ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ

turn-back-timeΚ.κ συνάδελφοι,

 Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη ανάγκη είναι να θέσουμε στόχους για αύξηση της ύλης μας και καινούργιες δουλειές, ώστε να επανέλθει η ζωή μας σε φυσιολογικές συνθήκες.

 Για να γίνει αυτό, χρειάζονται σημαντικοί αγώνες προς όλες τις κατευθύνσεις. Όπως επίσης σημαντικοί αγώνες απαιτούνται για να αποφύγουμε την λαίλαπα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αυξήσεων των εισφορών, των ορίων ηλικίας και εντέλει για να μη καταρρεύσει η κοινωνική ασφάλιση. Τον αγώνα μας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στην ομόφωνη απόφαση της ΟΔΕΕ για αποχή το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Αθήνας -δυστυχώς και με εντολές του Προέδρου του κ. Γεωργίου Μήτση- τη γράφει στα ‘παλαιότερα των υποδημάτων της’, καθώς έχει εκφυλιστεί και έχει μετατραπεί σε ασκέρι διατήρησης της εξουσίας και νομής της επ’ ωφελεία της και μόνο και όχι υπέρ του συμφέροντος των Δικαστικών Επιμελητών. Κάπως έτσι, κύριοι συνάδελφοι, προκύπτει η απαξίωση της αντιπροσώπευσης των παρατάξεων, η φαλκίδευση της, τελικά, η ανοιχτή αμφισβήτηση της δημοκρατίας.

 Στήνουν πάλι τα σκηνικά του θεάτρου σκιών με ό,τι πιο παλιό και οπισθοδρομικό υπάρχει για την νέα τους παράσταση με τίτλο «όπισθεν ολοταχώς», γιατί ξέρουν ότι δεν μπορεί να σταθεί ο τρόπος σκέψης τους στην νέα εποχή. Δεν τους έχουμε ανάγκη, δεν τους χρειαζόμαστε, δεν υπάρχουν. Αν λοιπόν δεν θέλουμε να κυλήσουμε ακόμα πιο κάτω, ας τολμήσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα καθορίζοντας τους στόχους και το πλαίσιο για έναν πραγματικό και σύγχρονο κλάδο, βάζοντας τίτλο «Ο Δικαστικός Επιμελητής στην Σύγχρονη Εποχή» για έναν κλάδο, πέρα και πάνω από αυτούς. Έναν κλάδο υπαρκτό αλλά και ρεαλιστικό, με βαθιές ρίζες και με επίγνωση του ρόλου του στην σημερινή κοινωνία. Ταυτόχρονα όμως και σύγχρονο γιατί θα ξέρει που στοχεύει, έχοντας καθορίσει το μέλλον του, τον ρόλο του, διεκδικώντας την επιβίωση του δημοκρατικά, με συγκεκριμένη στοχοπόρευση και κατεύθυνση και ζωντανή συμμετοχή ώστε να είναι απαραίτητος στην κοινωνία.

Η εκκίνηση βρίσκεται στις επερχόμενες κλαδικές εκλογές…

 Για το άρθρο μας με τίτλο «ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ» μάθαμε ότι θεωρήθηκε αιχμηρό και «γρατσουνίστηκαν» ορισμένοι καλοπροαίρετοι συνάδελφοι, επειδή η «ΑΛΗΘΕΙΑ» όταν λέγεται γρατζουνάει· αν λοιπόν το δικό μας άρθρο ήταν αιχμηρό, τότε τα πεπραγμένα του διοικητικού συμβουλίου της Αθήνας- με εντολή του Προέδρου κ. Γεωργίου Μήτση- να δοθούν άδειες για εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων και επιδόσεις δικογράφων και εξωδίκων άραγε πώς να τα χαρακτηρίσουμε… και για να μην σας «γρατζουνίσουμε» πάλι με τα πραγματικά γεγονότα, όπως π.χ ότι ο κ. Χαράλαμπος Δανίκας, μπατζανάκης του κ. Ντινόπουλου, έδωσε άδεια για αποβολή σε συνάδελφο του γραφείου Ντινόπουλου με εντολή του Προέδρου της Αθήνας, ας δούμε τότε μια άλλη άδεια πού δόθηκε για επίδοση εξωδίκου από τον Σύμβουλο κ. Νικόλαο Γκώνια στον άλλο Σύμβουλο κ. Σωτήριο Σκευοφύλαξ και κοινοποιήθηκε από τον συνεργάτη του την ημέρα που όλοι αυτοί ως γνήσιοι αγωνιστές βροντοφώναζαν υπέρ της προστασίας και προάσπισης των συμφερόντων των συναδέλφων.!!!

