ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ – ΦΟΒΑΜΑΙ

‘Δεν μπορούμε να λύσουμε προβλήματα αν χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέθοδο σκέψης με αυτήν που τα δημιούργησε…’

ALBERT EINSTEIN

ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ

feb30e99023a4b699135110ffcdfc120_XLΗ ραγδαία εξέλιξη των Τεχνολογιών, της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, που χαρακτηρίζει την εποχή μας, καθώς και η εξάπλωση των υπολογιστικών και διαδικτυακών τεχνολογιών σε όλους σχεδόν τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας επηρεάζουν σημαντικά τα κοινωνικά δεδομένα και διαμορφώνουν νέες τάσεις. Η συνεχής αύξηση της χρήσης των υπολογιστικών και διαδικτυακών τεχνολογιών θέτει πολύ σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την οργάνωση και διαχείριση της πληροφορίας, τη διαμεσολάβηση των ψηφιακών τρόπων μετάδοσης της γνώσης, την οργάνωση και τον καταμερισμό της εργασίας, την επικοινωνία από απόσταση κ.λ.π.

 Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη αύξηση του όγκου των γνώσεων και των πληροφοριών, αναπόφευκτα οδηγεί στην κατανόηση των πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω μας. Η τεχνολογία και τα μέσα που την συνοδεύουν, εκτός από τη χρησιμότητά τους ως εργαλεία διεκπεραίωσης καθημερινών εργασιών, αφενός μεν συμβάλλουν στην καλλιέργεια μιας νέας αντίληψης, αφετέρου δε αποτελούν διεπιστημονικό εργαλείο προσέγγισης της γνώσης.

 Παράλληλα, τίθενται οι βάσεις για την ουσιαστική σύνδεση με την αγορά εργασίας, η οποία θα οδηγήσει- μεταξύ άλλων- στην ανάπτυξη σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η «ηλεκτρονικότητα» λοιπόν για τον δικαστικό επιμελητή της νέας εποχής δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα εργαλείο που συνδέεται άρρηκτα με την ίδια του την ύπαρξή και με το ρόλο που έχει να επιτελέσει στην απονομή της δικαιοσύνης, μπορεί να λάβει δε διάφορες μορφές όπως π.χ με το μητρώο, την ηλεκτρονική υπογραφή, την διεκπεραίωση της εργασιακής ύλης (οι ηλεκτρονικές επιδόσεις), το ηλεκτρονικό βιβλίο, η προείσπραξη, η εφαρμογή του άρθρο 51 κ.λ.π, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που εκπέμπει προς όλους το μήνυμα ότι ο δικαστικός επιμελητής της νέας εποχής είναι επιστήμονας, εξελισσόμενος, με δυνατότητες, με γερές βάσεις, με προοπτική, που γνωρίζει, εργάζεται, επικοινωνεί, αντιλαμβάνεται, χρησιμοποιεί εφαρμογές, συνεργάζεται, έχει κώδικα δεοντολογίας, σεβασμό της εργασίας των άλλων και της διαφορετικότητας τους κ.λ.π

Για πολλούς από εμάς και ιδίως για αυτούς που σε λίγα χρόνια θα είναι συνταξιούχοι, ίσως και να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία όλα τα παραπάνω, υπάρχουν όμως και αυτοί που έχουν δέκα, είκοσι τριάντα χρόνια δουλειάς μπροστά τους…..

Για αυτούς, η μετάβαση στην νέα ηλεκτρονική εποχή έχει πολλή μεγάλη σημασία, αποτελεί όρο επιβίωσης και εξέλιξης, δίδει ελπίδα και προοπτική και αυτή οφείλουμε να είναι η δική μας παρακαταθήκη στον κλάδο, για να μην καταδικάσουμε τις νέες γενιές σε μαρασμό.

ΦΟΒΑΜΑΙ

Ότι τα συμφέροντα, οι αχυράνθρωποι, τα φερέφωνα των περιστυλίων, οι βολεμένοι, αυτοί που νομίζουν ότι ο κλάδος είναι τσιφλίκι τους, ότι η στρογγυλή σφραγίδα είναι ιδιοκτησία τους, ότι τα αυτονόητα είναι προσωπικές εξυπηρετήσεις, που ‘στήνουν’ έκτακτες γενικές συνελεύσεις, αυτοί που χωρίς ίχνος σεβασμού ‘εκβιάζουν’ τους συναδέλφους για να υφαρπάξουν τον ψήφο τους (λέγοντας εγώ για σένα κάτι έκανα πχ. έδωσε αίμα ο Σύλλογος), θα αντιδράσουν λυσσαλέα στην πρόκληση της νέας εποχής.

Δίνουν μάχες οπισθοφυλακών εκφοβίζοντας τους συναδέλφους, οι οποίοι είναι λογικό σε κάποιο βαθμό να αγχώνονται με το νέο, με το άγνωστο.

Επειδή οι ίδιοι αποτελούν βαρίδια, θέλουν να υποχρεώσουν τον κλάδο να σέρνεται, ώστε κάθε βήμα που θα γίνεται μπροστά, μέχρι να ολοκληρωθεί, θα αποτελεί ήδη παρελθόν, γιατί οι εξελίξεις θα μας προσπερνούν….

Η φύση απεχθάνεται τα κενά κύριοι και κυρίες συνάδελφοι. Και αφήνει πίσω όποιον δεν καταφέρνει να εκσυγχρονισθεί και να συμβαδίσει με τα δεδομένα της εποχής του. Το έχουμε δει το έργο κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και δεν θα επιτρέψουμε ο κλάδος των δικαστικών επιμελητών να έχει την τύχη του κλάδου των εκτελωνιστών…

 Με Εκτίμηση

Ο Γραμματέας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)