεν θα κάνετε καμία επίδοση η εκτέλεση όσο διαρκεί η απεργία παρά μόνο παραγραφές κ.λ.π.· και σας λοιδόρησαν, αφήνοντας υπονοούμενα, έχοντας ήδη στα χέρια τους επιδόσεις από τους συναδέλφους αυτούς και μάλιστα με άδεια. Ας δούμε λοιπόν το εξώδικο που κοινοποιήθηκε με άδεια και ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Προς διευκόλυνση, σας παραπέμπουμε στη κλειστή ομάδα της ΠΕΔ (Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων) στο facebook, με ημέρα δημοσίευσης 14 Ιανουαρίου και ώρα από 10.22 π.μ….

Image

Με εκτίμηση

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)