 Φαίνεται, κύριοι συνάδελφοι, ότι όταν στο πανό του συλλόγου είχε γραφεί με ιδιαίτερη προσοχή το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΣ», εννοούσαν κάποιοι ότι αυτοί θα έχουν τα γραφεία τους ανοιχτά και θα κάνουν εκτελέσεις και επιδόσεις, ανταλλάσοντας μεταξύ τους άδειες και παίρνοντας και τους δικούς σας πελάτες που δυσανασχέτησαν όταν τους είπατε ότι δεν θα κάνετε καμία επίδοση η εκτέλεση όσο διαρκεί η απεργία παρά μόνο παραγραφές κ.λ.π.· και σας λοιδόρησαν, αφήνοντας υπονοούμενα, έχοντας ήδη στα χέρια τους επιδόσεις από τους συναδέλφους αυτούς και μάλιστα με άδεια. Ας δούμε λοιπόν το εξώδικο που κοινοποιήθηκε με άδεια και ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Προς διευκόλυνση, σας παραπέμπουμε στη κλειστή ομάδα της ΠΕΔ (Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων) στο facebook, με ημέρα δημοσίευσης 14 Ιανουαρίου και ώρα από 10.22 π.μ….

Image

Με εκτίμηση

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

Η παραπάνω απάντηση του Γραμματέα μας και υποψηφίου Προέδρου για το Σύλλογο (μην ξεχνάμε αυτή τη δεύτερη και πιο σημαντική ιδιότητά του!) με καλύπτει απόλυτα, δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη περαιτέρω στήριξης, απλά θα ήθελα κι εγώ να σημειώσω ότι τα άρθρα του κοσμούν το site μας, έχουμε εισπράξει τη θετική ανταπόκριση των συναδέλφων από τα καθημερινά “κλικαρίσματά” τους και οι απόψεις του γενικότερα και ειδικότερα θα φτάσουν τον Κλάδο όχι στο 1979, αλλά πολύ μπροστά από την εποχή μας και αυτό αποδεικνύεται όταν συνταξιούχοι συνάδελφοι σαν τον κ. Κέζα δεν μπορούν όχι να τις ακολουθήσουν, ούτε καν να τις κατανοήσουν, άλλωστε απευθύνονται σ’ αυτούς που θέλουν να πάνε τον Κλάδο μπροστά και ν’ απαλλαγούν από τα “βαρίδια” του παρελθόντος (όπως έχει τονίσει επανειλημμένως στα άρθρα του). Εννοείται πως τα γραπτά μένουν κι αυτό τον ευνοεί ξεκάθαρα και θεωρώ ότι είναι ένα ακόμη “συν” του το θάρρος που έχει να ξεσκεπάζει την παραβατικότητα και να λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Αυτό που θα έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη και αγανάκτηση στον κ. Κέζα είναι αυτά που γίνονται στο Σύλλογο και όχι ότι ο Γραμματέας μας προς τιμήν του τα γνωστοποίησε και δεν συνέχισε την τακτική του …κουκουλώματος που μάλλον ο συνάδελφος έχει συνηθίσει ( η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου αγαπητέ συνάδελφε, να το προσέξετε αυτό).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Συγνώμη, αλλά εδώ, θα υποστηρίξω τον κ. Γραμματέα της Παράταξης
Μιχάλη Κανέλλο, ο οποίος αναδημοσίευσε πραγματικά γεγονότα,
αναρτημένα στο διαδίκτυο και μάλιστα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και δη στην ΠΕΔ,
τα οποία αυτά περιστατικά, οι πράξεις αυτές δηλαδή που αναφέρει το άρθρο,
εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών, και έδειξαν μάλιστα ότι πάρα πολύ συνάδελφοι ενοχλήθηκαν τρομερά από
την κοροϊδία που παίζεται εις βάρος τους με τις άδειες, και τις αμοιβές, που ζητούν αυστηρότερες πειθαρχικές ποινές, και αναδιαμόρφωση του πειθαρχικού μας κώδικα.
Τώρα διαβάζω ότι ευτυχώς τα γραπτά μένουν, προφανώς κάποιοι εννοούν ότι, και πάλι ευτυχώς, οι πράξεις και τα ατοπήματα, ξεχνιούνται !!!

Κανέλλος Μιχάλης

«Φίλε Γιώργο, δε ήμουν επιμελητής το 1979……. αλλά έχω ακούσει πως κάποιοι είχαν και τότε κάνει το Σύλλογο τσιφλίκι των «συνδικαλιστικών ανομιών» τους. Για να το γράφεις…. Θα το ξέρεις!!!. Επίσης δεν ανέχθηκα ΠΟΤΕ να υπογράψω ξένο κείμενο. Δεν υπήρξα ποτέ αχυράνθρωπος.
Εσύ για να κάνεις και να εκφράζεις τέτοιες σκέψεις μήπως το έκανες???»
Άσε λοιπόν το μέλλον του κλάδου να κριθεί από ανθρώπους με όραμα και ελπίδα (όπως περίτρανα τα μέλη της ΠΡΟΣΥΔΕ έχουν αποδείξει) καθορίζοντας τους στόχους και το πλαίσιο για έναν πραγματικό και σύγχρονο κλάδο και όχι έναν κλάδο που κουκουλώνει την αλήθεια…. σαν τη γάτα τα «…..» της!!!!
Καλή απόλαυση της σύνταξής σου.

Kezas Gewrgios

ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΧΑΛΗ. ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ 1979. ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥΝ Η ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ. ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ, ΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ, ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ. ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΛΩΣ, ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ????????????

Πέτρος Μακαριάδης

Προσωπικά το φωνάζω σε ολους τους τόνους. Το νέο ΦΕΚ χωρίς πειθαρχικές ποινές είναι κενό γράμμα. Αν δε μπορούμε να αφαιρέσουμε άδειες και να τσακίσουμε αυτά τα φαινόμενα, είτε για να μη χάσουμε κανένα ψηφαλάκι είτε γιατί δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν οτι τα μεταξωτά βρακια θέλουν και μεταξωτούς πωπούς. Πτυχίο νομικής και πρακτικές βλαχοδήμαρχου αετονύχη κλητηράκου δεν πάνε μαζί. Τα πράγματα εφόσον μείνουμε ευρώπη θ αλλάξουν και θα επιβιώσουν αυτοί που σέβονται πανω απ όλα τον εαυτό τους και τον κλάδο τους, τον αναβαθμίζουν και τον περιφρουρούν. Σεβασμός σημαίνει να εξηγηθεί σε όλους οτι ο δικ. Επιμελητής κάνει μια σοβαρή δουλειά, απαραίτητη κατά τη δική μου άποψη για τν εύρρυθμη λειτουργία της δικαιοςύνης και πρέπει να πληρώνεται καλά γι αυτήν, για να την κάνει σωστά και υπεύθυνα και περιφρούρηση σημαίνει οτι όποιος παραβαίνει τις νόμιμες αμοιβές πρέπει να τσακίζεται αλλιώς σν δε μπορούμε ή αν δε θέλουμε να το πούμε και ν αφήσουμε την αγορά να μας κρίνει όλους αλλά με ίσους όρους. Όχι να χρεώνω εγώ σαν κορόιδο όπως λέει και η συνάδελφος πιο πάνω τα νόμιμα και ο πονηρός να μου παίρνει τον πελάτη επειδή μειοδοτεί χωρίς επιπτώσεις. Η ανέξοδη μαγκιά σ αυτή τη χώρα πρέπει να τελειώνει κάποτε. Όποιος θέλει να παρανομεί πρέπει να είναι έτοιμος να ρισκάρει και να πάρει το κόστος του ρίσκου του

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

Βασίλη, έχεις απόλυτο δίκιο ότι σαφώς ο Σύλλογος δεν είναι απρόσωπος, αποτελείται από το Δ.Σ. με κορυφαία τη θέση του Προέδρου ακολούθως της Γραμματέως κ.λπ. και όχι από τους ……τοίχους του (που προφανώς δεν μιλάνε!!!)
Το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια που ο συγκεκριμένος Πρόεδρος έχει την πλειοψηφία (να μην ξεχνάμε ότι την έχει από τη δική μας παράταξη!!!) είναι ότι ο Σύλλογος δεν φροντίζει να δίνει λύσεις σε καθημερινά φλέγοντα προβλήματα όλων μας, όπως πολύ σωστά αναφέρονται πιο πάνω από τη συνάδελφο Ελίζα Τριγιάρ και το συνάδελφο Γιώργο Γρηγόρη (περαστικά και στους δύο!). Δηλαδή: άδειες δακτυλίου, την εξασφάλισή μας σε περίπτωση ατυχήματος, τη διευκόλυνσή μας για στάση των οχημάτων μας σε Αθήνα – Πειραιά προκειμένου να εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας (πόσα πληρώνουμε καθημερινά όλοι μας σε κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων?), την άμεση και δίκαιη εξυπηρέτησή μας σε θέματα που άπτονται του Συλλόγου, τη δίκαιη κατανομή του αίματος που δίνουμε αλλά και της εργασιακής ύλης που ζητείται από διάφορους φορείς που απευθύνονται στο Σύλλογό ΜΑΣ και κυρίως την προστασία μας από τον αθέμιτο ανταγωνισμό! Επίσης πρέπει να προτείνει λύσεις και για τα Κλαδικά ζητήματα καταθέτοντας προτάσεις στην ΟΔΕΕ, βοηθώντας την έτσι στο έργο της και όχι να προβάλλει στείρα αντιπαράθεση και να προσπαθεί να “καπελώσει” τις αποφάσεις του ανώτερου θεσμικού μας Οργάνου ως ο “μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας” γιατί έτσι απαξιώνει τους συναδέλφους της Επαρχίας αλλά και τους υπόλοιπους Προέδρους ωσάν να είναι πολίτες β΄ κατηγορίας και ο Σύλλογος των Αθηνών “η αρία φυλή”. Και απ’ την άλλη οι καταγγελίες κατά συναδέλφων που με αδιάσειστες αποδείξεις έχουν παρανομήσει δεν θα πρέπει να “θάβονται” στα συρτάρια όταν είναι “δικοί τους” και να γίνονται σημαία όταν αφορούν τους “απέναντι”, πρέπει όλοι να έχουν την αντιμετώπιση που δικαιούνται αλλά και που τους αξίζει. Όταν λοιπόν κατανοήσουν ποιός είναι ο ρόλος τους, ότι αυτή η εξουσία τους δόθηκε από το Σώμα για να εξυπηρετούν το συνολικό συμφέρον και κατέβουν από το θρόνο της αλαζονείας της εξουσίας, όταν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη όσων λένε και όσων πράττουν, όταν αποκτήσουν το χαρακτήρα και την ανωτερότητα που χρειάζεται για να ζητήσουν συγγνώμη για την υπεροψία και τη ρουσφετολογία που έχουν ποτίσει το Σύλλογό ΜΑΣ τα τελευταία χρόνια, μόνο τότε θα πάμε μπροστά σαν Κλάδος. Αλλά, κρίνοντας αντικειμενικά τις πράξεις τους, αυτό θεωρώ ότι είναι “όνειρο θερινής νυκτός” εν μέσω χειμώνα, στηρίζω λοιπόν τις ελπίδες μου στους συναδέλφους που θεωρώ ότι όταν θα βρεθούν στην κάλπη ενώπιος ενωπίω με τη συνείδησή τους, θα επιλέξουν την ασφάλεια που τους δίνει η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. ότι μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα, ότι μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα οράματα και τους στόχους που θέτει, όπως το αποδεικνύει 20 χρόνια τώρα, ιδιαίτερα τα τελευταία έξι χρόνια (χρόνια ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ) που τόλμησε και ανέβασε τον πήχυ ακόμη ψηλότερα και δικαιώθηκε γιατί η κινητήριος δύναμή της είναι Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Είμαι σίγουρη ότι όλοι διαισθάνονται το μέγεθος του κινδύνου της αντίθετης επιλογής και το τεράστιο βάρος της ευθύνης να διαλύσουμε τα κεκτημένα που με τόσο κόπο αποκτήσαμε, να επιτρέψουμε στις εξελίξεις να μας προσπεράσουν και ο Κλάδος να παραπαίει από το λαϊκισμό στη μιζέρια και τούμπαλιν….

ΕΛΙΖΑ Γ. ΤΡΙΓΙΑΡ

Αγαπητέ Συνάδελφε Χρήστου,

Στο σχόλιο μου έστειλα χθες στην ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΥΔΕ, δεν ανέφερα ΠΟΤΕ ότι η γραμματέα του Συλλόγου με ενημέρωσε για μηδενική χρέωση των επιδόσεων Νομικής Βοήθειας. Τόνισα απλά ότι ενημερώθηκα για αυτό στον Σύλλογο ΧΩΡΙΣ να κατονομάσω κάποιον ή κάποια προσωπικά! Θα σας παρακαλούσα να μην γράφετε πράγματα που δεν είπα.
Επί τούτου, το πρόβλημα μου δεν ήταν ο Σύλλογος ή κάποιο μέλος του. Το πρόβλημα μου είναι η πρόχειρη αντιμετώπιση πολύ σοβαρών ζητημάτων όπως η απεργία και η μη-τήρηση της αδειοδότησης και το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα της χρέωσης των επιδόσεων αφού είναι ακόμα νόμιμη η τήρηση τιμολογίων και αποδείξεων.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Θα ζητήσω συγνώμη από την συνάδελφο Τριγιάρ, έχει δίκιο, το σχόλιό της δεν αφορά την Γραμματέα του Συλλόγου, πιστεύω όμως ότι έγινε αντιληπτό ότι το σχόλιο το δικό μου, στόχευε στην άγνοια και στην προχειρότητα αντιμετώπισης των θεμάτων από τον σημερινό Σύλλογο, και σαφώς αυτό δεν είναι απρόσωπο την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου. Οι τίτλοι στα Διοικητικά Συμβούλια δεν είναι κοσμητικοί, έτσι και στον Σύλλογό μας ο Πρόεδρος είναι η κεφαλή του Συλλόγου και ο Γραμματέας ο υπεύθυνος οργάνωσης και σχεδιασμού του Συλλόγου. Όταν δεν υπάρχει οργάνωση στον Σύλλογο την κύρια ευθύνη έχει ο Γραμματέας, και την αναλαμβάνει Ο Πρόεδρος. Έτσι λειτουργούν τα Συμβούλια.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΤΣΑ

¨Οντως σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αξιολογήσουμε τις προτάσεις της κάθε παράταξης και να ψηφίσουμε τελικά αυτήν που θα διασφαλίσει το νεο φεκ,και θα δημιουργήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό που χρειαζόμαστε για να υπάρχει νομιμότητα και ισονομία για όλους,και θεωρώ προφανές ποία παράταξη συμπεριλαμβάνει αυτά στις προτάσεις της. ευχαριστω πολυ και καλη χρονια εύχομαι

Γιώργος Γρηγόρης

Αγαπητή συνάδελφε,
Με το κείμενο σου θίγεις- και πολυ σωστά – ενα κεφαλαιωδους σημασιας ζήτημα, κατα την ταπεινή μου γνώμη εξίσου σημαντικό με την προεισπραξη, αν όχι σημαντικοτερο, αυτό της ανάμόρφωσης και μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του κλάδου, περιλαμβανομένων και των πειθαρχικων διαδικασιων.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε το ηλεκτρικό ρεύμα, οι κατευθυντηριες γραμμές της CEPEJ μπορουν να αποτελέσουν πολυ καλό οδηγό για τη διαμόρφωση ενος σύγχρονου πλαισίου εποπτείας και ελέγχου που να ανταποκρινεται στις απαιτήσεις των καιρων αλλά και του μέλλοντος.
Και μιας που είμαστε σε προεκλογικη περίοδο σαν κλάδος, εκεί που φρονω οτι θα πρέπει να κριθεί το αποτέλεσμα είναι στις θεσεις και προτάσεις για το ΜΈΛΛΟΝ μας κι όχι σε μια αντιπαράθεση στείρα και κατ εμέ ανούσια για πεπραγμένα διαφορων ανεκδιήγητων, στο φινάλε είμαστε και ότι ψηφίζουμε.
Επίσης θέτεις κι ενα ακόμα σοβαρότατο θέμα, αυτό της ανασφάλειας μας αν ω μη γενοιτο μας συμβεί κατι κακό. Κατανοω πλήρως την κατάσταση σου γιατί δυστυχως κι εγω είμαι ακριβώς στην ίδια ( τριπλό κάταγμα αμφισφυριου ) και την παλεύω χαρις α) την οικογένεια μου, β) την κατανόηση. – για πόσο ακομα – των πελατών μου, γ) την βοήθεια μερικων συναδέλφων που εχουν σταθεί σαν αδέλφια στα δύσκολα. Κι αναρωτιέμαι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης πως κατάφερε και έχει ασφαλίσει το σύνολο των συναδέλφων κι η Αθηνα ακόμα το συζητάει και το ξανα συζητάει και το ματα ξανα συζητάει. Με τα λόγια μπάρα μπάρα, με τα χέρια κουλαμαρα λέμε στα μέρη μου. Παραδόξως και σε αυτό οι οδηγίες της CEPEJ εχουν απάντηση, αναφέρονται στην ασφάλιση των Δικαστικων Επιμελητων για αστική και ποινική ευθύνη και στα πλαίσια της μεταρρύθμισης του κλάδου μας, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και ασφάλιση απώλειας εισοδήματος.
Συγνωμη για το χώρο και το χρόνο που σας κατελαβα, απλά πιστευω οτι λύσεις υπάρχουν, ανάγκη για αλλαγες υπάρχει και η συζήτηση για το μέλλον του κλάδου πρέπει ν’ αρχίσει ει δυνατόν απο χθες και με βάση τις προτασεις του καθενός να επιλέξουμε στις επερχόμενες εκλογές.
Καλή ανάρρωση συνάδελφε, καλή χρονιά σε όλους και υγεία πανω απ όλα.

ΕΛΙΖΑ Γ. ΤΡΙΓΙΑΡ

Διάβασα σήμερα το newsletter σας σχετικά με τις άδειες που δίνονται από τον Σύλλογο παρά την αποχή.
Προσωπικά έχω μεταβεί στον Σύλλογο τρεις φορές για να πάρω άδεια για παραγραφές.
Κυκλοφορώ με πατερίτσα λόγω χειρουργείο στο πόδι και με μεγάλη δυσκολία επέδωσα για να μην έχω θέμα με τους πελάτες μου.
Σε ερώτηση μου στον Σύλλογο για το μέλλον της απεργίας μου είπε η γραμματέας του ότι από Δευτέρα θα σταματήσει πιθανότατα.
Ξαφνιασμένη ρώτησα γιατί αφού οι δικηγόροι συνεχίζουν.
Η απάντηση ήταν: “δεν γίνεται να χάνουμε εμείς μεροκάματο επειδή καθόμαστε όλη μέρα στον Σύλλογο να δίνουμε άδειες.
Μας παίρνουν τους πελάτες άλλοι συνάδελφοι που επιδίδουν χωρίς άδειες.”
Ρώτησα και εγώ λοιπόν γιατί δεν καλούμε από Δευτέρα όλους τους συναδέλφους για έλεγχο των βιβλίων τους και όποιος έχουν κάνει επιδόσεις χωρίς άδεια να περάσουν πειθαρχικό.
Η απάντηση ήταν: “εμείς δεν έχουμε πειθαρχικό όπως οι δικηγόροι.
Μια παρατήρηση θα γίνει και αυτό είναι όλο”.
Δηλαδή απάντησα εγώ “τόσο καιρό μας έχετε ζαλίσει με την μειοδοσία και τις πειθαρχικές κυρώσεις που
συνεπάγονται… έχω χάσει πολλούς πελάτες επειδή αρνήθηκα να δουλέψω κάτω του ΦΕΚ και μου λέτε τώρα
ότι όλα αυτά ήταν άσκοπα?”
Η απάντηση ήταν ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο Κώδικας μας για να αποκτήσουμε και εμείς πειθαρχικό με
“κότσια”!
Επίσης ρώτησα τι θα κάνω τώρα (με την αναγραφή των τιμών στο δικόγραφο) με την χρέωση κάποιων επιδόσεων ευεργετήματος της πενίας, επειδή δεν ζητάω τα χρήματα από το Κράτος, δηλαδή κάνω pro bono τις επιδόσεις.
Η απάντηση ήταν “κόψε μηδενική απόδειξη”… Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιοφυΐα για να καταλάβει ότι επί της ουσίας η αναγραφή στο δικόγραφο της χρέωσης είναι ενδεικτική και ότι εν τέλει ο κάθε επιμελητής θα κόβει απόδειξη με το ποσό που τον συμφέρει και σίγουρα χαμηλότερο από το νόμιμο!!!!
Και εμείς που θα τηρούμε το ΦΕΚ θα χάσουμε κι άλλους πελάτες!
Ως νέα επιμελήτρια λυπάμαι πραγματικά που κανένας από σας δεν έχει προβεί στα απαραίτητα για να προστατεύσει τους νομοταγείς επιμελητές!
Ο σκοπός δεν είναι να τσακώνεται ο Σύλλογος με την Ομοσπονδία!
Ο σκοπός είναι να υπάρχει θεσμικό και πειθαρχικό πλαίσιο ώστε να μπορούμε όλοι να δουλεύουμε υπό ίσους όρους.

Ευχαριστώ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Αυτές οι τακτικές είναι πέραν κάθε φαντασίας και ανοχής από την πλειονότητα των συναδέλφων.

Αυτά ακριβώς είχαμε καταγγείλει και στην προηγούμενη αποχή των Δικαστικών Επιμελητών, όπου το ένα μέλος υπέγραφε άδειες επίδοσης σε άλλο μέλος του Συλλόγου. (Σε χαμηλούς τόνους βέβαια για να μην εκθέσουμε όλο τον κλάδο των Δικαστικών Επιμελητών).

Φαίνεται όμως ότι οι “ΣΥΜΜΑΧΟΙ” και οι ψηφοφόροι τους έχουν πλέρια άδεια να επιδίδουν και να εκτελούν το οτιδήποτε, εν μέσω αποχής.
Και σαφώς φαίνεται ότι κάνουν ξανά τα ίδια λάθη και ατοπήματα, και ξανά γράφουν την υπόληψη του Συλλόγου, της κοινής γνώμης, και εμάς τους υπόλοιπους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αλλά, όχι από άγνοιά τους, το ξανακάνουν επειδή έχουν παρασυρθεί εντελώς από την δύναμη της εξουσίας, που τους έδωσε όμως, μια άλλη συνδικαλιστική παράταξη “Η ΠΡΟΣΥΔΕ”.
Μιά δύναμη που όπως καθημερινά αποδεικνύεται αδυνατούν όχι μόνο να την αναλάβουν, αλλά πολύ χειρότερα και να την διαχειριστούν.

Έτσι δίδονται οι αγώνες από τον σημερινό Σύλλογό μας, Και μάλιστα σύμφωνα με τα προηγούμενα σχόλια συναδέλφου, οι αγώνες δίδονται “ΔΥΝΑΜΙΚΑ” και “ΣΥΝΤΟΜΑ”, αντέ γιατί έχουμε και τα γραφεία μας κλειστά (όπως είπε η Γραμματέας του Συλλόγου).

Επίσης φαίνεται να αγνοούν ότι υπάρχουν και πειθαρχικές ποινές για πειθαρχικά αδικήματα, ειδικά τώρα που σε λίγους μήνες θα έχουμε και εκλογές.

Όσο για τις συμβουλές της κας. Συμβούλου και Γραμματέως του Συλλόγου για την χρέωση των επιδόσεων Νομικής Βοήθειας, τις χαρακτηρίζω τουλάχιστον επικίνδυνες, και εκ του προχείρου.

Για να κλείσω, και εμένα δεν μου άρεσε στις ανακοινώσεις για την συστράτευση των μελών μας στις πορείες για το Υπουργείο, ότι υπήρξαν διαφορετικές αφετηρίες, μία η Γενική της Ομοσπονδίας, μαζί με τους υπόλοιπους θιγόμενους φορείς και κλάδους, και μία από το ΤΣΙΦΛΙΚΗ τους (πρόσυγκέντρωση) την οδό Καποδιστρίου.

-(πιθανώς να υπήρξε και μία τρίτη αφετηρία από το σπίτι του κ. Χαλκιαδάκη, “γιατί αργεί να ξυπνήσει μερικές φορές το πρωϊ”).

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)